Orijinalini görmek için tıklayınız : Soldan gidenler sağ boşken neden aracın arkasına yapışıp illaki sellektor yapıyonuz ?
Çanakkale > Beylikdüzü geldim şimdi dobloyla 160 170 gidiyorum en soldan arkamdan gelmiş bir bmw pat pat sellektor atıp duruyor sağlayabileceğin alan varken neden sağlamıyonuz acep ki ?
ha birde bi arabaya 120 130 binlira veren insanlar sizlere söylüyorum o arabalarla soldan 70 le gidecekseniz bi şahin alın aynı şey.. sağdan git istediğin kadar uy kurallara istersen 20 yle git.. ama benim solumu kapatma..
Gökhan Bilgin
31-08-2014, 16:39
Sağlama derken ???? sollama diye biliyorduk senelerce o yüzden sellektör yapma ihtimali var mı ?
ne demek istediğini şahsen ben anlamadım.soldasın BMW sana selektör yapıyor,soonra ?
optimus_prime
31-08-2014, 16:40
hem solumu kapatma diyosun hem de soldan gelip sellektör yapana kızıyorsun???
Hem kendin diyorsun, solumu kapatma diye hemde neden sellektör atıyor diyosun:) kendi içinde çelişiyorsun. Demek ki 160/170 adama göre hız değil. Sol şeridi gereksiz meşgul etmenin cezası bile var ayrıca.
Çanakkale > Beylikdüzü geldim şimdi dobloyla 160 170 gidiyorum en soldan arkamdan gelmiş bir bmw pat pat sellektor atıp duruyor sağlayabileceğin alan varken neden sağlamıyonuz acep ki ?
ha birde bi arabaya 120 130 binlira veren insanlar sizlere söylüyorum o arabalarla soldan 70 le gidecekseniz bi şahin alın aynı şey.. sağdan git istediğin kadar uy kurallara istersen 20 yle git.. ama benim solumu kapatma..
Sana ehliyet vereni saygiyla selamliyorum...
Mikrop_Ali
31-08-2014, 16:43
hava sıcak sende haklısın..
dobloda klima yokmuydu?
Emre Ekrem
31-08-2014, 16:43
Garip bir soru ciddiye alıp cevap versen bir türlü, hiç cevap vermesen bir türlü. Umarım kimseye "araç içindekiler de dahil " sebep olmazsınız.
hava sıcak sende haklısın..
dobloda klima yokmuydu?
Cami acip 160 yapmis ama yetmemis
bi dedigin otekini tutmuyor malesef
hem solda benden niye yol istiyorsunuz diyorsun.
hemde solda bana niye yol vermiyorsunuz diyorsun!
160 ile ucuyormussunuz gibi gelebilir ama
biz daha yeni isiniyoruz o hizlarda belirteyim.
solda yol isteyene " istemeden " once yol verilir
kural budur.
Nfs underground 2 de sellektor varmi ?
abicim sağında geçebilecek alan varken niye geçmiyorsun patır patır sellektör atıyorsun zamansız makas atmasını bilen çok gazlarken niye sağlamıyorsun yemiyormu yüksek hızda şerit değiştirmek daha bugune kadar kimseye şeridinde saygısızlık yapmadım solladım yada sağladım sonuç olarak adamı rahatsız etmedim bulmuş bi ritim gidiyor..
Ben hoşuma gittiği için yapıyorum çoğu zaman. 200 ile de gitse yapışırım arkasına çakarım selektörü. Yoksa gözüme uyku girmez o gece. :D
Ya arkadaşım sen niye yol vermiyorsun sağın boşsa ?
Yazar bu yazisinda ozelestiriye yer vermis :))) sagim bos sagdan gec nedemek ya bunun gibiler ilerde trafik mufettisi olup sagimdan gecti makas atti diyr ceza yazarlar :))) hey allahim ya
Ne ritmi Allah için ya:D pistte best time mı kovalıyosun ki ritmin bozulacak?
