Orijinalini görmek için tıklayınız : Nereye Gidiyor Bu Piyasa ?
omrasm01
21-08-2014, 20:03
Herkese iyi akşamlar . Biraz piyasa hakkında sohbet edelim dedim . Hondalar dan bahsetmek gerekirse 1.5 EX in 15.000 İstendiği bir piyasaya sahibiz (IES,IS,SI,S2000 bunlardan bahsetmeye bile gerek yok ) bu piyasa nereye gidiyor ? Haydi dertlesmeye dostlar :)
İzzet Göçmen
21-08-2014, 20:07
İşte bunlar hep,Parası önemli degil benim olsun diyenler e gelsin....
omrasm01
21-08-2014, 20:09
[QUOTE=İzzet Göçmen;7592189]İşte bunlar hep,Parası önemli degil benim olsun diyenler e gelsin....[/QUOT
Evet evet kesinlikle parası ve hastası olan alıyor bizlerde böyle piyasadan şikayetçi oluyoruz .
Peki bir soru da ben sorayım; EX piyasası 15K civarı yazılmış, oradan devam edelim..
Elinizde piyasadaki en düşük km'li ve en boyasız EX var.. Bunu, boyalı yüksek km'li EX fiyatı olan 15K'nın üzerine mi satarsınız "bu piyasadaki en temiz EX benim, madem çürükler 15 benimki 17 eder" diye, yoksa "kaç senelik araba, bunun ederi 10 liradır" diyerek 10 liraya mı satarsınız?
Şuan ki piyasasına göre aldığım araç uygundu. Aldığım fiyata satarsam yükselmiş piyasadan bende araç alacağım. Bu sebeple bende piyasaya uyup yüksek fiyat isteyeceğim. Böyle böyle derken yükselecek gidecek.
Birde bunun o araba 25 ediyorsa benim ki en az 28 eder deyip piyasa yükseltme şekli var ki ona hiç girmeyelim.
Kuzguna yavrusu şahin gelirmiş
yapcak birşey yok
omrasm01
21-08-2014, 20:21
Peki bir soru da ben sorayım; EX piyasası 15K civarı yazılmış, oradan devam edelim..
Elinizde piyasadaki en düşük km'li ve en boyasız EX var.. Bunu, boyalı yüksek km'li EX fiyatı olan 15K'nın üzerine mi satarsınız "bu piyasadaki en temiz EX benim, madem çürükler 15 benimki 17 eder" diye, yoksa "kaç senelik araba, bunun ederi 10 liradır" diyerek 10 liraya mı satarsınız?
Bu konuda haklısınız işte . Bitik EX e adam 12-14 İsterse Müzelik EX i olan 15-16 ister ama mevzu bu değil Honda piyasasının gereksiz pahalılığı bundan 2-3 sene önce en iyi ex htc ler 8-10 K arası satılıyordu Vti ler maks 18-20 K dı S2000 60-70 K ama şimdi durum bu değil hiç biri bu kadar uç rakamları hak etmiyor .
internet fiyatı belirler oldu artık,herkes bir diğer ilanla kıyaslıyor piyasa artıyor.yapacak pek bişey yok sahibinden.com kapatılsın ahah
omrasm01
21-08-2014, 20:23
Şuan ki piyasasına göre aldığım araç uygundu. Aldığım fiyata satarsam yükselmiş piyasadan bende araç alacağım. Bu sebeple bende piyasaya uyup yüksek fiyat isteyeceğim. Böyle böyle derken yükselecek gidecek.
Birde bunun o araba 25 ediyorsa benim ki en az 28 eder deyip piyasa yükseltme şekli var ki ona hiç girmeyelim.
Böyle böyle derken işte S2000 130 K oldu Si 20K oldu böylede devam edecek gibi gözüküyor . .
Yapacak birsey yok. 3ay bekledim piyasa şöyle piyasa böyle diye. Sonuç bu piyasayla aldık bizde. Ben aldiktan sonra bile yükseldi devam ediyor bakalım.. olan arz bu, ya talepten vazgececek millet fiyat bu düşecek. Yada boyle devam. .
omrasm01
21-08-2014, 20:24
internet fiyatı belirler oldu artık,herkes bir diğer ilanla kıyaslıyor piyasa artıyor.yapacak pek bişey yok sahibinden.com kapatılsın ahah
Yok ya kalsın Vasıta bölümü kapatılsın :D
omrasm01
21-08-2014, 20:26
Yapacak birsey yok. 3ay bekledim piyasa şöyle piyasa böyle diye. Sonuç bu piyasayla aldık bizde. Ben aldiktan sonra bile yükseldi devam ediyor bakalım.. olan arz bu, ya talepten vazgececek millet fiyat bu düşecek. Yada boyle devam. .
Cebimde param var alamıyorum Honda aşığıyım artık bir aile gelenegi oldu ama alamıyorum . Hevesim kursagımda
Her hafta açılması muhtemel konulardan.
4 yıl önce 2004 model opel astra h aracımız 20-21 civarına satılır diye düşünürken şimdi neredeyse 30 bin edecek. Kazasız 55 binde araç. Adam enjoy 150,000 deki değişenli arabaya 27-28 bin istemiş. Ne yapalım 25'e mi satalım. :D
Özetle honda piyasası değil hepsi aldı başını gitti. Sıfırı ikinci eli. C sınıf full dizel bir aracı 70-75 civarına anca alabiliyorsun. :D
lethaldoze
21-08-2014, 20:28
Hep söylüyorum, çibanın başı sahibinden. Bi çıktı beleş diye önüne gelen ilan açtı, kafasına göre fiyat yazdı. Onu görende benımkı fazla eder mantığı.
Sırf otomobil değil ki. Elektronikte de öyle.
Yahu canon foto makınasının sıfırı garantili 1250 lira olmuş, bir alt modelinin ikinci eli 1000 tl nin altında yok. Bide hafıza kartı ıvır zıvır yanında veriom diye hava basıo..... Çok sinirleniyorum çok.
omrasm01
21-08-2014, 20:28
Her hafta açılması muhtemel konulardan.
Milletin canına tak etti yapacak bir şey yok .
Malın ne edip ne etmediği önemli değil aslında.. 1 porsiyon dallas pirzolayı 30 TL'ye de yersiniz, 200 TL'ye de..
Talebi olan malın arzı her daim yükselir, yükselmeye de devam edecektir. Ne zamanki talepte düşüş başlar, arz da aynı oranda geri gelir.
Dertleşmeye başlasak ondan bile nemalanıp artacak piyasa.:D
omrasm01
21-08-2014, 20:30
Hep söylüyorum, çibanın başı sahibinden. Bi çıktı beleş diye önüne gelen ilan açtı, kafasına göre fiyat yazdı. Onu görende benımkı fazla eder mantığı.
Sırf otomobil değil ki. Elektronikte de öyle.
Yahu canon foto makınasının sıfırı garantili 1250 lira olmuş, bir alt modelinin ikinci eli 1000 tl nin altında yok. Bide hafıza kartı ıvır zıvır yanında veriom diye hava basıo..... Çok sinirleniyorum çok.
Doğru söze ne denir . Ben bu gidişle Honda falan alamam
Bundan 6 sene once si ilanlarinda en yuksek fiyat 13.5 ile ramo si' ye aitti ve arabaya yapilana bakilinca da fiyat normaldi, simdi bitik ex'e 13.5 istiyolar. Bunun cozumu almiyacaksin arkadas, ikinci eli cok hareketli olmayan ancak pazarlik elin kuvvetli modellere bakacaksin. Ben su anda camry bakiyorum mesela.
omrasm01
21-08-2014, 20:31
Dertleşmeye başlasak ondan bile nemalanıp artacak piyasa.:D
Yüzümü güldürdün Allah da seni güldürsün :D
omrasm01
21-08-2014, 20:33
Bundan 6 sene once si ilanlarinda en yuksek fiyat 13.5 ile ramo si' ye aitti ve arabaya yapilana bakilinca da fiyat normaldi, simdi bitik ex'e 13.5 istiyolar. Bunun cozumu almiyacaksin arkadas, ikinci eli cok hareketli olmayan ancak pazarlik elin kuvvetli modellere bakacaksin. Ben su anda camry bakiyorum mesela.
Bende 323 e bakıyorum da hayırlısı Honda dan da başkasına binmek istemiyorum vazgeçilmezim ama durum belli
omrasm01
21-08-2014, 20:37
4 yıl önce 2004 model opel astra h aracımız 20-21 civarına satılır diye düşünürken şimdi neredeyse 30 bin edecek. Kazasız 55 binde araç. Adam enjoy 150,000 deki değişenli arabaya 27-28 bin istemiş. Ne yapalım 25'e mi satalım. :D
Özetle honda piyasası değil hepsi aldı başını gitti. Sıfırı ikinci eli. C sınıf full dizel bir aracı 70-75 civarına anca alabiliyorsun. :D
2. El piyasası dediğin iki ucu tam sentetik yağlı kazık :D
Emre İlbi
21-08-2014, 20:42
Herşeyi Sahibinden sitesine bağlıyoruzda, son bir kaç yılda Türk Lira'sı, euro ve dolar karşısında çok ciddi değer kaybetti, buna bağlı olarak, sıfır araç fiyatları çok yükseldi, yani tek neden sahibinden değil, birden fazla etken var :)
ramiz_21
21-08-2014, 20:42
Sahibinden.com cıktı mertlik bozuldu ;))
omrasm01
21-08-2014, 20:43
Herşeyi Sahibinden sitesine bağlıyoruzda, son bir kaç yılda Türk Lira'sı, euro ve dolar karşısında çok ciddi değer kaybetti, buna bağlı olarak, sıfır araç fiyatları çok yükseldi, yani tek neden sahibinden değil, birden fazla etken var :)
En büyük etkenlerden biri ama .
omrasm01
21-08-2014, 20:44
Sahibinden.com cıktı mertlik bozuldu ;))
Tatatata hepsini çökertecem aslında :D
Jeandan-R
21-08-2014, 20:45
Bende 323 e bakıyorum da hayırlısı Honda dan da başkasına binmek istemiyorum vazgeçilmezim ama durum belli
Bende 1.4civici sattığımda vti'a param çıkışmamış clio rs almıştım. Ki kaç kasadır honda kullanırız ailece. Gerçi babamda bıktı hondadan 308e biniyor 3 yıldır :D
İzzet Göçmen
21-08-2014, 20:45
Hemen 2.yorumu atayım anlamıyorum ki 20 bin liram olsa niye 2000 model araba alayım,Hepsinin 3-4 sahibi oldugu halde HEPSİ KAZASIZ nasıl iş anlamadım ben.
106GTI larda öyle Pololarda öyle millet saglam vs alıp alıp satıyor araba piyasası 3-4 marka modelde dönüyor sanırım.
Tepki olarak almıyorum 2 yıldır unoya biniyorum yetiyormu yetiyor,yakıt,performans olsun...
omrasm01
21-08-2014, 20:46
Bende 1.4civici sattığımda vti'a param çıkışmamış clio rs almıştım. Ki kaç kasadır honda kullanırız ailece. Gerçi babamda bıktı hondadan 308e biniyor 3 yıldır :D
Vay Halimize Tech ailesi olarak çok bunaldık bu durumdan :)
Piyasanın alıp başını gitmesindeki en büyük iki etken,internetteki ilan siteleri ve al-satçılar.
ramiz_21
21-08-2014, 20:48
Tatatata hepsini çökertecem aslında :D
Artık sahibinden bu konuyo bi el atmadı lazım yoksa araba sahibi olmak mesele özeligi girdin mi fiyatı o belirliyecek yok artık kimse honda sahibi olamaz ;)
Ben hondayı bıraktım resmen artık bmwlere bakıyorum no honda no dırdır misali :)))
omrasm01
21-08-2014, 20:50
Hemen 2.yorumu atayım anlamıyorum ki 20 bin liram olsa niye 2000 model araba alayım,Hepsinin 3-4 sahibi oldugu halde HEPSİ KAZASIZ nasıl iş anlamadım ben.
106GTI larda öyle Pololarda öyle millet saglam vs alıp alıp satıyor araba piyasası 3-4 marka modelde dönüyor sanırım.
Tepki olarak almıyorum 2 yıldır unoya biniyorum yetiyormu yetiyor,yakıt,performans olsun...
Bende 2 Yıldır arabasızım dedemin ies e biniyorum :)
honda gibi diğer markalarda uçuşta... Örn: Heryeri boyalı 106 ya 28-30 yazmak nedir ? Az kaldı mercedes sahipleriyle kafa kafaya takas teklif etmelerine
Emre İlbi
21-08-2014, 20:54
En büyük etkenlerden biri ama .
sıfır araç fiyatlarını takip ediyor musun bilmiyorum ama ben 2012 aralık ayında 37 bine Astra J 1.6 edition donanımlısını almadım, şuan 2013 modellerin kampanyalı fiyatı 47 629 TL,
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-orjinal-176122536/detay)
üstteki ilanı rastgele buldum, benim alacağım araçta 2012 modeldi, eğer o dönem bu araç alınmış ise, adam kar ederek satıyor, bunun nedeni sahibinden değil, sıfır fiyatının çok yükselmiş olması, buda Türk Lirasının inanılmaz değer kaybıyla oldu :icon_tup:
diğer markalardada benzer durumlar mevcut
omrasm01
21-08-2014, 20:54
honda gibi diğer markalarda uçuşta... Örn: Heryeri boyalı 106 ya 28-30 yazmak nedir ? Az kaldı mercedes sahipleriyle kafa kafaya takas teklif etmelerine
Bunlar hep bonzai kafası işte :D
ramiz_21
21-08-2014, 20:56
.
Bizim burda 2000 modele 20 bin tl versem milet kı.. Gülüyor
Ailemden bile tepki alıyorum o arabaya 20 bin verilirmi diyolar
Sizde buraya yorum yazıcam diye iyice şişiriyorsunuz 28 liraya boyalı 106 nerdeymiş?
