Orijinalini görmek için tıklayınız : Degerlendİrme
Arkadaşlar merhaba. Araç almaya çalışıyorum ancak karar veremedim bir türlü. Son olarak yöneldiğim 3 araç için yaşanmış tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Alacağım arac aile aracı olacak ve çocuk oldugu için büyük bagaja ihtiyacım var.Yeri geldiğinde eşimde kullanacak aracı ayrıca. bunları düşünürsek daha önce kullanan arkadaşlar yorumlayabilirlermi?
1-geniş bagaj,az yakıt,az vergi
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sahibinden-temiz-volvo-v-50-1.6d-dynamic-174578031/detay/)
2-Yüksek araç,jeep olması,sağlam motor,ikinci eli iyi
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-garand-vitara-1.9-dizel-2008-full-takasli-123-binde-168650096/detay/)
3-Otomatik olması buyuk avantaj benım ıcın,sorunu yok gibi bişey,ikinci eli iyi (yakıt konusunda çok yaktıgını söyleyen oldu ancak yolda hiç tanımadıgım birkaç kişiyi bile durdurup sordum 10-11 lt şehiriçi yakıyor oda normal sonucta 4 ceker araç)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-acill-ihiyactan-satilik-sahibinden-temiz-4x4-tucson-173840169/detay/)
araçları örnek olarak verdim arkadaşlar ilandaki aracların km-kaza olaylarına takılmayın oyüzden.
Nightfish
20-08-2014, 10:16
Hepsinden kullanma fırsatım oldu, bildiklerimi yazayım.
Tucson'un yeni modellerine bakabiliyorsanız hem donanım hem motor olarak daha iyi. 2006 olanlar 112 hp, hem çok yakıyor hem de gitmiyor.
Vitara cidden malzeme kalitesi ve arazi kabiliyeti açısından çok güzel. Donanımı yerinde, aralarındaki en konforlusu da bu. 1.9 dizel motoru yanlış hatırlamıyorsam Renault'un kullandığı 1.9 dizel motorun aynısı. Yalnız araç ciddi yakıyor.
Volvonun bakım masrafları ciddi yüksek. EGR arızası sık yaşanıyor. Yakıtı düşük, konfor güzel. Donanımlısı da alınırsa oldukça keyif verir. Ancak 2. el piyasası cidden yavaş. Hele ki SW olmasından kaynaklı iyice yavaşlıyor.
darkmoon
20-08-2014, 10:16
grand vitara 1.9ddis güzel araçtır.. üstündeki dizel 1.9 motor zaten bildiğimiz fiatın jtd motoru ..
tucsonu es geç santa -fe olsa kesinlike santa-fe derdim ama o tercihlerin içinde tucson zaıf kalmış.. volvo konusunda yorumum yok neticede iki suv koymuşsun o ayrı bir segment sw crosscountry karışımı bir şey..
darkmoon
20-08-2014, 10:20
bu arada erçinin dediği doğru ben kasaları karıştırdım bu kasalarda renault motoru var bir önceki nesilde mazda ford fiat grubunun ortak argesi motor kullanıyorlardı..
Hepsinden kullanma fırsatım oldu, bildiklerimi yazayım.
Tucson'un yeni modellerine bakabiliyorsanız hem donanım hem motor olarak daha iyi. 2006 olanlar 112 hp, hem çok yakıyor hem de gitmiyor.
Vitara cidden malzeme kalitesi ve arazi kabiliyeti açısından çok güzel. Donanımı yerinde, aralarındaki en konforlusu da bu. 1.9 dizel motoru yanlış hatırlamıyorsam Renault'un kullandığı 1.9 dizel motorun aynısı. Yalnız araç ciddi yakıyor.
Volvonun bakım masrafları ciddi yüksek. EGR arızası sık yaşanıyor. Yakıtı düşük, konfor güzel. Donanımlısı da alınırsa oldukça keyif verir. Ancak 2. el piyasası cidden yavaş. Hele ki SW olmasından kaynaklı iyice yavaşlıyor.
nakit limitim bunlara yetiyor aractan buyuk beklentılerım yok aile aracı olacak sonucta gitmesi cok onemlı degıl oyuzden.geniş bagaj hacmi olan ve bu paralara alınabılen en konforlu arac volvo oldugu ıcın ekledım.teşekkür ederim bilgiler için.
