PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj bilmecesi

34btr1907
02-09-2014, 20:24
Arkadaşlar gerçekten bilmece gibi bi debriyajım var, ben çözemedim...

Sorun şöyle başladı debriyaj baskı balata değişti volant sabit takıldı ve değiştikten 4 -5 ay sonra araç trafikte kaldıgında (sogukken sıkıntısı yok) kalkarken zangır zangır titreme yapıyordu,ne kadar ayarlamaya calıssamda dıkkat etsemde yarım debriyaj yapsamda öyle boyle sallamıyordu illallah ettirdi o derece

Neyse Değişmeyi düşünüyorum bu arada baskıyı, bi gün rampada durmak zorunda kaldım ,ve mecbur geri geri çıkıcam çıkarken sıyırdı debriyaj dumanlar vs koku leş tabi araç viteste basıyorum tık yok kıpırdamıyor ,boşa aldım bı kaç dk bekledıkten sonra kavradı çıktı rampayı,ama asıl sorum şu o zangır zangır tıtreme kesildi bır daha yapmadı,sanki sıfır alıp takmışım gıbı devam edıyor aynı balata şu an,ve üzerinden en az 4 ay geçti tık demedi ne bı sallantı ne bır kacırma vs hıc bır sıkıntısı yok , ben anlamadım nasıl oldu nasıl duzeldı fikri olan varmıdır :confused:

Y.Emre
03-09-2014, 07:47
Bazen kurcalamamak gerek abi :D Geçmiş olsun mu desem hayırlı olsun mu bilemedim :D

Osman Bahadır
03-09-2014, 08:08
Balatanın balansını almışsın bi güzel yakarak :)

ghibli06
03-09-2014, 08:29
muhtemelen balatadan kaynaklanmış, belki balans yapan bir kanat vardı üzerinde, koptu sen zorlayınca, şimdi kalanlarla mutlu mesut devam ediyorsun

boranaydogmus
03-09-2014, 08:35
Neyse Değişmeyi düşünüyorum bu arada baskıyı, bi gün rampada durmak zorunda kaldım ,ve mecbur geri geri çıkıcam çıkarken sıyırdı debriyaj dumanlar vs koku leş tabi araç viteste basıyorum tık yok kıpırdamıyor :confused:

Ne kadar duman o kadar randıman :) geçmiş olsun düzeldiyse elletmeyin bence de balansı almışsınız...

34btr1907
03-09-2014, 10:11
anlasıldı balans ana sorundu ozaman hiç kurcalamadım sonrasında zaten ,balatadan kaynaklandıgı kesin ondan suphem yok cunku kulaklar takozlar vs saglamdı.

rekord2000
08-09-2014, 22:12
Yorumlara koptum ama cevapta esprilere gizli :)