PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni bir DOLANDIRICILIK türü !.

ronay
28-08-2014, 16:30
bi kaç saat önce cep tlfonumdan aradım bana ismimle hitap ediyor ve ne iş yaptığımıda biliyor (nerden öğrendi anlıyamadık )

önce telfonda nasılsın iiler falan muhabbeti daha sonra ya ben tanımadım seni diyince

ya abi nasıl tanımassın ben senden alışveriş yapmıştım geçen sene nakliyatçı ferit dedi tanımadığım halde heee falan yaptım

daha sonra buyur kardşim dedim

abi ben izmire yerleştim nakliyat işini bıraktım hayvancılık yapıyorum falan filan yaklaşık (10 dk hayatını anlattı)

derken konuya giriş yaptı burada kuznlerimin evinin altında biz bi KÜP DOLUSU MADEN BULDUK dedii ( bana burda jeton düştü )

ben gözünüz aydın ozman köşeyi döndünüz falan dedim :)

aynen abi çok şükür kader yüzümüze güldü çok şükürler Allah kitap havada uçuşuyor

peki beni neden aradın ne yapabilirim sana

abi biz bu maddeyi çözmedik ne olduğunu tam anlamadık ama altına benziyor dio ( :

ben yine ben ne yapabilirim peki diyince

abi hemen uçağa atla gel ( izmire )

ne yapıcam orda diorum

abi ben anlamıyorum sen gel ne çıkarsa yarı yarıya ( :

ee kuzenler nolcak diorum

onları atlatırız dioo ( :

yav iş güç var nasıl geliyyimm işi bırakıp gelemem diorum

abi uçak bi saate geeliyor

param yok diorum uçağa vericek

abi ben burdan ayarım

kişisel bilgilerimi istedi güya uçak bileti için tc nodan tut kredi kartı nosuna kadar şifresini bile istedi TAMAM VERİRİM dedim ( oyalıyorum )

neyse buraya kadar beni keklediğini sana sözde feritt xd,

ya dedim sen en iisi bana bu MADEN lerden biraz kargoya ver yolla bi baktırıyayım
ne dir ne diiildir diyince konuşması deyişti ya abi olurmu öle şey falan filan altın bunlar değerli malzmler ben sana nasıl güveneyim ya geri yollamassan inkar edersen

yav dedim yavşak istanbulda bütün kuşlar bitti bi martımı kaldı s.tiri basıp kapttım telfonu

sonra bi polis arkadaşımı aradım dedim böleyken böle numarası bu aam onlarında yapacak hiç bişeylri yokmuş 155 arıyım dedim boşuna vaktini harcama dedi

bu işin içinde hakimler savcılar bankacılar doktorlar vs vs büyük çete bunlar dedi

bende bari buraya yazıyım hani olmazda insan oğlu işte bi boşluğuna gelir uçağa atlayıp gitmesin :) orda napıcaklarsa onuda anlamadım :D

aradıkları no : 0542 835 52 61

TigeR
28-08-2014, 16:35
abi küfür şeklini sevdim yaratıcı :D:D
bunlara düşenler var mı acaba sanki millet kimyager gel sen anlarsın diyor :D

murat çelik
28-08-2014, 16:36
banada oldu aynı hıkayenin degişigi izmir yine.

ronay
28-08-2014, 16:38
abi küfür şeklini sevdim yaratıcı :D:D
bunlara düşenler var mı acaba sanki millet kimyager gel sen anlarsın diyor :D

kardeşim televizyonlarda hala bilmem kaç kilosu 100 tl satılan balları alan olduğunu görünce bunlarada inanan vardır kanımca :)

