Orijinalini görmek için tıklayınız : Toz yapışması
güneşbalkan
08-08-2014, 19:37
Bi süre önce aracıma iç dış meguiars antalya'da detaylı temizlik yaptırdım ve bi hafta sonra kadar araç valide hanımla yaylaya gitti.Araç bugün geri geldi yine meguiars'in nxt cilalı şampuanıyla aracı yıkadım ama yaylada araç hiç yıkanmadığı için tozlar her yerine yapışmış süngeri değdirdiğim zaman çok fazla bir sürtünme oluyor.deyim yerindeyse hatır hatır ses geliyor zımpara yaparmış gibi.Şimdi sorum şu olacak bu yapışmış tozları nasıl temizleyebilirim boyamın çizilmesini istemiyorum
i-vtec07
08-08-2014, 20:16
soft bi kil uygularsanız çizilmez diye düşünüyorum tabi kil yere vs düşürmesseniz.
kil cilayı alır o yüzden kil den sonra cila atmalısınız. :)
SinanAdalı
08-08-2014, 20:53
Bi süre önce aracıma iç dış meguiars antalya'da detaylı temizlik yaptırdım ve bi hafta sonra kadar araç valide hanımla yaylaya gitti.Araç bugün geri geldi yine meguiars'in nxt cilalı şampuanıyla aracı yıkadım ama yaylada araç hiç yıkanmadığı için tozlar her yerine yapışmış süngeri değdirdiğim zaman çok fazla bir sürtünme oluyor.deyim yerindeyse hatır hatır ses geliyor zımpara yaparmış gibi.Şimdi sorum şu olacak bu yapışmış tozları nasıl temizleyebilirim boyamın çizilmesini istemiyorum
aynı sıkıntı bende de oldu dostum :) Ben 2 günde bir yıkıyorum üstüne hemen ıslak cila geçiyorum sanki normale dönüyo sanki ama... kil ve tekrar cila şart gibi duruyor :D
güneşbalkan
09-08-2014, 01:43
Teşekkürler arkadaşlar.kil ve cila için meguiars yolu göründü yine bana
bölgedeki nemden kaynaklı öyle oluyor yahu :)
ben de nefret ediyorum, nem / çiğ düşüyor, üzerine toz.. camdan önümüzü göremiyoruz oysa ki araba temiz :D
güneşbalkan
09-08-2014, 02:47
Detaylısını yeni yaptırmış olmasam sorun etmiyicemde sanki boşa gitmiş gibi oldu şimdi
Detaylısını yeni yaptırmış olmasam sorun etmiyicemde sanki boşa gitmiş gibi oldu şimdi
Ben de kendim yaptım Haziran'da, sorun etmemek lazım :)
Sakınan göze çöp batıyo sonra, millette göz yok... (hergün girdiğim otopark duvarına sürttüm)
Bu arada yanda Abarth sticker'ı olan siyah Tjet mi senin araba? :D
bence meguiarsın da etkisi var çünkü meguiarsın ürünleri elektriklenip tozu üstüne çekiyor , başka ürünler deneyiniz
M U R A T
09-08-2014, 09:03
tozlu araba kille temizlenmez sakın deneme foam lance varsa köpükle ön yıkama yap ve basınçlı suyla kaba kiri akıt ondan sonra şampuanı eldivene dökerek panel panel yıka
berdoz76
09-08-2014, 10:51
Bundan 25 sene evvel Çimento fabrikası yanında arabayı bırakmış ve sonrasında aracın her tarafının çimento tozu ile kaplı olduğunu görmüştük. Yıkama ile çıkmayan araca yapışmış bu tozları kimdi hatırlamıyorum birisinin tavsiyesiyle sirkeli bez ile silerek çok kolay şekilde çıkarmıştık. Yurdumun güzel insanı yokluktan her çareye başvurmuş ve her zamanki gibi neticeye ulaşmıştı. Sana tavsiyem lokal bir alanda deneyerek sonucuna bakarsan sevinirim.
