Orijinalini görmek için tıklayınız : golf 7 vs octavia III vs leon 5F
merhabalar golf 7 1.6 tdi dsg octavia 1.6 tdi dsg leon 1.6 tdi dsg üç aracı da bizzat kendim test ettim hem g kuvveti olsun hem gaz tepkisi olsun hemde belli mesafedeki olan ön deki araca yaklaşma olsun hız performas konusunda bana leon daha bir hızlı geldi nasipse leon almayı düşünüyoruz düşünceleriniz nelerdir yakıt yol tutuş konusunda bilgilendirir misiniz
teşekkür ederim...
hiç kullanmadım sadece düşüncesel fikirlerimi paylaşıyorum.
ben olsam direk leon alırdım.
fiyat ve performans olarak bence çok mantıklı tasarımı çok güzel kalitesi de idare eder seviyede.
golf direk elerdim fiyatları cok ucuk.
octavia cok guzel ama sedan eğer aile araba olarak alınıcaksa octavia da tercih edilebilir.
benm tercihim 1.4tsi fr leon ısık paketli ve sunrooflu olurdu.
hiç kullanmadım sadece düşüncesel fikirlerimi paylaşıyorum.
ben olsam direk leon alırdım.
fiyat ve performans olarak bence çok mantıklı tasarımı çok güzel kalitesi de idare eder seviyede.
golf direk elerdim fiyatları cok ucuk.
octavia cok guzel ama sedan eğer aile araba olarak alınıcaksa octavia da tercih edilebilir.
benm tercihim 1.4tsi fr leon ısık paketli ve sunrooflu olurdu.
size katılıyorum kendi fikrim golf parası tuzlu octavia ise dizel en bazına (boş baya) 63 bin istiyorlar bu yüzden ikisnide eledim ***** yakıt fiyatları bizi dizele yönlendirdi o yüzden test sürüşleri 10 dakika yaklaşık bu esnada belli bir şeyler gözümüzden kaçabiliyor araç sahiplerininde fikrini almak isterim teşekkürler...
leonsa fr olsn, fr olmayanların jantı aracın o ön tasarımına güzel ledlerine yakısmayacak derecede kötü
leon şuan piyasadaki en iyi f/p araçlarından bir tanesi... Ailecek kullanılıcaksa octavia yıda kesinlikle tavsiye ederim aşırı memnunuz. Ama aracı alırkende sadece hız performansına bakmayın. Diğer özellikler olarak leon kötü değil sıkıntısız binebilirsiniz
leonsa fr olsn, fr olmayanların jantı aracın o ön tasarımına güzel ledlerine yakısmayacak derecede kötü
çok doğru peki yakıt yol tutuş ve fren mesafesinde blginiz var mı
teşekkürler...
leon şuan piyasadaki en iyi f/p araçlarından bir tanesi... Ailecek kullanılıcaksa octavia yıda kesinlikle tavsiye ederim aşırı memnunuz. Ama aracı alırkende sadece hız performansına bakmayın. Diğer özellikler olarak leon kötü değil sıkıntısız binebilirsiniz
isim vermek doğru olur mu bilmem ama bir test videosunda (oto park) arkasının biraz sürücüyü tedirgin ettiğini belirtmişlerdi test sürüşünde denemem oldu dediklerine katılır gibiyim başka hiç bir eksiğini görmedim ve artılarını karşılayacak c segmenti bir araç göremedim octavia da bir de ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı donanım öyle veriliyor bir de 1.6 tdi 81 kwlık(110hp) 6 vtesli bir model gelecek diyorlar bilgilendirir msisiniz
teşekkürler...
Yeni modelle ilgili bir bilgim yok malesef eski kiz arkadasimda tdi dsg (fr degildi) bir sure kullanma sansim oldu. Bende virajlarda biraz tedirgin olmustum acikcasi benim aracimla tapa ga girdigim yerde arkasi fazla zorlamadan biraz kaydi. Ama fr belki daha iyidir(veya yay yada coiloverla desteklenebilir), rocconunda arka tarafi cok rahat geliyordu ayni gruptan oldugu icin cok yargilamadim. Fiyat ozellikler ve goruntu olarak gercekten o klasmanda basi cekenlerden. Birde ic mekan biraz daha kaliteli olabilirmis ama goz tirmalamiyor.
orhan_guney
05-08-2014, 11:13
bu sana yardımcı olacaktır :)
Audi A3, VW Golf, Skoda Octavia, Seat Leon im Vergleichstest - YouTube (http://youtu.be/vuRy0W116Cs)
Yeni modelle ilgili bir bilgim yok malesef eski kiz arkadasimda tdi dsg (fr degildi) bir sure kullanma sansim oldu. Bende virajlarda biraz tedirgin olmustum acikcasi benim aracimla tapa ga girdigim yerde arkasi fazla zorlamadan biraz kaydi. Ama fr belki daha iyidir(veya yay yada coiloverla desteklenebilir), rocconunda arka tarafi cok rahat geliyordu ayni gruptan oldugu icin cok yargilamadim. Fiyat ozellikler ve goruntu olarak gercekten o klasmanda basi cekenlerden. Birde ic mekan biraz daha kaliteli olabilirmis ama goz tirmalamiyor.
teşekkür ederim bilgileriniz için
acaba fren mesafesi vekullandığınız süre boyunca yakıtı nasıl ?
bu sana yardımcı olacaktır :)
Audi A3, VW Golf, Skoda Octavia, Seat Leon im Vergleichstest - YouTube (http://youtu.be/vuRy0W116Cs)
teşekkür ederim... yardımcı olacaktır :D sağolun :)
Bende var fr daha cok zorlamadım da giulietta yaylı idi bunda yay yok
buna eibach taksam giuliettayı pek aratmaz gibi
arkadan az kayıyo ama esp devreye giriyo
yakıt olarak ayagınıza baglı tam gazda 10 litre de yakarsınız aynı ayarda 5 litre de yakarsınız ortalama :)
Berkay hayirli olsun :)
Fren kasmadim malesef o konuda kesin birsey diyemiyecegim.
Bende var fr daha cok zorlamadım da giulietta yaylı idi bunda yay yok
buna eibach taksam giuliettayı pek aratmaz gibi
arkadan az kayıyo ama esp devreye giriyo
yakıt olarak ayagınıza baglı tam gazda 10 litre de yakarsınız aynı ayarda 5 litre de yakarsınız ortalama :)
teşekkür ederim tekrardan hayırlı olsun güle güle binin kazasız belasız :)
teşekkür ederim iyi günler...
Sağolasın teşekkür ederim Giuliettasbro :)
teşekkür ederim tekrardan hayırlı olsun güle güle binin kazasız belasız :)
Teşekkürler :) FR fiyatları aldı basını gıttı 2ncı elde allah yardımcın olsun ama ben bol ozellikler ıcın bile FR ı secerim dizelde olmayan bolca özellik mevcut :)
aligoldenstone
05-08-2014, 16:30
Bence dsg almayın derim ... Leon fr iyi bir tercih olur
i-vtec07
05-08-2014, 17:18
Civic eco otomatik düşündün mü hocam hiç ? Fabrikasyon lpg li. Bende var tüketimi cok cok düşük artı sorunsuz sanzıman.
Bu üçü arasinda leon bence :)
Hayırlı olsun şimdiden.
Ben aldım leon 5f 1.6tdi dsg gayette güzel ve f/p olarak o sınıfta şuan alınabilicek en iyi araç diyebilirim.orjinal jantları hiç yakışmıyodu tipine aldığım gün 18 jant lastik taktırdım 3-4 gün sonrada yayları geldi eibach 3.5cm taktık yol tutuşu baya iyi şuan, epey farketti bu ikisinden sonra. Fren olarakta gayet başarılı bikaç kere deneme fırsatım oldu hiç üzmedi tedirgin etmedi, yakıtı sakin kullanımda 4.5-5 arası,açık yolda 90 sabit 3.2 gördüm 1 kere, tapagaz gidersende 8-9 arasına çıkıyo.kesinlikle tavsiye ederim çok memnunum
Teşekkürler :) FR fiyatları aldı basını gıttı 2ncı elde allah yardımcın olsun ama ben bol ozellikler ıcın bile FR ı secerim dizelde olmayan bolca özellik mevcut :)
teşekkür ederim ***** yakıt söz konusu olduğundan dolayı dizel tercihimiz :)
Bence dsg almayın derim ... Leon fr iyi bir tercih olur
test ettiğim araçların 3 üde dsg idi konu sanki dsg üzerine açılmış gibi olmuş tercihimiz manuelden yana teşekkür ederim :)
Civic eco otomatik düşündün mü hocam hiç ? Fabrikasyon lpg li. Bende var tüketimi cok cok düşük artı sorunsuz sanzıman.
Bu üçü arasinda leon bence :)
Hayırlı olsun şimdiden.
teşekkür ederim sadece üçü değil içi ferah olması kaydıyla ( makul fiyatta) bütün dizellere açığız honda iyidir ama o dediğiniz model çok aşırı yavaş ve aracımızı satma sebebimiz dizel araç almaktı honda safdışı şuan tekrar teşekkür ederim :)
Ben aldım leon 5f 1.6tdi dsg gayette güzel ve f/p olarak o sınıfta şuan alınabilicek en iyi araç diyebilirim.orjinal jantları hiç yakışmıyodu tipine aldığım gün 18 jant lastik taktırdım 3-4 gün sonrada yayları geldi eibach 3.5cm taktık yol tutuşu baya iyi şuan, epey farketti bu ikisinden sonra. Fren olarakta gayet başarılı bikaç kere deneme fırsatım oldu hiç üzmedi tedirgin etmedi, yakıtı sakin kullanımda 4.5-5 arası,açık yolda 90 sabit 3.2 gördüm 1 kere, tapagaz gidersende 8-9 arasına çıkıyo.kesinlikle tavsiye ederim çok memnunum
teşekkür ederim golf ve octavia ya göre biraz hafif bu da onu 18 jant takmanıza rağmen yakıtını fazla artırmadığını gösteriyor sizin dediklerinizi aynen katılıyorum ve eklemek istediğim esp sini hiç denediniz mi bilmiyorum ama ben denedim çok zevkli beni en çok cezbeden performansı oldu golf ve octaviaya göre baya seri geldi üçündede aynı motor var ve dsg. dsg az da olsa törpülüyor yada aynı gidiyor desek manuelde daha iyi olacağını tahmin ediyorum herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum teşekkür ederim :)
Ben benzinli 1 litre fazla yakıyor diye sahsen dizel almazdım :) Almadım :D
biraz geç oldu kusura bakmayın arabayı aldık leon 1.6 tdi style manuel bu arada bir şey ekleyeyim yoltutuşu hakkında golften daha iyi geldi golfte arkasını bırakıyor leon da ise bir yere kadar dayanabiliyor sonrasında kayma meydana geliyor ve golfte esp çok geç geldi leon şuan çok iyi bir araç alamayı düşünenlere tavsiye edebilirim
Gökhan Bilgin
26-09-2014, 19:03
Hayırlı olsun aracınız ben dört aydır kullanıyorum fr benim şuana kadar tek sorunum araçtan gelen trim sesleri bir türlü kesemediğimiz sesler var bunu bilerek almanın faydası var yeni alacak olanlara bir bilgi olsun
lastik olarak hangi marka kullanıyorsunz 17 jantın etkisi olabilir mi trim seslerine
Leon ve Golf7 kullandım. Banada Golf çok konforlu ve hızlı gelmişti. Üstelik ben manuel kullanmıştım. DSG'sinin keyfini dusunemiyorum bile :)
Gökhan Bilgin
30-10-2014, 16:51
lastik olarak hangi marka kullanıyorsunz 17 jantın etkisi olabilir mi trim seslerine
Lastikler pirelli p7 cinturato ama 17 jantla alakası yok 16 olan araçtada aynı sesler var kiminle konuşsam aynı sorunları yaşıyorlar şuana kadar göstergenin çerçevesini söküp yalıtım yaptık. A sütunundaki direkleri yani tweeterların olduğu yerleri söküp yalıtım yaptık silikon spreyle sunroof ve diğer camların fitilleri var daha aklıma gelmeyen bir kaç yer var yani herşeyini söktük nerdeyse sıfır arabanın buda bana göre hoş bir durum değil sırf bu yüzden aracımı satıyorum
Leon ve Golf7 kullandım. Banada Golf çok konforlu ve hızlı gelmişti. Üstelik ben manuel kullanmıştım. DSG'sinin keyfini dusunemiyorum bile :)
doğrudur kesin sonucu yaklaşık aynı km de ve kondisyonda stock iki aracın denemesi ile olur golf te leon da güzel araç ama leon golfe göre hafif
Lastikler pirelli p7 cinturato ama 17 jantla alakası yok 16 olan araçtada aynı sesler var kiminle konuşsam aynı sorunları yaşıyorlar şuana kadar göstergenin çerçevesini söküp yalıtım yaptık. A sütunundaki direkleri yani tweeterların olduğu yerleri söküp yalıtım yaptık silikon spreyle sunroof ve diğer camların fitilleri var daha aklıma gelmeyen bir kaç yer var yani herşeyini söktük nerdeyse sıfır arabanın buda bana göre hoş bir durum değil sırf bu yüzden aracımı satıyorum
leon larda 22. hafta veya 26. hafta (tam bilmiyorum) yıl 2014 bu hafatlardan sonrakilerde bikaç değişiklik mevcut (kendi aracımda bahsettiğiniz sesleri duymadımbelki sert kullanmayışımdandır ) satıp golf 7 passat b8 alınabilir tercihen :)
Seattan ses gelmesi çok anormal değil arkadaşlar, aracın malzemeleri bağırıyor. Skoda Seat'ın önüne geçti her konuda gerçekten.. Golf tartışmasız lider 3 araç arasında
Seattan ses gelmesi çok anormal değil arkadaşlar, aracın malzemeleri bağırıyor. Skoda Seat'ın önüne geçti her konuda gerçekten.. Golf tartışmasız lider 3 araç arasında
bence seat diğer araçlara göre biraz daha spor olduğu için bu tarz seslerin kulağa gelmesi normal lakin kullanımınız kötü olsun a3 ten bile gelir bu tür sesler ve fiyatlandırmaya bakılarak arabaya kötü veya iyi demek bence yanlış skoda seat tan bence kaliteli değil octavia yı da kullandım yoltutuş olarak bu segmentte ensonda gelir octavia da ve golfte esp geç girerken leonda anında giriyor kalite sadece iç ortamı değil benim gözümde sürüş karakteri en önemlisi bu yüzden her malın bir alıcısı vardır diyelim . octavia yı bilmiyorum leon 1.6 tdi da torsiyon golf1.6 tdi da bağımsız süspansiyon kullanılıyor diye biliyorum
Gökhan Bilgin
22-11-2014, 00:29
Valla dostum ben aracı sert kullanmayı bırak gaza basmıyorum nerdeyse 2013 mart üretimi olanda var bizde hepimizde aynı sesler var senin aracındanda geliyordur müziği kapatıp sür bakalm bir öyle cevap yaz. Golf 7'dende aynı şekilde trim seslerinden şikayetçi olanlar var benim dediklerim sorunlu küçük şeyleri sıkıntı yapacak insanların benim gibi galoşla arabaya binen insanların duyabileceği sesler :D önemsemiyorsan gelmiyordur doğru bizim arabalar hep bozuk :D
i-vtec07
22-11-2014, 07:43
bu golf le leon u karşılaştıranlar fiyat listelerini açıp tekrar karşılaştırın dolu bi golf kaç para görün derim.
şu sınıfta leon bence en iyilerden biri fiyat performans açısından .
Skoda vag grubuna gectiginden beri onde seata gore.. Vag in politikasi bu sekilde cunku.
Valla dostum ben aracı sert kullanmayı bırak gaza basmıyorum nerdeyse 2013 mart üretimi olanda var bizde hepimizde aynı sesler var senin aracındanda geliyordur müziği kapatıp sür bakalm bir öyle cevap yaz. Golf 7'dende aynı şekilde trim seslerinden şikayetçi olanlar var benim dediklerim sorunlu küçük şeyleri sıkıntı yapacak insanların benim gibi galoşla arabaya binen insanların duyabileceği sesler :D önemsemiyorsan gelmiyordur doğru bizim arabalar hep bozuk :D
est sorunlu demek haddime değil ***** seri üretim, ondan kaynaklıdır diye düşünmüştüm ses sorunlarını söylemeyen yok değil va grubunda ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı lastikler michelin energy saver
Golf mk7'den ses geliyor diye şikayet varsa C segmenti almamalı kimse bence arkadaşlar..