B.Koçer
28-08-2014, 16:40
O değilde bucada yıllar önce evlerden cıkıyordu altın rum evlerinden demekki gaza gelmişler ordan :D

wekoo
28-08-2014, 16:41
bu şekilde bi çok kişi hatta rübeli askeriyeden bir kaç kişiyi bu sekilde dolandırıyorlar sizin aslında kişisel bilgilerle işleri yok aslında size söyledilermi bilmiyorum bu altını bulan çocuk biraz saf falan dedilermi...olayı bu sekilde planlayıp aslında siz yüz yüze gelsenız onlar sana gerçek altın veriyorlar bunu git araştır et tutu diyorlar bundan bir küp var şeklinde söz konusu olubca bizim türk uyanık arkadaşlar düşüyor tongaya haliyle düştgünüz vakit ise sizden ne kopardılar kar edip kaçıyorlar ama size şunu söyliyim eger sizin isminizi işinizi veya adresinizi arayan sahıs biliyorsa kesin yakın cevrenizden biri bi iş vermiştir bu insanlara dikkatli olun...gelmiş geşmiş olsun

Ertekin
28-08-2014, 16:45
Benim kuzenime de manisadan bir asker arkadaşı telefon edip burda baktığımız yaşlı teyze öldü bir sandık mark (eski alman parası) kaldı saklamış falan demişler çağırmışlar resim yollamışlar 10 bine satarız sana demişler.Biz gittik 12 kuzen olarak çok dövdük.sanatsal çalışmalı dövdük.

Alper_
28-08-2014, 16:46
vay ... ama küfür güzelmiş :D

ronay
28-08-2014, 16:49
bu şekilde bi çok kişi hatta rübeli askeriyeden bir kaç kişiyi bu sekilde dolandırıyorlar sizin aslında kişisel bilgilerle işleri yok aslında size söyledilermi bilmiyorum bu altını bulan çocuk biraz saf falan dedilermi...olayı bu sekilde planlayıp aslında siz yüz yüze gelsenız onlar sana gerçek altın veriyorlar bunu git araştır et tutu diyorlar bundan bir küp var şeklinde söz konusu olubca bizim türk uyanık arkadaşlar düşüyor tongaya haliyle düştgünüz vakit ise sizden ne kopardılar kar edip kaçıyorlar ama size şunu söyliyim eger sizin isminizi işinizi veya adresinizi arayan sahıs biliyorsa kesin yakın cevrenizden biri bi iş vermiştir bu insanlara dikkatli olun...gelmiş geşmiş olsun

teşekkürler yok banada bu seneryoyu uyguladılar şerefsizler işte zaten insanlarıda şüpeye düşüren ismimi ne iş yaptığımı yaşadığım mahalleyi bilmeleri
bu yüzden yanılıyorlar muhtemelen bu bilgileride bankalarda çalışan adamlarından alıyorlardır

SekoLive
28-08-2014, 16:52
adamı arayıp bir kaç arkadaşn numarasını veresim var :D çalışmaya yüzleri yok ama zenginlikde gözleri cok belki bi kırılma noktası olur onlar için :D

Frid
28-08-2014, 16:53
güzel adımızı karıştırmasa bari puştlar :D

geçmiş olsun.

SafakCihan
28-08-2014, 16:53
adamın anlattığı hikayeye inanan insanlar var mıdır çok merak ettim, ayrıca küfür iyimiş :D

individual
28-08-2014, 16:57
Masal Hattı gibiler.

kunteper
28-08-2014, 17:00
abi boyle cok kisiye gecirdiler ya, yine izmirde ornekleri olmustu babamin tanidiklarina :D

Sana telden yaparak zorlamislar sanslarini, once numune veriyorlar gercek altin,
Altin oldugunu anliyorsun iste biraz da hirs varsa, gizlice hemen atliyorsun, gizlice cunku tarihi eser ya bu, soylemiosn kimseye, sonra bulusma ayarlaniyor, bi harabe evde falan,
Parayi aldiklari gbi arka kapidan kaciyorlar

mert_can 41
28-08-2014, 17:33
Ohhh noktasına kadar aynı 3 ay önce annemi aradılar annem tanıyamadı abla okadar dükkanına geldim çayını içtim diyodu bizede aynı senoryoyu okudular küp bulduk eşiğinde uyandık bizde

ef186
28-08-2014, 17:44
Bana da uzun zaman önce , ali abi dayım bir küp altın bulmuş muhtara vericek elimizden çıkartmalıyız yardım et adlı mesaj gelmişti, baya dsa geyiğe sardık mesajlaştık 2 gün boyunca falan :)

