Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Aracım 1.6 THP 200 Peugeot Rcz
Furkan_z3
08-08-2014, 17:13
1.5 ay önce Bmw Z3 aracımı sattım ve o arada S2000 - Z4 - RCZ arayışına girdim..S2000 çok sıkıntılıydı bir kaç araca baktım ve hoşuma gitmedi başıma çok iş açıcağından bulaşmadım belki dedim ilerde temizi denk gelir o arada aracımı sattıktan 2 hafta sonra 1.6 thp 200 manuel 6 ileri RCZ denk getirdim... Aracı aldığım kişiden önceki sahibi Forumdan harika bi insan Günalp Abi... Günalp abiden sonraki sahibi aracı öyle çok iyi kullanmamış çok bakamamış bence çokta önemli olmayan bir kazada geçirmiş... Ben aracı aldığımda 1 ve 2. vitese geçişi sırasında araç dururken bazen zor geçiyordu yetkili servis expertiz yaparken çok önemli olmadığını kronik bi sorun olduğunu en fazla 1-1.5 masraf cıkarcagını söylediler arka lastiklerin bitik olduğunu önlerin yeni olduğunu söylediler ben alır almaz 4 üne birden 3000 lira gibi parayla hemen değiştirdim bunun dışında orjinal filtre aksamı yerine işte böyle ayarsız bağıran filtre takılmıştı eski kutu içi filtre aksamınıda hemen sipariş verdim ve zamanında Günalp abinin taktığı K&N filtreyi tekrar araca takıp orjinale çevirdim...Ben bunları bile bile aracı aldım. Ve aldıktan hemen sonra 1-2 vites aralığının sekromençini sipariş ettim yetkili servisten 2 hafta sonra fransadan geldi. Ve deiştirmek için dün itibari ile yetkili servise aracı bıraktım. Bu arada gene yetkili serviste pasta ve boya koruma gibi işlemler yaptırdım. Aracı ilk aldığımda ilk günü çektiğim fotoğrafları yüklüyorum direk... İlerde yapıcağım şeyler için ayrı ayrı yüklerim
Araçta aldığımda bulunan extra donanım
Eibach Sportline yaylar
PS Chiptuning
Kn Kutuiçi Filtre
70" araborular
76" warex
Defi Racer Boost
Benim araca yaptıklarım
Forged Blow off (uygulandı)
Tavan kuşaklarını ve kaputtaki logoları siyaha kaplatıcam (uygulancak)
Yayları sökücem ve Başaran veya Namş amortisörde Rcz için Coilover Yaptırıcam (uygulancak)
Baya bi tecrube edindim 1.5 ay gibi süreçte zaman zaman paylaşıcam çok keyifli bir araç...
Bunun dışında ilerde ne fikirler edinirim bilmiyorum ince ince devam edicem orjinalliğin dışına çıkmadan.
Noterden çıktığımda çektiğim ilk fotoğraf
http://i60.tinypic.com/ket7b5.jpg
http://i58.tinypic.com/20123rb.jpg
ilk gün akşama kadar gezdikten sonra mahallede park ettim tam bir batmobil gibi durdu simsiyah oluşu çok cezbedici...
http://i62.tinypic.com/11t1pc7.jpg
bu da ilk günden
http://i58.tinypic.com/n3u55f.jpg
bu da ilk günden gece artık eve döndüğümde son parkettiğimde gayet keyifle bütün gün gezmiştim.
http://i61.tinypic.com/qodd20.jpg
Kazasız belasız beğendiğim bi araç ama artık bizden geçti 2 çocuk var :)
hayırlı olsun.
s2000 artık rüya oldu bu ülkede malesef :)
Furkan_z3
08-08-2014, 17:20
Kazasız belasız beğendiğim bi araç ama artık bizden geçti 2 çocuk var :)
teşekkürler emrh.. evet aile için zor bir araç :)
Furkan_z3
08-08-2014, 17:23
hayırlı olsun.
s2000 artık rüya oldu bu ülkede malesef :)
Haklısın Yigit-Y... s2000 çok güzel bir araç ama çok dengesiz bir piyasası bir o kadarda piyasada ne olduğu belli olmayan araç var ve bu yüzden canım sıkılmasın diye vazgeçtim iyikide bunu almışım beklediğimin üstünde bir araç çıktı...