İzzet Göçmen
21-08-2014, 20:59
O paraya 2005-2010 arası araba alınır Orn clio3 vs
Hos bi yandanda 94-95 doganlara 14-15 fiyat cekenler var :D
Onurkk06
21-08-2014, 21:01
43 e satdığımız passat 49 olmuş yapacak bişey yok valla milletde para var demek ki alıyor cayır cayır krediyle
omrasm01
21-08-2014, 21:01
Zamanında aracın üstüne 10-15 k koyup swap yapıyorlardı
SEÇKİN172
21-08-2014, 21:04
aga honda gömü gibi bozdur bozdur harca :) al 13 lira farları karart yere bas gönder 20 liraya :)
ramiz_21
21-08-2014, 21:05
O paraya 2005-2010 arası araba alınır Orn clio3 vs
Hos bi yandanda 94-95 doganlara 14-15 fiyat cekenler var :D
Mevzu derin desene konusmamız kalıyor degişen bişi yok kısacası :)
Cebimde param var alamıyorum Honda aşığıyım artık bir aile gelenegi oldu ama alamıyorum . Hevesim kursagımda
Bende aynı durumda çok gezdim, marka model takıntım olmadan hemde. Piyasayı talep belirliyor. Herkez halinden memnun ki hala satılıyor bu fiyata.. O şöyle bu böyle derken en son vtec2 kısmet oldu banada. Araba temizdi, fiyatı da uygun gibi geldi bi gün içinde gidip aldık. Düşüyor, denk geliyor olacağı varsa birşeyler bahane oluyor sadece farkına bile varmadan gidip alıyor insan :)
omrasm01
21-08-2014, 21:09
Bende aynı durumda çok gezdim, marka model takıntım olmadan hemde. Piyasayı talep belirliyor. Herkez halinden memnun ki hala satılıyor bu fiyata.. O şöyle bu böyle derken en son vtec2 kısmet oldu banada. Araba temizdi, fiyatı da uygun gibi geldi bi gün içinde gidip aldık. Düşüyor, denk geliyor olacağı varsa birşeyler bahane oluyor sadece farkına bile varmadan gidip alıyor insan :)
Amann Otobüs candır gerisi heyecan :D
Geçen hafta bu hafta 2 arkadaşım 0 Seat Leon Fr için fiyat aldı.
Biri 60750 teknik gri, diğeri de beyaz için 59500. Led+Sunroof std donanımda.
Şimdi siz düşünün bu fiyata 0'ı varken neden gidip 2.eline daha fazla para verilsin??
omrasm01
21-08-2014, 21:16
Geçen hafta bu hafta 2 arkadaşım 0 Seat Leon Fr için fiyat aldı.
Biri 60750 teknik gri, diğeri de beyaz için 59500. Led+Sunroof std donanımda.
Şimdi siz düşünün bu fiyata 0'ı varken neden gidip 2.eline daha fazla para verilsin??
Zaten 60K veririm Fiyat-Performans istiyorsam gider Polo BlueGT alırım 0 araç olarak
Pazarlık payını istediği fiyatın üstüne ekleyen, 2,3 arkadaşının güzel aracın var helal bilmemne demesiyle gaza gelip fiyat şişirenler var. Açıyorlar ilan sayfalarını benimki bundan güzel, şundan temiz falan diye top fiyattan ilan koyuyorlar. Aracına app plaka takıp ilana ekstralarını yazarken app plakanında fiyatını belirten bi zihniyet bile var. belki ben alırken plakayi değiştircem banane üzerindeki plaka app olsun olmasın.
omrasm01
21-08-2014, 21:19
Pazarlık payını istediği fiyatın üstüne ekleyen, 2,3 arkadaşının güzel aracın var helal bilmemne demesiyle gaza gelip fiyat şişirenler var. Açıyorlar ilan sayfalarını benimki bundan güzel, şundan temiz falan diye top fiyattan ilan koyuyorlar. Aracına app plaka takıp ilana ekstralarını yazarken app plakanında fiyatını belirten bi zihniyet bile var. belki ben alırken plakayi değiştircem banane üzerindeki plaka app olsun olmasın.
Bu yoruma benden +1
Mutlu Değerli
21-08-2014, 21:25
Şahin 13-14lira ediyorsa her araba daha fazlasını hak ediyor (millet olarak görüş böle olunca ***** görüyosunuz piyasayı.)
kesinlikle internet en büyük etken bu fiyatların artış sebebine. adam 35 yazıyo, aslında son 30a vericek ama belki 32 veren çıkarsa 2lira daha yerim ugrasında (misal)
herşey sıfır araç fiyatlarına endeksli şuan sıfır araçların fiyatlarında saçma sapan vergilendirme bir düzelse 2.el piyasasıda düzelecek diye düşünüyorum.
İzzet Göçmen
21-08-2014, 21:38
Mevzu derin desene konusmamız kalıyor degişen bişi yok kısacası :)
Rahatlıyoruz yetmezmi :)
Zaten 60K veririm Fiyat-Performans istiyorsam gider Polo BlueGT alırım 0 araç olarak
Aynı fikirdeyiz Cupra falan.
Shadow_Dancer
21-08-2014, 21:39
Bu olay sadece araba da degil ki, hemen hemen herşey de var..
Oturdugum muhitten eve bakıyorum son zamanlarda, aynı cepheye bakan, aynı özellikte evler arasında yeri geliyor 50*60k fiyat farkı oluyor.. Bi kaç kişiyi arayıp görüştüm daha telefonda 20*30 k indirime gittiler..
İnsanların çogunun kafasındaki fiyat belli aslında, malımın fiyatını yüksek yazayım, fazlasına giderse karım olur indirim olursa da istedigim fiyat olur mantıgı sürdügü sürece hiç birşey degişmez..
Niye mevzu direk hondadan aciliyor demek hondalarda skinti var herhalde.hondaya binenler birbirleri ile yaristigi icin sizlerde almaya devam ettiginiz icin. Adamda diyor nasilsa satiliyor.bukadar basit.
nicosaint82
21-08-2014, 21:46
Bence fiyat artmasına en büyük sebep döviz den kaynaklanıyor,,
geçen sene euro 2,2 den fırlayıp 3,2 yi gördü,,
15 bin istenen arabalar 20 ye çıktı,,ama euro olarak aynı para hala,,
burkaykalyon
21-08-2014, 21:54
Hepimize herkese müstehak. Arabasına air ride yaptıran fiyata 10 bin TL ekliyor. Hele ki şu air ride yaptırıp ta arabaya 100 TL lik APP yaptırıp sonra profesyonel foto çekip ''TR'de TEKK!!!'' yazıp normal piyasası 30 bin TL olan araca 45 yazanı hiç anlamıyorum. Sahibinden.com'un ne kadar suçu varsa şakşakçıların da, Facebook'un da bir o kadar suçu var.
hondadaki fahiş fiyatlar ne yazıkki bütün markalara sıçradı artık :confused:
Hepimize herkese müstehak. Arabasına air ride yaptıran fiyata 10 bin TL ekliyor. Hele ki şu air ride yaptırıp ta arabaya 100 TL lik APP yaptırıp sonra profesyonel foto çekip ''TR'de TEKK!!!'' yazıp normal piyasası 30 bin TL olan araca 45 yazanı hiç anlamıyorum. Sahibinden.com'un ne kadar suçu varsa şakşakçıların da, Facebook'un da bir o kadar suçu var.
:bravo::bravo::bravo::bravo: katılmamak elde değil.... arabayı alıyoruz 10 liraya yere bas far karart film çek bide jant koy tamamdır.araba 10 lira edilen masaf 1500 lira :D geldi 11500e sahibinden comda 19lira 20 lira fiyat :D oh ne ala memleket :D
2 sene önce kiraladığım evin benzerleri 150.000 TL ederi varken şuan fiyatlar 200.000 TL çıktı ve 25 yaşında klasik daireden bahsediyorum.Sene başında 2006 palio aldım 18.000 TL verdim.Km düşük değişen yok kaydı temiz diye aldım.Geçen 1998 model 1.4 kazasız tüplü boya yanığı olan palio 13.500 istediler oha dedim kapadım.Bu fiyatlar balon yakında bence patlayacak yeni bir kriz yaşayacakmışız gibi gözüküyor....
tamamen arz talep meselesi....
şahin doğanın 10-12 ettiği piyasada ieslerin 22-23 etmesi tamamen normal :D
Shadow_Dancer
21-08-2014, 22:17
Valla tüm markaların elinde mal yıgılı, kimsenin dogru düzgün bir şey sattıgı yok.. E bu daralma biraz daha devam edince bastıracaklar hükümete ötv'yi düşürmesi için.. Mecburen inecek o fiyatlar.. Yangın alıcı degilseniz bence bekleyin.. Aralıkta ciddi indirimler olacak diye düşünüyorum..
Valla tüm markaların elinde mal yıgılı, kimsenin dogru düzgün bir şey sattıgı yok.. E bu daralma biraz daha devam edince bastıracaklar hükümete ötv'yi düşürmesi için.. Mecburen inecek o fiyatlar.. Yangın alıcı degilseniz bence bekleyin.. Aralıkta ciddi indirimler olacak diye düşünüyorum..
:icon_tup:
Ağzına sağlık kanks :) Şakşakçılara çok tav oluyorum ya :D
poşetçay
21-08-2014, 22:25
adam 2005 civic e 36 istedi bonzai fln mı kullanıyolar makaramı anlamıyorum
ötv suan araçlarda %45(seat ın tr resmi sitesinden alıntı) ötv de ne kadar indirim yapacaklarki fiyatlar aşağı düssün.
tamamen arz talep meselesi....
şahin doğanın 10-12 ettiği piyasada ieslerin 22-23 etmesi tamamen normal :D
abi bu yorumu herkes yapıyor vallahi yapmayın yav :D keşke 10 12 etse benim diyen şahinden daha sağlam twisted şahini satamıyorum ben keşke o paraları etse...
omrasm01
21-08-2014, 22:29
Yorum yapan herkese bir ilan göstereyim ilanı bir değerlendirir misiniz ?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-aile-arabasi-1.6-ies-173755245/detay)
konu hondadan açılıyor demişler. evet çünkü suç honda sahiplerinde. ***** sitede "çok temiz trde tek , nadir kalanlardan" başlığıyla 20bin ve üzeri fiyat çekilmiş 20-30 tane 1.6 ies ilanı var.
Egolar tavan ya. Adamın arabası pert de olsa ona göre çok güzel ,çok seviyo diye yazıyo fiyatı 22bin. diğer honda sahipleride diyoki "benim arabam daha güzel lan!" çekiyo fiyata 23bin. böyle böyle görüyüsunuzki vti'lar 35bin :)
Yorum yapan herkese bir ilan göstereyim ilanı bir değerlendirir misiniz ?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-aile-arabasi-1.6-ies-173755245/detay)
Arabanın fırça ile boyanmış olma ihtimali mevcut. Onu göze alarak bakmaya gidin arabaya :)
omrasm01
21-08-2014, 22:42
Arabanın fırça ile boyanmış olma ihtimali mevcut. Onu göze alarak bakmaya gidin arabaya :)
Araba bizim daha dogrusu dedemin cok talihsiz bir durumda aldı yokluk içindeyken tamda araştırmamıs dedigine göre :)
Jeandan-R
21-08-2014, 22:49
Motosiklete alıştırın kendinizi. Bu gidişin hayrı yok hiç.
burkaykalyon
21-08-2014, 22:49
Ağzına sağlık kanks :) Şakşakçılara çok tav oluyorum ya :D
Facebook'a iki kesici videosu + bir iki tıs pıs videosu + 100+ beğeni = arabanın fiyatına 10 bin TL eklenmesi :D
Bir de o şakşakçılar sağda solda kendi mallarıymış gibi konuşmuyorlar mı. Ağızlarına kürekle vuracaksın.
- .... tayyarın, m3'ün kesici videosunu izledin mi?
- izlemem mi kanka. o ne ciğer be.
- 58 bine satıyo bizim abi eder bence araba çok ciğerli. eder kanka çok rahat.
- aynen kanka bizim .... abi geçen satmış 55 bine pertini bu araba 58 de eder 65 de eder.
Aha piyasa yükselmesindeki ana sebep ve en basit diyalog :D
omrasm01
21-08-2014, 22:56
Bizde bu hız sevdası varken 2 güne patlarız bir yere :)
Facebook'a iki kesici videosu + bir iki tıs pıs videosu + 100+ beğeni = arabanın fiyatına 10 bin TL eklenmesi :D
Bir de o şakşakçılar sağda solda kendi mallarıymış gibi konuşmuyorlar mı. Ağızlarına kürekle vuracaksın.
- .... tayyarın, m3'ün kesici videosunu izledin mi?
- izlemem mi kanka. o ne ciğer be.
- 58 bine satıyo bizim abi eder bence araba çok ciğerli. eder kanka çok rahat.
- aynen kanka bizim .... abi geçen satmış 55 bine pertini bu araba 58 de eder 65 de eder.
Aha piyasa yükselmesindeki ana sebep ve en basit diyalog :D
+ en guzel acıklama olmus helal :)
Doğandan donanım olarak farkı arka elektrikli cam ve klima olan bir civic ies'e 23 24 istemeleri komik.(motoru katmıyorum)
En temizi e30 piyasası. Her zaman iyi mal iyi para :D
Mutlu Değerli
21-08-2014, 23:07
N8UDCKDotKE
burkaykalyon
21-08-2014, 23:10
Yav herkes doğan'a, honda'ya bilmem neye laf atmış ta şunu niye kaçırıyorsunuz? Sıfır yeni kasa Polo'nun en boşu olmuş 49 bin TL. En dolusu 65 bin TL. Polo lan bu. Daha bugün gezdim bir dünya galeriyi.
Golf 1.6 TDI Highline paket olmuş 96 bin TL.
Renault Clio Icon 95 bg 1.5 DCI olmuş 65 bin TL.
İkinci el her ne kadar yüksekse sıfır da bir o kadar yüksek. Bizim milletteki düz mantık şu bir de. 2011'de sıfırını 50 bin TL'ye aldığı Golf'ün bugünkü 75 bin TL'lik fiyatını görünce arabaya 60 ister. Herkes kendine göre zeki herkes akıllı herkes çakal. :D
omrasm01
21-08-2014, 23:10
N8UDCKDotKE
Bende mi sıkıntı var yoksa vti nin ırzına mı geçilmiş ?
burkaykalyon
21-08-2014, 23:12
Bende mi sıkıntı var yoksa vti nin ırzına mı geçilmiş ?
Yok. Baksana araba çok ciğerli bence ederi 30 bin TL!!!111!!!
:D:D:D
omrasm01
21-08-2014, 23:13
Yok. Baksana araba çok ciğerli bence ederi 30 bin TL!!!111!!!
