Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumdaki resim boyutu sorunsalı.

President
20-08-2014, 14:15
Az önce gereğinden fazla büyük fotoğraf yüklediğim için ikinci el bölümündeki ilanım kaldırılarak bana ceza puanı verilmiş.

Gereği ne kadardır? bu tanımlanmamış. Ben büyük monitör kullanıyorum ve fotoları ekranımda net görebiliyordum oysaki.

Her neyse, gördüğüm kadarıyla resim boyutları yüzünden adminler tüm konuları inceliyor, düzenliyor vs. bir kamyon iş uğraş. Adminler ve moderatörler forum görünümünün düzgün olmasından sorumlular ve bunun daha kolay yöntemleri var.

Oysaki aşağıdaki eklentiyi foruma yüklerler ise, kim hangi boyutta foto eklerse eklesin foto mesaj içeriğinde admin'in izin verdiği boyutta görünür.

The Image Resizer. Powered with Lytebox / Highslide / Lightview / and many more! - vBulletin.org Forum (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=184571)

Nacizane tavsiyemdir.
İyi forumlar.

Y.Emre
20-08-2014, 14:22
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/189834-yanan-s2000-bizden-birinin-mi.html

Eskiden vardı, kaldırıldı.

Day Walker
20-08-2014, 14:24
adam sabahtan beri millet görsün diye kuralların olduğu konuların isimleri değiştiriyor.

Sırf dikkat çekmek için.

Tavsiyen çok güzel ama acaba bunu bizim formumuza yapabilirlermi sormak lazım. Bu arada Ozan bayadır ortalarda yok.

Evrenoz
20-08-2014, 14:28
Az önce gereğinden fazla büyük fotoğraf yüklediğim için ikinci el bölümündeki ilanım kaldırılarak bana ceza puanı verilmiş.

Gereği ne kadardır? bu tanımlanmamış. Ben büyük monitör kullanıyorum ve fotoları ekranımda net görebiliyordum oysaki.

Her neyse, gördüğüm kadarıyla resim boyutları yüzünden adminler tüm konuları inceliyor, düzenliyor vs. bir kamyon iş uğraş. Adminler ve moderatörler forum görünümünün düzgün olmasından sorumlular ve bunun daha kolay yöntemleri var.

Oysaki aşağıdaki eklentiyi foruma yüklerler ise, kim hangi boyutta foto eklerse eklesin foto mesaj içeriğinde admin'in izin verdiği boyutta görünür.

The Image Resizer. Powered with Lytebox / Highslide / Lightview / and many more! - vBulletin.org Forum (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=184571)

Nacizane tavsiyemdir.
İyi forumlar.

Bahsedilen add-in eskiden vardı. Lakin bu add-in'in mevcut olması, eklenen fotoğrafın boyutunu küçültmüyor. İnsanlar, milyonlarca megapixellik fotoğrafları koyduğunda konuya bakan kişi önce bu fotoğrafı artık kaç mb ise; açıyor akabinde sayfa düzeni olarak küçülüyor.

Dilimizde tüy bitmesine rağmen anlatamadık durumu.. Biz de dedik ki; üyeler de büyük boyuttan bizim kadar rahatsız olsun belki böyle düzelir..

Gereği kadar Boyut olayına gelince, genellikle forum kültüründe 1024-768'den büyük fotoğraflar "büyük, uygunsuz" olarak nitelendirilmektedir..

Maxi
20-08-2014, 14:43
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/148967-buyuk-boyutlu-resim-eklemeyiniz.html

merhaba ben bu konuyu mart 2013 te açmışım
sohbet bölümünde en üstte kabak gibi ortada duruyor :)
yani 1,5 senedir orada duruyor ama yeterince okuyan yok ne yazıkki.

ayrıca forum içerisinde resmin otomatik küçülmesi sadece görüntüyü ufatmak demek
resmin boyutu hala kocaman
gelmesi için 2 saat bekliyor ve cep telefonlarında kotanı bitiriyorsun.

aslan
20-08-2014, 14:45
Bende burdan yazayım STP Selçuğun aradığı bira konusuda uçmuş şimdi ben onun için adama sipariş verdim gelince haber verecekti bu jack daniels arayanlarda vardı onuda getiririm dedi şimdi gelirse adam bana haber verecek bende nasıl ulaşacagım isteyenlere?Konu kaldırıldı tekrar konu açsam ceza arada kalıyoruz böyle durumlarda o zaman konu açıldığında direk kaldırılsaydı bu durum yaşanmazdı :(

Kahn23
20-08-2014, 14:47
Cep telefonundan girenler bakmasın:D:D

Misal 3. fotoğraf 2592x1944 pixel

http://www.techturkey.com/forum/7557103-post1.html

Yogi
20-08-2014, 14:58
düzelttim gördüklerinizi bana pm atarsanız düzeltirinm

President
20-08-2014, 14:59
Yönetici arkadaşların konuya ilgi göstermesi çok güzel.

Akıl vermek gibi algılanmasın lütfen, 15 yıldır forum yönetiyorum amacım bilgi paylaşmak.

