Orijinalini görmek için tıklayınız : VTi hararet sıkıntısı
Tiger_VTi
13-08-2014, 08:22
Arkadaşlar dun akşam hararet gostergesinin tavan yaptigini gördüm ve hemen sağa çekerek sogumasini bekledim, on kaputu actigimda fanın calismadigini gördüm, radyatorun uzerine biraz su dökerek sogutmaya çalıştım, hararet normele dönünce yoluma devam ettim ama 5km sonra tekrar hararet tavan yaptı. Tekrar ayni işlemleri uygulayarak evime kadar gittim arabayı biraktim. Arkadaslardan sorun hakkında bilgi aldm. Müşür arizali oldugundan fan devreye girmiyodur ya da Termostat arizalidir dediler.
Sizce sıkıntı ne olabilir arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum.
delSol_power
13-08-2014, 08:49
Geçmiş olsun.
Düz yolda devam ederken hararet yapıyorsa, fanla çok ilgili değildir. Trafikte dur kalkta yapıyorsa fan müşürü veya termostattan veya fana giden tesisatta problem vardır.
Düz yolda hararet varsa, radyatör kapağını kontrol etmeni tavsiye ederim. Başka bir radyatör kapağıyla değiştir hemen, tekrar dene. Hortumları da kontrol etmeni salık veririm.
Bu arada umarım contayı yakmamışsındır.
kanashibari
13-08-2014, 08:52
verilen iki bilgide doğru.
bunları yaptırdıktan sonra kapak testi yaptır conta yakmış olabilirsin.
devirdaime de bakın derim.
Tiger_VTi
13-08-2014, 10:15
Geçmiş olsun.
Düz yolda devam ederken hararet yapıyorsa, fanla çok ilgili değildir. Trafikte dur kalkta yapıyorsa fan müşürü veya termostattan veya fana giden tesisatta problem vardır.
Düz yolda hararet varsa, radyatör kapağını kontrol etmeni tavsiye ederim. Başka bir radyatör kapağıyla değiştir hemen, tekrar dene. Hortumları da kontrol etmeni salık veririm.
Bu arada umarım contayı yakmamışsındır.
Hararet yaptığı nokta hafif rampaydı ve 100 metrede 3 tane kasis atladım, 3. kasisten 200metre sonra farkettim. Benim de tek korkum conta yakmak, inşaallah öle bi durum yoktur
Tiger_VTi
13-08-2014, 10:18
Bilgi aldığım arkadaşlar conta yakmadığımı söylediler, yine de insanın içinde kuşku oluyo.
Conta yakmış olsam belirtileri ne olur?
Bilgi aldığım arkadaşlar conta yakmadığımı söylediler, yine de insanın içinde kuşku oluyo.
Conta yakmış olsam belirtileri ne olur?
Yağ çubuğundaki yağı kontrol edebilirsin, renginde değişme varmı? Nescafe gibi bir renk olduysa ve suluysa yakmışsındır.
Genleşme kabındaki suyu kontrol edebilirsin, üzerinde yağ bulunur ve biraz çamurlaşmaya başlamıştır eğer conta yaktıysan.
Gokmen Erbas
13-08-2014, 10:26
radyatör tıkanıyor onların bir de..
Tiger_VTi
13-08-2014, 10:29
Yağ çubuğuna bakmıştm anornal bisey görmemiştim, ama son hararetten sonra bakmadım, eve gider gitmez bakayım. Ama hararet yukselince mi bakmam gerekiyo?
Tiger_VTi
13-08-2014, 10:38
radyatör tıkanıyor onların bir de..
Radyatorun tikanmasi fanın çalışmasına engel bi durum mu?
SerhatA.
13-08-2014, 10:40
Egzosdan beyaz duman atıyor mu ?
Aynı durum bizimde başımıza gelmişti conta yakmıştı araç
Tiger_VTi
13-08-2014, 10:44
Egzosdan beyaz duman atıyor mu ?
Aynı durum bizimde başımıza gelmişti conta yakmıştı araç
Beyaz duman atma durumu yok
Patisever
13-08-2014, 10:57
conta yanık devam edersen sayet kapakda eğilmeler olur taslaamda kurtarmıyor dıkkat et kardeş
SerhatA.
13-08-2014, 11:12
Ben olsam işimi sağlama alır arabayı çekiciyle iyi bi ustam varsa direk dükkanına çekerdim.
giderken hararet yapması pek iyi birşey değil
Tiger_VTi
13-08-2014, 11:36
Fan çalışsa sıkıntı olmayacak gibi ama fan çalışmıyor, fanın çalışmasına da müşürdendir diyorlar...
Tiger_VTi
13-08-2014, 12:36
Arkadaşlar bir de şöyle birşey olmuştu, arabayı rampa aşağıya salınca hararet normal seviyeye geliyodu ama durunca yükselmeye başlıyordu. ..
Fan musurunun.soketini cek cikar, iki ucu acik minik.bir.kabloyu soketin iki ucuna sok, fan calismasi gerekir arizalanmamissa..
Eger calismazsa fan arizali demektir.
Tiger_VTi
13-08-2014, 13:22
Akşam eve gidince soylenenlerle yapayim tek tek. Teşekkür ederm arkadaşlar.
Bolkar1st
13-08-2014, 13:25
Fan Müşüründen Olabilir Büyük Bir İhtimal fanı direk baglantıyla calıstır fan çalışıorsa müşürdendir..
sercanavcı
13-08-2014, 13:35
kesinlikle termostat arızan fan müşürünüde değiştir düzelicek
Tiger_VTi
13-08-2014, 13:41
Tşkler kardeşim, müşür ve termostattan baslayacam
ykavcioglu
13-08-2014, 17:53
Su eksiltiyormu?
Termostatsa bosta giderken nasil hararet dusuyor? demekki radyatore su gidiyor..
Ve fan calismiyor fan veya.elektrik sistemi problemi var.
Conta yandıysa radyatörden gaz çıkışı da olabilir kapağı açıkken. Araç soğukken radyatör kapağını açarak çalıştırıp radyatörden hava kabarcıkları çıkıyormu bakabilirsin.
Tiger_VTi
13-08-2014, 21:23
Yardimci olmak isteyen butun arkadaslara tesekkur ediyorum.
Sorun müşürdenmiş, müşür değişti ve sorun halledildi.
Gecmis olsun ucuz atlatmissin..
Skyhawk34
14-08-2014, 08:53
radyatör kapağını denedinmi ?