160'da yeni ısınıyoruz lafıda imzalık oldu bu arada:D
ÜSTÜNERC
31-08-2014, 16:47
Ehliyet kursuna gitmeden ehliyet almıssınız bunu görmüş olduk.
Silvia17
31-08-2014, 16:50
Sıcak kafaya vurmuş galiba :D
lethaldoze
31-08-2014, 16:50
Nfs underground 2 de sellektor varmi ?
Ufkumu açtı yemin ederim :D :D
Turboğuz54
31-08-2014, 16:52
Fail .......
Mehmetmert
31-08-2014, 16:52
Kanim dondu resmen :D Konu eglenceli olcak gibi :)
Ahmet Saraçoğlu
31-08-2014, 16:56
uzun yolda kafayı yediğim tek şoför profili.Sağ boşsa sen geç sağa , hızlı giden sen şeridi kapadın diye sağlamak zorundamı seni?
Iyi iste onumdekinin sagi bossa bende cikana kadar gerekirse kornaya bile asiliyorum.
Sagdan sollama eve aci haber yollama demisler
NakkaSss
31-08-2014, 16:58
http://i.capsspot.com/s/17/3/879135.jpg
Sollama yapmadıkdan sonra sagında bossa 160 170 bile gidiyor olsan zaten soldan gitmemen lazım.. gec ortaya ... ne işin var orda ki araba sollamadıkdan sonra..
ersandeniz
31-08-2014, 17:02
ben de Ankara'da acemilere hızınız ne olursa olsun en soldan gidin, hızlıysa zaten sağınızdan kendi geçer diyen bir direksiyon hocası var zannediyordum, İstanbul'da da varmış..
Ehliyeti 2008'de almıştım acaba kural mı değişti?"Soldan gidenin ritmi önemlidir, ritmini bozmadan sağından geçin" diye bir kural çıkmış olabilir mi?
Sıcak yokta nem çok nem.. hem o bmw'nin ayıbı neden seni sağından "sollamamış" ki ??? Bir diğer olasılık bizim haberimiz olmadan türkiye ingilteredeki sistemi uygulamaya başladı.
Senin gibilerin sabaha kadar gotune girip uzunlari dayamak istiyorum ki yapiyorumda.kurallari okuyun bi
KA®ANLIK
31-08-2014, 17:11
Ulan şimdi anlıyorum
Uzun zamandır problem yaşadığım bir mevzuydu bu
Anlam veremiyordum
Meğerse "gerçekten böyle düşünen insanlar varmış"
Çevre kontrolü yapmadıklarını sanıyorsum saf gibi
Adam meğersem "sağ boş lan ben ne yol verecem" diyormuş bana da ben anlamıyormuşum...
Son zamanlarda ciddi "tutulduğum" bir konu bu.
Sol şeride oturmuş adam sürat önemsiz
Arkasında dakikalarca gidiyorum yok,
Selektör yapmak hoşuma gitmese de son zamanlarda selektör yapmak gerektiğini kavradım.
Selektörden rahatsızlık veririm diye çekinip kendinin yol vermesini bekledim defalarca ama selektör yapana kadar hiçbir şekilde yol alamadığımı anlayınca son zamanlarda bende selektör yapmaya başladım...
Ben "selektör ile rahatsızlık vermekten çekinip, KENDİ FARKETSİN DE ÖYLE YOL VERSİN" diye düşünürken
Meğersem
"SAĞ BOŞ SAĞLASANA ULAN" kafası varmış...
Yuh...
İşte Türkiye'de böyleleri çok olduğu için yanlış parklar,engellilere ayrılmış alanların ENGELSİZler tarafından doldurulması vb gibi durumlarla sıkça karşılaşıyoruz. Eğitim şart diye bir laf vardı zamanında.Bu tip insanlara eğitim şart değil,gütmek şart. Güdüceksin koyun gibi en sorunsuz yöntem bu.
kardeşim senin canın sıkılıyor belli bir porsche bir gtr bir sollama konusu açıyorsun saçmasapan. Sen 250ile de gitsen sağın boşsa sol şeridi kapamıycaksın 270ile adam senin sağından geçmek zorunda değil.Sağın boşsa sen geç sağa.En sinir olduğum sürücü tipi adam 90la sağ şerit boşken sol şeridi kapatıyor soldan kaptırmış gelen hız kesmek zorunda kalıyor
içinden geçmediğine dua edeceğine buraya gelmiş zırvalıyorsun.....
adamın hızını kesmişsin demekki sana sellektör atıyor,sağın boşsa sen sağa geçip adama yol versen daha mantıklı olmazmıydı..
bide böyle düşün...