:D:D:D
30 Bin az be kivrem naptın sen bitik vti lere 30 bin istiyorlar helalinden 50 bin verilir buna :D :D
Neden illa honda konusu olacak onu anlamıyorum . Yeni clio polo vs hepsinin piyasası çok normalmiş gibi laf hemen honda ya geliyor . Fanatiklik yapmıyorum evet diğer araçlar gibi honda nın da fiyatları fazla ama artık honda yazısını görmek sıkmaya başladı .
omrasm01
21-08-2014, 23:16
Neden illa honda konusu olacak onu anlamıyorum . Yeni clio polo vs hepsinin piyasası çok normalmiş gibi laf hemen honda ya geliyor . Fanatiklik yapmıyorum evet diğer araçlar gibi honda nın da fiyatları fazla ama artık honda yazısını görmek sıkmaya başladı .
Neden honda diye sormussun ben kendi açımdan açtığım için olabilir mi konuyu ki 2. el piyasasında honda bir tık daha önde rakam olarak .
bence bizim insanlar dangozlaştıkça arabaların fiyatları artmaya basladı
Polo 1.2 tsi hiç bayii de gezdiniz mi içine bindiniz mi ? Ben birkaç ay önce baktım 45.500 fiyat aldım en boşuna , arabada sis farı opsiyon dandik bir jant kapağı . Biraz doldurayım desen ne paralar çıkar ortaya . Çoğu markada bu böyle , adı çıktı vallaha honda nın . Savunmuyorum hondayı 2011 elegance fd6 kasaya 55 isteyen de var anormallik çok yani
Yav herkes doğan'a, honda'ya bilmem neye laf atmış ta şunu niye kaçırıyorsunuz? Sıfır yeni kasa Polo'nun en boşu olmuş 49 bin TL. En dolusu 65 bin TL. Polo lan bu. Daha bugün gezdim bir dünya galeriyi.
İkinci el her ne kadar yüksekse sıfır da bir o kadar yüksek. Bizim milletteki düz mantık şu bir de. 2011'de sıfırını 50 bin TL'ye aldığı Golf'ün bugünkü 75 bin TL'lik fiyatını görünce arabaya 60 ister. Herkes kendine göre zeki herkes akıllı herkes çakal. :D
65 bin kim demiş ? 62 bine almayanı dövüyorum :D
Gökhan Bilgin
21-08-2014, 23:24
Şu fiyatlarla normalde doğuşun elinde araba olmaması beklenirken hala araba yok yani yine satılıyor daha dün bir forumda golf 7 act dsg tsı almış biri 93bine bize ne kadar garipte gelse yine satılıyor yine alabiliyor insanlar garip bir durum :soru:
uleynn doğu senın arabayı kaça aldıgını bılıom satsana bana laa arabasız kaldım :D :D 2 hafta sonra gelem ben adaya alayım senın arabayı ahahaha
i-vtec07
21-08-2014, 23:30
bence sorun sıfır fiyatlarında
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2014-model-vw-golf-highline-1.6-tdi-dsg-175162205/detay)
i-vtec07
21-08-2014, 23:31
bence sorun sıfır fiyatlarında
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2014-model-vw-golf-highline-1.6-tdi-dsg-175162205/detay)
edit: sıfırda diğil 5000 de ki golf un fiyatı ortada
SerkanKurt
21-08-2014, 23:49
Valla bende bakıyorum şimdi düzgün E36lar 35.000-40.000 lara kadar çıkıyor :) Onun için yeni model araba bakıyorum uğraşamam valla eski arabanın derdiyle sorunuyla. 2010 üzeri çok güzel seçenekler var eski arabalara yoğunlaşmayın.
birkaç senedir 2tekerdeyim. 2011e kadar normaldi hersey, son zamanlarda motorların pıyasası da mala bagladı.
suzıler tek tuk gelıyor dıye 0dan fazla ıstıyor fiks.2009lar felan hem de oyle 2013 felan degıl.mototasa gıtsen hep 1 tane.o da satıldı yazıyor :D
kawa vs 40lara alınan motorlar euro ıle satıldıgı ıcın uctu gıttı net 10 fazlasına ılanların hepsı.
honda kazık ustune kazık attı 2senede. cbr250 de kar ettım sandım 2000tl fazlasına verebılırdım suan.zam ustune zam yaptı en son da onlarca 1000rr sattıktan sonra 5000tl ındırım yaptı pıyasanın aq resmen :D suan 39.5 0ı ama 45.5 2013e ısteyen mallar var :p
yamaha hep dusuk yazıyor ama 0 yok.volkswagen gıbı.eldekını al gıt mısalı.2.el de beyazın 0ı yok, racıng blue yok vs dıye apazlıyor bu yuzden.2006 kırlangıclara bıle 29ısteyen var.
cok garıp oldu cok.dusuk yazınca dırek kazalı ımajı yaratılıyor.motor degısımı arefesınde ne yapacagımı bılmıyorum valla :)
Mutlu Değerli
22-08-2014, 00:01
turbo&quattro abi okuyosun konuyu. Şimdi anladınmı neden favori paylaşma demek istedigimizi :D bomboş arabaların 0ı 60bin TL, sen bize 15k kmde M3 gösteriyosun :D :D
Doğuş oto ülkeyi kalkındırıyor ya.. VW bırak arabayı almayı almayı düşünürken bile düdüklüyor adamı sene olmuş 2000 küsür hala honda hala honda.. Arkadaş, clio yahu giriş seviyesi daha altı yok aracın renault markasında 60 bin lira, halk dostu golf olmuş 100bin.. Neymiş miş honda 16 etmez 13 eder.. Tmm ok bye..
ersandeniz
22-08-2014, 08:03
en basit arabadan gidelim: 2001 model Hyundai Accent GLS... al satçı arkadaşım geçen sene aynı arabanın klimalısını 14e sattığını, bu sene klimasızına 16.5 yazdığını telefonun susmadığını söyledi.. 1998 model karbüratörlü Renault 19, 11.5a gidiyor..
bu sıradan araçların fiyatları bile böyle olmuşken, civic corolla fiyatlarının 20lere çıkması çok normal
srkn.ylc
22-08-2014, 08:07
Şimdi dediğiniz gibi yaşına bakarak temiz boyasız km si düşük yada kazasız araçlar var bu kişilerin iyi bi fiyat istemesi normal iyi mal iyi para.. Ama turşu araçlarına o iyi dediğimiz araçlara bakarak fiyat verenler yüzünden piyasa iyice kızışıyor.. Herkes araçının GERÇEKTEN ederi kadar istese durum böyle olmaz bu benim gördüğüm.
Arkadaş honda da honda. honda da honda.:) honda neden pahalı mı? bugün eğer bi 106 20 küsür ediyorsa vtecin 25 26 lar hatta birçok insan için 30 etmesi normal. keza diğer modeller içinde kıyaslanabilir. demem şu ki arz talep meselesi. bu kadar insan da salak değil ya o kadar parayı boşa versin. harbi bi bitmedi bu muhabbet ya:)
rebeloghy
22-08-2014, 08:38
Ek olarak her şeyin fiyatı artıyor. Artamayan şey gelir seviyelerimiz. Sıkıntı burada doğuyor..
GSMH artıyormuş , iyi güzel de ; eşit dağılmıyor ki. Kişi başına gelir şu kadar olmuş , paranın %90 ı nüfusun %5 ine giderse , vay efendim arabalar pahalı ; vay efendim şu pahalı..
Bu yolda gidelim , 2 3 seneye araba fiyatlarını değil ; yeme içme zorluğunu bile tartışacağız.
çok değil sene baslarında arkadasımın
c180 1.6cgi amg sini sattık 50binde 89 bin tl ye cizik bile yoktu.
1 ay olmadı baska bir arkadasım tamamen modeline kadar aynı aracın 28bin kmde olanını sattı. yeni kasa cıkmasına ragmen 102.000 bine.
a6 3.0tdi quattroyu zor bela sattık 52bine ye 240bin küsürlerdeydi tamamen dogus bakımlı.
gecen sahibinidende aynı 3.0tdi quattro kazalı onu arkadası dagılmıs akslar egik olanı 60 bindi mesela :D
0 aracımı kasımda 51 bine aldım şuan 63bin fiyatı var.
yine babamın aracını 95bin TL gibi almıştık. aynı donanımlı 3.16iy şuan 120-125 den aşagı alma mümkünü yok.
kısaca durum bombok 20-25 e araba alıyım desen düzgün araba bul bulabilirsen
piyasada düzgün araba yok olan da astronomik rakamlarda hayal kuruyo..
mesela dün audi a3 almaya gittim.. Adam nerdeyse muayene ve geçmiş bandrol parasını da bana kitlicekti kızdım döndüm geriye ...bi de böyle kurnazlar var ...
acele etmeyip beklemekte fayda var ...:)
honda ile toyota kuruşuna kadar hak eden marka.
herkez aldığı araca prim koyar oldu.yapılan bütün masraflar fiyata eklenir oldu.önceden aldığın
paraya zor satılan araçlar şimdilerde +2,3 bin TL rakam eklenerek satışa sunuluyor ve gariptir
çatırçatırda satılıyor.piyasa düşecek die bakıyorum 2013 den beri sürekli bi tırmanış söz
konusu.bakalım nereye kadar devam edecek.
2.el piyasasın yüksek olması daha çok piyasanın doymuşluğu ile alakalı.
Biz henüz otomobile doymuş bir millet değiliz.
Dünyada 1000 kişiye düşen motorlu araç sayısını gösteren ülkeler listesini veriyorum.
Listeye bakıldığında Avrupa ülkeleri 500'ün üzerinde Türkiye ise 233 ile 60.sırada.
Ülkelere göre araç sayısı listesi - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Clkelere_g%C3%B6re_ara%C3%A7_say%C4%B1s%C4%B1 _listesi)
vtec powe®
22-08-2014, 10:22
sıfır clionun 50 lira ettiği memlekette 2.el araçların fiyatının artması çok ama çok normal...
ben cok normal görüyorum bu durumu.
döviz artışı sebebiyle sıfır araç fiyatları artınca 2.elde artıyorlar haliyle.
ote yandan 20 yasındaki bebe bile babasının parasıyla al-satcılık yapabiliyor sahibinden com da.hakkıdır yapar hiç bir şey demiyorum ama piyasanın artmasında al-satçılık da rol oynuyor.
Yılbaşında twingoya niyetlendim. Piyasası klimalı vs olanlar 7-8 filandı yeni olanlar.
Ama şu an ***** sitede en ucuzu 8binTL ve en kötüsü. Sıfırlar yılbaşından beri çok arttı. Bu nedenle buda ikinci ele vurdu. Eskisi gibi değil birde üzerine kâr koyma olayları olunca iyice piyasada al sat olayı artar oldu
nicosaint82
22-08-2014, 10:52
sıfır clionun 50 lira ettiği memlekette 2.el araçların fiyatının artması çok ama çok normal...
ben cok normal görüyorum bu durumu.
döviz artışı sebebiyle sıfır araç fiyatları artınca 2.elde artıyorlar haliyle.
ote yandan 20 yasındaki bebe bile babasının parasıyla al-satcılık yapabiliyor sahibinden com da.hakkıdır yapar hiç bir şey demiyorum ama piyasanın artmasında al-satçılık da rol oynuyor.
Hocam katılıyorum size,,bence bu tamamen döviz artışıyla ilgili,,
benim 60k tl ye aldığım araba olmuş 80k,,,ama bu aracın euro olarak fiyatı aynı kaldı,,
bu 2. el araçlardada böyle,,,geçen sene 20 eden arabaya 30 isteyince millet isyan ediyor ama 20 isteyen arkadaş,,geçen sene euro üzerinden fiyat yazsaydı,,,şimdi araba gene 30k olacaktı,,,yani fiyat artmış denileceğine euro-dolar arttı diye düşünülcekti...
Belki aramizda temiz arac arayan vardir diye buraya yaziyorum, sahibinden.com'da ilani olmayan Canakkale'de kazasiz boyasiz 2007 model orjinal 34.000 kmde gri renk hyundai atos bulmustum bir yakinima, o istemedi kucuk araba diye vazgectik. Isteyenlere arac sahibinin irtibat numarasini verebilirim. Araba ve sahibiyle hic bir alakam yok, sadece burada temiz arac arayan vardir diye yaziyorum.
vtec powe®
22-08-2014, 10:58
Hocam katılıyorum size,,bence bu tamamen döviz artışıyla ilgili,,
benim 60k tl ye aldığım araba olmuş 80k,,,ama bu aracın euro olarak fiyatı aynı kaldı,,
bu 2. el araçlardada böyle,,,geçen sene 20 eden arabaya 30 isteyince millet isyan ediyor ama 20 isteyen arkadaş,,geçen sene euro üzerinden fiyat yazsaydı,,,şimdi araba gene 30k olacaktı,,,yani fiyat artmış denileceğine euro-dolar arttı diye düşünülcekti...
döviz sürekli artar, tl değer kaybeder bu bizim kronik hastalığımız yapacak bir şey yok maalesef.
ama mesea hükümet kol gibi kdv ötv almaktan vazgecerse veya kendi aracımızı yapabilirsek belki durumlar değişebilir.
nicosaint82
22-08-2014, 11:04
döviz sürekli artar, tl değer kaybeder bu bizim kronik hastalığımız yapacak bir şey yok maalesef.
ama mesea hükümet kol gibi kdv ötv almaktan vazgecerse veya kendi aracımızı yapabilirsek belki durumlar değişebilir.
Herkeste suç var yarın ötv ve kdv indirimi olsun,,o birbirine düşman araba firmaları,,yine aralarında toplanıp arabalara zam yaparlar,,,devletin indirdiği verginin yarısını ceplerine atarlar,,,
Sırf bu al-satçı fırsatçılar veya onlara benzemeye çalışan, aldığı her arabadan kâr etmeye çalışan insanlar yüzünden arabaya ihtiyacım olmasına, cebimde sahibinde yazılan fiyatlara yetecek ve artacak para bulunmasına rağmen ederinden çok daha fazla fiyat istenmesinden dolayı enayi yerine konmamak adına sabrediyorum almıyorum araba. Ama yakındır illa ki patlayacak bu piyasa.
