Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 Mazda MX-5 Tanıtıldı
PiscocuK
02-05-2016, 08:33
Araçların birebir aynı olduğunun spiderin japonyada mazda tarafından üretildiğinin üstelik spiderın turbolu olduğunu çok daha önü açık olduğunun farkındayız dimi?
araçlar birebir nasıl aynı olabiliyor?
şimdi mercedes renonun 1,5 dizel motor bloğunu kullanıyor bu iki araç birebir aynımı?
yada tgp motor kullananlar minisi 207 si bunlar hep aynımı?
biri mazda biri fiat ozaman s2k dahil tüm cabriolar aynı mı
ister ön yargı diyin ister adını siz koyun fiat uçak yapsa 100 k fiyatı olsa almam.
PiscocuK
02-05-2016, 08:36
bu araç durumu olana ikinci araç olur sürüş keyfi yaşatır
drag roll drift kovalayanlara hitap etmez.her cabrionun eti yenmez beyler :)
scorpion
02-05-2016, 09:08
124 spider, mx5'den daha pahalı yurtdışında. Türkiye'de tam tersi olursa mazda bunu açıklar bilemiyorum.
124'ün abarth (1.4 178hp sanırım) versiyonu var bu arada. Türkiye'ye hangileri gelir bilemiyorum ama abarth olanı getirir fiyatına 120-130'u geçirmezlerse bence mazda için geçmiş olsun.
şimdi mercedes renonun 1,5 dizel motor bloğunu kullanıyor bu iki araç birebir aynımı?
ister ön yargı diyin ister adını siz koyun fiat uçak yapsa 100 k fiyatı olsa almam.
Güzel kafaymış güle güle kullanın :):) benim söylediğim ile sizin anlattığınız arasından en ufak bir alaka yok baya baya saçmalamıssınız :) açıklamaya çalışmıcam çünkü anlayamayacağınızı biliyorum bi tavsiye veriyim ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın komik duruyorsunuz hadi iyi forumlar..
PiscocuK
02-05-2016, 10:43
Güzel kafaymış güle güle kullanın :):) benim söylediğim ile sizin anlattığınız arasından en ufak bir alaka yok baya baya saçmalamıssınız :) açıklamaya çalışmıcam çünkü anlayamayacağınızı biliyorum bi tavsiye veriyim ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın komik duruyorsunuz hadi iyi forumlar..
açıklasaydınız keşke anlardım belki
ha pardon orda s2k vardı dimi tü kaka ben
haklısın bende dert anlatmıcam konu sapmasın bir derdin varsa özelden yazabilirsin.yazık ki sende benim anlattığımı anlamamışsın selametle
gsi_club
02-05-2016, 11:53
benim hosuma gitti sahsen.bu zamana kadar 20 tane filan kullanisimdir isim dolayisi ile.kesinlikle siyah rengini almazdim bu kadar hassas bir renk görmedim dogrusu.gelen lastikler öle yabana atilacak lastikler degil yokohama advan gayet basarili.benden size bi tüyo arka bagaj kapagini acmak isterseniz plakalik yerinde bi dügmesi var ordan açiliyor.sormak istediginiz birsey varsa cevaplayabilirim bildigim kadariyla ama sunuda bildirmek isterim ben araci uzun uzun kullanmadim sadece gemiden indir bindir,parka sür seklinde.
ben normalinde manuel vites araba sevmem ama bu araç kesinlikle manuel olmali.is yerinden bi arkadasim ring de bu arabanin 1.5 in 2.0 daha hizli döndügünü söylemisti.ben daha elektrikli tavanli olani bizi limana gelmedi fakat fuarda görmüstüm ve o halini e hiç begenmedim.manuel tavan kullanimi da kolay.bu araç evin 1. araci olamaz.bu araç hafta sonlari güzel hava da ve pist te üstü açik gidilmek üzere yapilmis bir araç bana kalirsa
Bring Out Gimp
02-05-2016, 21:31
Mercedes Renault'nun 1.5 dizel bloğunu kullanıyor ve bu iki araç birebir aynı değil.
Zannediyorum bu soruyu soran ilk kişisin çünkü dünyadaki herkes bu araçların birbirinden farklı olduğunu biliyor.
THP motor kullanan araçlar da farklı.
Mesela Mini, 207-208, BMW 3, BMW 1;
Bu araçların hepsi farklı, birbirinden farklı şasileri var ve zaten farklı aks uzunluklarına sahipler.
Aynı motora sahip olmaları onları aynı araç yapmıyor.
Fakat bahsi geçen bu iki araç aynı; Mazda MX-5 ve Fiat 124 Spider aynı şasi ve alt bileşenler ile aynı fabrikada
ve tamamen aynı iç trimlerle üretiliyor. Direksiyona Fiat logosu koymuşlar birinde, diğerinde ise Mazda logosu.
