PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön takım ya da direksiyondan gelen tak tak ses

gan
01-09-2014, 10:23
206 GTI aracım var.

Bu yaz tatilinde biraz bozuk yollara girdim. Aracımda 3 lük yay var.
Yaz tatili dönüşümde araçta bir ses farkettim.

Şu şekilde tarif edeyim: Hafif bozuk yollarda özellikle dönüşlerde (bazen düz yolda da yapıyor) tak tak sanki ön takımdan gelen bir vurma sesi geliyor. Bu ses çıktığında direksiyondan hissediliyor ve sanki pedellardan da hissediliyor.

Servisime gösterdim sesin kaynağını bulamadılar liftte. Rot baslarında bir şey olmadığını ve görünürde bir şey olmadığını söylediler. Amortisör ve kulelerine de baktılar bir şey bulamadılar. Şansa tecrübeye çıktığımızda da o sesi duyamadık tam olarak.

Servisin dediği sesin direksiyon kutusundan gelebileceği ama ses çok fazla artmadan bir şey yapmanın gereksiz olduğu.

Ama yeri geliyor ses baya duyulabiliyor. Rot balanscıma da gittim (Bostancı - Kuzey Oto) onlarda bir sorun bulamadı.

Sizce sorun ne olabilir bana belki motor takozlarından ya da sansıman takozundan da kaynaklı olabilir gibi gelebiliyor.

Bu arada durduğum yerde direksiyonu hızlıca sağa sola çevirdiğimde ses çok nadir olarak geliyor çoğu zaman gelmiyor. Ama düşük hızlı manevralarda duyulabiliyor. Hızlanınca hiç bir şekilde problem kalmıyor.

Redfish16V
01-09-2014, 12:31
Nerdeyse aynı olaylar başımdan geçti :) Aks kafası & motor takozları olabilir sanırım.Bende tam sola döndüğümde resmen tak tak vuruyordu,o kadar lifte kaldırdık v.b derken sorun bulunamamıştı.en sonunda 2 çift amörtisör alıp aracı kaldırdığımda ses gitmişti.

huseyinturk
01-09-2014, 12:34
yaylardan olabilirmi? Benim aracımdada var benzer bir ses yaylardan olduğunu düşünüyorum

EREN34
01-09-2014, 12:35
Banada direksiyon kutusu gibi geldi. İstersen sana baska bir usta tavsiye edeyim, birde o baksin? Gostermekte parayla degil ya :)

Dctrlprn
01-09-2014, 12:39
Genellikle dönüşlerde oluyorsa luk luk diye bir ses büyük ihtimal aks kafasıdır. Temprada yaşamıştık aks kafalarını değiştirdik huzura erdik. Tabi ezbere iş yapmaktansa Eren34 abinin dediği gibi iyi bir usta bakarak tam doğruyu söyleyebilir.

gokayy
01-09-2014, 14:00
Aynı olay benım araçtada var 5lik yay var benım araçta sola doğru kırıp arabayı aldırdıgımda sankı sağ tarafın altını vurmuşum gibi tak diye ses geliyor nadirde olsa bende bulamadım sorunu

gan
01-09-2014, 14:20
Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Ses genelde sola dönüşlerde oluyor. Çok nadir düşük hızda düz gidişte. Liftte bir şey bulamadılar. Tahminim lifte alındığında gözükmeyen kapalı olan bir parçada sorun olması. Arabayı durduğu yerde sallayınca da ses gelmiyor.

Yaylardan olma ihtimalı çok düşük. 4 senedir aynı yaylarla kullanıyorum daha önce bir şey olmadı.

gan
01-09-2014, 14:21
Banada direksiyon kutusu gibi geldi. İstersen sana baska bir usta tavsiye edeyim, birde o baksin? Gostermekte parayla degil ya :)

:) Usta tavsiyesi alabilirim. Anadolu yakası ise çok daha iyi olur benim açımdan.

c20let
01-09-2014, 14:40
Aynı sorunun sağa dönüşlerde olanından var bende de. :D Olay aks başlarından.

EREN34
01-09-2014, 14:41
:) Usta tavsiyesi alabilirim. Anadolu yakası ise çok daha iyi olur benim açımdan.

Yeri optimum a cok yakin. deraylari simdi pm atiyorum.

ToyGun
01-09-2014, 14:42
Demirlerin birbirine vurma sesi gibi ise ve yaylar hortumları çıkartılıp takıldıysa ondan da yapar. Eğer yoksa yaylarınıza plastik hortum takın, güle güle binin :)

gan
01-09-2014, 15:47

Teşekkür ederim : ) Gördüm şimdi özel mesajınızı yerini de burada yazmışsınız. Arar konuşurum Anadolu Yakasında olması çok iyi. Zaten ya aks başı çıkacak ya takoz ya da direksiyon burcu. Ama boş yere parça değiştirmek istemiyorm.