SekoLive
22-08-2014, 11:07
ıkıncı elin genel suclusu bana kalırsa bu arabasını sergilemek için 10 liralık arabaya 30bin yazanlar... bu ülkede dolar v.s. hep yüksekdi enflasyon hep vardı ama bu kadar saçma sapan araba piyasası ben daha önce hatırlamıyorm
bi olay vardı kşın fiyat düşer bayram geçsin fiyat düşer
ben 4 senedir aktif takip ediyorum 2007 yılından beride arabalarım oldu
4 yıldır hiç bir kış hiç bir bayram ertesi araba fiyatları düşmedi
es kaza acil ihtiyacı olanlar ucuza koyup sattı gitti onları ıstısna olarak tutuyorum.
cevremde ultra fiyat yazanları ben uyarıyorm kendi adıma ne kadar fayda eder bilmem :)
Bence profosyonel fotoğraf makinalarının suçu :)
Deklanşöre basan güzel kareyi yakalayan şişirme fiyatlarla ilan açıyor sırf arabasını göstersin diye :)
ikinci elde fiyatların bu denli şişmesinin tek suçlusu sahi...den.com un paralı üyelik sistemine geçmemesi :)
ikinci elde fiyatların bu denli şişmesinin tek suçlusu sahi...den.com un paralı üyelik sistemine geçmemesi :)
Üstte mesajları okurken tamda bunu yazacaktım benden önce yazmışsınız.Adam arabayı sıfır alıyor ertesi gün üstüne 2bin lira ekliyor açıyor ilanı..Kimisi keyfe keder satıyor veren enayi olursa satarım diyor vs..
1.4is tek kapı arkadaşım geçen sene 15.500 aldı 98 model güvenlik paletli.
Bu yaz ilan açtı 18.500. Satamayacaksın dedim bi deneyelim belki biri düşer dedi
Allahtan 2 ay boyunca kimse düşmedi oltaya.
Şimdi vazgeçtim binecem diyor.
Harbinden aramızda bu fiyatlardan alan satan var mı?
sahıbınden.e .ok atmayın yahu sayısız parca ve araba & motor sattım ben oradan. canımız cıgerımız gercekten :)
modıfıye alemınde honda, 0 arac ve 2.elde volks.'ın baslattıgı akımın eserıdır bu fıyatlar.kımse aglamasın.ekmegı yıyen yıyor, gerı kalana da gırıyor maalesef :)
abi bu yorumu herkes yapıyor vallahi yapmayın yav :D keşke 10 12 etse benim diyen şahinden daha sağlam twisted şahini satamıyorum ben keşke o paraları etse...
valla gözümün önunde 10 k ya sattılar ve aracı gör dalga dalga nokta nokta gocukler war...
ötv ve kdv yüzünden sıfır araç fiyatları yuksek
ıbıza cupra 2014 net fiyatı 35k
%45 ötv 15k
%18 kdv 9k inciği boncugu derken 60k :D :D
alper1701
22-08-2014, 12:36
bu yazılan astronomik rakamlara ne alınır nede satılır
valla gözümün önunde 10 k ya sattılar ve aracı gör dalga dalga nokta nokta gocukler war...
ötv ve kdv yüzünden sıfır araç fiyatları yuksek
ıbıza cupra 2014 net fiyatı 35k
%45 ötv 15k
%18 kdv 9k inciği boncugu derken 60k :D :D
daha vahimi golf gti 50bin tl net fiyatı, satılan miktar ortada. :o
rebeloghy
22-08-2014, 12:50
Benim olaya bakış açım şudur ; 2013 ten 2014 e geçtik , 0 fiyatları çok güzel arttı. 2014 yılında pazar olarak bu şekliyle araba almıyoruz deseydi tüketici. 2 ay kurumsallar dışında araç satılmasa nasıl olay çıkardı. Nerede bizde böyle toplum.
C sınıfı hb araç olmuş 70 lira ? Alırken hiç mi el titremez , bu paraya bir e46 alırsın üstüne günlük dizelini alırsın...
İnsanımız bu iştahla 0 araç aldığı sürece fiyat artar.
Cep telefonundaki gibi , ürün ömrünü yarılamadan hemen değiştireyim hırsı var.
Mesela ben iphone 4s aldım , iphone 6 çıkacakmış. Elimdeki telefon hala güzel bir telefon neden gidip 6 yı alayım. Düşünüyorum , 7 8 çıksa almam aradaki fark ile başka bir şey alırım.
2005 model 307 çok güzel , bir çok yönden tatmin ediyor. Bakınıyorum ara ara 70 liraya astra - 308 var alabileceğim. İyi güzel de arada 45 lira fark var. Sonunda elime geçecek yine C sınıfı hb bir araç. Biraz doyumsuzluğu yenebilmek gerekiyor.
aylık gelirim değişir o aradaki farkla hothatch alırım piste çıkarım ; ne olur , başka bir ihtiyacımı keyfimi karşılamış olurum. Ama o parayı verip de aynı şeyin lacivertini almak..
nicosaint82
22-08-2014, 13:10
Net fiyat üzerinden karşılaştırma mantıksız olur
ibiza cupra 60k fiyatı var ispanya fiyatı 20k euro,,,
yabancı bi markanın kendi ülkesinde verdiği fiyattan aşağıya alma şansımız yok maalesef
Kısa süreli getirilen ötv bir kalksa :D neler olacak bu memlekette ama. Süre anlayışımız tutmuyor onlarla.
Burada herkes yazıyor da bu forumda dünya kadar adam var bu şekilde piyasanın içine eden para kazanmak için plaka plaka araba araba yazalım isterseniz ya da onlar yazsın. Barındırmayın bu adamları, poh pohlamayın bu kadar basit.
Burada yazınca mal benim istediğim fiyata satarım moduna geçiliyor sen 15 liralık arabaya 25 yazarsan sonra da 3-5 çevrenle gazlaya gazlaya satmaya çalışırsan piyasa tabi allak bullak olur.
En basit örnek. Dün " Borusan, Jaguar'ın distribütörlüğünü aldı" diye konu açtık.
Bakın görün bundan sonra Jag fiyatları nasıl artacak..
camsemih
22-08-2014, 13:32
arkadaşlar sahibindenin etkisi var fakat sıfır araçların fiyatları şu sıralar özellikle çok arttı vergilerden dolayı araç almak isteyen vatandaşta 2. el araçlara yöneldi şuan 2. el araçlarda arzdan çok talep var piyasanın artmasının en büyük sebebi bu. hiç bir arabanın hakkı bu değil ama millet gözünü karartıp alıyor çünkü sıfıra ulaşamayacağı için bunu yapıyor.
onn_dear
22-08-2014, 13:32
Eskiden olay sadece honda fiyatlariydi simdi tum markalara sicradi. Piyasayi alici belirler satici degil. Adam 25 binde ies satiyor alan var. Almayin abi gidin 25 e daha modelli daha dolu arabalara yonelin, 25 isteyen bakin bakalim 20 ye nasil veriyor.
Mivec_4G63
22-08-2014, 13:33
98 accent 15'e alıcı buluyorsa kimse 1.6 iesler 20 bin eder mi diye sorgulamasın hondaya hakaret olur. 2000 model 1.6 ies 190 binde ağır kazası yok 14500 bine sattım 3 sene önce.
En basit örnek. Dün " Borusan, Jaguar'ın distribütörlüğünü aldı" diye konu açtık.
Bakın görün bundan sonra Jag fiyatları nasıl artacak..
daha nereye artsın eli yüzü düzgün bir fiyatlarına bak :D bence tam tersi düşüş muhtemel yada giriş paketi bomboş kararan ayna park sensoru olmadan gelmez bir Tr paketi yapıp oyle gazlarlar:D
omrasm01
22-08-2014, 14:04
EF ye 16K İstiyorlar Ben 98- Ies e 17 k istiyorum çok diyolar :D :D
19 liraya araci al cilala parlat laguna lip tak prof makine ile sahil kenarinda 3-5 foto çek 24 liraya sat. Bunu surekli yapan biri var mesela
omrasm01
22-08-2014, 14:08
19 liraya araci al cilala parlat laguna lip tak prof makine ile sahil kenarinda 3-5 foto çek 24 liraya sat. Bunu surekli yapan biri var mesela
Gidim elimde ki parayla bi temizlik boyası yaptırayım pasta cila arkasına 2-3 aksesuar bunlar bana 3 bin tutar arabaya 17 istiyoruz satarım 25 :D
Mutlu Değerli
22-08-2014, 14:16
Piyasada dizel arabaya binen, arabadanda anlamayan sayısı o kadar çokki, asıl onlar yüzünden 0 araç fiyatları devamlı yükseliyor.
Adam bomboş araca 50-60bin tl verebiliyor. Donanım onun için hiç önemli degil. Şahine binse o bile o na çok ama gidip deli gibi paralar veriyor 0 arabalara.
İnsanlar dizel olsun az yaksın derken araçtan başka bi beklenti duymuyor. Cruise'muş, sunroofmuş, içinde ekran varmış yokmuş hiç umurlarında degil. elinde varsa 40-50-60-70 gidip o paraya alabildigi en lüx, bi o kadarda az yakan arabayı alıyorlar. 2gün sonra o arabanın degeri git gide artıyor. Eee işi bilen biri alınca noluyor ? Dopdolu bi araba istiyor. Ama boşuna 50lira veren amca yüzünden dopdolusuna 70-80lira vermek zorunda kalıyor. İşine gelmiyor almıyor, 2.ele yöneliyor.
2.el piyasası gün geçtikçe daha çok müşteri-satıcı çekecek. Çünkü gidipte bi Golfe 100k para vermek gerçekten akıl işi degil. O segmentin araçlarına bakın: Leon. Onların en dolusu ne kadar ? Max 70-80liradır. Nerdeyse birebir aynılar...
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-vw-polo-1.4-tsi-chrome-edition-13.000km-sunrooflu-full-176438876/detay)
Buyrun . Hem de 2 parça boyalı
Edit yapamıyorum nedense ancak sahibinden com'un buna da bir düzeltme getirmesi lazım . 1.4 tsi gti var sadece normal 1.4 tsi yok .
İlandaki düz 1.4 benzinli motor , hayır açıklama kısmına bile 1.4 tsi yazıyorlar . İnananlar da mevcut .
Yükselir tabi...
Sıfır fiyatları uçuk. 55bine Leon alanlar mesela geçen sene, sıfırı 70bin olunca satmaya kalktılar arabaları 63-64'e sattılar da.. Kar ettik sandılar.. Farkedemediler alacakları arabanın da yükseldiğini..
İkinci eli yükselten tek şey bende sıfır fiyatları.
2 hafta önce yeni 308 sordum dizel vam tavan, otomatik seçeneği olmayan arabaya 89bin TL istediler.. Dalga mı geçiyosunuz dedim..
10 gündür 20bin TL'lik araba arıyorum ama bulamıyorum.. 6N2 Polo var ancak.. Eder 12-13 normalde..
onn_dear
22-08-2014, 14:47
Birisi bunu aciklayabilir mi :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifir-hata-boyasiz-hatasiz-servis-bakimli-tamamen-orjinal-174239828/detay)
Birisi bunu aciklayabilir mi :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifir-hata-boyasiz-hatasiz-servis-bakimli-tamamen-orjinal-174239828/detay)
Abi 2013 model kırmızı cam tavanlı ibiza 1.2 tsi aldım dolu model jantına kadar , uzun uzun yıllar binerim diye düşünüyorum . Ben böyle piyasanın içinde daha araba almam satmam da .
Verilecek paralar bu paralarsa bir sürü araba var , eski arabalara yönelmenizi kimseye tavsiye etmem .
rebeloghy
22-08-2014, 14:55
Yükselir tabi...
Sıfır fiyatları uçuk. 55bine Leon alanlar mesela geçen sene, sıfırı 70bin olunca satmaya kalktılar arabaları 63-64'e sattılar da.. Kar ettik sandılar.. Farkedemediler alacakları arabanın da yükseldiğini..
2 hafta önce yeni 308 sordum dizel vam tavan, otomatik seçeneği olmayan arabaya 89bin TL istediler.. Dalga mı geçiyosunuz dedim..
10 gündür 20bin TL'lik araba arıyorum ama bulamıyorum.. 6N2 Polo var ancak.. Eder 12-13 normalde..
Abi yanlış anlamayın muhalefet olsun diye değil de , gaziemir'de 308 sordum 2 hafta önce aynı şekilde. Cam tavanlı araç hiç bulamayacaklarını söylediler. Cam tavan hariç allure yani en dolusu 72 liraya bırakıyordu.
Yok yahu Haramidere'de Deniz'di galiba.. Nasıl satacaksınız bu paraya bu arabayı dedim hatta arkadaşımda vardı yanımda..
i-vtec07
22-08-2014, 15:02
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-0-km-orjinal-makyajli-kasa-en-son-model-full-plusfull-176379676/detay)
bu ne peki ? ulan herkez çakal olmuş ya.
Mutlu Değerli
22-08-2014, 16:26
ilanlarda bi tane Fn2 var. arabanın tavan dahil çogu yeri degişmiş, ama yazılan fiyata bakarsanız sanki lokal boyalı. Daha 6-7ay önce parça boyalı +100k km üstü kırmızı fn2 55lira istiordu. bu adam bu arabaya nasıl bu kadar para istiyor ??... haa pardon. Mal adamındı isteyen istedigii fiyatı isterdi demi. Pardon :(
onu gören adamda ulan benim arabam sapa saglam, boya yok. Takk 70lira. pazarlık yok
Millette piyasada şaşırmış
turbo&quattro
22-08-2014, 16:37
Yükselir tabi...
Durum aynen boyle.
Birkac ay once audiyi satayim dedim model yukseltmek icin. Butcem dahilinde modeli yuksek alabilecegim arabalar kia, hyundai accent vs...Tarzi seylerdi. Gerek yok hic. Araciniz varsa ve memnunsaniz hic ugrasmayin .