Şeklinde 2010 tarihli bir mesaj var . Bende diyorum biryerden bu yöntemi hatırlıyorum :D

KOSEREN
28-08-2014, 18:44
Benzer mevzu,define harita koşturan bi abimizin başına geldi.Ege de bir şehirden arıyorlar,hangi il tam hatırlamıyorum,arayan kişi bi çobanın 3 küp altın bulduğunu söylüyor.Hesapta çoban,benim altınıyla okutmasıyla işim olmaz bana 30.000 verin altınlar sizin olsun demiş.Telefondaki kişi bizim abiye benim nakitim yok siz 30.000 le gelin altınları fifty fifty kırışalım diyor.Bizimki inanıyor tabi atlıyor arabaya tam gaz köye..Giderkende 3 tane radar yiyor ama s.kinde değil :D
Neyse gidiyor köye,ama ilk uyanıklığı parayı cebine koymadan gitmekle yapıyor.Para hesapta..Arayan kişiyle ve sözde çobanla tanışıyor,küpleri gösteriyorlar.Küplerin üstünde 3-5 tane çeyrek altın var gerisi teneke.Çobanın gerçek altınları eliyle seçmesinden şüpheleniyor :)
Bizimki sert yapınca parayı isteyip tehdit ediyorlar.Bizimki emaneti çekince göte topuk kaçıyorlar :D
Her anlattığında aklıma bu sahne gelir :D
http://m.youtube.com/watch?v=rKp8DBK2mz0

EmrahERKAN
28-08-2014, 19:23
Aynısını bana da yaptılar :) olaya bak ki benim araba işi ile ugraştığımı vs herşeyi biliyor adamlar. Aradılar işte Emrah abim güzel abim bizim bi teyzemiz evinin altında altın bulmuş gömü bu kimseye söliyemiyor da ben benim Antalyada bir abim var bize yardımcı olur dedim seni arayayım dedim abim sen bize bir yardımcı olsan. Altınların yarısını sana verelim felan fıstık bi sürü dava. Bende yok kardeşim ben anlamam o işlerden diyip kapattım telefonu :)

By_Carizma
28-08-2014, 19:32
geçenlerde sanayiide bi usta anlatmıştı banada; 30K e jip bulmuşlar Mersin civarında biyerde arabanın piyasası 70K felan arıyolar anlaşıyolar satın alıyolar İstanbul'a geliyolar eski sahibi arıyor bunları bi alıcı buldum 70k e aracı istiyor sizin numaranızı verdim felan satmayı düşünürseniz diye Florya'da oturduğu iddia edilen kişiyle felan araç başında anlaşıyolar o arada polis baskın yapmış jipin tamponlarının arkası uyuşturucu doluymuş. onlarada dikkat edelim arkadaşlar 2 sene hapis yattı sanayiideki usta.

Low-Rider
28-08-2014, 20:04
Manisa Turgutlu'da çok sık oluyor bu olay, hatta orada askerdeyken daha taze dolandırılmış birinin ihbarı üzerine 2 transit dolusu asker altın dolandırıcılarının peşine düşüp yakalamıştık :D Aynı senin hikaye, ticaret yapan 2 kişiyi arıyorlar. Ederi bu kadar biz bu kadara veriyoruz falan filan diyip kafalıyorlar.

Yakalandılarda ne oldu, ertesi gün hepsi mahkemede inkar edip serbest kaldı

arkın_aLLen
28-08-2014, 20:15
Bu olaydan bir arkadaşım 200bin dolandırıldı. Parayı aldı gitti ağrıya bi evin kapısına beklemiş gidiş o gidiş arkadan gitmişler. Bir kere de beni aradılar asker arkadaşımmış. Askere gitmedim daha :) epeyce uğraşmıştım onda.

