Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 benzin kokusu ve çok fazla yakıt sarfiyatı YARDIM lütfen
muhammet yilmaz
15-08-2014, 22:30
Arkadaşlar aracımda çok yüksek râkamlarda yakıt sarfiyatı var . 40 tl benzine 27 km yol gitti . öncedende konu açmıştım ama bi sonuca varamadım . Aracın içine düzensiz zamanlarda koku geliyor . Direksiyonu kırdıkca bi nebze koku artıyor . Rot başının ordan benzin hortumları geçiyormuş onlara baktık sağlam . Sağ çamurluğun içinde benzin geri dönüş hortumları sağlam . Benzin filtresi değişti hava filtresi değişti kelebek temizlendi manifoltta kaçak vardı yapıldı . Arabayı lifte kaldırdık alt tarafta kaçak yok hortumları takip ettik . Bügün makinaya bağlattım oksijen sensörü arızası kalıcı arıza verdi . Yarın ilk işim onu değiştirmek olucak . Sizin aklınıza gelebilecel yada yardımcı olabileceğiniz başka sorun varmı . Oksijen sensörü koku yaparmı yakıtı 1 lira arttırırmı ? . Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden .
anltrkmn
15-08-2014, 23:20
Bu konuda cok bilgili degilim fakat o2 sensoru bozuklugu sonucu okunmamadan kaynakli afr bozuklugu bas gosteriyormus ve yakiti 30% kadar etkiledigi soyleniyordu forumlarda. Asiri benzin kokusu da aracinizin zenginde calistigini gosteriyor sanirim ustadlar cevaplar fakat mantikli dusunecek olursak araciniz hava ile benzini ayarlayamiyor ve cok benzin puskurtturuyor olabilir ama 40 tl 27 km cok garip geldi..
Benzin regulatoru kontrol edildimi?fazla benzin basiyor olabilir.
boosted_pug
17-08-2014, 23:34
Oksijen sensörü bu bahsettiginiz arizanin basrol oyuncusu onun haricinde su sicaklik sensörünü degistirin 30 tl felan fiyati var bazen ariza vermedigide olur ama araba sürekli sogukmus gibi fazla benİn göndermesine sebep verir
muhammet yilmaz
19-08-2014, 14:17
Arkadaşlar yardımlarınız in teşekkürler . Sorun oksijen sensörüymüş sorun giderildi .