Sadece kaporta dizaynında Mazda kendi tarzını yansıtmış Fiat kendininkini.
(aslında Mazda yansıtmadı çünkü MX-5 dizaynı bu değildir ancak araca bakınca bir Japon olduğu yine de hemen anlaşılıyor)
Ve araçların motorları farklı.
Ancak... Yeni Ford Mustang'in iki motor çeşidini ele alıp sadece motorundan dolayı bunlar aynı araç değil dersen Fiat ve Mazda'ya da aynı araç değil diyebilirsin. Kaldı ki örnekteki gibi bir fark yok ortada, biri 130hp diğeri 140hp.
Son olarak; Bence Fiat 100K'ya uçak yapsa alırsın.
PiscocuK
02-05-2016, 22:05
Mercedes a b cla gla ayni aracmi oluyor bu mantikta. Hepsi ayni motoru ve saseyi kullaniyor. Olay sadece saseden ibaretse gectim birinin atmosferik bitinin turbo olusunu
Cok fazla ikili diyologa girsin istemiyorum konu ama ben biseye hayir dediysem benim icin bitmistir almam dediysem almam dogruda olsa yanlista olsa. Yapi meselesi diyelim
neothenew
02-05-2016, 22:13
Valla şaseler aynı, direksiyon aynı, koltuklar bile aynı, tavan mekanizması aynı, aktarma elemanları aynı iki arabanın. Motorları farklı, şanzıman farklı, süspansiyonlar da aynıymış ama fiat mühendislerinin roportajlarda söylediklerine göre body-roll azaltmak için daha sert ayarlanmış 124'ün süspansiyonları mazdaya göre. İki araç da aynı fabrikadan çıkıyor sonuçta.
Birbirinizi kırmaya, gerginliğe değmez arkadaşlar.
124'ü fiat 90bin tl'den başlayan fiyata satarsa ben alırım. En azından servisi yaygın, bayisi yaygın. Mazda'nın avrupa yakasında bayisi yok, telefonla aradım ilgilenen yok. Satış görevlisi tok satıcı modunda, telefonda başından savıyor. Ne kadar mx-5 diyorum bugün, 120 bin tl'den başlıyor ama elimizde yok, 2 tane geldi showrooma, onlar da gelmeden önce satılmıştı zaten diye hava yapıyor. Alt tarafı mazda alıyoruz, gören de bentley alıyoruz sanacak havasından.
Almanci Tane-R
03-05-2016, 12:52
Denizlide de bayii Servis yok
PiscocuK
03-05-2016, 13:12
araca direk arkadan bakmamıştım lastikleri çok içeride kalmış. spacer şartoğlu şart.Recaro koltuklusu güzelmiş tuttum ama fiyat farkına değermi tartışılır.
Canselmo
03-05-2016, 13:17
ister ön yargı diyin ister adını siz koyun fiat uçak yapsa 100 k fiyatı olsa almam. evet mx5 ilr 124 birebir aynı motor sanzuman hariç
evet mx5 ilr 124 birebir aynı motor sanzuman hariç
Motor ve şanzıman farklı olduğuna göre "birebir aynı araçlardır" demek doğru olmaz.
Öyle görünüyor ki karakterleri tamamen farklı araçlar...
Rockford
03-05-2016, 15:28
fiatta fiyat listesi ne zaman acıklanacak bilgisi olan varmı?
SametYkn
03-05-2016, 16:49
Spider da kullanılan motoru fiat başka aracında kullanıyor mu
Bring Out Gimp
03-05-2016, 17:33
Motor ve şanzıman farklı olduğuna göre "birebir aynı araçlardır" demek doğru olmaz.
Öyle görünüyor ki karakterleri tamamen farklı araçlar...
Sence Golf 1.2 TSI ile Golf 1.6 TDI aynı araçlar mı?
Alfa' larda var MiTo ve Giuletta larda 1.4t 170 lik biraz kısılmış halidir çok farklı olacağını sanmıyorum bi yazılım egzozla 200 hp civarı olur stock s2k kadar rahat yürür bence hatta hızlı bile olabilir rx8 vs den falan net daha hızlı olur durum böyleyken mx5 tercih etmek bana saçma geliyor herkes istediğini alabilir tabiki herkes özgür..
dragstar
03-05-2016, 20:40
fiat 124 kesinlikle kapıma sokmam, şase fln komple mx5 motor kendilerinin ruhu olmayan bir araba, mx5 alıp üstüne sc kiti takarım, şuan çıkmamış olabilir en kısa sürede çıkar
Fiat Bravo'da ki Multiair ve Giullietta'da ki Multiair'ler de kullanılıyor.
Fakat 124 Spider'da biraz daha revize edilmiş olarak kullanılacak.