Klasik araçlara yönelin birazda onlar piyasa yapsın belki yeni model araçların fiyatı düşer
maksimum 2 senede bir araba değiştiren biriyim ama şu fiyatları görünce uzun bi süre değiştirmemem gerektiğini anlıyorum.Araba alacak olanlarında allah yardımcısı olsun.
mannerboy
22-08-2014, 17:29
temiz arabada yokki piyasada ne markada olursa olsun olanlarda çok fazla fiyat 2.el piyasa değeri diye bişey yok artık isteyen istediği piyasaya satıyor vede oldukça genç bi nufüs arkadan geldiğinden satılıyoda malasef alan olmayınca satanın ............. derler :D ama satılıyo
ozan gülle
22-08-2014, 17:36
Sadece ben dertli degilmisim demekki arabami sattim 2 ay oluyor hala arac alamadim seat leon fr bakiyordum mk 2 lerden 50 lira istiyorlar sunroofluya dedim yeni kasasini alayim bari cunku 2012 ustune yeni kasasi yeni teknoloji motorlu mk3 cikmis sifiri led paket sunroof dahil 59,500 lir 53 54 arasi alirim diyordum 2014 unu satici sifirindan fazlasini istiyor bi kac arabaya bakmaya gittim şaka degil gercekten katil olacaktim hepsinde bütcem sifirinida almaya yetiyor hatta golf 7 highline ikinci el almayada yetiyor 60 lira verecegime golf 7 alirim ustune az ilave edip hayatta ikinci sahibi olacagim seata 57 58 vermem insallah benim gibi parasinin degerini bilen arkadaslarda vermez ***** siteye ilan actim aciklamayada boyle boyle arac ariyorum diye yazdim seatcilar nasil saldirdi piyasamizi kiriyorsun diye ne mesajlar geldi anlatamam
darkmoon
22-08-2014, 17:42
kırıcı konuşmak istemiyorum tarzında değil ama bazı insanlarada müstahak bu fiyatlara. piyasada kaliteli güzel bir çok araç var ara sıra paylaşıyorum kıskanma favorini paylaş konusunda falan fiyatlarıda sürünüyor belli nedenlerden ötürü distiribütör servis yedek parça v.b ..
ne yazık ki ülkece iki üç markaya takılmış gidiyoruz o markalarda istediği fiyatı çekiyor çünkü satabiliceklerini biliyorlar..
model dediğin nedir ? yıl dediğin nedir ? km dediğin nedir ? hepsi üç beş bin tl ye bakıyor sıfırını almak yada yaptırmak restore etmek revizyondan geçirmek.. diğer yandan elindeki aracı satsan en iyi ihtimalde cebinden 20-30 bin tl para çıkıyor yenisini alabilmek için oda en iyi ihtimal premiuma çıksan bu rakamlar 50-100 bin tl lere varır..
Bende bu 3.20cd piyasasından şikayetçiyim . Tutan bir araç diye insafsızlığın dibine vuruyorlar . 4-7 arasındaki arabalara 80-110 bin arası istiyorlar .
Kazasız birşey olsun desem donanımı geçtim 90bin .
ozan gülle
22-08-2014, 20:27
Bide bilincsiz saticilar var dun gorustum birisiyle leon fr icin adama anlatamadim artik bunlarda sunroof ve led paket standart diyorum adam iddaa ediyor hayir diyor benim arabamda var bu diye en son sinirlendim sen bayii ye git sunroofsuz fr al 2014 gel ben sana istedigin paradan daha fazlasini vericem dedim en guzeli araba almamal kendi aracimi sattigima bin pismanim
Gökhan Bilgin
22-08-2014, 21:43
Bide bilincsiz saticilar var dun gorustum birisiyle leon fr icin adama anlatamadim artik bunlarda sunroof ve led paket standart diyorum adam iddaa ediyor hayir diyor benim arabamda var bu diye en son sinirlendim sen bayii ye git sunroofsuz fr al 2014 gel ben sana istedigin paradan daha fazlasini vericem dedim en guzeli araba almamal kendi aracimi sattigima bin pismanim
Abicim imkanın varmıi yazmışsın leon almak istiyorsan ver siparişini gelsin aracın kimsenin ikinci eliyle ve enteresan araç sahipleriyle uğraşmaktam kurtul kafan rahat olsun.
Biri çıkıp 10.000 - 14.000 bandınki arabayı
Kozmatik ve görsel olarak iyi bir dereceye getirip 25.000 bandına çekmeye çalışır ve başarırsa
dğer temiz araç sahipleride enayi değil kimse kusura bakmasın
Hondadan başlayan akım şu an bütün marka modellere sarmış durumda
Bu piyasa durulmaz bu saatten sonra gibi
Ben tertemiz arabamı satamıyorum
adam hurdasını iki şakşakçıyla 2 saatte satıyor
'' Yok öyle bi bağcılar :) ''
ersandeniz
22-08-2014, 22:48
bana bir de arabasına yüksek fiyat isteyenlerin eleştirilmesi garip geliyor, adam zorla satmıyor, bence o fiyattan araba alanlar bu işin suçluları, ben arabama 100 bin isterim kimse karışamaz, alıcı çıkarsa satarım, alıcı çıkmazsa paşa paşa alıcının çıkacağı fiyata düşmek zorunda kalırım eğer gerçekten satmak istiyorsam..
YasinOğlak
22-08-2014, 22:53
Sanayideki ustalarla konuşuyoruz 2 sene önce 13-15 e satılan 1.4 ies ler şimdi 22-23 lira millette çakal tabi elindekini çıkarmaya calışıyor ama 98 model bir arabaya o paraları vermek hiç akıl karı değil tabi İstisnalar hariç :D
darkmoon
23-08-2014, 01:55
internet sanal rakamları ile gerçek dünyanın rakamları bambaşka..
eskiden insanlar galericelerden mümkün mertebe uzak durmaya çalışırdı şahısdan almaya çalışırdı..
şimdi tam aksine galericilerden almaya çalışıyorlar çünkü şahıslar çoğu piyasanın misli misli üstünde fiyatlar çekiyorlar..
mert_can 41
23-08-2014, 02:04
Gıram sorunsuz içi daha 0 gibi olan 98 civic mi 14 de galeriye verdim babamın araba acelesi yüzünden 1 hafta sonra galeri 15,500 adapazarına verdi 2 ay sonra 16,500 yalovaya gitti orda da 17,500 tu en son arkadaşlarla hep birlikte bir sonraki şehir ve fiyatını merakla beklemedeyiz :D
alihan_27
23-08-2014, 02:10
Ben farklı bir açıdan bakıyorum. Bence biz fakirleşiyoruz. Yoksa alan alıyor arkadaş, sıfır dizel corollaya çatır çatır 80bin lirayı basıyor adam. Benim için acıyor.
h.guroglu
23-08-2014, 02:21
Roomster
Donanım Motor Kampanyalı A.T.S.
Fiyatı (TL) Fiyat Detay
Active 1.6 TDI CR 90 PS 52.400 Fiyat Detay Skoda
Model
Metalik Renk (TL) Sunroof (TL)
Roomster 1.200 -
yahu arkadaş bu en boşunu fiyatı ben en dolusunu ( style+panaroma ) geçen sene mayıs alında 34,500 e aldım varın siz düşünün
26000 km deki 2 eline adam 50k fiyat çeker olmuş şimdi ben bu aracı satmak istesem kaça satıcam ki benim aracım daha 9000 km de ne boya var nede rutuş aldığım fiyatıda yazdım liste fiyatınıda yazdım siz söyleyin kaça satalım :beuj:
Emre İlbi
23-08-2014, 11:22
Roomster
Donanım Motor Kampanyalı A.T.S.
Fiyatı (TL) Fiyat Detay
Active 1.6 TDI CR 90 PS 52.400 Fiyat Detay Skoda
Model
Metalik Renk (TL) Sunroof (TL)
Roomster 1.200 -
yahu arkadaş bu en boşunu fiyatı ben en dolusunu ( style+panaroma ) geçen sene mayıs alında 34,500 e aldım varın siz düşünün
26000 km deki 2 eline adam 50k fiyat çeker olmuş şimdi ben bu aracı satmak istesem kaça satıcam ki benim aracım daha 9000 km de ne boya var nede rutuş aldığım fiyatıda yazdım liste fiyatınıda yazdım siz söyleyin kaça satalım :beuj:
50 bin yazacaksın abi, daha ucuz yazarsan altında bit yeniği ararlar :)
benim en başından beri bahsettiğim olay buydu, Sahibinden sitesi yıllardır var, dün açılmadı, son 2 yıldır artış var, görmezden gelsekte Türk Lira'sı çok değer kaybetti, piyasa kötüye gidiyor, millet kredi çekip, ev, araba, telefon almayı marifet sayıyor, şuan uzun vadeli borçlanma çok fazla, Allah sonumuzu hayır etsin
h.guroglu
23-08-2014, 23:02
benim en başından beri bahsettiğim olay buydu, Sahibinden sitesi yıllardır var, dün açılmadı, son 2 yıldır artış var, görmezden gelsekte Türk Lira'sı çok değer kaybetti, piyasa kötüye gidiyor, millet kredi çekip, ev, araba, telefon almayı marifet sayıyor, şuan uzun vadeli borçlanma çok fazla, Allah sonumuzu hayır etsin
uzun vadeli borçlanma dediğin gibi çevremde nerdese kredi borcu yada kredi kartı full çakılı olmayan adam yok yakında millet çok sağlam patlıcak allah sonumuzu hayır etsin.
0 km araçların fiyat artışınında tek nedeni türk lirasının değerinden ziyade ötv ve kdv zammı arkadaş ödv dediğin şey 10 küsür senedir başımızda verginin vergisini ödüyoruz adam kdv yi ekliyor üzerine ötv ilave ediyor ama nedense zevkine olan ürünlerde ötv yok örnek olarak tek taş pırlanta bunda ötv yok sanki zaruri ihtiyaç anasını satiyim günlük aldığımız kullandımığımız her şeyde ötv mevcut
Ben 2013 yılında avrupaya giderken euro'yu 2.1 den almıştım, ki daha uygun olduğu dönem de olmuştu, şimdi 2.9 civarında.
1000 euro 2.100 tl ye alınabilirken
Şuan 2.880 tl'ye alınabiliyor.
Fark 780, 1/3 den dahi fazla yapar bu. :(
2013 ağustos'ta sıfır km 37 bine aldığımız 301'i 10 ay sonra 9bin km'de 41'e verdik piyasa uçtu.
turbo&quattro
23-08-2014, 23:45
2013 ağustos'ta sıfır km 37 bine aldığımız 301'i 10 ay sonra 9bin km'de 41'e verdik piyasa uçtu.
Sifir aldigin araci 1 seneye yakin kullanip aldigin fiyatin uzerinde satabilecegin baska bir ulke yoktur muhtemelen.
Sifir aldigin araci 1 seneye yakin kullanip aldigin fiyatin uzerinde satabilecegin baska bir ulke yoktur muhtemelen.
Genişletelim.
Bu sene sıfırını 45bine aldığın arabayı, seneye sıfır olarak 55bine alabildiğin, bu sebeple 2.ele yönelmen gereken başka ülke de yoktur sanırım.
nicosaint82
23-08-2014, 23:57
Bende 2 sene önce 30k euro yani 60 a aldığım arabaya bugün 62 verdiler,,
2 sene önce 30k euro parası olan kardeşimiz bugün yaklaşık 90k parası var,,
ben yaklaşık 28 bin tl zarardayım,,,
sizin hesap nasıl kar ettiriyor ben anlamadım
imparatoR
24-08-2014, 00:04
Sifir fiyatlarına zam geldikçe 2. ellerin rakami yukarı çekmesi olağan... Alismak lazim!
Mutlu Değerli
24-08-2014, 00:08
bi abimize İbiza Cupra aldık geçen yaz, 43liraya aldı yanlış hatırlamıyosam. Şimdi satsa 55 verecek adamlar var :) garip yanii...
Haa aldığımız zaman İspanyada ciddi bi kriz vardı, fiyatlar aşagıdaydı
bi accord 2.4lerin piyasası yukselmedı :D
imparatoR
24-08-2014, 00:10
90 serisi durduğu yerde çürüyen Tofaş lara 10 binli rakamlar veriliyor bu ülkede..
Mart ayında bi corsa sattım 2001 1.4 comfort tek kapı, arabanın normalde değeri maksimum 12-13 tür. ben 14 yazdım diye arayanlar neden ucuz yazdın arabada bi problem mi var diye soruyorlardı. Her yönden çok garip bi ülkeyiz gerçekten
bi abimize İbiza Cupra aldık geçen yaz, 43liraya aldı yanlış hatırlamıyosam. Şimdi satsa 55 verecek adamlar var :) garip yanii...
Haa aldığımız zaman İspanyada ciddi bi kriz vardı, fiyatlar aşagıdaydı
57-58 bin TL'ye sıfır km cupra satıldığını biliyomu acaba bu 55bin TL verenler?
onurdestan
24-08-2014, 01:36
bizim millet önceden ucuza aldığı şeyin piyasası yükseldimi asla hazmedemez ben 3 sene önce 27.345 liraya almıştım şimdi 35.894 lira der kuruşuna kadar aklında tutar ama 3 sene önce dünyada neler oldu desen hiç bişey hatırlamaz :) bende bugün 39 bin olan n ucuz sıfır polonun geçen sene 31 binlere kadar verildiğini hatırlıyorum bu piyasa hiç düşmeyecek gibi yazı kışı kalmadı kışın s2000 almak isteyen bir sürü tanıdığım var
efrasyab
24-08-2014, 01:57
sıfır araç fiyatlarını takip ediyor musun bilmiyorum ama ben 2012 aralık ayında 37 bine Astra J 1.6 edition donanımlısını almadım, şuan 2013 modellerin kampanyalı fiyatı 47 629 TL,
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-orjinal-176122536/detay)
üstteki ilanı rastgele buldum, benim alacağım araçta 2012 modeldi, eğer o dönem bu araç alınmış ise, adam kar ederek satıyor, bunun nedeni sahibinden değil, sıfır fiyatının çok yükselmiş olması, buda Türk Lirasının inanılmaz değer kaybıyla oldu :icon_tup:
diğer markalardada benzer durumlar mevcutnokta atışı olmuş :icon_tup:
SerkanKurt
24-08-2014, 02:12
Birde mesela 30.000TL ilan açmış adam arıyorsun pazarlık yapıyorsun 50 lira indirim yapıyor hiç yapma boşa insanı sinirlendirmene gerek yok :)
BuğraTuna34
24-08-2014, 02:50
20.000 tl ye aldığım megane 2'yi 21.500'e sattım. Şuanda bakıyorum piyasası 25-26 yazmışlar.
45.000 tl'ye aldığım 2012 FB7 civic'i 52.000 tl'ye sattım. Şuanda piyasası 55 felan. Ki bu araç 2012'de 50.000 tl'ye sıfır alınmış.
Sıfırı 2013'te 55'e alınan astra j'yi 14 bin km'de ikinci el olarak 53. Tl'ye aldım. Şuanda piyasası 56-57 ediyor.
Yani piyasa son 2yıldır sürekli artış gösteriyor. Nereye gidecek diyorsan vergide indirim olup sıfır araç fiyatları düşürse bu piyasada düşecek. Çünkü liste fiyatları her yıl büyük oranda artıyor.
2012'de alınan ceed ve i30'lar sıfır alındığı paradan daha yüksek fiyatlara satılıyor şuanda.
i-vtec07
24-08-2014, 07:39
2007 yılında sıfır cıvıc premıum otomatik aracımızı 33 gibi bi rakama almıştık.
2010 yılında aynı araca 40.500 gibi bi rakam almıştık bayiden son anda vazgeçtik satın almaktan.
