Orijinalini görmek için tıklayınız : efes pilsen kafe bar projesi
Arkadaslar belki daha once gittiniz gitmediysenizde gordunuz duydunuz.daha once konu açmıştım simdi elime bi miktar daha para gecicek yakin zamanda. Dalgicligi birakip boyle bi ise girebilirim. Alanyada yakin ark. Calistigi biyer efesten bayilik aldi ve herseyi efes kurdu gitti dedi. Suan iletisim kuramiyorum. Bu konu hakkinda bildiklerimizi paylasabilirmiyiz.
overblack
20-08-2014, 00:02
şehir neresi?
ulasoztas1
20-08-2014, 01:02
şehire bağlı olarak devamlı müşteriniz olabilirim :D
evet şehir önemli, mesela Kütahya'ya gelseniz trilyonda harcasanız bu iş olmaz. Belediye ruhsat vermiyor :)
Alanya'da eskiden vardı Efes Pub, şimdi neredeymiş ki?
edit : postanenin karşısındaki ise adı tam "efes pub" değil başka bir şeydi, yarın geçersem bakarım :D
low&slow
20-08-2014, 02:50
istanbulda ataköy efes pub'ta valelik yaptım deli gibi iş yapıo hayırlısı olsun hakkınızda :)
Alanyada ehl-i keyf mekanin adi sahildeki migrosun arkasinda kaliyo. Kuytu biryer. Yoksa is yapardi.
Arkadaslar izmore düşünüyorum
Alanyada ehl-i keyf mekanin adi sahildeki migrosun arkasinda kaliyo. Kuytu biryer. Yoksa is yapardi.
Arkadaslar izmore düşünüyorum
Edit : karsiyaka , guzelyali , bucu , balcova heryer olabilir islek olarak.
Dusuncem karsiyaka yada guzelyali ama tabi dukkan konumu cok onemli
istanbulda ataköy efes pub'ta valelik yaptım deli gibi iş yapıo hayırlısı olsun hakkınızda :)
Neden kapandı orası ?
Güzelyalı ya sakın açma. Asla ama asla kaliteli mekanı kaldıramıyor orası. Çok ama çok örneklerini gördük. Tuttu dediklerimiz dahi kapandı.
KSK de heryer olabilir. Hatta kendini zorlayıp Alsancak gibi yere geçersen çok rahat edersin. Ben fanatik bir TYNA müdavimiyim. Yerim masam hep ayrılıktır. Haftada en az 2 gece otururum. Formatı çok çok iyi. Karışık menü işine geçmiyorlar. Bira hala 8 tl seni zaten otomatikman içmeye sevk ediyor.
serkanaygün
20-08-2014, 10:40
Böyle yerler güzel iş yapıyor. Marmara Forum içinde de var Efesus. Her zaman dolu. Masalara da biraz dikkat edince, en kötü masada 2 3 bira yemekler çerezler vs. Fiyatları da güzel, karlı bir iş gibi görünüyor.
Zatem mandalite surumden kazanmak .fazla kar marji olmuycak. Efes fiyatlandirmaya cok fazla karismiyor. Sadece belli kurallara riayet etmenizi bekliyor.
Ben musteri olsam ne isterdim ?
Guler yuz, sempatik calisanlar,uygun fiyatlar ve dostlarimla vakit gecirebilcegim nezih bir mekan isterdim
Ben musteri olarak devamli mudavimi oldugum yerden ara ara jestler beklerim
Hijyen ve temizlige onem veririm ve cok coo yogun degilse siparişin çok fazla gecikmemesini...
Olaya bu sekilde baktigimizda kâr amacindan cok memnuniyet. Insanlari memnun etmek zordur.Eğer ki memnun edebilyorsak zaten parasal konular kafada sorun teskil etmemeli diye düşünüyorum.