KA®ANLIK
31-08-2014, 17:16
Birebir yaşadığım bir olayı anımsadım...
2 taksi arka arkaya çarpışmış ama arkadaki sağ ön ucuyla tek şeritli kavşakta öndekinin sol arka çamurluğuna çarpmıştı.
Polis geldi, (o zamanlar polis zabıt tutuyordu)
Arkadan çarpan adama sordu:
Kardeşim bu adamı niye sollamaya çalışıyorsun burası tek şerit zaten!
Arkadaki şöförden cevap:
Sollamıyordum ki, Yanından Geçecektim...
(:
Çanakkale > Beylikdüzü geldim şimdi bmw ile.
dobloya para veren insanlar size söylüyorum dobloyla soldan 160 170 ile gidecekseniz bi şahin alın aynı şey.. sağdan git istediğin kadar uy kurallara istersen 20 yle git.. ama benim solumu kapatma..
brkkksln
31-08-2014, 17:26
Doblo 160 170 yapıyormuydu? Çok şaşırdım şu an.
Birde hangi yarış simulasyonundan bahsediliyor onu anlayamadım.
Ne diyeyim Allah ıslah etsin...
t-jet ali
31-08-2014, 17:27
şimdi yoldan geldik ve bunun muhabbetini yapıyorduk, çift tırmanma şeritli yolda sağ şerit boşken neden sol şeriti tıkar ki insanlar anlamam, bazılarına 5 şeritli yol yapsanda yetmez, sonra beni sıkıştırdın diyolar
Sagdan gecse adam bu seferde niye makas atiyonuz diye konu acicaktiniz heralde
painkller
31-08-2014, 17:30
Techturkey bonzaiyi kinayan bi paylasim yaptimi? Yapmadi diyemi buraya sigindilar?
logıcthıs
31-08-2014, 17:30
bmw de bi xenon varsa sellektör atması çok zevkli oluyo, ondan atıyodur öyle pat pat:D senlik bi durum yani :D
Doblo 160 170 yapıyormuydu? Çok şaşırdım şu an.
Birde hangi yarış simulasyonundan bahsediliyor onu anlayamadım.
Ne diyeyim Allah ıslah etsin...
arkadasımda sıfır 1.9 dızel doblo vardı 190 a cok rahat gelıyodu duzlukte...
ceyhun737
31-08-2014, 17:34
Bugattiye selektör mü atmışlar:)
Bence banlanmasin izlesin
al işte yumurtaya can veren Allahım sen nelere kadirsin. sol diyo 160-170 diyo, bmw diyo :D
şampiyon gel hele bi soluklan :)
Akın Sarıkaya
31-08-2014, 17:52
altındaki dobloyu hayallerindeki panameranın içindeymiş gibi kullanmaktan oluyo hep bunlar..
bu ne kaç gündür troll müsün nesin amk ya.
Sağ 160-170 ile gitmeye müsait ise; neden sol şeridi devamlı işgal ediyorsun?
edit: arkadaşlar hakettiğin muameleyi yapmış..
Trafitkte en çok kulanığinu cinlattigim insan tipi ( temsili degil ta kendisi )
senin kadar boş muhabbetim diye bağıran bi eleman daha yok bu sitede
160 doblada sana çok hızlı gidiyor hissi verebilir ama her araba için öyle değil :)
Konuyu Toplam 25 kişi okuyor. (21 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
Pff sıkıldım artık ya ne zaman konu açsam popi oluyorum ^^ sizinde hoşunuza gidiyorda çaktırmıyonuz apaçi kardeşlerim ^^
Beni eleştiren arkadaşlar
1- Sağ boş demedim zaten sağdan geçip gidebilecek alan var dedim..