2014 model makyajlı aynı araç yani premıum otomatik liste fiyatı 65.500 lira.
dragon07
24-08-2014, 08:02
toyota corolla 2010 model vaktinde 40bine alınmış 46 bine satıldı
toyotada calısırken en dolu corolla 71bin tlydi suanda 95 bin :D
ÖmerF.Bayar
24-08-2014, 08:10
Corolla sahiperi kusura bakmasin da 95bin e corolla mi olurmus yuhh,
Cuma aksami radyator patladi benim cumartesi gunu gittim orjinaliyla degistirdim, tum bakimlarini da yaptirdim satilik olan arabamin, keske herkez benim gibi dusunsede 2.el hakkini o zaman versek.
Mutlu Değerli
24-08-2014, 13:56
57-58 bin TL'ye sıfır km cupra satıldığını biliyomu acaba bu 55bin TL verenler?
arabada yazılım hariç herşey var. Extraları unutmayalımm
alihan_27
24-08-2014, 21:22
Bu fahiş fiyatların geri dönüşü nasıl olabilirki?
Şimdi canlandırıyorum kafamda, atıyorum (olmazda) ötv kaldırıldı sıfır araçlarda. Galericilerin, bir çok ikinci el araç sahibine kol gibi bir zarar oluşur.
Böyle giderse fiyat artışları zaten, halimiz duman amaann.
He ayrica milletin yazdigina bakmayin arayin kafadan 2 bin iniyolar fiyatta.geriside pazarlik
6-7 bin liraya alıcı bulunmayan twingolar bile 12-13-14 civarında geziyor.. E şimdi bende aracımı satmak istiyorum.. Piyasa bu haldeyken kalkıp 7bin mi yazayım :) Böyle böyle çıkıyor işte piyasa..
Şunun arabasında bu yok benim arabamda bu var.. O zaman benim arabam 2 bin lira fazla eder.. :)Zihniyet bu oldukça düşmez fiyatlar kolay kolay :)
SerkanKurt
24-08-2014, 23:38
Satan yok, çoğuda keyfi açıyor birisi düşerse veririz diye.
Redfish16V
24-08-2014, 23:56
Hele 101 kasa corolla yokmu,bundan 4 yıl önce 12-13 olanlar şimdi 20leri aştı aşacak.. kendim bindğim halde vermem diyorum açıkcası..
Emre Akçay
26-08-2014, 08:19
Dün 93 model ilk sahibinden Doğan SLX aracımıza 10 lira dedik, alıcı tamam dedi. Ben almaz diye yüksek fiyat söyleyeyim dedim adam kabul etti. Piyasa çok enterasan.
Bu konu kapanmadı mı hala ya ?
omrasm01
26-08-2014, 08:48
Bu konu kapanmadı mı hala ya ?
Millet dertli bu konu daha çok yürür ;)
Jön Türk
26-08-2014, 08:54
2011 2012 de F10 alanlar 100bin km yaptı yine aynı paraya satıyor :D
Kışın düşer kışı bekleyin arkadaşlar :)
2. el araç alacaklara 'Eylül'ü bekleyin' çağrısı
Türkiye’de milyonlarca araç sahibi heyecanla Eylül ayını bekliyor. Çıkartılacak yasa kapsamında borcundan bir şekilde kurtulacak milyonlarca araç sahibi ya aracını bir üst model ile yenileyecek ya da araç macerasından tamamen vazgeçecek.
Türkiye’de motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve ödenmemiş muayene ücretleri bulunan yaklaşık 6 milyon aracın olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamın içinde, maddi imkânsızlıklardan ötürü borcunu ödemeyenlerin yanı sıra Torba Yasa’nın gündeme gelmesiyle birlikte uyanıklık yaparak ödemelerini erteleyerek tasarının yasalaşmasını bekleyenlerin de olduğu biliniyor.
YEDİEMİNLERDE BİNLERCE ARAÇ VAR
Öyle ya da böyle söz konusu borçlar yüzünden milyonlarca vatandaş araçları üzerinde hiçbir şekilde tasarrufta bulunamıyor.
Çünkü cezalardan ve borçlardan ötürü araçların satışı Noter ’de dahi olsa hiçbir şekilde mümkün olmuyor. Bu durumdaki vatandaşlar genellikle araçlarını trafiğe çıkartmaya korkup kapı önlerinde yatırmayı tercih ederken, cesaretini toplayıp trafiğe dalanlar ise polise denk gelmeleri halinde soluğu Yediemin otoparklarında alıyor. Yetkililerinden alınan bilgilere göre, otoparklarda bu durumda bulunan binlerce aracın uzun bir süredir yattığı belirtiliyor.
TAKVİM NETLEŞTİ
Aracı olup da borcu ve cezasından ötürü eli kolu bağlı olan milyonlarca vatandaşı sevindiren haber geçtiğimiz günlerde Hükümet kanadından geldi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Torba Yasa’nın 27 Ağustos’tan sonra görüşülmeye başlayacağını ve Ekim ayına kalmadan yasalaşacağını belirterek takvimi netleştirmiş oldu.
GECİKME FAİZİ ALINMAYACAK, ANAPARA YAPILANACAK
Eylül ayı içerisinde yasalaşması beklenen tasarı ile birlikte 6 milyon kişinin motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve muayene ücretlerine eklenen gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecek. 31 Aralık 2013 tarihinden önce verilmiş olan ve tutarı 120 liranın altında kalan trafik idari para cezalarının ise tahsilinden tamamen feragat edilecek. Yasa kapsamında yapılandırılan tutarlar peşin, 6, 12 ve 18 eşit taksitte ödenebilecek. Bu kapsamda yapılandırılacak kamu alacağı tutarının toplamının ise 10 milyar lirayı aşacağı tahmin ediliyor.
ŞERHLER KALKACAK, PİYASA HAREKETLENECEK
Borçların yapılanması ve faizlerinin silinmesi ile birlikte binlerce aracın üzerinde bulunan şerhlerde kalkacakken, araçlarla ilgili satış işlemlerinin de önü açılmış olacak.
Sektör temsilcilerine göre böyle bir durumda Eylül ayı itibariyle ikinci el piyasasında ciddi anlamda hareketlenme yaşanacak.
''EYLÜL AYINI BEKLEYİN'' ÇAĞRISI!
İkinci el araç alacak vatandaşlara ‘’Eylül ayını bekleyin’’ çağrısında bulunan İstanbul Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ, piyasada cezalarından ve vergi borçlarından ötürü trafiğe çıkmayan ve üzerinde hiçbir tasarrufta bulunulamayan binlerce aracın olduğunu ve bunların sokaklarda yattığını belirterek, ‘’Torba Yasa’nın çıkmasıyla birlikte bu araçlar cezalarından ve vergi yüklerinden kurtulacak. Zaten borcu olduğundan ötürü hiçbir şekilde satışları da gerçekleşemiyordu. Böylelikle artık satışa çıkartılabilecekler. Bu durumda ister istemez ikinci el araç piyasasında çok ciddi bir hareketliliğe yol açacaktır.’’ diye konuştu.
İstanbul Anadolu Yakası Oto Galericileri Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak ise; Torba Yasa ile birlikte gelecek olan af ve yapılandırma ile birlikte eski model araç sahiplerinin bu yükünden kurtulmak için araçlarını satışa çıkartacaklarını belirtti.
2011 2012 de F10 alanlar 100bin km yaptı yine aynı paraya satıyor :D
2012 kasımda borusan premium 2.elden aldık 184 kmdeydi :D l
luxury line+techno+comfort+deri 90 bin TL verdik.
2 senede araç durdugu yerde 15-20 bin koydu :)
şuan 17binde muhtemelen ilan acıp amcada 110 yazsam havada kaparlar.:)
sıfır fiatları artınca 2. elde artacak tabiki siz nasıl olmasını bekliyorsunuz ki?
Neden artacak sen o fiyattan mı aldın ? 2011 model arabanın piyasası bellidir alınan fiyat bellidir. Zam gelen 2013 ve sonrası ise 2013 model ve sonrasının ikinci el fiyatı yükselir.
Böle olması gerekiyor o yüzden böle olmasını bekliyoruz. Çakal çukal yada aklı selim memleket insanı cebine 2 kuruş koymanın derdin de halbuki farkında değil alacağı zaman cebinden 15-20 gideceğinin.
serbest piyasada arz talep eğrisi vardır
talep artarsa arz sabit kalırsa fiyat artar
talep azalır arz sabit kalırsa fiyat düşer
talep sabit kalıp arz artarsa fiyat düşer
talep sabit kalıp arz azalırsa fiyat artar
iktisatın en basit ilkesidir bu şu an da ülkede olanda talebin artması arzın sabit kalması ve dolayısıyla fiyatın artması
talebin artmasının sebebi ise 0 araç fiyatlarının yükselmesi
ocaktan önce 53 bine alınan arabalar şu an 61-62 bintlye satılıyor vergi zammından dolayı
sende 50bine 0 araba alabilecekken paran yetmediği için 2. ele yöneliyorsun talebi arttırıyorsun
bunda ayıplanacak bir durum yok serbest piyasa ekonomisinde bu gayet reel bir durum
tam tersi olsa 0 araca vergi indirimi yapılsa kimse 2. el almaz 2. eller elde kalır ve fiyatlar zararına düşer yapabilecek bir şey yok
Üretilen ürünün maliyeti artar 10 senelik arabanın maliyeti artmaz arfz taleple bunun alakası yok fırsatçılıkla alakası var.
Sen talep var diye 2.elde 10-15 senelik arabanın fiyatını yükseltmezsen piyasa olarak ve ikinci elin ucuz kalırsa, sıfır araç fiyatları çoşamaz, çoşunca satılmaz, satılmazsa piyasa kırılır fiyatı düşer.
Bu düzenin bozulmaması için de fiyatlar hep dengede kalır. Bakınız Avrupa, Amerika.
Tutturulmuş bir arz talep bu işin kılıfı olmuş durumda... Yok öle dünya.
omrasm01
26-08-2014, 10:59
Üretilen ürünün maliyeti artar 10 senelik arabanın maliyeti artmaz arfz taleple bunun alakası yok fırsatçılıkla alakası var.
Sen talep var diye 2.elde 10-15 senelik arabanın fiyatını yükseltmezsen piyasa olarak ve ikinci elin ucuz kalırsa, sıfır araç fiyatları çoşamaz, çoşunca satılmaz, satılmazsa piyasa kırılır fiyatı düşer.
Bu düzenin bozulmaması için de fiyatlar hep dengede kalır. Bakınız Avrupa, Amerika.
Tutturulmuş bir arz talep bu işin kılıfı olmuş durumda... Yok öle dünya.
:bravo::bravo::bravo::bravo:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-4000de-temiz-otomatik-173712493/detay)
Bu aracın beyaz renkli olanını 43.000 tl ye alıyordum typer almadan önce, typer aldıktan 1-2 ay sonra arabanın fiyatı 53.000 tl oldu . Çok yakın olmasa da tanıdığım bir galerici abim ne kadara satarsın dedim 53 diyince çok şaşırdım .
Nasıl olurda piyasa birden 10 lira civarı artıyor gerçekten çok komik .
rebeloghy
26-08-2014, 13:12
Bende 2 sene önce 30k euro yani 60 a aldığım arabaya bugün 62 verdiler,,
2 sene önce 30k euro parası olan kardeşimiz bugün yaklaşık 90k parası var,,
ben yaklaşık 28 bin tl zarardayım,,,
sizin hesap nasıl kar ettiriyor ben anlamadım
İyi de güzel abim zaten sorun burada.
Evinize buzdolabı almışsınızdır elbet.
Hiç 2 sene kullanıp da aldığınız fiyatın üstüne sattığınız oldu mu ?
MEsela 250 liraya ütü alıp da , şimdi ütüler 400 lira o zaman benimki 350 eder dediniz mi ?
Otomobil de bir makinedir , üründür. Satın alınıp kullanılan ürün değer kaybeder. Kar etmek bizim halkımıza mahsus bir olgu.
Sadece 0 alan da değil , arkadaşımın babası bu işi özetler ;
bir 156 aldılar 21.5 tl ye. 2 lira masraf yaptılar. araç 23.5 a mal oldu.
6 ay binildi. Şimdi 26 27 ye satarım öyle piyasa altında zarar ederim diyor.
Bu nasıl mantık demeyin ülkenin özeti işte. Fakirleşmenin ucu bucağı olmadığı için , yarısının yediğimiz ekmeği bakkala 80 kuruştan geri satacak hale gelmişiz farkında olan yok.
.::EmrE::.
26-08-2014, 13:17
Sıfır araçlar piyasası,ÖTV, kalan temiz araç sayısı, zincirleme giden fiyatlandırma politikası ve de arz talep sonucunda bu durum yaşanıyor.
GokhanK.
26-08-2014, 13:39
sıfır seat leon bakıyorum sitesinde 1.4 TSI 140 HP S&S FR baz fiyat 63.000 tl. Aynı araba sahibinden de ayrıca 20k 40k km arasında kmleri var adam 67 68 bin tl yazmış?! Neyin kafası bu? Neyin arz talebi bu? Anlatsın biride anlayalım?!
komik savunmalar yapıyorsunuz arkadaşlar
eskiler bilirler eskiden ülkede sürekli bir develüasyon olduğu için 0 aldığın arabadan kar edip satardın
çünkü arabanın sıfırı sürekli zamlanırdı
yani 20 binlik arabayı 23 bine satınca kar etmiyorsunuz ki
yine gidip 23 binlik araba alacaksınız ve o arabada sizin araba 20 binken 20 bin di
yani sürekli zam develüasyona sebep oluyor
bir çoğumuz ilk defa bu faizleri bu tefe tüfeleri görüyoruz o yüzden şaşırıyoruz
vtec powe®
26-08-2014, 13:40
Ya bunlara ne demeli :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-o6-rte-53-plakali-serce-satliktir-172351659/detay/)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-06-rte-47...farkiniz-tarziniz-olsun-176352919/detay)
sıfır seat leon bakıyorum sitesinde 1.4 TSI 140 HP S&S FR baz fiyat 63.000 tl. Aynı araba sahibinden de ayrıca 20k 40k km arasında kmleri var adam 67 68 bin tl yazmış?! Neyin kafası bu? Neyin arz talebi bu? Anlatsın biride anlayalım?!
nasıl yani üstüne aldığın extraları fiyata yansıtmazmısın sen?
mesela metalik renk sunroof alcantra döşeme 18" jantlar geri görüş kamerası falan?
ha kimisi 10 lira harcadığına 10 lira ekler kimisi 5 lira ekler bu alıcıyı ilgilendirir
Piyasanin nereye gittigini bilmem ama buradaki fiyatlari gorunce Turkiyede tenekelere verilen paralara acidim dogrusu...
rebeloghy
26-08-2014, 14:06
komik savunmalar yapıyorsunuz arkadaşlar
eskiler bilirler eskiden ülkede sürekli bir develüasyon olduğu için 0 aldığın arabadan kar edip satardın
çünkü arabanın sıfırı sürekli zamlanırdı
yani 20 binlik arabayı 23 bine satınca kar etmiyorsunuz ki
yine gidip 23 binlik araba alacaksınız ve o arabada sizin araba 20 binken 20 bin di
yani sürekli zam develüasyona sebep oluyor
bir çoğumuz ilk defa bu faizleri bu tefe tüfeleri görüyoruz o yüzden şaşırıyoruz
Bir noktada aynı düşünüyoruz. Yani kabul ediyorum bakış açınızı.