Öyle de olmak zorunda çünkü motorun hem enlemesine konumlandırılması hem de arkadan itiş ciddi mühendislik isteyen bir konu(bakınız Alfa 4C).
Sence Golf 1.2 TSI ile Golf 1.6 TDI aynı araçlar mı?
Konu vw olunca hepsi aynı :o
Şaka bir yana, bana göre bir aracın ruhunu ve karakterini belirleyen ana etmen motor ardından yol tutuş dur.
1.2TSI ve 1.6TDI bu bakımdan farklı karakterde araçlardır ve aynıdırlar diyemeyiz.
https://www.youtube.com/watch?v=99evov8GhIE
mavisi daha güzelmiş beyler...
SametYkn
04-05-2016, 10:57
Alfa' larda var MiTo ve Giuletta larda 1.4t 170 lik biraz kısılmış halidir çok farklı olacağını sanmıyorum bi yazılım egzozla 200 hp civarı olur stock s2k kadar rahat yürür bence hatta hızlı bile olabilir rx8 vs den falan net daha hızlı olur durum böyleyken mx5 tercih etmek bana saçma geliyor herkes istediğini alabilir tabiki herkes özgür..
tabi ki herkes özgür benim tercihim açık ara mx5 olur nedenini şöyle söyleyeyim Fiat bu işe sağlam bir giriş yaptı ama mazda dünya üzerinde Roadster olarak ün salmış ve öncülük eden bir marka o yüzden benim tercihim mx5 olur. Ayrıca araçlar aynı fabrikada üretilsede aralarında bazı farklar olacaktır. En güzel sonucu iki araçıda kullanarak anlayacağız.
PiscocuK
04-05-2016, 11:26
https://www.youtube.com/watch?v=99evov8GhIE
mavisi daha güzelmiş beyler...
09:55 - 10:00 dk lar arası diyorki apaçiler bu araç size hitap etmez :)
şu versiyonu çıksa da alsak
https://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/4hlCw5M-jUaJ2Es51qVCl6v9l_8=/1020x0/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/6232077/mazda-mx-5-rf-targa-9846.0.jpg
Fiat 124 spiderın tasarımı çok daha güzel bence. Ben yeni mx-5in arka tasarımını çok beğenmedim
https://www.youtube.com/watch?v=IehWG8unDn0
Otopark'ın paylaşmış olduğu video da gayet öğretici.
Sadık Özyer
06-05-2016, 14:23
video fethiyede çekilmiş be , her gördüğümde gaza getiriyordum bunlarıda gramı basmadı yanlamadı ah o telmesosun orda dönmediler bi.
video fethiyede çekilmiş be , her gördüğümde gaza getiriyordum bunlarıda gramı basmadı yanlamadı ah o telmesosun orda dönmediler bi.
İntercooler olmayinca yanlamiyolarmis boşuna GAZA getirmissin.
Nameless34
06-05-2016, 14:42
TRA Kyoto Widebody Kit äle :o:o
https://d37nk263jfz2p8.cloudfront.net/image/1/700/0/uploads/articles/mazda-mx-5-2-568148b23acd8.jpg
https://d37nk263jfz2p8.cloudfront.net/image/1/700/0/uploads/articles/mazda-mx-5-1-568145be57727.jpg
https://d37nk263jfz2p8.cloudfront.net/image/1/700/0/uploads/articles/mazda-mx-5-3-568148b8509c5.jpg
100 bin tl 0 km , daha keyıflı baska bır arac zor bulunur. fiat getirene kadar bu bedel ile verilen baska roadster yok.
Wankel Batu
06-05-2016, 17:03
fethiyede ki otelin ismini bilen varmi
hillside 10karakter
alperaslann
06-05-2016, 17:58
Hillside Beach Club. Ayrıca bence Fıat daha güzel duruyor.
scorpion
06-05-2016, 20:27
spoiler'a araba takmışlar :)
https://www.youtube.com/watch?v=IehWG8unDn0
Otopark'ın paylaşmış olduğu video da gayet öğretici.
Kilit yok dediler? Acaba yanlış bilgi mi verdiler? Spider ın amerika sitesinde baz versiyonunda bile kilitli diff olduğu yazıyor.
Kilit yok dediler? Acaba yanlış bilgi mi verdiler? Spider ın amerika sitesinde baz versiyonunda bile kilitli diff olduğu yazıyor.
spider derken ?
Wankel Batu
07-05-2016, 01:24
dogru söylediler amerika pazarinda ki halini bilmiyorum ama burdakiler de 2.0 da sadece kilit ve bilstein suspansion var
spider derken ?
corsa.....
dogru söylediler amerika pazarinda ki halini bilmiyorum ama burdakiler de 2.0 da sadece kilit ve bilstein suspansion var
Merak ettim mazdanında amerika sitesine baktım 2.0 ın bile baz donanımında kilit yok ,eğer spider amerikadaki gibi baz donanımda bile kilitle gelirse mx5 için çok çok büyük bir eksi..
Kilit ve suspansiyon ust donanimda var galiba videolardan birinde oyle diyor
Şu arabaya neden duratec 2.3 MZR destroke yapıp koymazlar anlamam 1.6 duratec turbo ile çok rahat 250hp civarinda bir araç çıkarabilirlerdi diye düşünüyorum üstün körü..
Genel olarak RT versiyonu çok güzel..gelir mi bilinmez.
Valla tipi falan diyen cok oldu da, araba muazzam.
http://i1031.photobucket.com/albums/y373/REV9Autosport/by_raymond_zpsmtx8ua25.jpg
Almak istediğim araçlar listesinde. İnşallah o maddi seviyeye gelirim de o hissiyatı yaşarım.
Araba çok güzel sadece arkası biraz eğri büğrü geldi bana ısınamadım
SametYkn
09-05-2016, 12:59
Almak istediğim araçlar listesinde. İnşallah o maddi seviyeye gelirim de o hissiyatı yaşarım.
kesinlikle sana katılıyorum o günü iple çekiyoruz 106 nın yanına koyabilecek durumum olursa tadından da yenmez :)
_driver_
09-05-2016, 14:16
http://i.hizliresim.com/VakkBV.jpg (http://hizliresim.com/VakkBV)
Yollara çıkmaya başlamış
(Fbtan alıntıdır)
Neredeyse tüm tanıtım videolarını izledim içim kıpır kıpır oldu.
Adamlar yardıra yardıra test ediyorlar 9lt geçen olmamış. Carviser 7.2 lt de kalmış ki oda gazlayarak test ettik dedi.
Oturma pozisyonunu beğenmemişler yüksek diye ve direksiyon derinlik ayarı yokmuş. Test etmedim ama bence bu tip araçlar için en büyük 2 eksik.
CRX'im varken sparcolarla birlikte koltuk 3-4 cm daha aşağı inmişti. üzerine birde omp offsetli direksiyon takınca tam bir gokart arabası hissi veriyordu inanılmaz keyif alıyorum kullanırken. Direksiyon kucakta, ayaklar neredeyse paralel, toto tabanda.
Sattıktan sonra her araçta öyle oturma pozisyonu aradım ama maalesef yok. MX5 ve GT86 benzer yapıda ama MX5 de de bu sıkıntı mevcut.
Neyse günün birinde alırız inş.
Recaro lu hali çok ii.
sweatcaptain
09-05-2016, 14:45
lansman resımlerınde neden hıc ustu kapalı bı resmı yok? böyle mi bincekler bu araca :D
burkaykalyon
09-05-2016, 14:47
Dün Yeniköy'de gördüm ben. Kırmızı rengini. Ciddi başarılı olmuş.
Neredeyse tüm tanıtım videolarını izledim içim kıpır kıpır oldu.
Adamlar yardıra yardıra test ediyorlar 9lt geçen olmamış. Carviser 7.2 lt de kalmış ki oda gazlayarak test ettik dedi.
Oturma pozisyonunu beğenmemişler yüksek diye ve direksiyon derinlik ayarı yokmuş. Test etmedim ama bence bu tip araçlar için en büyük 2 eksik.
CRX'im varken sparcolarla birlikte koltuk 3-4 cm daha aşağı inmişti. üzerine birde omp offsetli direksiyon takınca tam bir gokart arabası hissi veriyordu inanılmaz keyif alıyorum kullanırken. Direksiyon kucakta, ayaklar neredeyse paralel, toto tabanda.
Sattıktan sonra her araçta öyle oturma pozisyonu aradım ama maalesef yok. MX5 ve GT86 benzer yapıda ama MX5 de de bu sıkıntı mevcut.
Neyse günün birinde alırız inş.
Recaro lu hali çok ii.
NC kasalarda bi dumeni vardi koltuk yuksekliginin, yabanci bi forumda okumustum. Bunda da bulunur bi yolu.
NC kasalarda bi dumeni vardi koltuk yuksekliginin, yabanci bi forumda okumustum. Bunda da bulunur bi yolu.
Neymiş acaba, benim nc kasam var her hangi bir dümen bilmiyorum. Varsa harika olur, oturus pozisyonu ve direksiyon derinlik problemi benim araçta da var ama sandıgınız kadar rahatsız edecek bir durum degil.
Wankel Batu
09-05-2016, 17:07
sizce hangi renk alinmali?
Ben siyahi cok begendim.Alma asamasina gelirsem büyük ihtimalle siyah alirim
Neymiş acaba, benim nc kasam var her hangi bir dümen bilmiyorum. Varsa harika olur, oturus pozisyonu ve direksiyon derinlik problemi benim araçta da var ama sandıgınız kadar rahatsız edecek bir durum degil.
Böyle yardımcı olayım.
http://www.mazdaspeedy.com/2012/10/lowering-stock-nc-seat.html
Böyle yardımcı olayım.
Benden once yardimci olunmus, aynen buydu olay.
https://www.youtube.com/watch?v=W5B5n_ncdIs
x-5 rf
mx-5 rf , edit geri gelsin.
oy harikaymış, ilk fırsatta bakayım ben bu işe.
Böyle yardımcı olayım.
www.mazdaspeedy.com: Lowering stock NC seat (http://www.mazdaspeedy.com/2012/10/lowering-stock-nc-seat.html)
teşekkurler arkadaşlar
dragstar
10-05-2016, 10:38
2.0 larda kilit var diye biliyorum
Incelemelerde vites topuzu zangir zangir oynuyor :D Neden o sekilde birakmislar acaba
100.000 liraya 0 km bu kadar keyifli araba, inşallah bol satar bol bol görürüz yollarda.1.5 motora göre harika ses çıkıyor yalnız güzel bi egzozla çok keyifli olur.Tasarım muazzam bence kırmızıyla,beyazı çok yakıştırdım.
dragstar
10-05-2016, 11:49
düşünmeden alıcağım bir araba
altugkocer
10-05-2016, 11:51
İster günlük kullan, ister hafta sonları. Param olsa ben de düşünmeden alırdım. Ön farları bi tık büyük olsa tadından yenmezmiş aslında. İnşallah büyük satış rakamlarına ulaşır da birkaç sene sonra ikinci el, uygun fiyatlı alabiliriz :D
Canselmo
10-05-2016, 12:13
Acıkcası tek kafa karıştıran noktası bana göre motoru, tamam 1.5 motor yeterli demişler ama 124 de gelen motor en azından turbolu önü acık 200 hp hayal değil, 124 bana göre daha yakışıklı görünüyor buda kişisel tercihtir. Ee bide fiyatı da en az 10 bin ucuz olursa, en mantıklı 124 olur bence mx5 almadan önce 124 ün beklenmesi gerekli
İster günlük kullan, ister hafta sonları. Param olsa ben de düşünmeden alırdım. Ön farları bi tık büyük olsa tadından yenmezmiş aslında. İnşallah büyük satış rakamlarına ulaşır da birkaç sene sonra ikinci el, uygun fiyatlı alabiliriz :D
Maalesef bu pek mümkün değil.
Zira Türkiye kotası şimdilik aldığım bilgiye göre yılda 100 araç şeklinde.
Acıkcası tek kafa karıştıran noktası bana göre motoru, tamam 1.5 motor yeterli demişler ama 124 de gelen motor en azından turbolu önü acık 200 hp hayal değil, 124 bana göre daha yakışıklı görünüyor buda kişisel tercihtir. Ee bide fiyatı da en az 10 bin ucuz olursa, en mantıklı 124 olur bence mx5 almadan önce 124 ün beklenmesi gerekli
1.5 motor agırlık nedeniyle oldukça verimli diyorlar. 8.xx sn 0-100ü vardı. Bir süre atmosferik keyfi çıkarıldıktan sonra garanti bitimi bolt on turbo yada supercharger beslemesi yapılabilir.
124 daha uygun fiyatla gelirse tercih edilebilir.
onunda oturma pozisyonu vs bakmak gerekli umarım biraz daha iyileştirme yapılmıştır.
altugkocer
10-05-2016, 14:27
Maalesef bu pek mümkün değil.
Zira Türkiye kotası şimdilik aldığım bilgiye göre yılda 100 araç şeklinde.
100 araç azmış yav. Belki talep artarsa daha fazla getirtirler.
100 araç azmış yav. Belki talep artarsa daha fazla getirtirler.
otopark videosunda söylemişti genel müdür. 2.0 siparişle gelecek onun dışında 100 içerisinde 23 gittikleri yerdeki test aracları, 30 a yakın siparis alınmış vs.vs :)
Test araçlarının çoğu satıldı...
İlk test aracını bekleyemediği için 83 yaşında Mx-5 koleksiyonu olan bir amca aldı :)
Araba iyi hoş ama servisi düşündürüyor maalesef...
Mitsubishi ve Mazda markalarında, periyodik bakım ve kaza dışında servis ihtiyaçları diğer markalara nazaran çok alt düzeyde olduğundan bu konuda kaygı duymayın derim...
Sorun da burada abi, Ankara'da mazda 2 yi götürebileceğimiz düzgün bir yetkili servis bile yok. Yedek parçadan sarfları alıp, kendimiz yaptırıyoruz bakımını. Yedek parçadaki çalışanları görünce servise girmeye korkuyor insan...
Şimdi otopark testini izledim de araç çok güzelmiş. Sesi stockken bile iyiyse egzoz ve filtreyle çok daha iyi olur
individual
10-05-2016, 16:15
1.5 ile 2.0 Mazda mx5 vw scirocco motor seçeneği gibi olmuş.
oda zamanında 1.4 TSI 160 2.0 TFSI olarak satıldı.
Verileri bir birine çok yakındı kimse 2.0 tercih etmedi.
1.5 mazda için bence yeterli.Çok güzel üstünü açıp sahipde gezilir.Ufak virajlarda hafif drift de yapar.
Bence 100bin tl fiyat olarak bu kalitede bu tasarıma sahip başka araba yok.
2.el kim bilir kaç kişinin bindiği canını çıkardığı s2000'lerden çok mantıklı.
Otomatik gelse çok iyi olurdu kanımca ama zannedersem gelmicek bu kasada.
individual
11-05-2016, 10:44
Geçen gün şu eski mx5'ler ne oldu fiyatları diye bir bakayım dedim.
yenisi 100.000TL bandın'dan satılmaya başlanıcak ama eskileri yenisi ile nerdeyse aynı parayı istiyor.
bir eski kasa sahipleri fiyatları indirmesi lazım.
Yani benim 120.000TL param var sırf 2.0 diye bir eski kasayı almam gider yeni 1.5 orta paket recaro koltuklu alırım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-ozan-dan-hatasiz-mazda-mx-5-roadster-coupe-otomatik-295052483/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-mx-5-coupe-otomatik-25000km-hatasiz-294703244/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-ozan-dan-hatasiz-mazda-mx-5-roadster-coupe-otomatik-299129359/detay
SametYkn
11-05-2016, 10:51
yenisi 100.000TL bandın'dan satılmaya başlanıcak ama eskileri yenisi ile nerdeyse aynı parayı istiyor.
Yani benim 120.000TL param var sırf 2.0 diye bir eski kasayı almam gider yeni 1.5 orta paket recaro koltuklu alırım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-ozan-dan-hatasiz-mazda-mx-5-roadster-coupe-otomatik-295052483/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-mx-5-coupe-otomatik-25000km-hatasiz-294703244/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-ozan-dan-hatasiz-mazda-mx-5-roadster-coupe-otomatik-299129359/detay
Bu yüzden arabalar ilanda duruyor aylardır güncelleniyor yada farklı kullanıcı adları ile aynı araçları tekrar ilana koyuyorlar dediğin gibi o paralara 0 km alırım
Tamamen saçmalık.Kaldı ki yeni kasanın 1.5 i eskisinin 2.0 i kadar performanslı.Aralarında 190kg ağırlık farkı var ve eskisinin otomatik olmasını saymıyorum bile.Mazda'nın zaten 2008-2014 arası çıkardığı modeller hep baştan savma.Krizden dolayı o dönem çıkan araçlarının ne tasarımları adam gibi nede teknolojileri.2014 ten sonra şahlandı Mazda...90 lı yıllarına geri dönecek bu gidişle Rx-9 da geliyor,bakalım:)
Böyle yardımcı olayım.
inecek inecek, ben 68'e aldım benim miata'yı. 2011, 40bin km. kız gibi araba. çokta memnunum, hatta aşığım. Bir jant almayı bekliyorum, sonra konusunu açıp tanıtıcam arabamı. Baya zevkle binecegine suphen olmasın.
omrumtolga
03-08-2017, 23:46
2016 model Nd kasa 2.0 modelini bir sure kullandim ve otv dusunulunce 1.5 inin daha mantikli oldugunu soyleyebilirim. Satmamak uzere Recaro koltuklu 1.5 modeline elbet bir gun sahip olabilmek dilegiyle...
Hala ayni fikirdeyim...
Yeni mx5in cizgilerini begenmiyorum... Hergun gormeme ragmen! cx5 ve cx9 ise cok guzel... 3 ve 6da...
Mazda ya sahlanir ya batar... Cunku iyice piyasaya cevap veremez durumda suan... ABD gibi bir pazarda, ki mazda gibi kucuk bir uretici icin cok onemli, alternatif sunamaz duruma geldi...
Skyactive yatirimlarina devam ediyorlar ve motor gamlari cok cok az.... 2017de cikacak olan yeni rx7 ertelendi. En son okuduguma gore 2020leri gececek sanirim performans modelleri falan...
Mesela aile tipi Van satmiyor artik... Mazda2 yok... MX5 disinda sport car sinifinda yok, ki mx5 roadster bir otomobil, spor araba demeyi uygun gormuyorum... Ticariler yok, pickuplar yok falan filan...
Umarim bir atilim yaparlar...
Suan turbo oyguladigi motor 2.5 skyactive... 87 oktanla 220 93 oktanla 250hp guc uretiyor (ABD benzin standartlari) cx9da kullanildi...
Bu motor uzerinden yururse zaten Turkiye de ancak dergilerde yurt disindan haberler tadinda goruruz bu arabalari...
Sti_Ozan
04-08-2017, 11:33
O eski mx5 in yerini hicbisey tutmaz bence be,farlari vs hala cok hos bi araba bence
Yeni rx7 tam bir tasarım harikası. Güzel bir güçle makul bir ücretle piyasaya sunulsa iş yapar bence.
Yiğit G.
04-08-2017, 17:48
Yeni rx7 tam bir tasarım harikası. Güzel bir güçle makul bir ücretle piyasaya sunulsa iş yapar bence.
dediğin buysa ben hiç begenmedim , SLK gibi olmuş almanlara benzemiş.. Bence japon ruhu olmayan bir araç ve rx-7 nin bu olacagına inanmıyorum.
https://www.mazda.com.tr/assets/master/mazda-spirit/kodo/rx_vision_gallery/7/rx_car_page_gallery___03.jpg
Ceo MX5 ile devam, 1.5 ile 2.0 neyinize yetmiyor demis :)
Mazda RX-9 – CEO Kills Hope for RX-7, RX-8 Rotary Successor (http://www.roadandtrack.com/new-cars/future-cars/news/a31802/mazda-ceo-kills-hope-new-rx-9/)
1.5-2.0 ustunu zaten tr de goremiyoruz :D Mazda 3 mps vardi 3-5 tane. Bie defa yolda denk geldim bir daha da hic gormedim :D
Amerika pazari icinbuyuk hacimli arac sart :)
Yiğit G.
04-08-2017, 19:11
Ceo MX5 ile devam, 1.5 ile 2.0 neyinize yetmiyor demis :)
Mazda RX-9 – CEO Kills Hope for RX-7, RX-8 Rotary Successor (http://www.roadandtrack.com/new-cars/future-cars/news/a31802/mazda-ceo-kills-hope-new-rx-9/)
artık hiçbir firma 90 larda ki gibi 3-5 farklı spor araç üretmiyor... Eskiden Nissan a bakardın aynı yıllarda nxcoupe , skyline , 300xz , pulsar gti , micra turbo gibi ürün gamı olurdu... Yani bayiye gittin mi bu araçları görürdün... Mazdaya bakardın mx-5 , rx7 , mx3 - mx6 , 323 gt-r , 323 coupe , 626 coupe , lantis typeR vs seç beğen al...
Şimdi firmalar 1-2 adet spor araç ile idare ediyor.. Mazdanın amacı hiçbir zaman çok satmak olmadı.. Batıyordu firma yine umurlarında olmadı.. Mazda garip bir firma.Bizim aracımızı alan alır almayan umrumuzda değil formatı var adamlarda.Ama cidden amerika , japonya ve özellikle ingilterede hala bazı modellerin sağlam pazarı var..
omrumtolga
04-08-2017, 19:31
Kült bir modelden bahsediyoruz. Bence mx-5 ve RX serisi mazda için olmucek iki seridir. Tabi uretimler devam ederse. Etmezse de ileride koleksiyon araci olarak kalir bu modeller. Her zaman icin ozel olan araclar ozel olarak kalir. Bakiniz: honda nsx, BMW Z3, Volkswagen 69 beetle gibi gibi Maalesef s2000 yazamiyorum cunku TR de temiz nadir arac kaldi umarim onlarda bu temizliklerini korurlar
artık hiçbir firma 90 larda ki gibi 3-5 farklı spor araç üretmiyor... Eskiden Nissan a bakardın aynı yıllarda nxcoupe , skyline , 300xz , pulsar gti , micra turbo gibi ürün gamı olurdu... Yani bayiye gittin mi bu araçları görürdün... Mazdaya bakardın mx-5 , rx7 , mx3 - mx6 , 323 gt-r , 323 coupe , 626 coupe , lantis typeR vs seç beğen al...
Şimdi firmalar 1-2 adet spor araç ile idare ediyor.. Mazdanın amacı hiçbir zaman çok satmak olmadı.. Batıyordu firma yine umurlarında olmadı.. Mazda garip bir firma.Bizim aracımızı alan alır almayan umrumuzda değil formatı var adamlarda.Ama cidden amerika , japonya ve özellikle ingilterede hala bazı modellerin sağlam pazarı var..
Muhendis firmasi ve pazarlama yonune cok kafalari basmiyor maalesef...
Spor arac sinifi sadece bir ornek, 90larda ki atilimdan sonra 2000 baslarinda coktuler resmen... Tek tek siniflari biraktilar... toplam modelleri asagidaki linkte... Ticari van, Aile minivan, 9 serisi ve performans modelleri bitti...
Amerika da fena degil... Ama Turkiye de ki gibi en az ariza yapana araba algisi yok. OZellikle ford ortak uretimi modellerde ve meksika uretimlerinde transmission ve klima sorunlari had safhada...
Dun hayalimdeki mazdalardan birisi olan ama burada artik eskimiste olsa edineyim dedigim bir mazdayi denedim...
Mazda6 3.0 v6 SW... emin ol benim mazda6 mps kadar heyecanlandiran bir araba diyebilirim... Klima sorunlu cikti onda da... Hakeza ablama aldigimiz 2.3 mazda3tede benzer sorun...
Velhasil, dediginiz gibi, urun gamini baya bir azalttilar... Skyactive ler ile atilim yapabilirler mi, emin degilim...
1.5-2.0 ustunu zaten tr de goremiyoruz :D Mazda 3 mps vardi 3-5 tane. Bie defa yolda denk geldim bir daha da hic gormedim :D
Amerika pazari icinbuyuk hacimli arac sart :)
4 adet geldi
Gri, beyaz, kirmizi ve siyah... Gri arkadasimdaydi bir kac yil... Amerika da yavas yavas alisiyor kucuk hacim ve asiri besleme olaylarina ama burada satilan arabalarin buyuk cogunlugu SUV, Buyuk aile Vanlari falan olunca ne olursa olsun yine HAcim hacim hacim diyorlar...
PiscocuK
09-07-2019, 10:38
Bir güncel çekelim :)
Son durum nedir arkadaşlar varmı bu araçlardan alan kullanan.ilk çıktığında test sürüşü yapmıştım şimdi ise kafa karıştırıyor aç üstünü efil efil.Tabi fiyatlar nirvana
RF ile arasında çok fark varmı RF ye extra para vermeye değermi acaba.Sahibinden de bir kaç araba var recaro koltuklu çok beğeniyorum.İlk fırsatta konuyu baştan yeniden okuyacağım
CloudGrey
09-07-2019, 10:59
gırtlak dolu rf 2.0 skyactive otomatik vites 2017de 177 bin tlye türkiye satışı var.
gırtlak dolu rf 2.0 skyactive otomatik vites 2019da 366 bin tl türkiye satışı
ortadoğuda doğduğum bu günede lanet olsun.
Muharrem C.80
09-07-2019, 16:31
gırtlak dolu rf 2.0 skyactive otomatik vites 2017de 177 bin tlye türkiye satışı var.
gırtlak dolu rf 2.0 skyactive otomatik vites 2019da 366 bin tl türkiye satışı
ortadoğuda doğduğum bu günede lanet olsun.
Bu kasa ilk çıktığı 2016 senesinde fuarda power sense pakedi 108bine bırakmışlardı..
Aracın otomatiği var.Almanyada 5 gün kadar 2.0 otomatik olanı kiraladım.Özellikle 2.0 ve otomatik olmasına,ve aracın sadece 2000 km de olmasına rağmen ortalama 7.1 litre yakıtı beni çok şaşırttı.
PiscocuK
15-08-2019, 11:37
Bugun servisleri aradim kimsede test araci kalmamis
İki gundur youtube test videolarini izliyorum herkes gonlune gore konusmus kafalr karisti
RF ye takilmistim ama onunda uzeri tamamen acilmiyormus :)
Fikir sahibi olayim diye facebookta bir gruba girdim azima sictilar kafalar baska yerde :)
Bizde bir cok arabayla iyi iliskilere girdik hayalimizde arabalar sakladik ama koru korune bukadari fazla.
Velhasil birsey konusamadik bir bilgi sahibide olamadan gruptan ayrildim
Bildiginiz bir bayide test araci varmidir yardimci olursaniz sevinirim. Yaz bitmeden saclarimizi ruzgarlarla dans ettirelim :)
Bugun servisleri aradim kimsede test araci kalmamis
İki gundur youtube test videolarini izliyorum herkes gonlune gore konusmus kafalr karisti
RF ye takilmistim ama onunda uzeri tamamen acilmiyormus :)
Fikir sahibi olayim diye facebookta bir gruba girdim azima sictilar kafalar baska yerde :)
Bizde bir cok arabayla iyi iliskilere girdik hayalimizde arabalar sakladik ama koru korune bukadari fazla.
Velhasil birsey konusamadik bir bilgi sahibide olamadan gruptan ayrildim
Bildiginiz bir bayide test araci varmidir yardimci olursaniz sevinirim. Yaz bitmeden saclarimizi ruzgarlarla dans ettirelim :)
ahennklee mi :D
PiscocuK
15-08-2019, 15:21
ahennklee mi :D
Hemde nebicim :)