PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Değişik bir ehliyet kaptırma sorunsalı.

.::EmrE::.
21-08-2014, 14:14
Merhabalar.

Enteresan bir durumla karşı karşıyayım,herhangi bir hakkım var mıdır yok mudur bilemediğim için sizlere sormak istiyorum.

Geçen gün radar çevirmesine girdim Susurluk civarında. 122 km ile girdiğim için ceza yazarken memur, ehliyet sorgulaması yaptığında bana daha önce alkolden ehliyet mi kaptırdın? diye bir soru sordu. Hayır dedim daha önce çünkü hiç ehliyetimi kaptırmadım. Allah Allah falan diye bir kez daha sorguladı. 2012 yılında ceza puanım 100 e ulaşmış fakat ehliyete el koymamışlar. Muhtemelen sorgulama yapmadan ceza yazan bir memur durumu.

Üstünden 2 sene geçti durumun,puanlar sıfırlandı, şu an 10 ceza puanım var. Ancak polis ehliyete 2 ay el koydu. Önceden almadıkları için iptal olarak görünüyormuş sistemde almaları gerekiyormuş vs.

Bu durumda her hangi Bir itiraz şansım var mıdır, bir sonuca ulaşır mıyım yoksa 2 ay beklemek dışında bir şansım yok mudur?

.::EmrE::.
21-08-2014, 14:19
Düzeltemdiğim için ekleyeyim ; son iki senede birçok kez ehliyet sorgulaması yapıldı böyle birşey kimse söylemedi. Ayrıca bana kaptırdın mı daha önce diye sorunca "evet" deseydim ne olacaktı?

ontheair
21-08-2014, 16:15
Sanırım onda ay hesabı yapılıyor. Yani 2012 aralık ayında yediğin cezanın puanı daha sıfırlanmadı. İnternette puan sorgulama var. Oradan girip kontrol edebilirsin.

Ferhat_V
21-08-2014, 18:41
emniyete gidip danışman hayrına olur garip bir durum..

blow07
21-08-2014, 20:06
emniyete gidip danışman hayrına olur garip bir durum..

Muhtemelen sorgulamada bir yanlışlık olabilir. En iyisi emniyete danışmak bu durumda.

skyhigh
21-08-2014, 20:13
yakın arkadaşımın aynısı başına geldi puanı dolmuş polis egsozdan ceza yazarken senın puanın dolmuş nıye alınmamıs falan dedı 2 aymı 3 aymı ne ehlıyetını aldılar emnıyet mudurune kadar danıştı ama sonuç çıkmadı yanı anlıcagınız hıc bı çarenız yok