2013 de 0 araç aldım. 55 liraya.
2014 de satıp yine 0 almayı düşünüyorum. Aynı aracın 0 ı 63 lira olmuş. o zaman benim 30k kmdeki aracım 58 59 lira eder. Neticede 55 e aldım , eskidi değeri 50 bine düştü diyerek satarsam çok zarar ederim.
Ama bu mantık ekonomik çöküşte bile etken. Bu kadar yeni araçları değiştirmek çok yanlış. Hele ki gelişmekte bile olamayan bir ekonomi adına. Lafta milliyetçiyiz hep. Para harcarken yok düşünce.
Bu araçların ekonomik ömürleri var , bu kadar kısa zamanda sürekli değiştirilmeleri yanlış.
Benim eleştirdiğim piyasadaki bu kesim zaten. 20 binde 30 binde bir değiştirmeyin şu arabaları.
Ve piyasanın diğer eleştirilen yanı , 1 yasında 2 yasında araçlar değil. 8 9 yaşında araç sahipleri. Siz ne alakasınız fiyat artırımında ?
2013te sıfır araç almak için kendi aracımı 25 e satıp üstüne 30 eklemem gerekiyor diyelim.
2014 te zamlarla eklemem gereken para 38 lira oluyor. Ben ne yapıyorum , aracım 32 lira oldu diyorum. Böyle bir dünya yok , 2. el piyasası içinde kalınsa ; kimse bu politikalar ile bu fiyatlar ve vergiler iile araç almayız dese sonuçlar bambaşka olacak.
Devlet vergiyi araç sahibinden değil , zenginden ; kazanıp kazanıp kaçırandan , doktordan , dişçiden , vergi matrahı komik olan herkesten almak zorunda kalacak.
Dişçinize gidince bakın vergi matrahına geçen yıl kaç lira ödemiş.
Sorsanız yazlık almıştır bir tane daha , ama aylık 2 lira kalmıyordur cebine kağıt üstünde.
o kaçırsın , sen kaçır , şu kaçırsın .... Nereden toplanacak bu vergi ? Nerede kaçırılamıyorsa orada alınacak.
:icon_wack
Ya bunlara ne demeli :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-o6-rte-53-plakali-serce-satliktir-172351659/detay/)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-06-rte-47...farkiniz-tarziniz-olsun-176352919/detay)
soytarı bunlar , medet umdukları kişiliğe zaten söyleyecek söz yok hırsız:icon_tup:
driftboy
26-08-2014, 14:06
10 liraya alıp 15 lira yazarsa herkes nereye gidecegini kimse tahmin bile edemez. Adam akıllı arabaya bineyim desen 40 liradan asagı yok.
10 milyara temiz şahin bile bulamıyosun.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-4000de-temiz-otomatik-173712493/detay)
Bu aracın beyaz renkli olanını 43.000 tl ye alıyordum typer almadan önce, typer aldıktan 1-2 ay sonra arabanın fiyatı 53.000 tl oldu . Çok yakın olmasa da tanıdığım bir galerici abim ne kadara satarsın dedim 53 diyince çok şaşırdım .
Nasıl olurda piyasa birden 10 lira civarı artıyor gerçekten çok komik .
arkadaşım dod'dan a1 aldı 1.6 tdi stronic boşline 2013 5binde 58.500'e- oto klima falan var sadece.şuan 60bine geldi araç. ikinci elde bir senedeki attıgı fiyata bakın.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2013-model-audi-a-1-sportback-tdi-1.6-171612419/detay)
Sıfırna gecen esenyurt dogusta bakma gafletinde bulundum üstteki linkteki aracın aynı donanımday olanı a1 100bin di
rebeloghy
26-08-2014, 14:11
Babamı takdir ederim o konuda , araba alırız kullanırız , 2 lira aşağı satar. E kullandık üstüne kar mı koyacağız saçmalamayın der. Keşke sayısı artsa bu mantığın. Ama her geçen gün fakirleştikçe insanlar yeni girişimlere imkan olmadıkça , Her hükümet destekleri yandaşına verdikçe ne olacak ?
İnsanlar 2 sene binip , arada kaza bile yaptığı araca daha çok para ister hale gelecek.
Temel SORUN , enflasyon manipule ediliyor. Gerçek enflasyon açıklanmıyor. %20 % 30 artış var her üründe. %10 zam alan bin şükür diyor. Aradaki farkla satın alma gücü düşecek bundan daha doğal bir şey yok. Ekonomi yazarlarını bile popstar konuşur hale getirdiler .
Hoş gerçekleri yazsan ya uzaylısın ya kafir. Hop işsiz kalıyorsun.
Ülkenin borcu değil bakın vatandaşın kredi kartlarına , bankalara olan borcu son 10 yılda 30 katına çıktı. Hangi ekonomi iyiye gidiyor ?
vtec powe®
26-08-2014, 14:23
soytarı bunlar , medet umdukları kişiliğe zaten söyleyecek söz yok hırsız:icon_tup:
ben elemanların fırsatcılıgı görülsün diye paylaşmıştım keske böyle atarlanmasaydın kardeşim
GokhanK.
26-08-2014, 14:30
nasıl yani üstüne aldığın extraları fiyata yansıtmazmısın sen?
mesela metalik renk sunroof alcantra döşeme 18" jantlar geri görüş kamerası falan?
ha kimisi 10 lira harcadığına 10 lira ekler kimisi 5 lira ekler bu alıcıyı ilgilendirir
hangi ekstra? fr lar zaten standarta kırmızı çıkıyor? renk parası vermemiş? 18" jant 1150 tl o da dahil sunroof ta içinde. Led paketi zaten var fr ın? Anlıcağın düz araba almış adam binmiş 20k km yapmış. Getirmiş birebir sıfırıyla aynı paraya satmaya çalışıyor?! Bide üstüne fazla para istiyor.
Kimse yanlış anlamasın herkesin parası malı kendine. Ne kadara isterse satar. Kimse kimsenin gırtlağına binip zorla araç satmıyor. Ama bana vicdansızlık geliyor sfırı 63bin olan aracın ikinci eline 63 bin istemek!
hangi ekstra? fr lar zaten standarta kırmızı çıkıyor? renk parası vermemiş? 18" jant 1150 tl o da dahil sunroof ta içinde. Led paketi zaten var fr ın? Anlıcağın düz araba almış adam binmiş 20k km yapmış. Getirmiş birebir sıfırıyla aynı paraya satmaya çalışıyor?! Bide üstüne fazla para istiyor.
Kimse yanlış anlamasın herkesin parası malı kendine. Ne kadara isterse satar. Kimse kimsenin gırtlağına binip zorla araç satmıyor. Ama bana vicdansızlık geliyor sfırı 63bin olan aracın ikinci eline 63 bin istemek!
senin kadar bilgim yok ama seatın sitesinden baktığımda hem renge hem sunroofa hemde ledlere extra ücret görünüyordu ledler bir paketin içinde sadece o paket 4000 tl ayrıca alcantrayı göremedim listede orjinal alcantra çıkmıyorsa onunda ücreti var
kampanyalı peşin satışıda 61500 dü
darkmoon
26-08-2014, 14:52
türkiyede öyle arz talep ilişkisi finansal sorunlardan kaynaklı çıkışlar yok.. tamam ötv var tamam kur artıyor ama buna orantılı zaten firmaların bunu abzorve edebilicek kar payı var.. bunu en rahat model yılı değişim vakitlerinde yerli yabancı bütün firmaların elindeki stokları tüketmek için yaptığı vergi bizden ötv bizden v.b bizden kampanyalarından anlayabilirsiniz..
olay ekonomiksel değil.. kimse kendini kandırmasın..
Pazar günü 4-5 bayi gezdim başlıca fıyatlar şaşırmışlar tabı bende :D benim gözlemlediğim bayiye giren markete gelmiş gibi bakıyor çıkıyor , fiyatlar uçmuş ama yinede bir arz talep meselesi var .
golf 7 90 hp dizel mıdlıne plus 69.000
golf 7 105hp dizel comfortlıne 75.000
honda cıvıc makyajsız kasa 1.6 125 hp benzinli 61.500
Leon 1.6 tdı dsg 105 hp 68.000 baz paket
Polo 1.2 tsı dsg baz paket 55.000 küsür
golf 7 gtı 3 kapı 136.000 küsür
golf 7 gtı 5 kapı 138.000 küsür
Bayide sıfır araç çatır çatır satılıyorken herkes bu fiyatlara ragmen arac sırası bekliyorsa 2. elinde bu kadar artması normal.
düşünce belli arac almak için 3 ay bekleme şimdi al
gecen gördüm adam arac sırasını satıyor 3bin tl ye
2 sene yok piyasa çok kötü bir sekilde patlıyacak alttan alttan bir kriz geliyor bakalım hayırlısı
piyasada nakit yok ama tüketim çılgınlıgı had safada
insaat sektörü patladı yakında bankalar nakite dönmeye baslar
evler arabalar krediler derken zengin daha zengin fakir daha fakir olma yolunda ilerler
Bayide sıfır araç çatır çatır satılıyorken herkes bu fiyatlara ragmen arac sırası bekliyorsa 2. elinde bu kadar artması normal.
2 sene yok piyasa çok kötü bir sekilde patlıyacak alttan alttan bir kriz geliyor bakalım hayırlısı
evler arabalar krediler derken zengin daha zengin fakir daha fakir olma yolunda ilerler
:icon_tup:
darkmoon
26-08-2014, 15:26
insanların çoğu kendi parasıyla araba almadıkları için o satışlar çok doğal.. kaç kişi sıcak cebindeki parayla araba alıyor artık.. eskiden insanlar ceplerindeki para ne kadarsa ona orantılı peşin yada taksitlendirmeyle alırdı ama cebindeki bankasındaki sıcak paraya göre alırdı..
şimdi ceplerinde olmayan hayali paralarla araba alıyor bazı insanlar.. vatandaşın geliri 3 bin tl aldığı araba 200 bin tl çektiği kredi 48 ay 60 ay tarlayı arsayı evini ipotek attiriyor alıyor .. bu herkes için geçerli değil tabiki ama ne yazık ki bazıları bu tip şeyler.
Bende bu konu hakkında birşeyler yazmak istiyorum.
2014 Şubat ayından beri 2007 model Audi TT bakıyordum. Mart ayında bağcılarda güzel bir audi tt buldum. Konuştuğum çocuk sahibiydi. Kazasız ve tramersiz TT için 73 bin TL istedi. 1 hafta sonra arabayı alma niyetiyle gittim. Haliyle pazarlık sünnettir mantığıyla az da olsa pazarlık yapmak istedim. Sahibi pazarlık yapmayacağını söyledi. Ben de çıktım gittim.
Ağustos ayında her zamanki rutin sahibinden ilan kontrollerimi yaparken, Mart ayında baktığım arabayı ilanda gördüm ve fiyat olarak 82 bin yazılmıştı. Hemen ilanı açanı aradım.
Son olurunu sordum. 78 bin dedi. Arabanın geçmişini bildiğimi söyleyince , evet ben 73 bine aldım dedi.
Şu anda ilan kalktı ve başka bir galeri aynı arabanın ilanını açtı. Yazılan rakamı söylüyorum 88 bin.
Şimdi TT'lerin değeri mi arttı yoksa bu galerici milleti suni bir piyasa mı yaratmaya çalişiyorlar.
Arkadaşlar lütfen bu yüksek fiyatlarla spor araba almayın. 1 senedir spor araba arıyorum. Hala bulamadım. Alacaksanızda pazarlık olarak kafanızda bir fiyat belirleyin. Bir Audi TT'nin değeri sizin için 75 bin ise, alacağınız aracın fiyatı ne olursa olsun 75 bin teklif edin. :ofk:
yüksek fiyatlar ne yazıkki sadece spor araçlarda değil. Normal aile tipi binek araçlarada yansımış durumda 21k tllik bir araç %30 yükselmiş durumda.
nicosaint82
26-08-2014, 22:37
O km araç fiyatları artmadı tam aksine fiyatlar azaldı,,
geçen sene euro veya dolar parası olanlar,,,simdi aynı arabayı alabiliyor,,dövizle satış yapan araba firmalarından,,
türk parası olarak düşünürsek geçen sene 50,000 tl olan araba şimdi 60-65 arası desek,,
geçen sene araba almak yerine parayı euro yapıp beklese,,,bugün aynı arabayı alır,,,üstünede 10,000 tl para kalır,,
türk parası tutanlar zaten en baştan kaybetti döviz çıkınca,,
ama geçen sene araba alanlarda karla değil,,onlarında zararı var,,,50 ye araba aldım 60 a sattım diyorlar,,,benim cebimdeki para 70k oldu sen nasıl kar ediyorsun ??
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-ayhan-dan-2005-subaru-impreza-176314112/detay/)
Şimdi şu yukarıdaki araç sitede de ilanı olan 07 LLG plakalı araç , eski plakası 07 TM olan. Sitedeki fiyatı 58 bindi, satılalı 13 gün olmuş, şu anki fiyatı 70 bin. Herkesin bahsettiği şey tam olarak bu, sıfır fiyatlarından ziyade fırsatçıların artması.
pazarı manüpile edilmesine dolaylı yoldan etkili olduğunu göz önüne bulundurarak sahibinden.com'a dava açsa kapatılsa herşey düzelir mi acaba ? yok fazla kahve içtim ondan soruyorum.
kadir jdm civic
26-08-2014, 23:01
Bu konuyu tartışılır durur aynı başlık altında bir sürü konu açıldı konuyu açan arkadaş araba almak istemış cebındeki paraya göre ilandaki arabaların bukadar etmıyeceğını fark etmiş ama baktıgında elindeki parayla düzgün araç alınmıyor.