SinanAdalı
09-08-2014, 12:09
bence meguiarsın da etkisi var çünkü meguiarsın ürünleri elektriklenip tozu üstüne çekiyor , başka ürünler deneyiniz
yok ya bu tozu çekme değil, bende aynısını yaşadım öle köy yolu falanda görmedi yani. Bildiğin sokakta oldu :) Nem'den oluyo olabilir, resmen bezi sürerken kıtır kıtır olmuştu ramazanda yıkamamıstım 10 gün. Şimdi 2 günde bir yıkıyorum düzeliyo gibi sanki yoksa kendimimi avutuyorum :D
onursoytam
09-08-2014, 12:26
bi kaç kere sprey şampuan ve tazzik uygula güneş
birkere tazzik vurup hemen elle köpüğe geçme
3 litre suya 1 litre sirke dök sonra havluyu bu suya batır havlunun iki cundan tutup aracın üstüne serip çek bu yöntemle hiçbir toz kalmaz.
güneşbalkan
09-08-2014, 12:58
Sirkeli su benimde aklıma geldi ama etki eder mi bilemedim konu açtım ama iyi oldu bi sonraki yıkamada sirkeli suyu deneyeceğim.ama bu sirkenin bi zararı olur mu boya koruma ıvır zıvır yapıldı falan
Ben de kendim yaptım Haziran'da, sorun etmemek lazım :)
Sakınan göze çöp batıyo sonra, millette göz yok... (hergün girdiğim otopark duvarına sürttüm)
Bu arada yanda Abarth sticker'ı olan siyah Tjet mi senin araba? :D
Yok benimki 4 kapılı bi tek jantlarda abarth logosu var.fzm 68 plaka.sarı esseesse stickerlı aracı diyorsan korayın araç o
Yok hiçbir zararı olmuyor sirkeli suyun.bide yarı su yarı sirke su yap bu fıs fıs lar varya camsil spreyleri falan ona koy jantlara püskürt leke varsa hemen çıkartıyor.
güneşbalkan
09-08-2014, 13:31
Eyvallah ertekin abi bi dahakine deneyeceğim hepsini
Canselmo
09-08-2014, 20:57
Sirkeli su benimde aklıma geldi ama etki eder mi bilemedim konu açtım ama iyi oldu bi sonraki yıkamada sirkeli suyu deneyeceğim.ama bu sirkenin bi zararı olur mu boya koruma ıvır zıvır yapıldı falan
Yok benimki 4 kapılı bi tek jantlarda abarth logosu var.fzm 68 plaka.sarı esseesse stickerlı aracı diyorsan korayın araç o
Yazilima geldigimde gormustum terracity nin orada da ondan sordum :)
Levent ben.
güneşbalkan
09-08-2014, 21:38
Yazilima geldigimde gormustum terracity nin orada da ondan sordum :)
Levent ben.
Yine geldiğiniz bir gün görüşürüz tanışırız nasip olursa :)
yukcell88
19-08-2014, 11:24
Yok hiçbir zararı olmuyor sirkeli suyun.bide yarı su yarı sirke su yap bu fıs fıs lar varya camsil spreyleri falan ona koy jantlara püskürt leke varsa hemen çıkartıyor.
Bundan 25 sene evvel Çimento fabrikası yanında arabayı bırakmış ve sonrasında aracın her tarafının çimento tozu ile kaplı olduğunu görmüştük. Yıkama ile çıkmayan araca yapışmış bu tozları kimdi hatırlamıyorum birisinin tavsiyesiyle sirkeli bez ile silerek çok kolay şekilde çıkarmıştık. Yurdumun güzel insanı yokluktan her çareye başvurmuş ve her zamanki gibi neticeye ulaşmıştı. Sana tavsiyem lokal bir alanda deneyerek sonucuna bakarsan sevinirim.