Yalida kültlesmis mekanlar var siesta ve turevleri.diğerleri pek tutanamadi açanlar isim degistirdi devretti tarkan abi bunda hemfikiriz. Fizibilte yapiyoruz zaten fakat yalida gerekli hizmeti hic biz zaman alamadim.adamlar ticarethane olmuslar hic memnun degilim. Ben gibi dusunenler çoğunlukta ise yeni bi imaj ve fiyat politikasi ordaki mekanlari sekteye ugratir diye dusunuyorum ama buyuk risk tabiki.
Karsiyaka favorilerim arasinda fakat dukkan isi ne yazikki zorluyor. Lokasyon ve değer kismi ütopik rakamlarda. Alsancak top one olsada kira ve sarf masraflar eleman giderleri derken göz korkutuyor. Lokasyonu iyi daha uygun fiyatli bulunursa alsancak tek tercih sebebi zaten.
Musteri olarak ne beklenir ne istenir diye konu altinda tartissak mesela cok sevinirim
lnd_samet
20-08-2014, 11:34
k.yakanın hangi bölümünde baktınız? yalıda ki rakamlar bence çok uçuk değil, ruhsatı hallederim belediyede bağlantım var diyorsanız ksk en uygun lokasyon. sonuçta buranın insanı bostanlıya kaçıyor. ve mekan az.
Böyle yerler güzel iş yapıyor. Marmara Forum içinde de var Efesus. Her zaman dolu. Masalara da biraz dikkat edince, en kötü masada 2 3 bira yemekler çerezler vs. Fiyatları da güzel, karlı bir iş gibi görünüyor.
Bir de sahibi "Ümit Özat" olunca daha bi işliyor ;)
zOnstyLe
20-08-2014, 12:29
KSK tutmaz trubun tuborga dönmeye başladı :D
Güzelyalı'da da o kadar kolay değil,arkanı sağlam dayadığın birisi olmalı.
Arkadaslar burokrasiyi kafaya takmiyorum bi sekilde halldelir. Lokasyon yanlis oldumu trilyonda dokseniz iflasa mahkum... alsancakta kiralar duzgun mekan icin konusuyorum 15 lere dayandi. Eleman giderler ve kira 20 leri bulmasi 3 ay islerin yolunda gitmemesi sikintiya sokar. K.yaka alsancaga oranla birazdaha dusuk sayilir. Islem olan cafelerin olduğu bolgeleri soluyorum
kiran maksimum 3 günlük ciro olarak belirle,müşteri memnuniyetine kaçarsa ay sonu yaptığın indirimi,cebinden cıkan parayı gorunce şok olursun,yapacağın iş sürümlü iş,git gide senin yüzüne aşina olan,samimi davranarak jest bekleyecek kişi sayısı coğacaltır.Bu konuda elini acık tutma,benim ağzım cok yandı. benimde restoranım var,şahsen bende 2.bir yer loung emekan dusunuyorum istanbulda yada 2. bir restoran,matematiğini iyi yap,işlek yerde ol,arkadaşlarının da cok olduğu bir lokasyondaysan müşteri yakalamanda katkısı olur,gerisinede korkma derim ben kendi adıma...Hayırlısı olur insallah
irfanyalınay
21-08-2014, 09:28
KSK tutmaz trubun tuborga dönmeye başladı :D
Bütün tribünler Tuborg diyor ama mekan olarak Tuborg'un bu şekilde bir desteği yok denecek kadar az .;) Malesef bu konuda şu boktan Efes'e katlanmak zorunda kalıyoruz..
Tesekkur ederim. Izmirde çevremiz. Üniversitede ark. Coğu ve içen tayfa bolcana var :) demek istediğinizi anladim .Yasanmis tecrubeleri her daim kulağa küpe yapmak lazim fakat jest yada ufak suprizlerden kastim herzaman olacak seyler,alistirma beklenti icine sokacak seyler değil. Promosyon ve guler yüz herdaim kazandirir diye dusunuyorum.lokasyon gercekten kilit nokta. Yoğun olan yerler her daim iş yapar doğru stratejiyle. Alsancak mesela herdaim doludur yeri gelir boş yer bulamazsiniz, alternatif mekan ararsiniz. 3 gunluk ciroyla kira bedeline denk is yapmak demek gunluk min.3 , 4 bin tlden assagasina dusmemen demek. Baslarda bunu yakalamak zor olsada zamanlar alisan bir musteri kitlesiyle daha ustlere de cikacaktir.
