Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo Debriaj sesi yardım.!
merhaba arkadaşlar 2011 model 1.6 tdı polo araça sahibim araçta bi problem yaşıyorum bunu sizinle paylaşıp sizlerden yardım istiyorum. araç rölantide çalışırken debriaj a bastığımda bir huruntu başlıyor ama debriajdan ayamı çekince bu ses kesiliyor bunun nedeni nedir daha önce aynı problemi yaşayan arkadaşlarımız varsa yarda bilgisi olan arkadaşlar sorun hakkında bi bilgilendirme tavsiye verirlerse çok sevinirim şimdiden teşekkürler iyi forumlar.
Osman Bahadır
28-08-2014, 11:37
Bozuk debriyaj bilyandan geliyor o ses. Debriyaja basınca tüm yük debriyaj bilyası üzerine biniyor.
Uzun süre debriyaja basılı tutmaktan veya üretim hatasından bozulmuş olabilir.
Işıklarda beklerken 1.viteste ayak debriyajda mı bekliyorsunuz ? Yada alışkanlık gereği boşta bile olsa debriyaja basıyormusunuz ? Soğukken duyulur genelde obk'nın dediği gibi bilyadır bende komple baskı seti değiştirdim o ses kesildi.
Bozuk debriyaj bilyandan geliyor o ses. Debriyaja basınca tüm yük debriyaj bilyası üzerine biniyor.
Uzun süre debriyaja basılı tutmaktan veya üretim hatasından bozulmuş olabilir.
anladım bunu bi sanayiye göstermek gerekiyor teşekkür ederim. bilgilendirme için.
Işıklarda beklerken 1.viteste ayak debriyajda mı bekliyorsunuz ? Yada alışkanlık gereği boşta bile olsa debriyaja basıyormusunuz ? Soğukken duyulur genelde obk'nın dediği gibi bilyadır bende komple baskı seti değiştirdim o ses kesildi.
debreyaj basılı tutma alışkanlığım yok ama yinede bi göstermek lazım ne kadara patlar bize bunu yaptırmak bilginiz var mı ?
Osman Bahadır
28-08-2014, 11:57
Tek değiştirmek mantıksız. Para tutan işçiliği zaten. İnmişken baskı+balata+bilya değişir. Volan da kontrol edilir, gerekirse değişir. Fiyatlar araca göre değişir. Ama ortalamada Volan hariç parçalar 500 civarı tutar.
Tek değiştirmek mantıksız. Para tutan işçiliği zaten. İnmişken baskı+balata+bilya değişir. Volan da kontrol edilir, gerekirse değişir. Fiyatlar araca göre değişir. Ama ortalamada Volan hariç parçalar 500 civarı tutar.
tamam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için arkadaşlar ben bi bakıtayım araça.