Hayırlı olsun Maşallah kazasız belasız :)
Furkan_z3
08-08-2014, 17:27
Hayırlı olsun Maşallah kazasız belasız :)
Teşekkürler Melih-Ö :)
speed_emre
08-08-2014, 17:28
hayırlı ugurlu olsun. kazasız belasız kullanmak nasip etsin. maşallah eski formuna kavuşur gene arada rollerde görürüz artık :)
Furkan_z3
08-08-2014, 17:33
hayırlı ugurlu olsun. kazasız belasız kullanmak nasip etsin. maşallah eski formuna kavuşur gene arada rollerde görürüz artık :)
Teşekkürler
evet ben çok titizim günalp abiylede tanıştım gayet orjinal ve tertemiz haline dönüştürmek için şu anda bir çok işlemi yapılıyor... Şu an yetkili serviste ve çıkınca tabiri caizse yakıcak :)
10-15 km kullanmistim rcZ gercekten ici kullanimi performansi cok ustunde :)
Masallah kazasi belasiz
hayırlı olsun güzel araç güle güle kullan
Furkan_z3
08-08-2014, 17:41
10-15 km kullanmistim rcZ gercekten ici kullanimi performansi cok ustunde :)
Masallah kazasi belasiz
teşekkür ederim Sh4rk ... aynen donanım bir yana benı performansı inanılmaz etkiledi .1.6 motor ile efsane gidiyor.
Orçun Dikayak
08-08-2014, 17:49
Hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın.
Furkan_z3
08-08-2014, 18:02
Hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın.
teşekkür ederim Orçun Dikayak ...
hayırlı olsun güzel araç güle güle kullan
teşekkürler ido ....
TonyMontana
08-08-2014, 21:17
Maşallah siyahları daha bi farklı duruyo , kazasız belasız inşallah. Resimlerden yanlış anlamadıysam Karşıyaka taraflarındasın sanırım bir gün denk geliriz inşallah
Boldenon
08-08-2014, 21:24
Maşallah. Bu renk bu arabaya yakışıyor
Suleyman
08-08-2014, 21:29
Kesinlikle, hayırlı olsun bu arada.
Maşallah aracınıza gayet güzel görünüyor . Benide s2000 den sonra cezveden bi araba acaba otomatik vitesini alsak sıkıntı yaşarmıyız.
Trance-R
08-08-2014, 21:46
Araca maşallah, kazasız belasız sürüşler dilerim..
Arac için nacizhane önerim, yay vs. takmayın :) he ille de isteniliyorsa, KW, Bilstein gibi kanıtlamış markalar takılıp sürülmeli.
Saygılar.
SinanAdalı
08-08-2014, 21:54
Maşallah siyah araç başka güzel duruyor. Allah kaza bela vermesin.
Hayırlı olsun kazasız belasız işallah...
Park ettiğiniz yer bostanlı civarı mı ? hatta Nergis ?
TonyMontana
08-08-2014, 22:02
Tahminimce yeraltı otoparkının orası yani Karşıyaka belediye binasının önü , ara sokakta ordaki sokaklardan biri :D
individual
08-08-2014, 22:16
Maşallah nazar değmesin.Siyah favorim BATMOBIL gibi duruyor.