ALPhan japan
28-08-2014, 20:33
Benim kuzenime de manisadan bir asker arkadaşı telefon edip burda baktığımız yaşlı teyze öldü bir sandık mark (eski alman parası) kaldı saklamış falan demişler çağırmışlar resim yollamışlar 10 bine satarız sana demişler.Biz gittik 12 kuzen olarak çok dövdük.sanatsal çalışmalı dövdük.

:D :D :D hahaha elinize sağlık 10 numara olmuş bu bravo :D

Onamdar
28-08-2014, 20:51
Ortaokul ve liseyi pederin işi dolayısıyla izmirden ayrılıp sökede okudum. Arkadaş herkes defineci millet kafayı kırmış. 1000-10000 lira civarına bildiğin define haritaları satılıyor. Ha sahte zaten gerçek olsa adam satmaz gider kendi kazar ama o kadar profesyonel ki bildiğin böyle kuzu derisine çizilmiş eskitilmiş arapça yazılar filan. Birde bilen bilir define işinde cin muhabbetleri vardır. O işi yapan hocalar vardır deli para alırlar acayip bir iş bana kalırsa hikaye ama inanan deli paralar döken çok. Arkadaşlar kanıma girdi gittik birkaç kazdık ama bakır kazan dışında birşey çıkaramadık. Ama milleti kandırıp hazine ayağına çok dolandırıyorlar. Herkes kısa yoldan köşeyi dönmek istiyor ama o işler öyle olmuyor. Ne hikayeler duydum

ozryuksel
28-08-2014, 21:54
aynen yaşadım daha 3 gün önce.. adımı ne iş yaptığımı daha önce nerede çalıştığıma kadar söyledi herif. küfrü basmadım öylr bir anda aradı ki herif başımdan savdım sadece.. keşke yapıştırsaymışım gelmişli geçmişli bişeyler :)

Patisever
28-08-2014, 23:18
Ronay,gideydin,altinsa typer alirdin o parayla 😃

Mutlu Değerli
28-08-2014, 23:23
garip olansa sizin ne iş yaptıgınıza kadar bilipte tc'nizi filan bilmemeleriii...

Onurkk06
29-08-2014, 00:41
Ortaokul ve liseyi pederin işi dolayısıyla izmirden ayrılıp sökede okudum. Arkadaş herkes defineci millet kafayı kırmış. 1000-10000 lira civarına bildiğin define haritaları satılıyor. Ha sahte zaten gerçek olsa adam satmaz gider kendi kazar ama o kadar profesyonel ki bildiğin böyle kuzu derisine çizilmiş eskitilmiş arapça yazılar filan. Birde bilen bilir define işinde cin muhabbetleri vardır. O işi yapan hocalar vardır deli para alırlar acayip bir iş bana kalırsa hikaye ama inanan deli paralar döken çok. Arkadaşlar kanıma girdi gittik birkaç kazdık ama bakır kazan dışında birşey çıkaramadık. Ama milleti kandırıp hazine ayağına çok dolandırıyorlar. Herkes kısa yoldan köşeyi dönmek istiyor ama o işler öyle olmuyor. Ne hikayeler duydum

Bende bu cin muhabbetini anlamıorum o zaman bizim antik kent kazan hocaların çarpıla çarpıla bin takla atması lazım :)

Draniela
29-08-2014, 01:54
Yarın arayıp o numarayı desem mi altın buldum şöyledir böyledir vs diye :D

Aslında toplanalım hep birlikte yapalım bunu ne dersiniz ? :D

-ER-
29-08-2014, 02:02
Bu konuya iş meslek oturduğun yer en güzel anlatacak olan şey şu video olacak.

