PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya lekeleri

R.I.P
01-09-2014, 09:05
Bagajda ve tamponda bi yerlerden sıçramış noktalar halinde boya lekeleri mevcut.
Yakından incelediğimde soba boyası gibi parlak bişeye benzettim.
Tiner, Cg Scratch Swirl B-Gone ve dandikten bir pasta denedim. Pasta zaten yıllanmış şarap gibi turşu gibi olmuş kendinden geçmiş bişeydi. Sonuç olarak bu denediklerimle çıkaramadım. Yeni birazda kalın bir pasta almayı düşünüyorum fakat daha kolay çıkaracak başka ne denemeliyim?

TaGo
01-09-2014, 09:40
Pasta her halukarda cikarabilmeli. Olmadi 3m in 3000 lik beyaz zimparasi kullanabilirsin

d.berkay
01-09-2014, 09:46
Hangi tineri denediniz? Selulozik tiner kullanmalısınız. Ayrıca sert bir kil ile de deneyebilirsiniz.

R.I.P
01-09-2014, 10:16
pastadan ümitliydim ama bozulmuş olabilir çok eski bir pastaydı. Sentetik tiner olması lazım. Selülozik ile bir deneyeyim bugün akşam bulabilirsem.

ÜSTÜNERC
01-09-2014, 17:14
hiç tinerle vs gaz yağıyla ugrasmayın.imkanınız varsa kil yardımıyla üstünden gecıp 1 kat cila atınız eski haline döner.Veya motorlu cila yapan tanıdıgınız varsa oraya götürün 5 dakikada cıkar o lekeler.Sinir bozucu bi durum aynısı benım basıma geldi.

ziyayapici
01-09-2014, 17:43
Geçmiş olsun. Selülozik tineri seçerken bildik bir marka alın. ÖTV uygulamasından beri piyasada ciddi manada düşük kalitede tiner mevcut. Sentetik tiner pek fayda etmez. Tiner sürmeden önce aracın görünmeyen bir yerinde deneyin, vernikte beyazlaşma yapıyor mu kontrol edin. Çok yaymadan kullanın. Plastik aksama kesinlikle sürmeyin, sertleşme ve beyazlaşma yapar.

Benim öncelikli tercihim kil olurdu.

Sanayi sitesinde bir yığın oto boyacısına komşu bir boya satıcısı olarak, elimin altında litrelerce çeşit çeşit tiner, onlarca çeşit pasta ve bir yığın "şunu temizle de ben alırım" diyebileceğim boyacı komşum olsa da, kil kildir :)

R.I.P
19-06-2015, 09:34
boya lekelerim hala duruyor, tamponu boyattım (kesin çözüm :) ) orada bişey kalmadı ama bagaj kapağının yarısında bu tanecikler duruyor.
Haftasonu selülozik tinerle denedim 1-2 tanesinde baktım arabanın boyası hafif yumuşar gibi oldu bıraktım.
bikaç yere ücreti karşılığında bu lekeleri çıkartıp çıkartmayacakların sordum konuşmanın sonu komple boya korum vs fiyatı peşin bu taksitli bu olurla bitti.
özetle kendim çıkartmayı düşünüyorum, zımpara hariç söylenenler içinde sadece kil denemedim. yarım bagaj kapağına uygulamaya yetecek kadar miktar ve sertlikte önerebileceğiniz kil var mı?

kelalper
20-06-2015, 08:00
Yapışan boyayı kil ile çıkaramazsınız. Tiner ile çok fazla bastırmadan ve etrafına gelmeyecek şekilde süreki olarak uygulayın yavaş yavaş çözülecektir. Altında bir miktar yanık izi bırakmış olabilir onu da ince bi pasta ile almayı deneyin ama bütün parçaya pasta yapmayın. Yapacaksanızda her zaman ilk olarak kil yapın.

kelalper
20-06-2015, 08:57
tabi bu söylediğim büyük boya lekeleri için. Ufak zerrecikler halinde ise kil sorunu çözecektir.

R.I.P
22-06-2015, 07:54
toplu iğne başının 2 kat büyüklükte falandır en fazla, büyük değiller. selülozik tiner biraz uyguladım arabanın boyası hafif yumuşar gibi oldu devam etmedim. peki kil olarak tavsiye edebileceğiniz bişey var mı? kil konusunda çok bilgim yok fakat sanırım sertlik değerleri var, ve 1 bagaj kapağı için ne kadar almam lazım ?

kelalper
22-06-2015, 08:01
kil tabaka şeklinde satılır yani boyutu bellidir. Kırmızı olan killer daha agresif ama üzerinde cila vs ne varsa onuda söküp alıyor.

salih_karali
22-06-2015, 09:19
Senin cozumun kil kardeşim baska bisey aramana gerek yok