Demirlerin birbirine vurma sesi gibi ise ve yaylar hortumları çıkartılıp takıldıysa ondan da yapar. Eğer yoksa yaylarınıza plastik hortum takın, güle güle binin :)

Hortum var takılıp çıkarılmadı 4 senedir sesi yoktu. Sanırım sebebi yukarıda saydıklarımdan biri.

emre.ates
01-09-2014, 16:34
benim aracımda da 5 cm yaylar var tam sağ yada tam sol hatırlamıyorum ama arada bende geliyor dediğin gibi yay taktırmadan önce aks kafalarını değiştirdim ayarlarını yaptım ses falan yoktu yayları taktırdıktan sonra başladı götürdüğümde her hangi bir ses ve sorun bulamadılar,çok nadir olmasada aracımı yokuşu olan bir sokağa park ederken duyuyorum her zamanda gelmiyor baya kafayı takmıştım sonuç tabi bir sey bulamadılar böyle kullanmaya devam ediyorum :)

mikelazi
14-10-2014, 18:28
Ayni ses geri viteste araci aniden kaldirincada yapiyormu???

arsenikli
14-10-2014, 18:40

Abi şu ustanın adresini banada pm atarmısın _?

srkn.ylc
14-10-2014, 19:57
Aynı sorunun sağa dönüşlerde olanından var bende de. :D Olay aks başlarından.
Aynen bendede aynı sorun vardı aks basların degısınce gectı sıkıntı. dıreksıyon kutusundan olsa bıldıgım olduğu yerde sag sol hafıf yapınca lak lak yapar bız burdan deneyımlerle soluyoruz :D tabı ısın ehlı bı usta daha ıyı anlar.

EREN34
14-10-2014, 22:57
Abi şu ustanın adresini banada pm atarmısın _?

Pm attım.....

ozans
15-10-2014, 07:18
Sorun aks kafasıysa hıza göre taklaması da hızlanır/yavaşlar.

Draniela
15-10-2014, 07:44
aynı sorunun bir farklı modeli bende de var :)
Hala nedeni için servise götüremedim hazır garantideyken bir baktırmak lazım.

Böyle bozuk yolda esnediğinde demir sürtmesi gibi ses hissediyorum pedallarda. Özellikle kasislerde. Çok uyuz edici bir şey

gokayy
15-10-2014, 09:14
Var mı bir gelişme çözen ögrenen ?

denizhandinc
15-10-2014, 10:15
aynı sorunun bir farklı modeli bende de var :)
Hala nedeni için servise götüremedim hazır garantideyken bir baktırmak lazım.

Böyle bozuk yolda esnediğinde demir sürtmesi gibi ses hissediyorum pedallarda. Özellikle kasislerde. Çok uyuz edici bir şey

diskin etrafındaki sac ayrılmıstır diske sürtüyordur aynısı basıma geldi tekerligi söküp kendinde aksi yönde yamultabilirsin sacı ama garanti varsa baktır en temizi

Draniela
15-10-2014, 10:48
diskin etrafındaki sac ayrılmıstır diske sürtüyordur aynısı basıma geldi tekerligi söküp kendinde aksi yönde yamultabilirsin sacı ama garanti varsa baktır en temizi

40 bin bakımı geldi ona götürdüğümde onu da belirteyim baksınlar umarım hallolur acayip sinir bozucu oluyor. Durumu buradan paylaşırım tekrardan.
teşekkürler bu arada

gan
11-12-2014, 21:39
Konuya bir güncelleme çekelim.
Sorun salıncak burcuymuş/takozu.

Takozu değiştirip onu presletmektense sıfır salıncak aldım problem çözüldü.
İşin enterasan yanı liftte ses tespit edilemiyor. Bir usta akıl etti sağolsun. Lifte ses çıkmayınca kanal da buluruz dedi. Dediği gibi de oldu.

AdoneuS
13-11-2018, 02:42
Şuan bu tarz bi sorun yaşıyorum yeni konu acmak istemedim buraya yazim sorunumu bozuk yollarda direksiyonda hissettigim titreşim var birseyle vurur gibi bugunde sabit dururken direksiyonu bianda sağ sol yapinca aynı titreşimi hissettim sesde duydum metal sesi geliyo sizce ne olabilir? Düzeltme: Yolda giderken yada direksiyonu normal cevirirken ses gelmiyo titreşimde olmuyo sabit dururken direksiyonu yarim tur dahi yapmadan hizli bi şekilde sag sol yapınca duydum sesi

bomonti
13-11-2018, 08:36
Sorun aks kafası falan değil arkadaşlar bal gibi direksiyon kutusu.. Aynı sorun bende de var oradan biliyorum. :)