Hangi sirke bu abiler? Elma mı üzüm mü? İçinizden "Lan ne farkeder?!" dediğinizi duyar gibiyim ama yanlış yapmayayım diye soruyorum kusura bakmayın :(
Benim de elektrostatik toz boya artığı ile başım dertte. 1 ay geçince sanki arabamın üstü zımpara gibi oluyor. Ayda 1 kille temizlemeye başlamıştım, üstüne de sonax cila atıyordum son 2 aydır. Pasta cila-boya koruma yaptırdım 1 haftada eski haline döndü... Pederin arabaya Autoking boya mükemmelleştirme yaptı 3 yıl garantili, 3. günde toz tutmaya başladı...
Sirke yararsa çok iyi olacak, kil çok zaman alıyor.
Nano diye tabir edilen urunlerle bu tarz sorunlara karsi daha kolay cozum alabilirsiniz. Koray in arabasi iki hafta agac altinda kaldi fakat ilk yikamada cogu cikti. Kendi otomobilimde ayni sekilde otoparkimin basina sonuna agac diktikleri icin zeki arkadaslar; her gun yagiyor uzerine fakat yikamalarda normal yikama ve bezle silinmesi yetiyor.
Meg NXT bu is icin yeterli degil, belki colli yada FK tarzi bir cila denerseniz biraz daha fazla korunursunuz.
Recine olayinin da en pratik yontemi kildir. COK BOL kil kaydirici, sabunlu su vs kullanin ve bastirmayin usul usul sakin sakin sabirli bir sekilde yaparsaniz bir problem olmayacagini dusunuyorum.
Sirke ise yarayabilir ***** asidik bir yapisi vardir, az birsey bekletin biraz cozsun ama uzerinde kurumasina izin vermemenizi tavsiye ederim.
yukcell88
19-08-2014, 15:29
Nano diye tabir edilen urunlerle bu tarz sorunlara karsi daha kolay cozum alabilirsiniz. Koray in arabasi iki hafta agac altinda kaldi fakat ilk yikamada cogu cikti. Kendi otomobilimde ayni sekilde otoparkimin basina sonuna agac diktikleri icin zeki arkadaslar; her gun yagiyor uzerine fakat yikamalarda normal yikama ve bezle silinmesi yetiyor.
Meg NXT bu is icin yeterli degil, belki colli yada FK tarzi bir cila denerseniz biraz daha fazla korunursunuz.
Recine olayinin da en pratik yontemi kildir. COK BOL kil kaydirici, sabunlu su vs kullanin ve bastirmayin usul usul sakin sakin sabirli bir sekilde yaparsaniz bir problem olmayacagini dusunuyorum.
Sirke ise yarayabilir ***** asidik bir yapisi vardir, az birsey bekletin biraz cozsun ama uzerinde kurumasina izin vermemenizi tavsiye ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim, kil bir çözüm, uyguluyorum ama üstüne cila da atmama rağmen 1 hafta içerisinde yeniden yapışmaya başlıyor. Ve kil cidden zaman alıyor.
Eğer ki sirke çıkaracaksa her hafta yapmaya razıyım. En fazla yarım saate temizlenir araç diye düşünüyorum.
bu konuyu gördükten sonra boya koruma yaptırcaktım meguarsla vazgeçtim.
Adı üstünde "boya koruma" yaptırıyoruz.Araç 10 gün yıkanmayınca üzeri sert sert oluyor.Demekki boya korunmuyor.
Ve ben 2 günde bir aracımı yıkayamam ki.
Şimdi söyleyin bakalım.Bu gibi durumlarda boyanın zarar görmemesi için hangı ürünle boya koruma yaptırcaz?
güneşbalkan
19-08-2014, 16:33
Ben meg antalya'nın işçiliğindende memnun kalmadım açıkcası.ne bant çekmişler ne maske yapmışlar.ön kaputa pasta atarken sileceklerin ordaki plastik bakalite bulaştırmışlar hiç bi şekilde çıkaramadım.bir daha ki sefere koch'a gidicem.aslında ilk oraya gitmek aklımdaydı ama meguiars'i duyunca oraya gittim.pişmanda olmadım değil.ürün kalitesi tabi ki önemli ama işçilikte bi o kadar önemli.işçiliğine güvendiğiniz bi yere götürün aracınızı bence