2- ulan otoban değil bişey değil altı üstü basit 2 şeritli yol neyinde 250 260 basıyon..
3- benim asıl eleştrim zaten solda o zıkkım arabasına 130 140 binlira veripte 70 le gidenlereydi.. dediğim bmw olayı 2 veya 3 defa oldu zaten genellikle herkezin sağından geçip gittim..
4- niye bu kadar hunharca saldırıyonuz la ? düşmanmıyız hadi eleştiriyonuz anlarım no problem neden küfür ediyorsunuz ? acizmisiniz (küfür edenler) ?
aklıma uzun soluklu yokuşlarda yanımdan hayvan gibi hızlı geçen tırların bana yaşattığı dram geldi:) pislikler nası güzel gidiyorlar öyle yokuş yukarı.
konuya dönecek olursak, yol istemenin de bir adabı var. insan bazen dalıyor ve unutuyor aynayı kontrol etmeyi. adam kıçına girip xenon denemesi yapıyorsa, hızını 10km daha düşürüp soldan devam:)
///berke
31-08-2014, 18:07
:Evet 140-150 bine araba alan kişiler lütfen sağdan 70 ile gitmeyin ,ama boş yolda da sol şeritten sakın ama sakın hızlı gitmeyin :hehe: neyse beynim yandı iyi akşamlar :fire: bu konu çok değerlenir sabahçıyım bu gece :icon_tup:
s.ktir bi ya. 160la soldan gidiyomus. selektor atıyosa geç o ak sağına. sol hızlı akan şerit sağa göre.
bildiğin yaş 14 lise 1 arkadaş ya. kendini bişey olarak gösterme çabaları falan
OnurÖzden
31-08-2014, 18:10
Allah aşkına sen kendini deli gibi yaptın ya bi git
Konuyu Toplam 25 kişi okuyor. (21 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
Pff sıkıldım artık ya ne zaman konu açsam popi oluyorum ^^ sizinde hoşunuza gidiyorda çaktırmıyonuz apaçi kardeşlerim ^^
Beni eleştiren arkadaşlar
1- Sağ boş demedim zaten sağdan geçip gidebilecek alan var dedim..
2- ulan otoban değil bişey değil altı üstü basit 2 şeritli yol neyinde 250 260 basıyon..
3- benim asıl eleştrim zaten solda o zıkkım arabasına 130 140 binlira veripte 70 le gidenlereydi.. dediğim bmw olayı 2 veya 3 defa oldu zaten genellikle herkezin sağından geçip gittim..
4- niye bu kadar hunharca saldırıyonuz la ? düşmanmıyız hadi eleştiriyonuz anlarım no problem neden küfür ediyorsunuz ? acizmisiniz (küfür edenler) ?
Ya .iktir et sagi solu bos ver gel ben sariyerdeyim nargile var bogazda pufur pufur esiyo hava lodosa dondu ohh mis bos ver bu isleri ;)
Arkadasim kusura bakma ama otobanda bazen 200 + giderken senin hibi arkadaslar 120 130 gidiyolar 3 km den selektor atyorum cikmiyolar neden kendimi riske edip sagliycam ??? Agar kufur edip onlerine gecip agar fren gosteriyorum daha sonra devam ediyorum
ALPhan japan
31-08-2014, 18:12
http://srv2.betterparts.org/images/fiat-doblo-04.jpg
darkmoon
31-08-2014, 18:12
Ya .iktir et sagi solu bos ver gel ben sariyerdeyim nargile var bogazda pufur pufur esiyo hava lodosa dondu ohh mis bos ver bu isleri ;)
yakınım bak çağırsan ben gelirdim :)
http://i.hizliresim.com/pvQz4o.jpg
ALPhan japan
31-08-2014, 18:17
http://i.hizliresim.com/pvQz4o.jpg
hahaha :D bu aklıma gelmişti
drahte gelsede bi teşhis koysa şuna
Arkadasim kusura bakma ama otobanda bazen 200 + giderken senin hibi arkadaslar 120 130 gidiyolar 3 km den selektor atyorum cikmiyolar neden kendimi riske edip sagliycam ??? Agar kufur edip onlerine gecip agar fren gosteriyorum daha sonra devam ediyorum
otobanda solda işim olmaz zaten haklısın dostum onda lafım yok benim dediğim basit 2 şerit gidişli yol.. arabalardan gram korkum olmazda motorcu arkadaşlar 299+ gidiyor otobanda genelde onlardan korkuyorum çok fazla :)
http://i.imgur.com/QesB04c.png
100km yol eder sana 50 lira mazot parası yemedi şahsen :D
Aykut106
31-08-2014, 18:18
bmw foto cekiyodur arkadan 160 la giden doblo gormek herkese nasip olmaz:d
cevabında sorunun icinde:d
yol isteyince hızlanan versiyonları var bunların bide ama yetmiyo cıkcıkcık yapıyoruz iste anlamıyo:d
Kendi tabiriyle "popi" olmuş arkadaş..
