Orijinalini görmek için tıklayınız : Hertz 163.3 Hertz 165 XL Arasındaki Fark ?
Klavyeci24
30-08-2014, 20:48
S.a Arkadaşlar ön kapılarda mid takımı almayı düşünüyorum. hertz modellerinde kararsız kaldım. hertz 163.3 var 820 tl 3 yollu birde daha üst fiyatta hertz hsk 165 xl var bu 2 yollu. aralarındaki fark nedir ? ses kalitesi açısından hangisi daha verimli ? 3 yollu kafamda var. 163.3 kullanan arkadaşlar görüşlerini yazabilirmi ? hskları jbl px300.4 ile besleyecem. 4 ohmda 123.5 rms. 2 ohm 169 rms.
Klavyeci24
31-08-2014, 14:10
okdr kişi bkmış yokmu bir yorum =)
İkisinide kullanmış biri olarak
hsk163 3 yollu
hsk165 2 yollu
Ses kalitesi tokluğu açısında çok çok iyidir şahsen subwoofer ihtiyacı duymadım
Eğer düşünürseniz ikisinide satıyorum (1-2 hafta anca kullanıldı)
Amfi olarak bahsettiğiniz düşük kalcaktır ben dragster daa1604 ile sürdüm çok çok çok iyi olmuştu kendi konuştuğumu duymuyordum :D
Klavyeci24
31-08-2014, 15:48
ben sistemi şöyle bir tanıtayım.
Ana Ünite: Pioneer Deh-x 8650BT
Coaxcial : 2 Takım Pioneer 6995S
Subwoofer : 2x30 Cm Hertz Es 300
Tweeter : 1 Takım Tss-20
Stereo Anfi : Jbl Px 300.4
Mono Anfi : Hertz Hcp 1D
Rca Kablo : Audioson FS2-550
Güc Kablosu 35mm2 ( 2 awg karşılıgında ) Saf Bakır Kaynak Kablosu
özellikle bassların altında ezilmesin istiyorum. 2 takım 6995sler eziliyor. onları ya çıkaracam. yada en kısıkta kullanıp arkadan bir akustik saglasın diye kullanıcam.
3 yolluda anfiye midbass ayrı tiz ayrı midrange ayrı olarak mı baglanıyor yoksa hepsi crossvere girip tek çıkış mı oluyor. ayrıca hertz crossverlarında üzerinde ayar yeri göremedim.
1- Ayrı ayrı girer isen 3 yollu bir mid-tiz var ise bassı da katarsan 4 yol aktif sistem olur.
2- 2 yollu bir mid-tiz örn: hsk165 ve subbufer bağlayabilir isen crossover olmadan 3 yol aktif sistem kurmuş olursun
3- Hepsini crossover ile girer isen pasif sistem olur.
4- 4 yol Aktif sistem için elindeki anfiler yetmez o yüzden ya 3 yol aktif yada crossover ile girmen gerekecektir.
5- 95 s lerin bass ayarını kıs zaten 5 adet tweeterli onlar bırak tiz çalsın sadece önlerede koy 2 yollu bir mid-tiz pasif olarak bağla subbuferinide koy bagajına sistemin hem akustik olur hem de basın alında ezilmezler.
Klavyeci24
04-09-2014, 23:00
1- Ayrı ayrı girer isen 3 yollu bir mid-tiz var ise bassı da katarsan 4 yol aktif sistem olur.
2- 2 yollu bir mid-tiz örn: hsk165 ve subbufer bağlayabilir isen crossover olmadan 3 yol aktif sistem kurmuş olursun
3- Hepsini crossover ile girer isen pasif sistem olur.
4- 4 yol Aktif sistem için elindeki anfiler yetmez o yüzden ya 3 yol aktif yada crossover ile girmen gerekecektir.
5- 95 s lerin bass ayarını kıs zaten 5 adet tweeterli onlar bırak tiz çalsın sadece önlerede koy 2 yollu bir mid-tiz pasif olarak bağla subbuferinide koy bagajına sistemin hem akustik olur hem de basın alında ezilmezler.
yani hsk 163 leri aldıgımda crossoverlarını kullandıgımda pasif bir sistemi oluyor. ama sonuc yine 3 yollu bir sistem oluyor. midbass midrange ve tiz den olusuyor dogru mu ?
aktif yapabilmek için işlemci lazım sanırım dogrumudur ? yoksa midbass-midrange- tiz crossover olmadan ayrı ayrı anfinin kanallarına baglıyoruz ?
95s lerin basslarını kısıcam zaten ama tizler yanacak diyede korkuyorum. elimdeki px 300.4 anfi güclü bir anfi.