Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Parazit sesi ve anfi ısınması

driver_can
02-08-2014, 23:23
Merhabalar,aracıma jl audıo e4300 amfi infinity 16 cm mid takımı arka kapılara alpıne 16 cm coax bagajada alpıne subwoofer bağlattım.Arka kapılar bu gece bağlandı anfiye 2ohm da fakat aracı çalıştırdığımda motor sesi duyulmaya başladım.Sonra bağlayan arkadaş anfinin üstünden ayar yaptı o sesi aldı artık gelmiyor fakat bu kezde sanki araçtan gelen müzik sesi kısıldı 30 son sesi çok rahat açıyorum.Ayrıca anfi sağ koltuğun altında ve bayag ısınıyor problem yaşar mıyım buyüzden?

şaman
03-08-2014, 12:19
o güzelim anfine yazık etme koltuğun altından bir an önce çıkar zaten havalar yeterince sıcak, biraz ses açsan kısa sürede korumaya alıcak öyle böyle derken anfin çöp olup gidecek

driver_can
03-08-2014, 14:05
1 haftadır dinliyorum korumaya almadı ama bende bagajda olmasını düşünüyodum bagaja koymadı bagajda oynanmasın lazım olursa sub hemen sökülebilsin bagajdan diye.

driver_can
03-08-2014, 14:07
Dün geceden önce coaxlar anfiye girilmeden yani volume 20 de aldığım sesi şimdi volume 30 da alamıyorum ayrıca coaxlar bağlanınca motor sesi gelmeye başladı gaza bastıkça o da yanımdaydı gaini kıstı sesi öle kesti ama gümbür gümbür çalmıyor şuan buyüzden.

hkkcn
04-08-2014, 15:14
deck kablonuz kalitesiz olduğu için büyük ihtimal amfi şase almıyor o kanaldan. teybin arka çıkışında rca ile amfi çıkışının birleştiği yerde rcanın ucuna kablo sarıp teybin kasasına şase verin geçer

driver_can
04-08-2014, 18:42
Çarşamba günü gideceğim yanına halledicek sorunları tek deck çevirici kullanmış ve tek rca ben iki tane kullanıcak biliyodum anfi buna müsait tek rca işimizi görüyor diyor.Anlamadım niye böle bişey yaptı hem sub hem mid hemde coax bağlı anfiye.Ayrıca parazit önleyici filtre bağlayacak çarşamba sizce rca yı ikiye çıkarttırıyım mı işi bilen biri aslında senelerdir bu işlerin içinde

hkkcn
05-08-2014, 11:37
Her kanala ayri rca cikartin bence .

driver_can
05-08-2014, 11:53
Yarın bende bunu isteyeceğim ondan bakalım

Erman067
12-09-2014, 17:42
Pioneer GM-X944 de Amfi ısınma sorunu bende yaşıyordum kötü sonuçlar ile karşılaşmadım fakat ısınınca kesme yapıyordu mid,tiz leri kesiyordu sadece bass çalışıyordu bass da ayrı amfiye bağlı olduğu için çalışıyordu amfim den vazgeçemedim bozuk olmadığına emin olduğum içinde içini açtırıp kurcalatmadım sorunun çözümünü ise çok sıcak havalarda çalıştırıp ses açmamaya uzun süreli dinlememeye özen göstererek buldum çok ısınmanın sıcak havalarında ciddi etkisi var
Senin motor sesi gidermiş fakat amfinin ayarlarından sesini kıstığı için motor sesi gitmiştir bu yüzden sesi açtığında tatmin etmiyor seni yanlış hatırlamıyor isem tep den amfiye giden topraklama kablosu ile hoparlörün kablolarının birbirine yakın olmaması gerekiyordu buda motor sesi yapıyor olabilir bence bütün kablo tesisatını baştan sona bir gözden geçirt derim kaliteli kablo amfi ve teyp ayarı çok önemli güzel bir ayardan sonra seni tatmin edici bir ses alacağına inanıyorum. :icon_tup: