Orijinalini görmek için tıklayınız : İkinci el telefon alım satım işlerinden anlayanlar bakabilir mi ?
Abilerim merhaba ikinci el bi telefon alma niyetindeyim ***** siteden ama nasıl yapılır nelere dikkat edilir garantisi var mıdır faturası başkasının üstüne olduğundan ben servise götürünce sıkıntı olur mu ? genel olarak bilgi verir misiniz ? Teşekkürler
get ile al kardeşim, garantide fatura ismi farketmez önemli olan imei nin sisteme kayıtlı olması.
garantiyi bozmuş olaiblicek bi durum avrmı dikkatli bak, telin servis dışı açılması gibi.
beğenmezsen koy kutuya geri kargola iade alırsın paranı siteden.
kesinlikle get kullan. kapıda ödeme falan işine girme.
ercan26esk
05-08-2014, 13:30
2. el telefon görmeden alınmaz netten ***** sitelerden tavsiye etmem ..
Abi internetten bi dükkandan buldum şirinevlerde 10 yıldır olan bi yermiş yorumlarına falan baktım herkes gayet memnun 15 ay genpa garantili falanmış da alırsam gidicem direk elden alıcam zaten fakat yine de bi tedirgin oluyo insan size sorayım istedim
telefoncudan tel almam şahsen , git bak madem , marka model söylersen bkıcan detaylar söylenebilir . mesela iphone 4s için vidaları deformemi, ekranı veya arka kapağı de-ğişikmi ufak ayrıntılar ile anlayabilirsin.
Iphone 5 bakıcam abi. Ben de telefoncudan alırsam en azından adamın yeri belli diye düşündüm alırsam ordan alıyım adama ulaşabilme şansım olsun yeniden sonuçta
5 lerde home tulu sorunu var sanırım, bide model murasına iyice bak . cihaz tr mi yurtdışımı dır kayıtlımıdr nedir ne değildir. aklıma gelenler bunlar.
tamam abi teşekkür ederim bilgilendirdiğin için
1) Görme sansın varsa kesinlikle görüp al.
2) Garanti istiyorsan fatura kesinlikle olsun (imei yi sistemde görseler bile faturasız tamir yapmıyor birçok garanti firması).
3) Online alıcaksan kesinlikle get açtır 3-5 fazla ver ama ciahzı beğenmezsen geri gönderip para iadesi alma şansın olsun.
4) Samsung falan alıcaksan orjinal olmasına dikkat et piyasada gerçeğine benzeyen çok fazala sahte ürün var.
5) İphone alıcaksanda kacç aylık olduğuna bak (cihazın pili çok çabuk bittiği için insanlar doğal olarak gün içinde çok sık sarja söküp takıyorlar veya yan sanayi şarj cihazları kullanıyorlar u yüzden pillerin ömrü daha çabuk bitiyor)
aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bol şans :)
SerhatA.
05-08-2014, 13:58
İnternet üzerinden alacağına git üç beş fazlasını ver bi bayiden al, için rahat olur hiç değilse bi sorun olduğunda da aldığın yerde çözebilirsin sıkıntını
Alacagın telefonun fiyatını bılmıyorum ama anladıgım kadarı ıle kendı paran ıle alıcaksın
2nci el 5 alacagına temiz sıfır kutulu 4s al derim her zaman kafan rahat eder :)
1200 lere cıkıcaksan hiç düşünme g2 al
ucuz etin yahnisi yavan olur dostum
sağolun abi önerilerinizi göz önünde bulundurucam
kunteper
05-08-2014, 20:01
4s de alınmaz bu andan sonra...
onursumer
05-08-2014, 20:10
gidip yakından gorursun, faturasını kontrol edersin telefon imeisi fatura ile tutuyorsa
hangi firma ise garanti sorgulaması yaparsın sorun yoksa bence alınabilir
Arkaşım öncelikle merhaba. Şimdi ilk yapman gereken telefonu ilk eline alır almaz *#06# yapıyosun çıkan imei numarasını önce kutusunda yazan imei ile karşılaştırıp sonra bu siteden sorguluyorsun .:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:. (http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php). Aksi bir durum çıkmadıkça yasal sorunları bu şekilde aşıyorsun. Geldik kozmetik sıkıntılara 5 in kasası biraz narindir köşelerinde olmazsa olmaz ezikler göreceksin buna şaşırma,ha oldu da yoksa şanslısın. Neyse bütün tuşları tek tek kontrol edersin işte arama yaparsın baska bir telefonla mikrofonu,ahizeyi test edersin. Sonra şarj soketine de bi bakmanı tavsiye ederim 3-3gs modellerinde sıvı alıp almadığı oradan sıvı göstergesine bakılıp kırmızı renkse sıvı aldığı anlaşılırdı belki 5 te de vardır kontrol et. Piyasa fiyatı 1100-1300 civarıdır kesinlikle 1200ün altına 1300 üstüne çıkma derim. Bide menüye girip ekranı çok dikkatle izle eğer ekranında titreme varsa görüntüde falan o telefondan uzak dur elinde patlar ekranı