Mekaninizda nekadar kira veriyormsunuz mesela ? Nelere önem veririsiniz.
serkanaygün
21-08-2014, 09:47
Bir de sahibi "Ümit Özat" olunca daha bi işliyor ;)
Abi ben de diyorum ki kimdi bu futbolcu diye, lafı geçmişti :) Çok etkisi vardır onun olmasının. Güzel mekan :icon_tup:
taylaner
21-08-2014, 10:29
Balçova bence kesinlikle olur. Mesela Big Yellow Taxi , çevresinde ki mekan ihtiyacını yeteri kadar karşıladı. Balçova'da çok ihtiyaç var... İnciraltı falan olabilir.
Balcovadada cok acik var dogru diyorsun dostum. Bikac tane takilcak yer harici baska mekan yok . Dusunulebilir :)
Tesekkur ederim. Izmirde çevremiz. Üniversitede ark. Coğu ve içen tayfa bolcana var :) demek istediğinizi anladim .Yasanmis tecrubeleri her daim kulağa küpe yapmak lazim fakat jest yada ufak suprizlerden kastim herzaman olacak seyler,alistirma beklenti icine sokacak seyler değil. Promosyon ve guler yüz herdaim kazandirir diye dusunuyorum.lokasyon gercekten kilit nokta. Yoğun olan yerler her daim iş yapar doğru stratejiyle. Alsancak mesela herdaim doludur yeri gelir boş yer bulamazsiniz, alternatif mekan ararsiniz. 3 gunluk ciroyla kira bedeline denk is yapmak demek gunluk min.3 , 4 bin tlden assagasina dusmemen demek. Baslarda bunu yakalamak zor olsada zamanlar alisan bir musteri kitlesiyle daha ustlere de cikacaktir.
Mekaninizda nekadar kira veriyormsunuz mesela ? Nelere önem veririsiniz.
alkollü mekan işeteceğin için kar marjın daha fazla olacak mal maliyetin düşük olacak,menü muhtemelen hazır kızartma ürünleri veya beyaz et-burger olacağı için maliyeti düşürmek de senin alış stratejin.Bunun dısında benim kendi restoranıma verdiğim kira bedeli benim 4 günlük ciroma eşit,olması gerekenden fazla ama biz biraz mecbur kaldık,pek alternatif yoktu. Promosyonların sürümü arttıracağını düşünürsen her daim makul(ki bizim ülkede cok ise yarar) dediğin kalabalık çevre ve alkol tüketimi varsa 3 4 bin tl senin hafta içi ciron olur minimum. ilk başlarda tam aksi halde yeni mekan olduğu için talepde gelecektir guzel döşenmiş bir pub a (birde isim var tabi) bu işin guzel yani her zman nakit para vardır,müşteri sana gelir. Temiz servis güzel bi atmosfer,mekan sahibi olarak özellikle insanlarla diyalog kurman sana çok artı yazar.Bizim memlekette insanlar mekan sahibini bi görmeyi selam vermeyi sever konusmayı ister...
Not: bayram seyran tatil yok,uğraşacağın garsonları iyi seç az çalsınlar...ne kadar verirsen ver çalmaya çalışırlar(illa hırsızlık değil ne olcak bunuda tip e atim mantığı bile zarar verir) eğer marş basarsan dükkana geri kalan şeylerle ilgili bildiklerimi aktarabilirim. Çok birşey bildiğimi idda etmiyorum tecrublerimi söylerim.
bol şans
(Bende izmirde karşıyakada mekan bakmıştım geçenlerde )orayı düşünüyodum bir restoran konsepti için.