Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 16 ies yardım......

sarıyerli
12-08-2014, 19:30
Herkeze hayırlı forumlar .arkadaslar aracı ılk aldıgımdan beri arka sağ tekerin ordan özellikle yavas dönüslerde tak diye yüksek bi sesle kasaya bişey vuruyor gibi sesi bulamıyoruz arka 2 amortisör burclar travers takozları vs nevar neyok değiştik egsoz bağlantılarına kadar bakıldı yok arkadas sesi bulamıyoruz hanı basına boyle bişey gelipte kurtulan varsa allah rızası için yardım etsin :D

Seven7
12-08-2014, 20:03
Jantlar orijinal mi? Yada baktırdınız mı problem olup olmadığına?
Kamber kiti var mı? Onun burçlarına baktınız mı?
Aracı kaldırıp elinizle döndürdüğünüzde yada ileri-geri yukarı aşağı kastırdığınızda ses çıkıyor mu?
Yakın zamanda el freni ayarı yaptırdınız mı?

Bir de, hiç yürüyen de olmayabilir. Arka koltuk kemeri olabilir, bagaj kilidi olabilir, stop lambası içerisinde boşta sallanan kablo vs. olabilir. Sorunun bulunamaması can sıkıcıdır, geçmiş olsun.

sarıyerli
13-08-2014, 08:01
sağol kardesim inş bulşcaz

mur_84
13-08-2014, 08:23
sağ arkadan değilde önden geliyor olmasın ses.. Aks kafalarına bir baktır boşluk varsa tam sağ dönüşte gaza yüklen tak tak tak diye ses yapar.. başka türlü arkadan öyle bir ses gelecek birşey yok bildiğim kadarıyla..

delSol_power
13-08-2014, 08:53
Bu tip seslere ben de ifrit oluyorum. Geçmiş olsun.

LPG kiti varsa, depo yerinden oynamış olabilir. LPG yoksa, stepne bağlantısı gevşemiş ve vuruyor olabilir. Veya stepne bölümünde ses yapan bir şey de olabilir.
Yani diyeceğim o ki hiç akla gelmeyen bir şey bu sesi yapıyor olabilir. Taşıyıcıya da baktırmakta bir fayda var bu arada.

sarıyerli
13-08-2014, 12:01
Abi aracta lpg yok stepne sımsıkı bağlı özellikle direksyonu tam kırıp yavasca geri biyerden inerken yada ileri haraket ettirince sankı arac kasılıyo sağ arkaya biri çekiçle vuruyor mesela öyle biyerde denenediğim zaman 10 aynı hareketımde 6 defa yapıyor herzamanda yapmıyor lanet vuruntu

delSol_power
13-08-2014, 16:47
Çok ilginçmiş. Honda Tech'teki ustalara yarın bir danışayım. Bakalım belki bir fikir verirler.

sarıyerli
13-08-2014, 19:17
sağol abi inş çözücez

ardaydn
13-08-2014, 19:31
Çok düşük bi ihtimal ama yaylar kesik mi yada ısıtma var mı? İşlem yapılan yay zamanla kendini salıyo başıma gelmişti çünkü

Ahmetfikri
13-08-2014, 20:16
yaylardan geliyor olabilir o tarz bi sesin

sarıyerli
14-08-2014, 08:03
yay soğuk pres ama yaptırmadan öncede vardı o ses yay sesını bılıyorum ufaktan dıngırtı yapar bu resmen balyozla vuruyolar gibi tek ses

delSol_power
14-08-2014, 10:29
"Arka koltuğun arkasında çapraz bağlantı sacı var, kasayı dengelemek için. Büyük ihtimalle punto atmıştır. O zaman bu şekilde ses yapar.
Çözüm: Arka koltuk sökülecek, mum sprey sıkılacak, punto atan yere yeniden kaynak yapılacak."

Honda Tech'ten Şeref Usta'nın önerisi bu şekilde.

sarıyerli
14-08-2014, 11:49
tamam abi orayada bi bakalım çok sağol ilgin için

sarıyerli
14-08-2014, 12:52
abi baktım oraya sol taraftakı bağlantı sacı zangır zangır oynuyor altındaki somun yarı yarıya gevşemiş üsteki 2 somunuda kontrol ettim onlarda hafif gevsemiş 3ünüde sıktım sım sıkı oldu sesi duyduğum taraftaki sacda altaki hafif gevşemiş onlarıda kontrol ettim sımsıkı su an ikiside deniyemedim çalışıyorum diye akşam deneyip yazarım abi

delSol_power
14-08-2014, 13:26
abi baktım oraya sol taraftakı bağlantı sacı zangır zangır oynuyor altındaki somun yarı yarıya gevşemiş üsteki 2 somunuda kontrol ettim onlarda hafif gevsemiş 3ünüde sıktım sım sıkı oldu sesi duyduğum taraftaki sacda altaki hafif gevşemiş onlarıda kontrol ettim sımsıkı su an ikiside deniyemedim çalışıyorum diye akşam deneyip yazarım abi

Onlardandır muhtemelen. Hadi geçmiş olsun :)

sarıyerli
14-08-2014, 15:04
sağol abi şeref ustaya saygılar