grand vitara 1.9ddis güzel araçtır.. üstündeki dizel 1.9 motor zaten bildiğimiz fiatın jtd motoru ..
tucsonu es geç santa -fe olsa kesinlike santa-fe derdim ama o tercihlerin içinde tucson zaıf kalmış.. volvo konusunda yorumum yok neticede iki suv koymuşsun o ayrı bir segment sw crosscountry karışımı bir şey..
otomobil sınıfında alabileceğim en mantıklı volvo geldıgı ıcın ekledım acıkcası.bu limitle alınabilecek baska saglam aıle aracı bulamadım acıkcası. nekadar ekmek okadar köfte olayı yani :D :D tucson o paraya güzel arac gibi geliyor bana.
bu arada erçinin dediği doğru ben kasaları karıştırdım bu kasalarda renault motoru var bir önceki nesilde mazda ford fiat grubunun ortak argesi motor kullanıyorlardı..
teşekkür ederim bilgiler için.
halitilker
20-08-2014, 10:32
Bencu Tucsonu eleyin hem ağır bir araba hemde içinin plastik kalitesi ucuz duruyor
Suzuki arazi olarak çok güzel ama benim tercihim Volvo olurdu, bazı kronikleri olsada volvo ayrı bir araba
Tucson ne orda yaa :)
Diğer ikisi de farklı sınıf, ama ben volvoların bazı elektrik arızaları çıkardığını biliyorum, V50 değil S40 hakkında tecrübeliyim, ki aynı araç aynı motor zaten.
Suzukinin benzinlisi arkadaşımda vardı. Sorunsuzdu, dizeli hakkında yorum yapamam, bilmiyorum. Ama Tucson olmaz.
Erdem K.
20-08-2014, 11:01
Murat seçenekler arasına bence en ideali volvodur. kalite ve konfor, ayrıca yakıtı da düşününce üçü arasında şahsen ben onu tercih ederdim...
Bencu Tucsonu eleyin hem ağır bir araba hemde içinin plastik kalitesi ucuz duruyor
Suzuki arazi olarak çok güzel ama benim tercihim Volvo olurdu, bazı kronikleri olsada volvo ayrı bir araba
tucsonun orda olma sebebi paraya göre seçenek bu başka yokki.parayı yukseltmek lazım oda mumkun değil.volvoyu konusunda bende çok kararsız kaldım.
Tucson ne orda yaa :)
Diğer ikisi de farklı sınıf, ama ben volvoların bazı elektrik arızaları çıkardığını biliyorum, V50 değil S40 hakkında tecrübeliyim, ki aynı araç aynı motor zaten.
Suzukinin benzinlisi arkadaşımda vardı. Sorunsuzdu, dizeli hakkında yorum yapamam, bilmiyorum. Ama Tucson olmaz.
volvo konusunda bende okudum ama dediğim gibi elimdeki parayla alabileceğim en mantıklı 3 araç bunlar yoksa gönül isterki bir x3 alabilelim :D
bu liste içinde bence suzuki diğerlerinden daha iyi duruyor ama liste dışından da geçen diğer bir konuda gördüğüm şu alfa çok hoşuma gitmişti. Hem tasarım güzel hemde epey geniş bir aile aracı.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-66.500-km-de-alfa-romeo-sportwagon-mat-gri-distinctive-plus-175502508/detay)
Birde o fiyat civarlarında ford c-max, vw touran, ceed sw, renault megane sw gibi araçlarda bulabilirsiniz.
Murat seçenekler arasına bence en ideali volvodur. kalite ve konfor, ayrıca yakıtı da düşününce üçü arasında şahsen ben onu tercih ederdim...
Benimde aklımı çeliyor Erdem, ama kışın heyecan olsun diye küçük çaplı araziye girme isteğini bastıramıyorum :D
bu liste içinde bence suzuki diğerlerinden daha iyi duruyor ama liste dışından da geçen diğer bir konuda gördüğüm şu alfa çok hoşuma gitmişti. Hem tasarım güzel hemde epey geniş bir aile aracı.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-66.500-km-de-alfa-romeo-sportwagon-mat-gri-distinctive-plus-175502508/detay)
Birde o fiyat civarlarında ford c-max, vw touran, ceed sw, renault megane sw gibi araçlarda bulabilirsiniz.