Abi araca Maşallah.Kazasız belasız sürüşler dilerim.Araç çok hoş duruyor :)
Rcz'leri bende düşünmeye başladım.Furkan abi bir iki aklıma takılan şey var.Cevaplarsan sevinirim;
1-Aracın yakıt tüketimi nedir ? Biliyorum belki anlamsız bir soru olabilir sonuçta spor araba.Ama yakıtta benim için önemli.156'lık tiptronik serisini alabilirim belki yada 200'lük manuel.Seneye bu zamanlara kadar günde ortalama 20 km yol yapacağım dershane okul arası.1 sene sonrası için toplamda 10-12 k km yapmış olurum.Abi sence bana mantıklı olur mu bu araç ?
2-Ailemiz 3 kişi.Bu araçta rahat edebilir miyiz ? Bmw hariç diğer araçlarımız şirkette.Bmw'yi günlük kullanıyoruz.Ama Bmw'yi günlük olarak benim kullanma ihtimal nerdeyse yok.Genelde babam kullanır
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Tekrardan araca maşallah
efrasyab
09-08-2014, 00:46
cilayı basıp basıp bincen buna maşallah yılan gibi..!
Tahminimce yeraltı otoparkının orası yani Karşıyaka belediye binasının önü , ara sokakta ordaki sokaklardan biri :D
bir fotoda inşaat tabelası çok tanıdık geldi de :D
neredeyse her çarşı iznimde bıyıkta nargile içerdim, oradan aklımda kalmış :D
-Günalp-
09-08-2014, 02:10
Furkan hayırlı olsun tekrardan. Allah kaza bela vermesin inş. Aracı senin gibi bir insanın almasına cok sevindim. Eskisinden bile daha iyi konuma getireceğine şüphem yok kardeşim. Rcz gercekten yakıt performas ve kalite açısından optimum düzeyde bir otomobil. Güzel günlerde kullan tekrardan..
Furkan_z3
09-08-2014, 11:15
Maşallah siyahları daha bi farklı duruyo , kazasız belasız inşallah. Resimlerden yanlış anlamadıysam Karşıyaka taraflarındasın sanırım bir gün denk geliriz inşallah
Teşekkür ederim evet karşıyaka çarşıda ikamet etmekteyim araç genelde bahriye üçok otoparkında veya otoparkın üstünde duruyor ofisimde hemen orda... umarım karşılaşırız yada bir şekilde ayarlarız teşekkürler iyi dileklerin için
Furkan_z3
09-08-2014, 11:16
Kesinlikle, hayırlı olsun bu arada.
teşekkürler
teşekkür ederim özellikle bu rengi aradım zaten..
Furkan_z3
09-08-2014, 11:17
Maşallah aracınıza gayet güzel görünüyor . Benide s2000 den sonra cezveden bi araba acaba otomatik vitesini alsak sıkıntı yaşarmıyız.
teşekkürler otomatik vites olanını kullandım ve almadan önce yabancı rcz forumlarında araştırdım çok fazla değişime uygun araç değil... manuel 200 lük olanlarla arasındada ciddi performans farkı var...
Furkan_z3
09-08-2014, 11:18
Araca maşallah, kazasız belasız sürüşler dilerim..
Arac için nacizhane önerim, yay vs. takmayın :) he ille de isteniliyorsa, KW, Bilstein gibi kanıtlamış markalar takılıp sürülmeli.
Saygılar.
teşekkür ederim yay bıraz zaten yüksek hızlarda baya zıplatıyor artı coilover eski aracımda vardı konforu tartışılmaz bu yüzde coil kesin alıcam
Furkan_z3
09-08-2014, 11:19
Maşallah siyah araç başka güzel duruyor. Allah kaza bela vermesin.
teşekkür ederim
teşekkürler .. karşıyaka bahriye üçok bulvarı oralarda oturuyorum geneldede oralarda olucak :)
hayırlı olsun kazasız belasız inş.