Şimdi mobil cihazların kota sorunu konusunda hem fikirim, ama bu koca pikselli fotoğrafları da yine o mobil cihazlar çekiyor buda bir gerçek :) yani adam mobil cihazı ile çektiği bir fotoğrafı yine aynı mobil cihazla kota etkileneceği yüzünden forumda görüntüleyemiyor gibi bir handikap var burda.

Bunun için tüm siteler mobil sürüm, ya da mobil tema lar kullanıyorlar. vBulletin için de mobil sürüm veya tema mevcut. Hatta tapatalk eklentisi ile tapatalk'a kayıt yaptırılıp üyelerin forumu çok daha basit ve aktif kullanmalarına olanak sağlanabiliyor.

Destek gerekirse yardımcı olmayada çalışırım ayrıca. Tüm bu uygulamalar kendi forumumda var. Özellikle Tapatalk eklentisini tavsiye ederim, üyeler PM aldıklarında bile forumda olmadıklarınca cep telefonlarına bildirim geliyor. Bir çoğunuz kullanmışsınızdır bilirsiniz. vBulletin geliştirmeye çok müsait bence değerlendirmekte fayda var.

Evrenoz
20-08-2014, 15:05
Ufaltılmış gibi görününen yüksek pixelli fotoğrafları çekeceğine, sayfa düzenini bozan yüksek pixelli fotoğrafları çeksin mobil cihazlar... İnsanlar neyi nasıl yapacağını öğrenene kadar böyle devam edecek.. İnsanlar, birbirinin yaptığından rahatsız ola ola yapmamayı öğrenecek.

Tapatalk ve türevlerini düşünmüyoruz.

Kahn23
20-08-2014, 15:05
düzelttim gördüklerinizi bana pm atarsanız düzeltirinm

Fotoların hepsi silinmiş..

President
20-08-2014, 15:12
Ufaltılmış gibi görününen yüksek pixelli fotoğrafları çekeceğine, sayfa düzenini bozan yüksek pixelli fotoğrafları çeksin mobil cihazlar... İnsanlar neyi nasıl yapacağını öğrenene kadar böyle devam edecek.. İnsanlar, birbirinin yaptığından rahatsız ola ola yapmamayı öğrenecek.

Tapatalk ve türevlerini düşünmüyoruz.

Bu tam hükümet vari bir mesaj olmuş. Forum sizin forumunuz ister geliştirirsiniz ister geliştirmezsiniz. Ama kullanıcılar hep bunu yaparlar sizler de uğraşırsınız seçim sizin.

Benim için sorun yok ilanımı güncellerim resim eklemem resim linki eklerim isteyen tıklar bakar. Boşu boşuna backlink vermiş olursunuz farklı sitelere buda forumun pagerank'ı için olumsuz değerlendirilir google tarafından.

Neyse sadece basit bir öneriydi, ilgilendiğiniz için teşekkürler ;)

Y.Emre
20-08-2014, 15:18
Backlink ya da pagerank TT için o kadarda önemi olmayan kavramlar aslında. Ne durumda olursa olsun günlük tekil kullanıcı sayısı hiti vs pek değişmiyor/düşmüyor google'ın diğer baktıkları geri planda kalıyor.. Alakasız aramalarımda bile en önlerde çıkıyor meret :D

Evrenoz
20-08-2014, 15:27
Bu tam hükümet vari bir mesaj olmuş. Forum sizin forumunuz ister geliştirirsiniz ister geliştirmezsiniz. Ama kullanıcılar hep bunu yaparlar sizler de uğraşırsınız seçim sizin.

Benim için sorun yok ilanımı güncellerim resim eklemem resim linki eklerim isteyen tıklar bakar. Boşu boşuna backlink vermiş olursunuz farklı sitelere buda forumun pagerank'ı için olumsuz değerlendirilir google tarafından.

Neyse sadece basit bir öneriydi, ilgilendiğiniz için teşekkürler ;)

Problem değil bizim için, ceza mekanizması iyi işliyor. Ceza yiyen öyle ya da böyle öğreniyor bir daha yapmamayı.. Öğrenemeyen de cezalardan dolayı kademeleri olarak sonsuza dek uzaklaştırılıyor.

Şu an için gündemimizde olmasa da, canımızı sıkan bir durum olursa Fotoğraf yükleme siteleri harici siteler için de bir ceza getirir, çözeriz bu sorunu da.

Maxi
20-08-2014, 15:33
aslında sıkıntı insanların bilgisizliği kusura bakmayın.

bugün en aptal cep telefon kamerası 8 megapixel
iyi olanlar 13 ten kapağı açıyor
şu an 16 magapixeller zorlanıyor

yarın bu kameralar belki 30 megapixel olacak
belki 2 sene sonra 50 megapixel olacak!
o zaman ne olacak?

artık insanların çek hooop foruma koy mantığından kurtulması lazım
bütün forumların bunu uygulaması lazımki insanlar anlasın neyin ne olduğunu