tesekkur ederim paylaşımların için ama volvo varken diğer saydıgın c max,ceed heleki reno grubu pek almayı dusunmuyorum.uzun uzun ıncelemeler sonucunda bu 3 markada kaldımm sadece :soru:
darkmoon
20-08-2014, 13:25
tucson da derli toplu araçtır içide fena değil deri döşmeli ön koltuklar ısıtmalı sunrooflu kaya gibide şanzımanı vardır sorun çıkartmaz kolay kolay bakımlısı ama o üstündeki motor benim sonatadaki motordan... akranlarına göre çok yakar..
volvo fabrika verisi şehir içi 6.3 diyor tucsonda hayatta o rakamları göremessin rahat 9-10 tabi şehir içi :) gerçi o fabrika verileride hiç tutmaz volvoda gene 8 den aşağı yakmaz kanımca..
Nightfish
20-08-2014, 13:28
tucson da derli toplu araçtır içide fena değil deri döşmeli ön koltuklar ısıtmalı sunrooflu kaya gibide şanzımanı vardır sorun çıkartmaz kolay kolay bakımlısı ama o üstündeki motor benim sonatadaki motordan... akranlarına göre çok yakar..
volvo fabrika verisi şehir içi 6.3 diyor tucsonda hayatta o rakamları göremessin rahat 9-10 tabi şehir içi :) gerçi o fabrika verileride hiç tutmaz volvoda gene 8 den aşağı yakmaz kanımca..
Abi Volvo imkanı yok 8 yakmaz. S40 vardı aynı motordan, az biraz gazlamalı kullanımda 6 litre yakıyordu şehir içi. S60'ımız var aynı motor ve otomatik vites. O bile gazlamalı kullanımda 8 litreye zor ulaşıyor.
darkmoon
20-08-2014, 13:31
şu editi kaldırmaları kötü olmuş iki mesaj üst üste yazmayı sevmiyroum forum kirliliğinden başka bir şey değil.. yukarda yazdığımı tucsonu al diye demiyorum ben hala grand vitara üçü içinde bence benim fikrimce en iyi tercih olur kanısındayım hatta şunlarada bakmanı kurcalamanı öneririm..
bunlarda mercedes motoru var.. kullanıcı yorumlarıda genelde hep olumlu..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ssangyong-sen-otomotivden-2009-kyron-4x4-full-plusfull-174316573/detay)
valla enfazla 40 binlira çıkartabılırım masraf dahil oyüzden fazla seçme şansım yok bu paraya bu arabalar. hangisini alırsam alayım yazılım yaptırmayı dusunuyorum ekonomi amaçlı 1 lt düşer enazından.arkadasım tucsona yazılım yapmış ve 9 lt gecmıyor s.içi dedi. ayrıca çok yakma olayına bıraz geniş bakarsak önden çekerli FB7 kasa hondaların otomatıgı suan 9-10 lt yakıyor benzınde.kasarsan kendını 7-8 lt ye dusuyor ama oda gaz pedalına üfleyerek :D oyüzden 1700 kg 4 çekerin 10-11 lt yakması bence normal.
darkmoon
20-08-2014, 13:32
Abi Volvo imkanı yok 8 yakmaz. S40 vardı aynı motordan, az biraz gazlamalı kullanımda 6 litre yakıyordu şehir içi. S60'ımız var aynı motor ve otomatik vites. O bile gazlamalı kullanımda 8 litreye zor ulaşıyor.
o zaman en güzeli volvo gibi macera aramaya gerek yok.. az yakar tam aile arabası volvo kalitesi güvenliğide cabası.
şu editi kaldırmaları kötü olmuş iki mesaj üst üste yazmayı sevmiyroum forum kirliliğinden başka bir şey değil.. yukarda yazdığımı tucsonu al diye demiyorum ben hala grand vitara üçü içinde bence benim fikrimce en iyi tercih olur kanısındayım hatta şunlarada bakmanı kurcalamanı öneririm..
bunlarda mercedes motoru var.. kullanıcı yorumlarıda genelde hep olumlu..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ssangyong-sen-otomotivden-2009-kyron-4x4-full-plusfull-174316573/detay)
evet bende edit olayından müzdaribim ilk mesaja ek yapamıyorum suan :(
kyron bayisine gidip test etmıstı aracı satıcı ozaman soylemıstı motorun mersoya aıt oldugu şaseyide korenın en ıyı çelik uretıcısı uretıyordu yanlıs hatırlamıyorsam.ama hiç içime sinen bir arac değil maalesef.teşekkür ederim ilgilenip araştırdıgınız için.