Furkan_z3
09-08-2014, 11:20
Maşallah nazar değmesin.Siyah favorim BATMOBIL gibi duruyor.
teşekkürler evet bende özellikle full siyah versiyonunu aradım ve çok güzel denk geldi hemen kaçırmadan aldım :) direk bende gördüğümde BATMOBİL bu ya dedim :)
Furkan_z3
09-08-2014, 11:26
Abi araca Maşallah.Kazasız belasız sürüşler dilerim.Araç çok hoş duruyor :)
Rcz'leri bende düşünmeye başladım.Furkan abi bir iki aklıma takılan şey var.Cevaplarsan sevinirim;
1-Aracın yakıt tüketimi nedir ? Biliyorum belki anlamsız bir soru olabilir sonuçta spor araba.Ama yakıtta benim için önemli.156'lık tiptronik serisini alabilirim belki yada 200'lük manuel.Seneye bu zamanlara kadar günde ortalama 20 km yol yapacağım dershane okul arası.1 sene sonrası için toplamda 10-12 k km yapmış olurum.Abi sence bana mantıklı olur mu bu araç ?
2-Ailemiz 3 kişi.Bu araçta rahat edebilir miyiz ? Bmw hariç diğer araçlarımız şirkette.Bmw'yi günlük kullanıyoruz.Ama Bmw'yi günlük olarak benim kullanma ihtimal nerdeyse yok.Genelde babam kullanır
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Tekrardan araca maşallah
teşekkür ederim.. Araç yakıt olarak ben hıc tasarruf yapmadan şehir içinde 1 depo ile 500 km rahat yapıyorum ve ayagımı gazdan kesmıyorum... kesersem 600 küsürleri rahat görüyorum... ortalama hiç gaz kesmeden kullanınca aracım şehir içi ortalama 8 lt 9 lt arası yakıyor... ama tasarruf yaparak kullandınmı değerler direk düşüyor.. Şehir dışında ise bir depo ıle abartmıyorum gazı tatlı tatlı vererek gidince 700-800 ü rahat görür diye düşünüyorum cunku izmir dışında çıktığımda depoyu fullemiştim sabit hızla giderken ekranda 780 yazmıştı ve ara ara abanmıştımda... Bunun dışında söylüceklerim otomatik olanlar daha fazla yakıyor bundan emınım... kendınde kullanıcılarından okuyup araştırabılırsın.. araç 3 kişilik bir aile için ideal olabilir ama uzun yollarda sıkıntı yaratabılır ama şehir içi kısa mesafelerde sanmam kasmaz.. Ben 4 hafta sonu izmir çeşme arası 3 arkadaş gittim geldım arkadaki öyle bi rahatsızlık hissetmedi ama uzun boylu biri kesinlikle oturamaz kilolu biri içinde sıkıntı yaratır :) Yakıt konusunda ama gene test edicem sana P.M. atarım yakıt seviyelerini..
Furkan_z3
09-08-2014, 11:30
Furkan hayırlı olsun tekrardan. Allah kaza bela vermesin inş. Aracı senin gibi bir insanın almasına cok sevindim. Eskisinden bile daha iyi konuma getireceğine şüphem yok kardeşim. Rcz gercekten yakıt performas ve kalite açısından optimum düzeyde bir otomobil. Güzel günlerde kullan tekrardan..
Teşekkür ederim Günalp abim... Gerçekten dediğin gibi harika bir araç... Gayet severek kullanıyorum ve işim olmasa bile çıkıp turluyorum bol bol :) Şu an kutu filtre parçaları ve 1-2 sekromenç geldı bıraktım servise inşallah önümüzdeki hafta içi teslim etcekler ve tamamen istediğim gibi tertemiz olucak :) Senın emeğinde çok olmuş aracın üstünde gayette başarılı olmuş... Çok nezih güzel bi insansın bu vesile ile tanışmış olduk inşallah çıksın aracım tekrar uğrarım abicim görüşmek dileği ile selamlar...