95 model ex ım ilanda konusuda var 15900 yazdım. düşündüm bunu yazarken tüm ilanları kontrol ettim adam yazmış 13 lira araba leş sonra bir kaç kişi ile konuştum bomboş otomatik exi adam satmış 15500 tl ye şimdi ne diyelim. İlla birileri cıkıp bu arabayı alacak degerlendirecek bu fiyatlara neden alayım diye alan adam verdigi parada gözük yoksa sorun yok. He ben bu arabayı 1 sene satamazsam ozaman istedıgım fiyatı sorgularım ama inanın size ölü denicek hondaların 9 10 bın tl satıldıgını gördüm ki suan bir 10 bine bir Sİ ilenı çıksın millet birbiriyle yarış almak için bende dahil alıp iki süsleyp satarsn 3 4 bın kar edersin.
Tüm araba kullananlar aynı fikirdedir kimse kalkıp 10 bıne araba alıp 5 bın harcayıp sonra 10 bıne geri satmaz kimse kimseyı kandırmasın.
Suda var ülke politikası suan sıfır araçlarda okadar yüksekki ınanın 94 model araba sıfır arabadan daha rahat ve konforlu daha saglam. adam gibi araba alıcaksan 60 70 bını gözden cıkarıcaksın birde baktıgında yurtdışında bu arabalar daha ucuz ben neden kazıklanıyorum neden okadar ötv ödemek zorundayım.
bu konunun sonu olmaz hayırlı geceler
bu konuyu her gördüğümde içimden cehennemin dibine diyorum :D
bu konuyu her gördüğümde içimden cehennemin dibine diyorum :D
İmzanı ve otomobil bölümünü güncelle.
type r lar 70 lira olmuş :D
type r lar 70 lira olmuş :D
edit: fn2 civic type r lar :D:hahaha:
edit: fn2 civic type r lar :D:hahaha:
abi RS'ci adamı typer memnun etmez :D:D
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-boyasiz-ve-extrali-icon-full-177013659/detay)
sercanavcı
27-08-2014, 09:19
1.4 is aracımı 20000 tlye sattım şimdi arabasızım :) temiz araç bulamıyorum :( siz siz olun iyi para verdiler vereyim die satmayın aracınızı :)
Piyasa yükseldi evet aracı olanlar için avantaj fakat yeni araç almak isteyenler için ise dezavantaj..
Benim aracımın degeri 43-44bin lira idi şu anda 46-47 yapıyor..Fakat almak istediğim araç 45-50 arası iken şu anki fiyatlar ile 52-60arası değerler biçiliyor..Bende satma fikrimi bir başka zamana erteledim..
rebeloghy
27-08-2014, 10:52
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-ayhan-dan-2005-subaru-impreza-176314112/detay/)
Şimdi şu yukarıdaki araç sitede de ilanı olan 07 LLG plakalı araç , eski plakası 07 TM olan. Sitedeki fiyatı 58 bindi, satılalı 13 gün olmuş, şu anki fiyatı 70 bin. Herkesin bahsettiği şey tam olarak bu, sıfır fiyatlarından ziyade fırsatçıların artması.
Bende bu konu hakkında birşeyler yazmak istiyorum.
2014 Şubat ayından beri 2007 model Audi TT bakıyordum. Mart ayında bağcılarda güzel bir audi tt buldum. Konuştuğum çocuk sahibiydi. Kazasız ve tramersiz TT için 73 bin TL istedi. 1 hafta sonra arabayı alma niyetiyle gittim. Haliyle pazarlık sünnettir mantığıyla az da olsa pazarlık yapmak istedim. Sahibi pazarlık yapmayacağını söyledi. Ben de çıktım gittim.
Ağustos ayında her zamanki rutin sahibinden ilan kontrollerimi yaparken, Mart ayında baktığım arabayı ilanda gördüm ve fiyat olarak 82 bin yazılmıştı. Hemen ilanı açanı aradım.
Son olurunu sordum. 78 bin dedi. Arabanın geçmişini bildiğimi söyleyince , evet ben 73 bine aldım dedi.
Şu anda ilan kalktı ve başka bir galeri aynı arabanın ilanını açtı. Yazılan rakamı söylüyorum 88 bin.
Şimdi TT'lerin değeri mi arttı yoksa bu galerici milleti suni bir piyasa mı yaratmaya çalişiyorlar.
Arkadaşlar lütfen bu yüksek fiyatlarla spor araba almayın. 1 senedir spor araba arıyorum. Hala bulamadım. Alacaksanızda pazarlık olarak kafanızda bir fiyat belirleyin. Bir Audi TT'nin değeri sizin için 75 bin ise, alacağınız aracın fiyatı ne olursa olsun 75 bin teklif edin. :ofk:
İşte olay bundan ibaret.
0 ları ve 1-2 yaş araçları boşverin. Piyasayı bu zihniyet bozdu. Tekrar tekrar yineliyorum geliri bir türlü artamayan , vasfı da olmayınca satın alma gücündeki düşüşü ; al sat çılıkla telafi etmeye kalktı büyük bir kesim.
burak_2885
27-08-2014, 11:23
Bunlar hep S2000 :D
Emre Akçay
27-08-2014, 11:39
Vw 4 ay sıra bekletiyor. Hyundai-Kia ise gemiden indirdiği araçları 4-5 gün içinde satıyor. Hal böyleyken fiyatların daha da artmasını bekliyorum ben.
İmzanı ve otomobil bölümünü güncelle.
vurma yüzüme :D
GokhanK.
27-08-2014, 12:13
bi ara yine böyle bir furya patlamıştı. Millet deli gibi sıfır araç aldı kredilerle. Sonra bir diğer kesim gidip hacizlerden topladı o araçları. Çok uzak değil yakındır yine patlaması bu şekilde... O zaman işte herkes hakkıyla araç alıp satar...
ozan gülle
27-08-2014, 16:18
Arkadasim bravo harika tespit eskiden bayiden ciktinmi aracini satmaya kalk en az 5 bin deger kayberdi simdi almis kullanmis daha cok para istiyor anlamiyorum bide aliyor insanlar bende fr bakiyorum gecen bi saticiya anlatamadim sunroofsuz led paketsiz 2014 lere bu para istiyorlar diyor istedigi parada 59 lira 2 saate yakin konustuk artik sunroof standart diyorum led paket standart diyorum hayir diyor arabanin sifiri en son 59,500 e satilmis bu kullanmis arac 10 bini gecmis 59 istiyor piyasa boyle diyor bide ihtiyaci varmis acilmis
Okan.A.A
27-08-2014, 21:11
İnsanlar kredi çekerek 0 araç alırken ufak bi detayı atlıyolar , gelecekten yediklerinin farkında değiller. Nasıl yani derseniz 5 sene 10 sene lik krediler var. İnsanlar daha sahip olamadıkları kazanamadıkları (belkide kazanamayacakları) parayı hipotek ediyolar resmen. Ben gidişi hiç hayra alamet görmüyorum , hatta ek civicini 22 bin tlye satmış biri olarak piyasadan şikayetçiyim :D
Ozan gulle.suc o araci alanda almasin arkadas okadar paraya adamin elinde kalsin mal o paraya bak ne oluyor sonra.kimse hesap kitap yapmiyorki arkadas dogru demis icralik olursalar sasirmam nerden geliyor milletr bu para anlamiyorum acikcasi. Nasil bukadar para kazaniyorlar banada soylesinler.
ozan gülle
28-08-2014, 05:51
Ozan gulle.suc o araci alanda almasin arkadas okadar paraya adamin elinde kalsin mal o paraya bak ne oluyor sonra.kimse hesap kitap yapmiyorki arkadas dogru demis icralik olursalar sasirmam nerden geliyor milletr bu para anlamiyorum acikcasi. Nasil bukadar para kazaniyorlar banada soylesinler.
Ben almiyorum sen almiyorsunda kim aliyor bu fiyatlardan onlari cok merak ediyorum sokaktanmi topluyorlar paraya acaba ben almis olsam gonul rahatliyla binemem bile bile 5 lira fazla verdim diye
Daha önceki posta yazdığım arkadaş dün 15.500 vermiş aracı.
18.500 istiyordu verdiği fiyat ortada.
İnternet piyasasına inanmıyorum diyor bende inanmıyorum.
Biri denk getirip satıyor yüksek fiyata bu sefer hadi bakalım bizim bilmem kim satmış bende satarım yaz 20 bin.
Almayın arkadaşlar olsun bitsin.
Ben almiyorum sen almiyorsunda kim aliyor bu fiyatlardan onlari cok merak ediyorum sokaktanmi topluyorlar paraya acaba ben almis olsam gonul rahatliyla binemem bile bile 5 lira fazla verdim diye
bende anlamıyorum kım alıyor. sanırım hesap kıtap yapmayan kısıler alıyor.hadı dersinki arabada hıc bır bakım masrafı bıle yok veririsin 2-3 daha fazla ama millet uçmuş. bende oyuzden şuan arabasız kaldım :D
Son 2 aydır yoğun olarak araba arıyorum, herkes tok satıcı olmuş, arabaları gözlerinde altın değerinde, oluru ne olur diyorum küfredercesine 250 TL'sini almam diyor . Facebook'un ardından sahibindende işsizlik abidesi olmuş. Bazı arkadaşlar suçu sahibinden e bulmuşlar evet doğru tespitte bulunmuşlar, bizim halkımız bedava buldu mu b*kunu çıkartır, koysunlar bakalım ilan başı 10 tl'den arabalarını siteye! Eskiden pazara gittiğimizde satıcı kafasında az çok belirlediği fiyata pazardaki diğer emsal aracın fiyatından haberi olmaksızın satmaya çalışırdı, şimdi ise biri yüksek fiyattan ilan açıyor diğerleride benimki eder diye aynı veya yüksek fiyattan ilan açıyor. Diğer bir sebep ise galericilerden başka herkesin al-satçı fırsatçı olması çevremde o kadar çok kişi var ki gördüğüm bu işle uğraşan artık ev geçindirir hale gelmiş, burda galericilerin suçu ne? Onlarda vergi vermesin, dükkan açmasın o zaman? Devletin bir düzenleme getirmesi lazım.
Mutlu Değerli
29-08-2014, 19:14
Son 2 aydır yoğun olarak araba arıyorum, herkes tok satıcı olmuş, arabaları gözlerinde altın değerinde, oluru ne olur diyorum küfredercesine 250 TL'sini almam diyor ��. Facebook'un ardından sahibindende işsizlik abidesi olmuş. Bazı arkadaşlar suçu sahibinden e bulmuşlar evet doğru tespitte bulunmuşlar, bizim halkımız bedava buldu mu b*kunu çıkartır, koysunlar bakalım ilan başı 10 tl'den arabalarını siteye! Eskiden pazara gittiğimizde satıcı kafasında az çok belirlediği fiyata pazardaki diğer emsal aracın fiyatından haberi olmaksızın satmaya çalışırdı, şimdi ise biri yüksek fiyattan ilan açıyor diğerleride benimki eder diye aynı veya yüksek fiyattan ilan açıyor. Diğer bir sebep ise galericilerden başka herkesin al-satçı fırsatçı olması çevremde o kadar çok kişi var ki gördüğüm bu işle uğraşan artık ev geçindirir hale gelmiş, burda galericilerin suçu ne? Onlarda vergi vermesin, dükkan açmasın o zaman? Devletin bir düzenleme getirmesi lazım.
:icon_tup: çok doğru dedinizz
Herkes malına istediği fiyatı yazar ama sadece yazar fahiş fiyatlarla satan çok yoktur diye düşünüyorum hele ki spor araçlarda bu daha zor biliyoruz ki aylarca ilanlarda kalan bir çok bu durumda araç var..
ALPhan japan
30-08-2014, 11:26
1.4 is hb lere 23 24 yazıyolar milletde bu fiyatlarda sanıyo ama satılmıyor araçlar aylarca sürünüyo sahibindende
1.4 is hb lere 23 24 yazıyolar milletde bu fiyatlarda sanıyo ama satılmıyor araçlar aylarca sürünüyo sahibindende
aynen civic sport ep2 ler de 30 larda ama satan yok alayı aylardır ilanda takip ediyorum
darkmoon
30-08-2014, 17:47
nettede çok çakallılar dönüyor mesela bir arabayı ilana koyuyorlar ilanı açanlar fahiş fiyattan sonra satıldı diye ilanı kaldırıp bir iki hafta sonra tekrar başka hesapdan farklı fotolar çekip yeniden ilana koyuyorlar farklı fiyatla aynı aracı.. falan filan milletde satıldı sanıyor o fiyata satıldıysa benimkide satılır diyor ...
Mutlu Değerli
30-08-2014, 17:58
Yarın pederle Type-R bakmaya gitcez, ben bi ara sordum 42 son dediler şimdi 40 istiyolar bakam bu sefer kaç isticekler...
İnsanlar arabaya kaç para istediklerinden bile emin degill...
aslanz61
30-08-2014, 22:24
Son 2 aydır yoğun olarak araba arıyorum, herkes tok satıcı olmuş, arabaları gözlerinde altın değerinde, oluru ne olur diyorum küfredercesine 250 TL'sini almam diyor ��. Facebook'un ardından sahibindende işsizlik abidesi olmuş. Bazı arkadaşlar suçu sahibinden e bulmuşlar evet doğru tespitte bulunmuşlar, bizim halkımız bedava buldu mu b*kunu çıkartır, koysunlar bakalım ilan başı 10 tl'den arabalarını siteye! Eskiden pazara gittiğimizde satıcı kafasında az çok belirlediği fiyata pazardaki diğer emsal aracın fiyatından haberi olmaksızın satmaya çalışırdı, şimdi ise biri yüksek fiyattan ilan açıyor diğerleride benimki eder diye aynı veya yüksek fiyattan ilan açıyor. Diğer bir sebep ise galericilerden başka herkesin al-satçı fırsatçı olması çevremde o kadar çok kişi var ki gördüğüm bu işle uğraşan artık ev geçindirir hale gelmiş, burda galericilerin suçu ne? Onlarda vergi vermesin, dükkan açmasın o zaman? Devletin bir düzenleme getirmesi lazım.
katılıyorum
Yaw birde sahibinden de başlıklara kaporası alınmıştır, araç satılmıştır diye saçma sapan başlıklar yazmaya başladılar mantığı nedir ulan sattıysan hala neden ilanda, anlamı şu herhalde favorilerine ekliyenler arabayı çaktım avcunuzu yalayın. :confused: