Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avcılar'da üst geçit çöktü!

Osman Bahadır
03-09-2014, 09:27
İnşallah ölen yoktur. Yolu o tarafa düşen arkadaşlar, E5 trafiğe çift yönlü kapalı.

Avcılar'da üst geçit çöktü - Türkiye- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25535323)

Avcılar'da üst geçit çöktü!

http://img-cdn.ntvmsnbc.com/ServerSite/wui/Assets/Images/Carousel/Items/0d22af4f-6447-43b7-bb5d-b8e019aed60c.jpg

İstanbul’un Avcılar ilçesinde E-5 üzerinde bulunan bir üst geçit çöktü. Olayda yaralananlar olduğu öğrenildi.

İSTANBUL - Avcılar ilçesinde E-5 üzerinde bulunan bir üst geçit çöktü.

AVM karşısında olan üst geçidin çökmesi sonucu bazı kişilerin yaralandığı belirtiliyor. Bazı araçların üst geçit altında kaldığı öğrenildi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Üst geçidin, yakıt tankerinin çarpması sonucu çöktüğü ifade ediliyor.

Kahn23
03-09-2014, 09:29
Metrobüsten sonraki ilk durak. İgs olarak geçiyor, bilginiz olsun.

SekoLive
03-09-2014, 09:30
mikserin kolona carptıgı söleniyor.

inş hayatını kaybeden yoktur...

bugun ulasım olarakda aşırı sıkıntılı bi gün olacağı kesin.

exca-
03-09-2014, 09:30
İnşallah ölen ve ya ciddi yaralanan olmamıştır.. Resmen bala göte yaşıyoruz memlekette..

delta0o
03-09-2014, 09:31
inşallah ölen yoktur..

FaBeRgE
03-09-2014, 09:32
eyvah eyvah, işallah ölen yoktur. Bugün istanbula gidecektik, gitseydik kilit olacaktık demekki :)

Ahmet Saraçoğlu
03-09-2014, 09:32
Skyturk iki kişi hayatını kaybetti , geçit altında iki kişi var diyor.inşallah doğru değildir

Berkan
03-09-2014, 09:35
Ölenlere Allah rahmet eylesin :(

eyvah ya. fıtratımızda vardır buda .

Kahn23
Maalesef 2 kişi vefat etmiş.

Avcılar'da üst geçit çöktü - Sayfa 150450b66-f39e-4dd8-867b-4d2e15726a5f - Galeri - YaÅŸam - 03 Eylül 2014 ÇarÅŸamba (http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/yasam/avcilarda-ust-gecit-coktu?tc=14&page=1)

SOMEONESPECIAL
2 ÖlÜm var ya

by.gkn
03-09-2014, 09:37
Murat Kazanasmaz da 2 ölü 2 yaralı var yazdı twitterdan inşallah daha fazla artmaz çok kötü bir durum.

burakgunay
03-09-2014, 09:38
Bu nedir amk gazetesi ya ülkedeki başıboşluğa bak mikser çarpıyor üst geçit çöküyor. Uganda gibi olduk lan.

atituti
03-09-2014, 09:39
amk otçusundan hapcisindan kamyon soforu olursa boyle olur tabi.allah rahmet eylesin ne diyelim

Low-Rider
03-09-2014, 09:44
şu anda bizim şirketin yanından vızır vızır ambulanslar gidiyor

Allah yardımcılaarı olsun

onursumer
03-09-2014, 09:51
cidden şansa yaşıyoruz başımıza neyin geliceği hiç belli değil mikserde o yolda nasıl gidip kolona çarpmış anlayamadım

aslan
03-09-2014, 09:51
Kamera görüntüsü var ama pek belli olmuyor
Avcılar'daki Üst Geçit Faciası Kamerada - TIKLA İZLE (http://www.sondakika.com/haber/haber-avcilar-daki-ust-gecit-faciasi-kamerada-6444044/)

Ahmet Saraçoğlu
03-09-2014, 09:52
o saatler jantmax cem abiye gidiyordum bugün yerine perşembe gel demeseydi.

emir91
Kamyonetteki de nasıl bir şanssızlık kaç metrelik araç tam kabinin üstüne düşmüş köprü :(

HaKo
amk otçusundan hapcisindan kamyon soforu olursa boyle olur tabi.allah rahmet eylesin ne diyelim

aynen öyle Türkiye nin gerçeği yapacak hiç bir işi olmayan , elinden bir şey gelmeyen ipsiz sapsız uğursuz şöför oluyor.

Allah sabır versin ölenlerin ailelerine çıldırmamak içten bile değil.

MBuğra
03-09-2014, 09:54
Tem'in ispartakule cikisinda, bahçesehire bağlanan yolda, bizim evler 2'nin tam karsisinda da bir ust gecit var, bilen bilir. Zamaninda ona da damperi acik kamyon carpmisti, hala oyle yamuk ve catlak duruyor. Insallah bi el atarlar ona da. Resmen bala gote yasiyoruz, ust gecit deyince hrmen aklima o geldi, babami aradim. Olenlere Allah rahmet eylesin.

STP
03-09-2014, 09:55
Suan hadimkoy giselerden cikamiyoruz trafik kilit

tuzemen
03-09-2014, 09:58
of of of allah rahmet eylesin.. böyle bi ölüm yok resmen pisi pisine..

SekoLive
03-09-2014, 10:04
adamlar ölmemek için cıktıları üst geçitte öldüler işe bak... entersan şeylerin ülkesiyiz.

Burak K.
03-09-2014, 10:05
Demek ki artık üst geçitlerde güvenli değil. Karşıdan karşıya hiç geçmemek lazım.

huseyinturk
03-09-2014, 10:07
Damperi açık beton mikseri? Benim bildiğim beton mikserinin damperi mamperi olmaz. hem bu köprüler yapılırken bu gibi ihtmaller katılmıyormu hesaplara? Metrobüsü var otobüsü var sonuçta ön lastik gümletse istediği yere gider o metrobüs. Haramideredede damper açık kamyon vurdu kaç yıllık köprüye yıkım vs olmadı.Yıkılan köprü 2 yıllık bu kadar kolay olmaması lazım

Burak K.
03-09-2014, 10:09
Damperi açık beton mikseri? Benim bildiğim beton mikserinin damperi mamperi olmaz. hem bu köprüler yapılırken bu gibi ihtmaller katılmıyormu hesaplara? Metrobüsü var otobüsü var sonuçta ön lastik gümletse istediği yere gider o metrobüs. Haramideredede damper açık kamyon vurdu kaç yıllık köprüye yıkım vs olmadı.Yıkılan köprü 2 yıllık bu kadar kolay olmaması lazım

Beton mikseri köprünün kolonuna çarpmış. Damperi açık kamyon mevzusu eski ayrı bi kaza.

HaKo
03-09-2014, 10:16
o mikserlerinde allah belasını versin , şerefsizler kelle koltukta gidiyor frene basmak diye bir şey yok kır kırabildiğinin önüne.

Kadyr
03-09-2014, 10:19
Tem'in ispartakule cikisinda, bahçesehire bağlanan yolda, bizim evler 2'nin tam karsisinda da bir ust gecit var, bilen bilir. Zamaninda ona da damperi acik kamyon carpmisti, hala oyle yamuk ve catlak duruyor. Insallah bi el atarlar ona da. Resmen bala gote yasiyoruz, ust gecit deyince hrmen aklima o geldi, babami aradim. Olenlere Allah rahmet eylesin.

öncelikle kazaya karışanlara geçmiş olsun.
o üst geçiti şikayet ettinizmi? ben pendikte nereyi beyaz masaya yazdıysam arayıp ilgilendiler çünkü. belkide orayı kimse görmedi şikayet etmedi

Berkan
03-09-2014, 10:24
o mikserlerinde allah belasını versin , şerefsizler kelle koltukta gidiyor frene basmak diye bir şey yok kır kırabildiğinin önüne.

1- beton mikserleri

2-şu sarı kasalı uzun hafriyat kamyonları

3- silivri/marmara birlik vari olan midibus kıvamında olan mavi minibusler ,

4- bu tarafa hakim bordo taksiler

aralarında düzgün olanlar illaki vardır ama büyük kısmının Allah belasını versin.

hergün bir minibüscüyle veya taksiciyle atısmaktan sıkıldm üstüne kırar, götüne yapışır darlar, yola atlar, babasının tarlası gibi takılır :Deli:

hadımkoy-arnavutköy-sultangazi tarafından giden arka yolun kullanan varsa anlar dedigmi hafriyatcılar birbiriyle yarısıyıor tam sollamaya(hızım 100-120 civarı buarada dusnun nası gidiolar) cıkıcakken kac kere onume kırıp birbirlerini gecmeye calısıyorlar karsıdan gelen varmı yokmu umurlarında degiller.

ersandeniz
03-09-2014, 10:26
Ölenlere Allah rahmet eylesin, 2 kişi öldü, yaralılar var diyorlar da, kimbilir kaç kişinin hayatı kararacak

geçenlerde de ankarada takılmıştı beton mikseri üst geçite, ucuz atlatılmıştı, hep burdan geçerim asfalt atmışlar yol yükselmiş diyordu şöförü..

altima
03-09-2014, 10:31
adamlar ölmemek için cıktıları üst geçitte öldüler işe bak... entersan şeylerin ülkesiyiz.

Şu lafın üstüne gerçekten dicek hiç bişey bulamıyorum.
Yazık, Allah rahmet eylesin.

Rıdvan :icon13:

huseyinturk
03-09-2014, 10:32
Beton mikseri köprünün kolonuna çarpmış. Damperi açık kamyon mevzusu eski ayrı bi kaza.

A habere görgü tanığı bağlandı birtane o ısrarla mikseri açık beton kamyonu dedi, şimdi belediye başkanı tanker diyor kimin ne dediği belli değil

ghibli06
03-09-2014, 10:33
öncelikle ölenlere Allah rahmet eylesin, çok üzücü bir durum gerçekten de :(

sonra işin oluş şekline bakalım... inşaat sektörü son 10 yılda tamamen devletin eline geçti, TOKI, KİPTAŞ vb devlet kurumları işi ilk alanlar sonrasında ise istediklerine dağıtım yapıyorlar... meşhuur Şehrizar villaları bile aslında devlet tarafından yapıldı bir nevi... böyle olunca ne mi oluyor? oranın hafriyatını taşıyan kamyon da, betonunu götüren mikser de, demirini çeken TIR da, kendini devlet zannediyor... uyarıda bile bulunamıyorsunuz, adam betonu belli dakka içinde yetiştirecek ya, zannedersiniz hastaneye acil vaka götürüyor...

ben de trafikte kendime en az bu mikser, kamyon ya da otobüs dolmuş taksiler kadar 'şitlik' istiyorum!!!

CTG
03-09-2014, 10:38
ntvde de akaryakın tankeri dedi

CTG
03-09-2014, 10:39
akaryakıt*

arkadaş olay yerinden canlı yayın yapıyosunuz arabanın ne olduğunu nası anlamıyosunuz yanına gidip bakın işte

SekoLive
03-09-2014, 10:39
ntvde de akaryakın tankeri dedi

simdi dha da izledim mikser değil akaryakıt tankeri kesin.

karsı yönde bitane kapalı kasa minbüsün tam kafasına düşmüş...

sanırım vefat edenler o araçtakiler :(

MeJo
03-09-2014, 10:43
3 yıl avcılarda yasadım hergün o üst geçiti kullandım. o üst geçitin her dakika cok kalabalık oldugunu söyleyebilirim. tankerin damperinin açılması sonucu kaza oldugu söyleniyor haberlerde.
hayatını kaybedenlerin sayısı 1 dedi ist. emn. müdürü. ben haberi duyunca 10 larda insan diye tahmin ettim. çok şükür yine de hafif atlatılmış.

Güvenc
03-09-2014, 10:46
tanker glikoz tankeri miş istanbul emnıyet mud acıklama yapmış....

ghibli06
03-09-2014, 10:46
tanker gördüm ben de fotolardan ama tankerin damperi yok ki açılsın? kimbilir nasıl yoldan çıktı da köprünün kolonuna çarptı?

SekoLive
03-09-2014, 10:48
tanker gördüm ben de fotolardan ama tankerin damperi yok ki açılsın? kimbilir nasıl yoldan çıktı da köprünün kolonuna çarptı?

tankerin duruş acısında değişiklik olmadıysa sanki carpmayı o tanker yapmamıs gibi. kafası geçmiş, köprünün ayağında kalan kısımda hasar yok gibi dorsesi-deposu carptı diye düşünüyorum eğer o ise çarpan

ghibli06
03-09-2014, 10:50
http://i.hizliresim.com/q9VzPB.jpg (http://hizliresim.com/q9VzPB)

????

SErhat.
03-09-2014, 10:53
Az evvel arkadaşım gönderdi fotoğrafı. Silobas dorse gibi duruyor fotoğrafta.

http://i58.tinypic.com/2hd77uf.png

Kubilay
03-09-2014, 10:53
Allah rahmet eylesin 2 kişi vefat etmiş.
Çekicide de hasar yok gibi görünüyor kolona çarpmış deniyor ama kasası takılmış gibi. Tankerde damper de olmaz, aklım almıyor bu kaza nasıl olmuş.

onursumer
03-09-2014, 10:54
eğer bu tanker sebeb oldu ise değmesi takılması mumkun değil kolununda yanından geçmiş gibi duruyor anlamadım

ghibli06
03-09-2014, 10:56
ben anlamadım bu işi, kolon sağlam, yükseklik yeterli, takılma şansı da yok?

Octane
03-09-2014, 10:58
Ölen kişiler için Allah'tan rahmet diliyorum.

Tanker modifiyelidir kesin.

Yiğit G.
03-09-2014, 10:58
ben anlamadım bu işi, kolon sağlam, yükseklik yeterli, takılma şansı da yok?

Köprü kendi kendine çöktü %90 ... Bahane uydurmaya çalışıyorlar şu anda.

Shadow_Dancer
03-09-2014, 11:00
Bedava yaşıyoruz şu şehirde yemin ediyorum.. Her yer harfiyat kamyonu, tır çekici vesaire.. Betondan,tozdan, trafikten, kalabalıktan gına geldi artık.. İşim ekmegim burada olmasa saniye durmam..

Ara ara anadolu şehirlerine düşüyor yolum, geçen hafta Samsundaydım mesela, pazar günü olmasına ragmen ortalıkta bir sakinlik var.. İnsanlar mutlu, önü deniz arkası orman.. Mis gibi yer..

Milletin kulp taktıgı Ankara bile buraya oranla kat kat yaşanabilir bir yer..

MeJo
03-09-2014, 11:00
http://i.hizliresim.com/q9VzPB.jpg (http://hizliresim.com/q9VzPB)

????

sağdaki tabelaya bakın üstte hafif yamulmuş. habere göre damperi açık sekilde geliyor ( tam bir katil!!! ) ve önce tabelayı sonra üst geçiti alıyor.

SErhat.
03-09-2014, 11:02
Yalnız şöyle de birşey var. Çekici çarpmış olsa hani aracın sağ ön tarafında hasar olması gerek ama fotolardan göründüğü kadarıyla çekicinin önünde vurma ibaresini gösteren bir hasar izi yok.

Üst geçit çekicinin üzerine düştüğü için kafada ezilme var.

Aracın sağının da olduğu fotoları görmek gerek bu fotodaki çekici çarptı diyebilmek için.

#47'nci posttaki mesajın doğruluk payı var bu görüntülere göre.

ghibli06
03-09-2014, 11:04
fotoğrafı şimdi kayınçoma yolladım, kendisi nakliye firması sahibi, bana dediği gabariden dolayı çarpmış yani bu tarz tankerler mazot ya da petrol taşımadıkları için standardın çok üstünde ebatlarla yapılıyormuş ve de damperi de olurmuş... tabelaya çarpmış sanki ben de öyle gördüm...

SErhat.
03-09-2014, 11:04
#50'nci mesajıma edit: Haberlerde üst geçit kolonuna çarptı dediği için çarpma ihtimalini yazdım.

ghibli06
03-09-2014, 11:05
Yalnız şöyle de birşey var. Çekici çarpmış olsa hani aracın sağ ön tarafında hasar olması gerek ama fotolardan göründüğü kadarıyla çekicinin önünde vurma ibaresini gösteren bir hasar izi yok.

Üst geçit çekicinin üzerine düştüğü için kafada ezilme var.

Aracın sağının da olduğu fotoları görmek gerek bu fotodaki çekici çarptı diyebilmek için.

#47'nci posttaki mesajın doğruluk payı var bu görüntülere göre.

benim anladığım, tanker bir sebepten dolayı köprüye çarpmış ve de kaöpr kirişini kolonun üzerinden almış!

KOSEREN
03-09-2014, 11:07
49.mesajdaki resimde mevzu anlaşılıyor aslında.Tabelanın köşesini de almış hayvan herif.

CTG
03-09-2014, 11:10
Bedava yaşıyoruz şu şehirde yemin ediyorum.. Her yer harfiyat kamyonu, tır çekici vesaire.. Betondan,tozdan, trafikten, kalabalıktan gına geldi artık.. İşim ekmegim burada olmasa saniye durmam..

Ara ara anadolu şehirlerine düşüyor yolum, geçen hafta Samsundaydım mesela, pazar günü olmasına ragmen ortalıkta bir sakinlik var.. İnsanlar mutlu, önü deniz arkası orman.. Mis gibi yer..

Milletin kulp taktıgı Ankara bile buraya oranla kat kat yaşanabilir bir yer..

ben yaya olarak araç trafiğine kapalı caddede yürürken tırsmaya başladım artık bu şehirde, başımıza nerede neyin nasıl geleceği hiç belli değil, şaka gibi olaylar oluyor. polisten korkar haldeyiz.

çözüm yurtdışı, en kötü bodrum

_AS_
03-09-2014, 11:11
Tabelaya çarpma ihtimali yok tabela yan yolda fotoğraf açısından dolayı öyle gözüküyor. Damper açık olsaydı (tankerde damper olduğunu hiç görmedim) çarpmadan sonra arkaya doğru yaslardı tankeri diye düşünüyorum. Kolon sağlam duruyor zaten. Kendi kendine çökme ihtimali yok mu bu köprünün?

ghibli06
03-09-2014, 11:12
Tabelaya çarpma ihtimali yok tabela yan yolda fotoğraf açısından dolayı öyle gözüküyor. Damper açık olsaydı (tankerde damper olduğunu hiç görmedim) çarpmadan sonra arkaya doğru yaslardı tankeri diye düşünüyorum. Kolon sağlam duruyor zaten. Kendi kendine çökme ihtimali yok mu bu köprünün?

kiriş yandan bir darbe almış ki kolonun üstünden kayıp düşmüş... kendi kendine yıkılsa o noktadan kaçmazdı gibime geliyor...

34btr1907
gorgu tanıgı bırı ıle konustular damper acık yanımdan gectı tabelaya carptı kopruye vurdu dedı 5 araba arkasındaydım vs anlatıyodu eleman.

Shadow_Dancer
ben yaya olarak araç trafiğine kapalı caddede yürürken tırsmaya başladım artık bu şehirde, başımıza nerede neyin nasıl geleceği hiç belli değil, şaka gibi olaylar oluyor. polisten korkar haldeyiz.

çözüm yurtdışı, en kötü bodrum

Ben 2006'da geldim iş için.. O zamanlar elimde bu alternatif vardı mecburen kullandım. .. Benim gibi binlerce insan var.. Ekonomiyi dogru düzgün yönetemeyen, istihdam açıgını çözemeyenler sayesinde sıkıştık kaldık buraya.. Şükredip çile dolduruyoruz.. Zaten ne kadar yalan bi memleket oldugunu bayram tatillerinde anlıyoruz..

34btr1907
03-09-2014, 11:13

yok tabela kopru den hemen önce aynı guzergah haberlerde izledim az önce

brs852
03-09-2014, 11:14
resimlerde tanker bildiğin mağdur durumda köprü resmen üzerine çökmüş..

altugkocer
03-09-2014, 11:16
Bu tanker damperli tankerlerdenmiş, damperi açık şekilde önce tabelaya çarpmış, daha sonra köprünün üst kirişine çarpmış

Kubilay
03-09-2014, 11:17
resimlerde tanker bildiğin mağdur durumda köprü resmen üzerine çökmüş..

Ben de böyle düşünüyordum da tabela olan fotodan anlaşılıyor dorsesi çarpmış

_AS_
03-09-2014, 11:18
kiriş yandan bir darbe almış ki kolonun üstünden kayıp düşmüş... kendi kendine yıkılsa o noktadan kaçmazdı gibime geliyor...

Olabilir evet.

Bu arada ben yanyolda ki ufak tabela ile karıştırdım E5 üzerinde ki büyük tabelaya vurmuş büyük ihtimal.

VhpCupra
03-09-2014, 11:18
ölenlere allahtan rahmet diliyorum yakınlarına sabır versin çok kötü bir durum...

Yiğit G.
03-09-2014, 11:20
Bu tanker damperli tankerlerdenmiş, damperi açık şekilde önce tabelaya çarpmış, daha sonra köprünün üst kirişine çarpmış

damperi yokki bunun ? Bunlarda damper olmaz ki :soru:

http://img7.mynet.com.tr/hbr/2014/09/03/1127286765555.jpg

http://img7.mynet.com.tr/hbr/2014/09/03/1018195896952.jpg

SerkanYazgan.
03-09-2014, 11:21
Ölenlerin yakınlarına allah sabır versin.. Bir türkiye gerçeği daha, başımıza olmayacak işler geliyor. Damperli tankerde var bildiğim kadarıyla, köprüde tam kupayla tanker arasına çöktüğü için damperli değilmiş gibi duruyor.

merttepe
03-09-2014, 11:22
damperli tanker var,
http://www.tr.all.biz/img/tr/catalog/263156.jpeg

Onamdar
03-09-2014, 11:22
cnn de damperi açık giderken ve çarpma anının net bi görüntüsünü verdiler

MeJo
03-09-2014, 11:23
habertürk te canlı kazayı gösterdi arkadaslar serefsiz soför damperi açık geliyor ve üst geçiti alıyor direk!!!!!!!!!!!!!!

CTG
Ben 2006'da geldim iş için.. O zamanlar elimde bu alternatif vardı mecburen kullandım. .. Benim gibi binlerce insan var.. Ekonomiyi dogru düzgün yönetemeyen, istihdam açıgını çözemeyenler sayesinde sıkıştık kaldık buraya.. Şükredip çile dolduruyoruz.. Zaten ne kadar yalan bi memleket oldugunu bayram tatillerinde anlıyoruz..

biz baya memleket olarak 7 göbek buralıyız, ki ben istanbulu aşık derecesinde çok severim. ama burada hayat öyle bi bozuldu öyle bi keşkemekşe döndü ki artık kendimi buraya ait hissetmemeye başladım. zaten şehir artık arapların suriyelilerin şehri oldu sayılır. memleket nere diye sorana istanbul dediğimde kendime acıyorum artık

Sinan
evet damper acık gitmis.

altugkocer
İnternetten haberlere baktım görgü tanığı falan da damperi açık diyince en mantıklısı böyle oluyor sanki

CTG
03-09-2014, 11:27
habertürk şu an görüntüyü veriyor

herif baya baya kasapmış, bu tiplere emanetiz şehirde işe bak

timucintt
03-09-2014, 11:29
a.q. bu kaçıncı damper faciası o yolda...

HaKo
03-09-2014, 11:35
şu an tem otoyolu hadımköyden kilit mecbur olmadıkça bu taraflardan yola çıkmayın derim.

Kubilay
03-09-2014, 11:37
Bu damper açık gitmenin bi açıklaması var mı yani arabaya şu faydası oluyo gibilerden. küçücük arabada bagaj açık olsa onu kapatırız bu adamlar damperi neden kapamıyor ya valla bu kadar cahillik olmaz yemin ederim bi açıklama arıyorum

KoramiraL
03-09-2014, 11:38
gazetede calistigimdan ilk andam beri buradayiz aksama kadar bu yol acilmaz itfayenin agir vinc i yetmedi baska vinc getirdiler minibusteki 1 kisi hayatini kaybetti diger 2 kisinin yarali oldugu soyleniyor su anda kopruyu parcalara ariyorlar

Gunes G.
03-09-2014, 11:42
Carpti, yikti, dikkatsizlik, ihmalkarlik, baslar sagolsun.

Gelelim esas konuya, simdi ne olacak? O araci kullanana ceza mi kesecekler? iceri mi alacaklar? Onu denetleyenler, denetlemesi gerekenler yargilanacak mi? Yoksa sadece sofor'e bileti kesip umarsizca hayatlarina devam mi edecekler?

Kimbilir kac km'dir o arac o sekilde gidiyor trafikte, o guzergahta calisan trafik memurlarinin tek tek sorgusu yapilacak mi, bak arkadas bu adam nerden nereye kadar boyle gitmis nasil gorup dururmazsiniz denecek mi? Eger ki ihmalkarliklari sabit gorulurse haklarinda tutuklama karari cikartilabilecek mi?

Es kaza o guzergahta herhangi bir memur bulunmuyorduysa bunu hesabi genel mudurlerinden sorulacak mi? Neden buralarda ekip yok diye?

Hicbiri yapilmayacak, yuklenecekler sofor'e, en iyi ihtimalle biz sana bakariz diyecekler icerde, adamda mecburen kabul edecek zaten suclu. Denetimciler denetimsizlige, guvenlikciler guvensizlige devam edecek, trafik polisleri u donusu yasak yerlerde sotelenip vatandasin hata yapmasini bekleyecek ceza kesmek icin, vatandas polisten korkacak, hakliyken bile hakkini arayamaz hale gelecek, boyle devam edecegiz...

Alin size Turkiye, hatta o meshur yeni Turkiye...

RSBurak
03-09-2014, 11:42
Bu damper açık gitmenin bi açıklaması var mı yani arabaya şu faydası oluyo gibilerden. küçücük arabada bagaj açık olsa onu kapatırız bu adamlar damperi neden kapamıyor ya valla bu kadar cahillik olmaz yemin ederim bi açıklama arıyorum

çünkü beyin yerine ot var çoğunda

uygarr
03-09-2014, 11:43
İnşallah ölen ve ya ciddi yaralanan olmamıştır.. Resmen bala göte yaşıyoruz memlekette..:icon_tup::icon_tup:

Yiğit G.
03-09-2014, 11:46
damperli tanker var,

damper diyince ben ek olarak koyulan kayık gibi metal parçası olarak düşündüm.. bunların kaltıgını bilmiyordum

uygarr
03-09-2014, 11:47
biz baya memleket olarak 7 göbek buralıyız, ki ben istanbulu aşık derecesinde çok severim. ama burada hayat öyle bi bozuldu öyle bi keşkemekşe döndü ki artık kendimi buraya ait hissetmemeye başladım. zaten şehir artık arapların suriyelilerin şehri oldu sayılır. memleket nere diye sorana istanbul dediğimde kendime acıyorum artık

:icon_tup:

34btr1907
03-09-2014, 11:51

şöförü çıkarttıklarında kendiydeymiş,anahtar çalısmadı elim anahtarda indirmek için ugrasıyordum demiş,kafa basmamış heralde durup düzelene kadar beklemeyi , yolda açmadıgına göre nerden cıktıysa bu herif yola ordan damper açık çıkmış belli.

HaKo
03-09-2014, 11:55
şöförü çıkarttıklarında kendiydeymiş,anahtar çalısmadı elim anahtarda indirmek için ugrasıyordum demiş,kafa basmamış heralde durup düzelene kadar beklemeyi , yolda açmadıgına göre nerden cıktıysa bu herif yola ordan damper açık çıkmış belli.

pezevengin evladı kenara çekememiş mi arabayı kafa basmamış değil işine gelmemiştir. Bu cehalet bu vurdumduymazlık bizim sonumuz olacak

ahmet_xy
03-09-2014, 11:56
son 12 yılda iyiden iyiye üçüncü dünya ülkesi olduk.

CasabLanca
03-09-2014, 11:56
İşte çarpma anı - Türkiye Videoları - Habertürk Video (http://video.haberturk.com/haber/video/iste-carpma-ani/124437)

Onurkk06
03-09-2014, 11:58
bu insanların kafasının içinde beyin yok başka bişey var yeminle yahu arkadaş kocaman kamyon sürüyosun zaten tehlike damperi açık nasıl gidersin istanbul gibi iğne atsan yere düşmeyecek şekilde aklım almıyor.

huseyinturk
03-09-2014, 12:02
Adam niye damper açık gitsin kasıtlı olarak büyük ihtimal kendi açılmıştır hatta açılmaya başladığında olmuştur olay. Tam olarak açık olsa köpryü aşardı diye düşünüyorum. Düz mantık konuşmayalım Allah aşkına bütün şöförler şöyle böyle yazılmasın, hatırlatırım bizde aynı düz mağdur zihniyetin kurbanlarıyız arabasını seven insanlar olarak

CTG
03-09-2014, 12:05

Gelelim esas konuya, simdi ne olacak? O araci kullanana ceza mi kesecekler? iceri mi alacaklar? Onu denetleyenler, denetlemesi gerekenler yargilanacak mi? Yoksa sadece sofor'e bileti kesip umarsizca hayatlarina devam mi edecekler?

Kimbilir kac km'dir o arac o sekilde gidiyor trafikte, o guzergahta calisan trafik memurlarinin tek tek sorgusu yapilacak mi, bak arkadas bu adam nerden nereye kadar boyle gitmis nasil gorup dururmazsiniz denecek mi? Eger ki ihmalkarliklari sabit gorulurse haklarinda tutuklama karari cikartilabilecek mi?

Es kaza o guzergahta herhangi bir memur bulunmuyorduysa bunu hesabi genel mudurlerinden sorulacak mi? Neden buralarda ekip yok diye?

Hicbiri yapilmayacak, yuklenecekler sofor'e, en iyi ihtimalle biz sana bakariz diyecekler icerde, adamda mecburen kabul edecek zaten suclu. Denetimciler denetimsizlige, guvenlikciler guvensizlige devam edecek, trafik polisleri u donusu yasak yerlerde sotelenip vatandasin hata yapmasini bekleyecek ceza kesmek icin, vatandas polisten korkacak, hakliyken bile hakkini arayamaz hale gelecek, boyle devam edecegiz...

Yiğit G.
03-09-2014, 12:06
fP6omd6DKAU

huseyinturk
03-09-2014, 12:11
otobüsçüsünde kamyoncusunda minübüsçüsünde değil sıkıntı, bir gün haber izliyoruz yolcu iett şöförünü darp etti, öbür gün minübüs köprüden uçtu, öbür gün tanker köprüyü yıktı emniyet napıyor çalışıyor önlem olarak cam filmine ceza kesiyor. Saçma sapan bir hengame var istanbulda hayat dan dun ilerliyor. Allah beterinden saklasın hınca hınç insan yüklü metrobüsler, sürekli tıkalı trafik, saçma sapan yerlere devlete gelir olsun diye kurulmuş 50km sınırlı radarlar.. Cezaların derdi caydırıcılık değil bu ülkede, ticaret

SerkanYazgan.
03-09-2014, 12:21

İyiye gidiyoruz abi iyiyeee... İstanbul olsun diğer büyük şehirler olsun hepsi iyiye gidiyor. Suç oranı 3-4 kat artmış, polisler iş başında değil. Gencecik çocuklar fare zehri içip ölüyor ama ülke iyiye gidiyor... Ülkede istihdam yok, huzur yok, herkes stresli. Geleceğimiz dahada karanlık, bala göte yaşıyoruz işte.

Berkan
03-09-2014, 12:31

Ağzına sağlık Güneş

İyiye gidiyoruz abi iyiyeee... İstanbul olsun diğer büyük şehirler olsun hepsi iyiye gidiyor. Suç oranı 3-4 kat artmış, polisler iş başında değil. Gencecik çocuklar fare zehri içip ölüyor ama ülke iyiye gidiyor... Ülkede istihdam yok, huzur yok, herkes stresli. Geleceğimiz dahada karanlık, bala göte yaşıyoruz işte.

işte yeni Türkiye yeni Türkiye diye bas bas bagırıyorlar ya. boyle oluyormuş demekki Serkan :ofk:

OnurÖzden
03-09-2014, 12:37
Lan hadi tuş bozuktu dorseyi indiremedim, ulan koca üst geçiti görüyorsun dursana orda niye devam ediyorsun.
Aklım almıyor arkadaş ya pisi pisine öldü insanlar çok yazık çok.

Berkan
03-09-2014, 12:38
kameralardan gözüküyor kocaman vinci getirmişler ama şu yazıda gayet korkutucu

gazetede calistigimdan ilk andam beri buradayiz aksama kadar bu yol acilmaz itfayenin agir vinc i yetmedi baska vinc getirdiler minibusteki 1 kisi hayatini kaybetti diger 2 kisinin yarali oldugu soyleniyor su anda kopruyu parcalara ariyorlar

ahmet_xy
03-09-2014, 12:46
işte yeni Türkiye yeni Türkiye diye bas bas bagırıyorlar ya. boyle oluyormuş demekki Serkan :ofk:

yeni Türkiyede yüzbinlerce kayıtsız Suriyeli var. bunlar adam da öldürebilir, hırsızlık da yapabilir. tabi aynı şekilde bu insanlara da kötü muamele eden Türkler de olabilir. sonuçta kayıtsız insanlar. :ofk:

RSBurak
03-09-2014, 12:48
Adam niye damper açık gitsin kasıtlı olarak büyük ihtimal kendi açılmıştır hatta açılmaya başladığında olmuştur olay. Tam olarak açık olsa köpryü aşardı diye düşünüyorum. Düz mantık konuşmayalım Allah aşkına bütün şöförler şöyle böyle yazılmasın, hatırlatırım bizde aynı düz mağdur zihniyetin kurbanlarıyız arabasını seven insanlar olarak

genelleme yapmıyoruz ancak çoğu böyle malesef otobanda giderken görüyorum işte kaç defa şeritte tutamayanına denk geldim elinde telefon salak salak onunla uğraşıyor veya yanındakiyle sohbet ediyor sol dikiz aynasından görünmediğini sanıyor hanzo..hiç atıp tutmasınlar bütün gün direksiyon sallıyoruz diye bu sıcakta asfalt döken veya inşaatta çalışan işçiler var onlarda hata yapsın o zaman.Bunlara sıkı denetim şart araçları 90 ı geçemeyecek ve hepsine sürücüyü ve yolu izleyecek kamera takılmalı gerekirse belediye otobüslerindeki gibi ön-arka-sağ sol her tarafı izlemeli maliyeti çok fazla değil en azından bunlar izlendiğinin farkında olurda ona göre davranırlar.

HondatugraL
03-09-2014, 12:57
Ölenlere Allah rahmet eylesin. İlginç bir ülke olduk hayırlısı Allahtan

huseyinturk
03-09-2014, 13:09
genelleme yapmıyoruz ancak çoğu böyle malesef otobanda giderken görüyorum işte kaç defa şeritte tutamayanına denk geldim elinde telefon salak salak onunla uğraşıyor veya yanındakiyle sohbet ediyor sol dikiz aynasından görünmediğini sanıyor hanzo..hiç atıp tutmasınlar bütün gün direksiyon sallıyoruz diye bu sıcakta asfalt döken veya inşaatta çalışan işçiler var onlarda hata yapsın o zaman.Bunlara sıkı denetim şart araçları 90 ı geçemeyecek ve hepsine sürücüyü ve yolu izleyecek kamera takılmalı gerekirse belediye otobüslerindeki gibi ön-arka-sağ sol her tarafı izlemeli maliyeti çok fazla değil en azından bunlar izlendiğinin farkında olurda ona göre davranırlar.

iett yeni bir uygulamaya başladı 80i geçtiği an araçtaki uydulardan direk ceza yazılıyor. Durağa yazı asıldı, sürekli uyarılar yapılıyor buna rağmen 80i geçen geçiyor çünkü 80i geçeni bağlamıyor yazılan ceza mal sahibini bağlıyor. Şimdi diyeceksinki öyle adama iş vermesinler çalıştırmasınlar. Düzgün çalışan o kadar sayılıki, düzgün edebiyle çalışan adam ilk fırsatta başka işe geçiyor İstanbulun trafiğinde tek sıkıntı ticari araç kullanıcıları değil, normal vatandaşın bir çoğununda farkı yok trafikte. Adam ufacık taksiyle koca otobüse yol vermiyor bu şehirde. Denetleme felan hikaye şartların iyileştirilmesi lazım.

Servis aralarında yarım saat bir saat arası boşluk oluyor normalde trafik yüzünden geldiği gibi kalkış yapmak zorunda kalıyor araçlar.
anasının dedesinin indirimli akbilini kullanan, mal gibi kapıdan girip koridorda dikilen arkaya ilerlermisiniz dendiğinde anasına bacısına sövülmüş tepkisi veren, il durakta binip para vermemek için inceği durağa kadar uyuyor taklidi yapan, iş saati yoğunluktan arka kapıdan binip ücret ödemeden inenvs vs onlarca insan
iettnin belirlediği dakikalara uyma stresi(3 5 yolcu alıcam diye uymayıp 1000bilet cezayı yiyen gerizekalıda çok tabi)
trafik zaten dediğim gibi avcılardan sonra e5e çıkıyoruz güzergah gereği geçen gün bildiğin 5 dakika sol sinyal açık bekledim, arkamdan kalkan taksi bana yol vermiyor korna sellektör..Daha bir dünya stresi var. Ben çalışmıyorum şahsen bu sebeplerden çıkıpta otobüse ayda yılda bir iki servis atıyorum siniri stresi 3 gün geçmiyor.
E sen çalışmıyorsun ben çalışmıyorum kim çalıştırcak o araçları? Ona buna kalıyor işte, bence hakmıdır haktır o çok bilmiş 1 liraya tenezzül edip zengin olan kimi yolcuyada bu saçma şehrin trafiğinede... Olan sana bana köprüden geçen garibana oluyor işte

ahmet_xy
03-09-2014, 13:25
Ölenlere Allah rahmet eylesin. İlginç bir ülke olduk hayırlısı Allahtan

adam öldürmenin cezası 4 yıl 2 ay..

Emre Ekrem
03-09-2014, 13:29
Tesadüfen yaşıyoruz resmen, Allah sabır versin.

BEEPower
03-09-2014, 13:37
Yorumlara bakıyorum da . nasıl ülke olduk . *** gibi ülkeyiz . böyle ülkeyiz . şöyle ülkeyiz . Ya arkadaş Ben Kendi ülkesinden şikayet eden . başka bir millet görmedim.

oxygen
03-09-2014, 13:39
Yorumlara bakıyorum da . nasıl ülke olduk . *** gibi ülkeyiz . böyle ülkeyiz . şöyle ülkeyiz . Ya arkadaş Ben Kendi ülkesinden şikayet eden . başka bir millet görmedim.

seni taşlarlar dikkat et

KoramiraL
03-09-2014, 13:57
kameralardan gözüküyor kocaman vinci getirmişler ama şu yazıda gayet korkutucu

acikca soylemek gerekirse oradaki olan durum vahşetten başka birşey değil forumdaki arkadaslarin bir çoğu doğru diyor
cam filmi eksoz ruzgarlik vs. ceza yaziyorlar hiçbirisi göktürk yolundaki kamyonlara bakmıyorlar veya aksam 10 dan sonra temdeki kamyon teröründen bahsetmiyor radar ını es geçtim yoldaki trafik polisi koruma araçları vs. sanki hepsi sütten çıkmış ak kaşık bu boyle uzar gider degisiklik yapilsa bile degisen gen birşey olmayacak oraya gelen iki vinc her biri yanilmiyorsam 100 tonluk gerisini siz hesap edin...

Kahn23
03-09-2014, 14:01
Avcılar'daki üst geçit faciası böyle meydana geldi - F5HABER (http://www.f5haber.com/gundem/iste-tankerin-carpma-ani-haberi-84479/)

ghibli06
03-09-2014, 14:07

beni başka ülkeler milletler alakada etmiyor, daha yolun yok doğru dürüst asfalt parası alırlar, altyapın yok katılım parası alırlar, kazanmadığın paranın vergisini peşin tahsil etmeye kalkarlar haa bunların sonunda ülke 4 4lük olur, biz sızlandığımızla kalırız, o zaman haklısınız, ama devlet bu üst geçidin parasını alıyor mu kardeşim? alıyor, o zaman kirişleri yandan kuvvetlere karşı koyacak şekilde yapacak... şu anda İstanbul'daki üst geçitlern hemen hepsi sadece çökmeye karşı dirençli, nasıl çökecek peki yayalar aynı anda zıplayacak mı? sen bu araçları her sene TUV e sokuyor musun? TUV e sokma amacın harç parası olmasın, eğer teknik hatadan açıldıysa TUV bunu kontrol etmiş mi peki? etmediyse TUV e neden para veriyorum arkadaş? biz arabamızdaki xenonla egsozla ceza yiyoruz, peki bu araçların teknik kontrolleri nasıl yapılıyor? gabariler nasıl tespit edilip kontrolü sağlanıyor?

yukarıda yazdıklarımda haksızsam evet kusura bakmayın İsviçre gibi ülkede yaşamama rağmen mok atıyorum!

KOSEREN
03-09-2014, 14:10

Sen öyle zannet.

ghibli06
03-09-2014, 14:11
ülkede hızlandırılmış tren faciası yaşanır, suçlusu makinist olur, maden kazası yaşanır, suçlusu aşağı inen işçi olur, tanker üst geçide çarpar???!!!!??? suçlusu sadece şoför olur! vatandaş olmanın 'hüüloooğğğğgghhh' çekmekten daha öte anlamları var benim için!

ahmet_xy
03-09-2014, 14:15
Türkiye'de tesadüfen yaşadığımızı gösteren 19 talihsiz olay - Radikalist (http://www.radikal.com.tr/radikalist/turkiyede_tesadufen_yasadigimizi_gosteren_19_talih siz_olay-1210419)

kunteper
03-09-2014, 14:19
insanların 3-5 santim yere yakın arabasıyla şurdan şuraya gitsem polis birşey der mi diye için içini yiyor

adam açmış damperi takılıyor :D

Faruk'S
03-09-2014, 14:28
https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/14270_10152665924854726_7615469080462486528_n.jpg? oh=a6aef1193260cd14c45390f41ecb9712&oe=5465C360

huseyinturk
03-09-2014, 14:30
Allah rahmet eylesin büyük talihsizlik tam nereye düşmüş koca köprü. Allah yakınlarına sabır versin ölenlerin

kunteper
03-09-2014, 14:31
fotograflar çok kötü... allah rahmet eylesin ölenlere.

ghibli06
03-09-2014, 14:33
kolonla kirişi tutan ayak başına 4 tane somun-pul-civatadır şekilde görüldüğü gibi!!! karayolunda çarpmanın geliş yönünü gökten bekleyenlerin Allah belalarını versin!!!

ghibli06
03-09-2014, 14:34
http://i.hizliresim.com/V2d58V.jpg (http://hizliresim.com/V2d58V)

burakgunay
03-09-2014, 14:41
Allah rahmet eylesin ne kadar acı bişey..

HaKo
03-09-2014, 14:55
yol açılmış sanırım ibb trafikte turuncuya dönmüş o bölge uyarı kalkmış bilgisi olan var mı ?

ToNy
03-09-2014, 15:22
Bu olay yıllar önce benimde başıma gelmişti,
Damperlerin sistemi eğer yeni teknoloji ile değişmediyse, gaz verdikçe kalkar.
Damperi kaldıran bir tuş vardır, o tuşa basıldığında damper harekete geçer ve gaz verdikçe damper havaya doğru kalkar, debriyaja basıldığında durur. damperle iş bittiğinde onu indiren bir tuş vardır, ona basarsın ve damper aşağı doğru iner,
şimdi burdaki olay şudur, damperi indiren tuşa basarsın damper iner ama kaldırma tuşunu kapatmayı unutursan (ki bu olay %99 öyle olmuş) araç yola çıktığında gaz verdikçe o damper yeniden havalanır, ancak aynadan görür indirirsin kilitlersin...
Bu hataya bir defa bende düşmüştüm, hafif viraj alırken kamyonun fazla yattığını hissedince dikkatimi çekmişti ve ucuz atlatmıştım, benim kullandığım yer araziydi, yıkacak yerim yoktu ama kamyonu devirseydim hayatım biterdi öyle söyleyeyim...
Bence burdaki olay tamamen budur, şöför bence ayak yapıyor tuş bozuldu falan diye ama genede adamın yanında değilim günahı boynuna...
Rabbim ölenlere rahmet eylesin, yaralılarada acil şifalar versin...

uygarr
03-09-2014, 15:35
ülkede hızlandırılmış tren faciası yaşanır, suçlusu makinist olur, maden kazası yaşanır, suçlusu aşağı inen işçi olur, tanker üst geçide çarpar???!!!!??? suçlusu sadece şoför olur! vatandaş olmanın 'hüüloooğğğğgghhh' çekmekten daha öte anlamları var benim için!

Doğru söylüyorsunuz

huseyinturk
03-09-2014, 15:41
Bu olay yıllar önce benimde başıma gelmişti,
Damperlerin sistemi eğer yeni teknoloji ile değişmediyse, gaz verdikçe kalkar.
Damperi kaldıran bir tuş vardır, o tuşa basıldığında damper harekete geçer ve gaz verdikçe damper havaya doğru kalkar, debriyaja basıldığında durur. damperle iş bittiğinde onu indiren bir tuş vardır, ona basarsın ve damper aşağı doğru iner,
şimdi burdaki olay şudur, damperi indiren tuşa basarsın damper iner ama kaldırma tuşunu kapatmayı unutursan (ki bu olay %99 öyle olmuş) araç yola çıktığında gaz verdikçe o damper yeniden havalanır, ancak aynadan görür indirirsin kilitlersin...
Bu hataya bir defa bende düşmüştüm, hafif viraj alırken kamyonun fazla yattığını hissedince dikkatimi çekmişti ve ucuz atlatmıştım, benim kullandığım yer araziydi, yıkacak yerim yoktu ama kamyonu devirseydim hayatım biterdi öyle söyleyeyim...
Bence burdaki olay tamamen budur, şöför bence ayak yapıyor tuş bozuldu falan diye ama genede adamın yanında değilim günahı boynuna...
Rabbim ölenlere rahmet eylesin, yaralılarada acil şifalar versin...

Peki düz yolda hiç farkına varmama gibi bir durum olabilirmi şöför için?İndirmeye çalıştım açıklaması saçma geldi banada farkına varsa, akıl etse yıkmazdı heralde köprüyü göz göre göre

ERTAN
03-09-2014, 15:43
Nasil bir şoför yan aynalarda bakmadan yolda ilerler bu nazil bir sorumsuzluk vaktin tuş bozuk yavaşlar kamyonu öküz herif

mody
03-09-2014, 15:49
kolonla kirişi tutan ayak başına 4 tane somun-pul-civatadır şekilde görüldüğü gibi!!! karayolunda çarpmanın geliş yönünü gökten bekleyenlerin Allah belalarını versin!!!

Tam bunlari yazmak icin girdim bende konuya, lego gibi direk inmis asagi.

Depremde de ayni sekilde yanal kuvvetlere karsi koymasi lazim, 4adet bulonun bu kesme kuvvetine dayanicaginida sanmiyorumki avcilar son istanbul depreminde en cok hasar goren bolgelerden biriydi. Yani bu koprunun olasi istanbul depreminde de yikilmamasi icten degil.

Sezgin
03-09-2014, 15:51
bızım ibb çöken kısmı alır tamir eder olduğu gibi geri takar. Sonuçta kırılma parçalanma yok , yerinden çıktı darbenın etkısıyle (!)

SinanAdalı
03-09-2014, 15:53

huseyinturk
03-09-2014, 15:59
Tam bunlari yazmak icin girdim bende konuya, lego gibi direk inmis asagi.

Depremde de ayni sekilde yanal kuvvetlere karsi koymasi lazim, 4adet bulonun bu kesme kuvvetine dayanicaginida sanmiyorumki avcilar son istanbul depreminde en cok hasar goren bolgelerden biriydi. Yani bu koprunun olasi istanbul depreminde de yikilmamasi icten degil.

Sadece bulon olduğunu sanmıyorum ki elde yapılan basit hesaplarda bile 4 bulonun çok bir dayanımı olmuyor kesmeye karşı. Perçin, kaynak illa başka şeylerde hesap edilmiştir ama uygulanmışmıdır belirsiz tabi. Sonuçta devlet işi yapı denetim sisteminden muhaf. Projeyi çizenden sonra denetleyip onaylayan mühendis var ama ne kadar bilgilidir çelik konusunda Allah bilir. Diyelim ki kamyonun uyguladığı kuvvet çok büyük, en azından bir zorlanma olmalı birleşim bölgesinde. Sanki köprüyü kolonların üstüne direk koymuşlar, hiç bağlamamışlar gibi yıkılmış

ToNy
03-09-2014, 16:01
Peki düz yolda hiç farkına varmama gibi bir durum olabilirmi şöför için?İndirmeye çalıştım açıklaması saçma geldi banada farkına varsa, akıl etse yıkmazdı heralde köprüyü göz göre göre

Yani dediğim gibi anca ya tuşu görücek aa tuş açık kalmış diyecek,
ya aynadan baktığında damperin havada olduğunu farkedecek,
ya da benim başıma gelen gibi virajda farkedebilir...
Benim düşüncem şöförün kilit tuşunu açık unuttuğu yönünde, dikkat etmedi damper havalandı, zaten görmüş olsaydı çok rahat bir şekilde sağa çekip indirebilirdi damperi.
Ayrıca tuş bozuk olsa o aracı yola çıkartmazlar, çünkü arabayı çalıştırdığın an damper havalanmaya başlar...
Ama dediğim gibi ben 10 sene önce kullanıyordum damperli kamyon aracımda 2002 model mercedese 3031 di, bu aracın teknolojisini bilmiyorum...

blow07
03-09-2014, 16:21
Nereye gidiyor bu ülkenin hali ? Çok üzücü bir olay :(

Kahn23
03-09-2014, 16:31
Bu arada Avcılar yönü trafik bomboş.

Tufan Job34
03-09-2014, 16:52
Allah rahmet eylesin yaralılarında allah yardımcısı olsun.

997TT
03-09-2014, 17:14
Ulkemızde artık dogal olan manzaralar....
Bu duruma Allahın takdırı dıyen cıkıcak,sadece sofore yuklenenler cıkıcak ama kımse sıstemı sorgulamayacak.
Bu tıcarı aracın baglı oldugu sırketı-bu sırketı denetlıyen kurumları-soforu denetleyen kurumları sorgulayan cıkmayacak...
Kor tuttugunu oper mısalı,gunah kecısı hazır...
Ne o,%50 mi? Hüllooğğ!!! Fıtratında var Turk vatandasının boyle boktan-yuz kızartıcı olumler!
Şansa yasıyoruz,bakalım pıyango bıze ne zaman vuracak....

XSi
03-09-2014, 17:19
Kazanin benzeri beylikduzu e5 te olmustu gene damperi kalkan ve farkedemeyen sofor ust geciti indirmisti..

Damper ureticilerine yolda giderken damper acilmayacak seklinde talimat verilmesi yeter cozumu bulunur hemen..

Ama onu soyleyecek kurum yok malesef ulkemizde..

)

Sh4rk
03-09-2014, 18:12
Simdi haberlerde izledim cok kotu olmus :(

Burak K.
03-09-2014, 18:29
Şerefsiz şöför düğme bozuktu kapatmaya çalışıyordum demiş lan sen madem ki biliyorsun tuş bozuk kapanmıyor ne diye son sürat gidiyosun itoğluit sağa çekip kapatmaya çalışsana insan canı bu kadar ucuz mu lan.

atituti
03-09-2014, 18:31
videoyu izledimde bu soforler yolda yuruyen mini etekli kadinin bacagindaki kili bile gorurken acik danperimi gorememis pes amk

Tunc.
03-09-2014, 18:50
Bende şunu sormak istiyorum, kazanın olduğu saatte kamyon girmesi serbest mi o bölgeye ? Yoksa orda herhangi bi yasak yok mu ?

by.gkn
03-09-2014, 19:00
Bende şunu sormak istiyorum, kazanın olduğu saatte kamyon girmesi serbest mi o bölgeye ? Yoksa orda herhangi bi yasak yok mu ?

Kaza 9:57de olmuş 10:00 öncesinde o kamyonun o yolda olmaması lazım kimbilir e5'e kaçta girdi o araç. Yani yasak saatlerde yola çıkmış.

zübeyir
03-09-2014, 19:02
Böyleleri anasını s... trafiğin.Canlar yansın .

Sonra Modifiye yasak......... düzenini s....

Tunc.
03-09-2014, 19:07
Kaza 9:57de olmuş 10:00 öncesinde o kamyonun o yolda olmaması lazım kimbilir e5'e kaçta girdi o araç. Yani yasak saatlerde yola çıkmış.

Adam kombo yapmış yani? Diyecek bişey bulamıyorum.

Evrenoz
03-09-2014, 19:08
Betonun fıtratında var yıkılmak.. Ölenler de kullanmasalarmış efendim üst geçidi, biz mi kullan dedik..

halili
03-09-2014, 19:08

Bazı firmalar belediye sınırları içinde 24 saat hizmet verebilir diye izin alıyorlar.bizim şantiyede o şekilde hafriyat kamyonları çalışıyor.ama üsküdar dan şileye döküme gidiyorlar :soru:

Tunc.
03-09-2014, 19:18
Bazı firmalar belediye sınırları içinde 24 saat hizmet verebilir diye izin alıyorlar.bizim şantiyede o şekilde hafriyat kamyonları çalışıyor.ama üsküdar dan şileye döküme gidiyorlar :soru:

Tabii izinin olup olmadığıda inşallah doğru bi şekilde yansıtılır, yani firmanın bazı kesimlere yakınlığına göre değişmez.

turbo&quattro
03-09-2014, 19:42
Sansliysan bir turlu yasiyorsun ama sanssizsan boyle sacma sapan bir sekilde olup gidiyorsun. Tipik Tr gercegi.

vTı
03-09-2014, 20:13
Türkiyede yaşanmaz hayatta kalınır.şoförün dediğide yalan.kumanda dediğin elektronik bişey sonuçta.o bozulsa bile damper pistonun valfindende indirilebilir manuel olarak.Allah rahmet eylesin.

qatrio
03-09-2014, 21:42
Avcılar'daki Üst Geçidin Çökme Anının Mobese Kaydı - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/216986/avcilardaki-ust-gecidin-cokme-aninin-mobese-kaydi)
videosu beyler verildimi bakamadım gerçi ama kbakmayın verildiyse

emrahatilla
03-09-2014, 21:47
Tamamen ihmal ya başka bir ülkede mümkün değil böyle kazalar 1 saat daha geç geçseydim belki altında kalan ben olacaktım

ahmet_xy
03-09-2014, 22:13
Betonun fıtratında var yıkılmak.. Ölenler de kullanmasalarmış efendim üst geçidi, biz mi kullan dedik..

+1. hem "güzel şekilde öldüler". bir anda, ne olduğunu anlayamadan. :ofk:

ghibli06
04-09-2014, 07:59
2010 yılındaki düzenlemeyle, damper açık kaldığında hızı 10 km ile sınırlayan ve görsel işitsel alarm takılı olması zorunlulukmuş ama TUV DE BU ÖZELLİK 'AĞIR KUSUR' DEĞİLMİŞ!!!!!

Maxi
04-09-2014, 08:16
2010 yılındaki düzenlemeyle, damper açık kaldığında hızı 10 km ile sınırlayan ve görsel işitsel alarm takılı olması zorunlulukmuş ama TUV DE BU ÖZELLİK 'AĞIR KUSUR' DEĞİLMİŞ!!!!!

yahu bahane bahane biliyorsun
o kamyonun aynaları bizim evimizdeki boy aynası kadar.
10 tonluk koca damperi görmüyormu o it?

hem alarm olsa ne olacak?
öküzler ona da çare bulmayacakmı? (emniyet kemerleri gibi)

bu trafik yasası değişmediği sürece bu tip olaylar yaşanmaya devam edecek
olması gereken şu "bilerek adam öldürmek" = 25 yıl hapis

aptal birisi otobüs durağına giriyor, 5 kişiyi öldürüyor belkide 3 ay sonra serbest
insanların içinde korku yok korku

hırsızlıkta o yüzden arttı
yakalanıyor, 1 hafta sonra dışarda orrrrospu çocuğu
lan diyordur amk çalalım bir bmw gazlayalım yanlayalım ne olacakki 1 hafta sonra dışardayız.
ya 9 yıl yatacağını bilse, götü yermi acaba araba çalmaya?

naci
04-09-2014, 08:25
Ne zaman bozuk düzenden sağlam çark olmuş ki?

burakgunay
04-09-2014, 09:36
yahu bahane bahane biliyorsun
o kamyonun aynaları bizim evimizdeki boy aynası kadar.
10 tonluk koca damperi görmüyormu o it?

hem alarm olsa ne olacak?
öküzler ona da çare bulmayacakmı? (emniyet kemerleri gibi)

bu trafik yasası değişmediği sürece bu tip olaylar yaşanmaya devam edecek
olması gereken şu "bilerek adam öldürmek" = 25 yıl hapis

aptal birisi otobüs durağına giriyor, 5 kişiyi öldürüyor belkide 3 ay sonra serbest
insanların içinde korku yok korku

hırsızlıkta o yüzden arttı
yakalanıyor, 1 hafta sonra dışarda orrrrospu çocuğu
lan diyordur amk çalalım bir bmw gazlayalım yanlayalım ne olacakki 1 hafta sonra dışardayız.
ya 9 yıl yatacağını bilse, götü yermi acaba araba çalmaya?

Abi %100 haklısın. 8. sınıfa giden kıza sarkıntılık edip okulun deposuna kapatan hademe (kız tekme atıp 15 snde çıkıyo odadan Allaha şükür kamera kaydı var) sadece 1 buçuk sene yattı. Kamerada her şey görünmesine rağmen. 8. sınıfa giden kıza istismar eden piçin durumu bu mu olmalı? *****en böylesini.

kadirsa
04-09-2014, 09:44
Trafik polislerine trafikte uğraşacak, sıradan kusurlar klişe hatalar haricinde, o kadar çok detay kural var ki ama biri de çıkıp senin benim jantımdan filmimden kafayı kaldırıp da bunlara bakmıyor.

Bazen düşünüyorum, trafik polisi olup sadece böyle sıra dışı şeylere takılan kontrol eden alternatif bir memur olsak nasıl olurdu? Bence kafamızı kaşıyacak vaktimiz olmazdı....

Ferhat_V
04-09-2014, 11:21
yolda kimse görüp kornayla filandamı uyarmamış hadi şöför mal diyelim trafiktekilerdede suç var..damperi açık kamyonu nasıl uyarmazsınız....ben aynası kapalı olanı - kapısı açık olanı kornayla dikkat çeker bakıncada söylerim başına bir iş gelmesin diye..insanlardada umursuzluk var..

VTec_king
05-09-2014, 16:50
1 hafta içersinde iki uzun yol yaptım uyardığım adamın sayısını unuttum çok cahiliz malesef ,ehliyet konusunda katı kurallar getirilmeli!

ghibli06
22-09-2014, 10:44
http://i.hizliresim.com/V2d58V.jpg (http://hizliresim.com/V2d58V)

bugün bir damper kazası daha yaşandı, bu sefer ölen yok, neden mi? güya modern tasarımlar yapacağız diye kuş kondurup yandaş müteahhite verdiğimiz işlerden biri olmadığı için... betonarmeye bakın, prefabrik yuvalar tam yerinde ve de darbeye karşı etkili... sonuç ortada!

http://i.hizliresim.com/Y5lVlz.jpg (http://hizliresim.com/Y5lVlz)

http://i.hizliresim.com/8EbXbV.jpg (http://hizliresim.com/8EbXbV)

onursumer
22-09-2014, 11:45
damperi almış aşağı, olması gerekende bu zaten

diğerinin videosunda bile lego normal olmadığı belli lego gibi yıkılıyor

34btr1907
22-09-2014, 21:35
buda 5 eylülde yaşanmış samatya sahilinde akıllanmıcaklar

http://www.youtube.com/watch?v=q61PDL7R1ps

http://www.youtube.com/watch?v=q61PDL7R1ps

SerkanYazgan.
22-09-2014, 21:38
Bu nedir allah aşkına, nasıl bir sorumsuzluk. Üstteki geçen vatandaşında hiç umrunda değil. sövsen bir dert sövmesen bir dert. Hepsinin .... doldurun işte.

KOSEREN
22-09-2014, 21:54
Kafalarıda çalışmıyo,iş makinasının lastiklerini yarıya kadar indirseler problemsiz geçecek.Öttürürler ama onu,zararı kat kat alırlar o şirketten.

0zan
22-09-2014, 22:30
Avcılardaki üst geçidi yapan firma "biz doğal afetlere karşı hazırlık yaptık bu durum öngörülemez bir durumdur" gibi bir açıklama yapmıştı.

Bir binada yangın veya deprem riski için nasıl önlem alınıyorsa aynı şekilde üst geçitlerde de damper ve benzeri riskler için de önlem alınması ve inşasının bu doğrultuda yapılması gerekmektedir.

Böyle bir risk vardır örnekleri yaşanmıştır ve gördüğümüz üzere yaşanmaya da devam etmektedir.

Kaldı ki İstanbuldaki üst geçitlere, damperler depremlerden daha fazla zarar vermiştir.

Hal böyle olunca da damper ve benzeri risklerin öngörülemez olduğu savunması oldukça yersiz ve mesnetsizdir.

camsemih
22-09-2014, 22:41
eskiden yolda karşıdan karşıya geçerken önce sola sonra sağa bakılırdı şimdi üstgeçittede önce sola sonra sağa sonra havaya sonra tekrar sola bakıp öyle geçmen gerekiyo.

mimarsertac
23-09-2014, 13:00
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27259368.asp

Emre Ekrem
23-09-2014, 14:05
Bu aralar sıklaşmaya başladı bu ve benzeri olaylar.

Berkan
23-09-2014, 14:13
kamyonlar ozellikle hafriyat kamyonları sapık gibi gittikleri sürece daha cok gorürüz. gecen gün 80 limitli yolda (sultangazi - istoc yolu 3 seritli koca yol) koca hafriyat kamyonunun bana bir makası ve sonra bir gidişi varki aman allah ilerde radar bitip 110 yada 120 ye cıkınca gecebildim anca

XSi
23-09-2014, 14:32
kamyonlar ozellikle hafriyat kamyonları sapık gibi gittikleri sürece daha cok gorürüz. gecen gün 80 limitli yolda (sultangazi - istoc yolu 3 seritli koca yol) koca hafriyat kamyonunun bana bir makası ve sonra bir gidişi varki aman allah ilerde radar bitip 110 yada 120 ye cıkınca gecebildim anca

Bi o yol bide kemerburgaz yolu ruh hastasi kamyon soforleriyle dolu..

huseyinturk
23-09-2014, 15:07
Biri çelik biri betonarme yapı. Bütün gelişmiş ülkelerde çelik daha yaygın ama görüldüğü üzere bize yaramıyor. Üniversitede hocalarımdan biri ısrarla çelik yapıların avantajlarını anlatırdı, niye yaygın deği diye merak ederdim hep sebep ortada

ghibli06
23-09-2014, 19:30
Biri çelik biri betonarme yapı. Bütün gelişmiş ülkelerde çelik daha yaygın ama görüldüğü üzere bize yaramıyor. Üniversitede hocalarımdan biri ısrarla çelik yapıların avantajlarını anlatırdı, niye yaygın deği diye merak ederdim hep sebep ortada

kutu profilden üst geçit yapılınca böyle oluyor...