Hadi hep beraber
popi popi popi popi popi popi
diyelim..
Bunun bir de pahalı araç satın alıp, E serisi 5 serisi gibi, kendini king zanneden, arkadan gelen civic'i küçük görüp inatla çekilmeyen versiyonları var. Sonra sağından geçince de 'Modifiye yasaklansın, trafik çok tehlikeye düşüyor' diye bas bas bağırırlar. Yediremezler çünkü. Onlar daha da ezik.
Bunun bir de pahalı araç satın alıp, E serisi 5 serisi gibi, kendini king zanneden, arkadan gelen civic'i küçük görüp inatla çekilmeyen versiyonları var. Sonra sağından geçince de 'Modifiye yasaklansın, trafik çok tehlikeye düşüyor' diye bas bas bağırırlar. Yediremezler çünkü. Onlar daha da ezik.
tamda bunu anlatmak istemiştim amma velakin çok saldırıyorlar darp ediyler.. :D küçüğüz diye eziyorlar ühü :(
Akın Sarıkaya
31-08-2014, 18:24
popi konusu çıkmıyodu uzun zamandır, ihtiyacımızı giderdi sağolsun
SerkanYazgan.
31-08-2014, 18:24
Daha banlanmadımı bu veled :D
optimus_prime
31-08-2014, 18:28
1If7asddsQ4
emre yeşil
31-08-2014, 18:31
doblo ticari araç solda ne işi var anlamadım ben neden yol vermiyorsun diye kızarken sen neden sağımdan geçmiyorsun diyemi kızıyorsun çok ilginç geldi bana ?
La kı.çı kırık yol diyorsun yok BMW neden 250 yapıyor diyorsun sen 160 gidiyorsun ozaman sende trafik kurallarına uy ondan sonra başkalarını yargıla
Canımda sıkılıyor sabahtan beri iş yerinde :D
Canımda sıkılıyor sabahtan beri iş yerinde :D
aib siz nası dayanıyonuz benim görünce sinir zıplıyo böyle hödükleri
aib siz nası dayanıyonuz benim görünce sinir zıplıyo böyle hödükleri
Kardeşim ofiste yanımda çalışan bayanı bi görsen buna secde edersin yeminle. :D Bu gibileri sivrisinek saz geliyor. :D
Kafanız güzelmiş. Güle güle kullanın.
tech turkey olarak bonzai'ye hayır kampanyası yapmak farz oldu.
Bu çocuk gtr alacak cocuk degilmiydi ne doblosu la ?
ilk postta kendi kafasına sıkan birinin üzerine fazla gitmeyin bence.
mert_can 41
31-08-2014, 19:11
Selektör atması çok doğal kimse 200+ hızla sağdan geçmeye çalışıp hayatıyla kumar oynamaz öndeki araba birden sag kaça bilir diye 2 ay önce sizin gibi biri yüzünden ölüyodum selektör attım çekilmedi sağ yatınca üzerime kırdı görmemiş