https://www.facebook.com/video.php?v=10152535004557320

cookies
29-08-2014, 02:29
Kuşlu küfür +1
Ayrıca bu tipler akıllı, fırlama, cin min değil, normal - standart IQ'su EQ'su normal insan, kandırdıkları insanlar saftirik.. Yinede temkinli lmakta fayda var basiret bağlanması voleyi boşa çakmakta olası olabiliyor bazen..

srkn.ylc
29-08-2014, 07:54
Adamlara bak ya kuzenlerine güvenmiyo istanbul dan adam cağırıyolar :cool: Şu muhabbetlere bak ya nasıl bi dünya... Geçmiş olsun.

kelalper
29-08-2014, 08:45
bana da email gelmişti kongodan. Devrik kongo kralının oğlu ile küçük kızı yüklüce para ile Türkiyeye sığınmak istiyormuş. Yardımcı olursan kız kardeşime ve bana babalık yaparsan sana şu kadar para veririz dediler. Milyon € lardan bahsedilio. E dedim atlayın gelin uçağa her türlü bakarım dedim. Yok geliriz de parayı bankadan çekmek için sigorta gerek 1500 dolar. Banka şu hesap no şu banka yetkilisi şu diye. Dedim koca dünyada kongodan beni mu buldunuz? Bi daha mesaj gelmedi.

K0213
29-08-2014, 08:57
geçmiş olsun.

ama hep izmir, izmirden typeR alınmaz artık :D

fzs106
29-08-2014, 09:02
Puhahahahah :d

HaKo
29-08-2014, 09:18
bu yeni bi muhabbet değil bizi kaç sene önce aramışlardı böyle bi küp altın va diye baya makara yapmıştık telefonda babamla :)

Memlekette voleyi vurma sevdalısı kerizler çok oldukça bunlarında kökü kurumaz.

HaKo
29-08-2014, 09:20
ve bizi arayanlarda yine izmirdendi muhtemelen aynı çete :) Bunlar yakalanmıştı en son malatyada bi adamı dolandırmışlardı adam arabasını tarlasını satıp bunlara vermişti :)

halitilker
29-08-2014, 09:26
adamlardaki yaratıcılığa bak ya :)
bu kesin ekip işi bunlar bence oturup çalışıyorlar senaryoya
kuş ii miş harbiden :D

Emre Ekrem
29-08-2014, 09:35
Yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar, devamlı geliştiriyorlar kendilerini.

Ssamet
29-08-2014, 10:35
Geçen günde abimi aradılar. Sigorta yaptırdınız ilk taksitini ödediniz ikinciyi neden ödemediniz diye. Ortada sigorta falan yok tabii. :)

free-hifi
29-08-2014, 11:10
Define işi sıkıntı zaten bir jcb nin arka kepçe kolu kırmışlığımız ve traktörü devirme durumumuz var :D

Melih-Ö
29-08-2014, 11:42
Küfür tutar Ronayım :D Geçmiş olsun :)

driftboy
29-08-2014, 11:46
niye benim basıma böyle seyler gelmez tam stresli zamanlarımda.

darksideİmpreza
29-08-2014, 11:58
Yakın akrabama o kadar söylememe rağmen antalyadan çıktı ta izmire gitti benzer hikaye için.tabi sonuç hüsran. senaryo benim anlattığım gibi bitiyor. eğer izmire giderseniz 100k tl tutar bunlar ama sen bizi hiç bulaştırma ver 10-15k bunlara ne yaparsan yap. genelde sahte reşat altınlarıyla kandırıyorlar insanları. bezen müşteri geliyor reşat altınını korka korka gösteriyor. malesef saf insanları reşat altınını tarihi eser diye kandırıyorlar.

Faruk'S
29-08-2014, 12:05
Bu mevzu bayağı meşhur ya :D google aramalarında bile çıkıyor.Hatta iki arkadaşım Erzurumdan İzmire gittiler bu mevzu için :D tabi biz sonradan öğrendik..

Adamlar harbi büyük şebeke :D