teşekkür ederim.. Araç yakıt olarak ben hıc tasarruf yapmadan şehir içinde 1 depo ile 500 km rahat yapıyorum ve ayagımı gazdan kesmıyorum... kesersem 600 küsürleri rahat görüyorum... ortalama hiç gaz kesmeden kullanınca aracım şehir içi ortalama 8 lt 9 lt arası yakıyor... ama tasarruf yaparak kullandınmı değerler direk düşüyor.. Şehir dışında ise bir depo ıle abartmıyorum gazı tatlı tatlı vererek gidince 700-800 ü rahat görür diye düşünüyorum cunku izmir dışında çıktığımda depoyu fullemiştim sabit hızla giderken ekranda 780 yazmıştı ve ara ara abanmıştımda... Bunun dışında söylüceklerim otomatik olanlar daha fazla yakıyor bundan emınım... kendınde kullanıcılarından okuyup araştırabılırsın.. araç 3 kişilik bir aile için ideal olabilir ama uzun yollarda sıkıntı yaratabılır ama şehir içi kısa mesafelerde sanmam kasmaz.. Ben 4 hafta sonu izmir çeşme arası 3 arkadaş gittim geldım arkadaki öyle bi rahatsızlık hissetmedi ama uzun boylu biri kesinlikle oturamaz kilolu biri içinde sıkıntı yaratır :) Yakıt konusunda ama gene test edicem sana P.M. atarım yakıt seviyelerini..
İlgin için teşekkür ederim Furkan abi.Kafamda Rcz'ye binmek var ama hangi serisi olursa olsun diye düşünüyorum.İlk aracımda o kadar çok performans beklemiyorum.Yakıt tüketimi güzelmiş bu araçların.Yolda giderken herkesin araca bakmasıda paha biçilemez :)
Furkan_z3
10-08-2014, 13:24
İlgin için teşekkür ederim Furkan abi.Kafamda Rcz'ye binmek var ama hangi serisi olursa olsun diye düşünüyorum.İlk aracımda o kadar çok performans beklemiyorum.Yakıt tüketimi güzelmiş bu araçların.Yolda giderken herkesin araca bakmasıda paha biçilemez :)
rica ederim... inşallah dileğin araca sende bir gün sahip olursun...
bende s2000den vazgeçen ve iyiki vazgeçmişim diyenlerdenim :) gerçekten çok güzel, ama bence tavan şeritlerini siyah yapma, böyle daha bir güzel duruyor gibi. kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğimle
i-vtec07
10-08-2014, 13:41
maşallah :)
Furkan_z3
11-08-2014, 15:17
bende s2000den vazgeçen ve iyiki vazgeçmişim diyenlerdenim :) gerçekten çok güzel, ama bence tavan şeritlerini siyah yapma, böyle daha bir güzel duruyor gibi. kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğimle
bi denicem logoyuda siyah yapıcam ön kaputtaki güzel durmazsa sökerim :) teşekkürler...
Emre Ekrem
11-08-2014, 16:04
Kazasız belasız, maşallah.
Kazasız belasız maşşallah :)
İyi günlerde kullanın .
Furkan_z3
12-08-2014, 10:03
maşallah :)
teşekkürler
Kazasız belasız, maşallah.
teşekkürler
Kazasız belasız maşşallah :)
İyi günlerde kullanın .
teşekkür ederim...
camsemih
12-08-2014, 13:38
aracı daha önce gördüm yanlış hatırlamıyosam eğer z3 ü de görüyordum organize sanayide çiğli de kazasız belasız güzel seçim :)
TolgaEsentepe
12-08-2014, 13:50
kazasız belasız sürüşler güzel duruyor aracınız
byspeedman
12-08-2014, 13:59
Maşallah güzel araç pug candır kazasız belasız
emre106gti
12-08-2014, 20:14
Masallahi var guzel arac kazasiz belasiz;)
enesbeyter
12-08-2014, 20:51
Siyah da güzel göstermiş aracı maaşallah kazasız belasız:)