PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aliexpress dispute to claim

Maxi
05-09-2014, 08:10
buranın kuralları biraz farklı galiba ebayden.
bir dispute açınca satıncının onay vermesini bekliyoruz
ya vermez ise, problemi nasıl yükseltiriz?
yada satıcı cancel yaparsa bizim disputeyi ne yaparız?

lnd_samet
05-09-2014, 09:21
dispute diyince , karşı tarafın sucu onaylaması gerekiyor.
eğerki kargoda kaybolma varsa inceleme yapılıyor 15-20 gün sonra iptal gerçekleşiyor.
ama satıcı direk ok verirse hemen iade oluyor.
ebay dan farklı yavaş ama garanti işleyen bir sistem bence.

Maxi
05-09-2014, 12:09
tamam işte satıcı onaylamaz ise nasıl claim açıcam ben
yani sorunu nasıl aliexprese yükselticem?

lnd_samet
05-09-2014, 12:23
satıcı onaylamazsa dediğim gibi 14 günlük süreç işliyor. bu sırada muhtemelen (anladığım kadarıyla) satıcı ürünün size teslim edildiğini ispatlaması lazım.
eh kargodada size teslim edilmediği göründüğü içi iade gerçekleşiyor.
yani bizim get gibi ama olmazsa otomatik onaya geçiyor.

phoenixs
05-09-2014, 12:59
Hocam ebay da her ürünü takip numarası verilmiyor ama aliexpress de her ürünün takip numarası var bu numara baz alınıyor bu numaranın aktifliği de 3-5 günü bulabiliyor bundan dolayı geri dönüşüm süreci biraz uzun oluyor ama sıkıntısız halloluyor

SinanAdalı
05-09-2014, 19:29
Ben 1 tane kol saati aldım. 15 gün içinde geldi 2 gün sonra takip numarasını satıcı ile yazıştım hemen bildirdi. Sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü insanlar oradan gerçekten iyi para kazanıyor, birde yıldızı fazla olan ve feedback yüzdesi yüksek olanlara bakmanızı tavsiye ederim. Kaldıki bi problem yaşattığında bu insanları hemen oradan atıyorlar IP numarasınıda alıyorlardı sanırım. Önem gösteriyorlar.

darkmoon
05-09-2014, 20:28
aliexpress komple çin ebay gibi uluslararası satıcıları benim bildiğim yok.. zaten alibabanında yan kuruluşu.. biri toptancı diğeri tane tane satıyor..
karşı çıkarsa benimde bildiğim hiç başıma gelmedi ama bekleme süresi gene var yani karşı geldi disputeye diye o dosyayada dava kapanmıyor.. bununda nedeni genelde geç gelen kargolardan ötürü oluyor..

oxygen
05-09-2014, 22:08
Aliexpress kullanıcının haklarını çok iyi savunuyor. Satıcılarında çoğu iyi, ben daha kötü satıcıyla karşılaşmadım ve çok alışveriş yapıyorum.

2 olay anlatayım,

Birinde definin çakma yağ basınc saati aldım bozuk geldi. Satıcıya yazdım hemen yenisini yolladı. Yolladığı da bozuk çıktı, söyledim bozuk diye hemen para iadesi yaptı.

Öbüründe de yedek anahtar aldım, ürün uzun süre gelmedi. Satıcı belki kargoda kaybolmuştur, ben sana geri ödeme yapıyorum eğer ürün gelirse tekrar ödeme yaparsın dedi :)

Ben işim dolayısıyla yıllık yaklaşık 10m doların üzerinde çinden ithalat yapıyorum. Normalde çinde ticaret yapanlara hiç güvenilmez, hep çakallık peşindelerdir ama aliexpress baya iyi bu konuda.

Rawr
05-09-2014, 22:45
Aranızda problem olduğunda burdan da cözebiliyorlar : http://channel.alibaba.com/complaint/home.htm

Maxi
06-09-2014, 08:16
bende soyle bir durum var
2 sorunlu alisverisim var
birincisi istedigim gibi gelmedi, 125 wattlik isitici istedim 12 watt geldi.

digeri ayakkabi turu birsey
tracking numarasi var ama takip edemiyorsun yani sahte numara sanirim, ortada mal yok yani.
bu ikisine dispute actim, saticilar onaylamiyor.
onaylamazlarsa ben bu sikintiyi nasil yukselticem onu merak ediyordum.

darkmoon
08-09-2014, 22:08
tracking konusunda çinlilerin genel tarzı böyle ebaydada böyle çakma tracking no lar giriyorlar.. biraz daha bekle derim.. watt olayında çinliler öyle bende cree led park ampülü aldım güya 75 watt direnç ölçdük toplasan 4.5 watt çekiyor :) ama iyi aydınlatıyor o başka.. çinliler bilgileri çok abartıyor sallıyor..

direk çin değil ama hongkong merkezli satıcılar onlarda çin ama biraz daha üst sınıf elit dürüst oluyorlar avrupayada satış yapıyorlar çünkü ..

onursumer
08-09-2014, 23:40
bende ara ara alışveriş yapıyorum satıcılar daha çok sorunu çozme taraftarı fakat bazen donuş yapmaları veya çozum uzayabiliyor birtane alışverişimde sadece kargoya verilmesi 9 gün sürmüştü :D

geçen gün birtane donuşturucu aldım 12dolarlık birşeydi girdikleri tracking number çalışmıyordu 5 gün kadar bekledim ve mesaj attım, bana kargoyu verdiğini bi sıkıntı olabiliceğini eğer istersem yeniden gonderebliceğini veya para iade yapabiliceğini soyledi bende yeniden gonder lazım dedim

5 gün ara ile iki pakette geldi ilkinde bir karışıklık olmuş herahldeki takip edememişim oda edemedi gerçi :D

5500
27-09-2014, 07:57
EMS ile ürün getiren oldumu? 5 gün oldu Çin'den çıkışı olalı halen TR'ye girmedi çıldırcam :)

darkmoon
27-09-2014, 13:17
bekle acele atme .. bende sorıyım bir soru .. ilk defa araba elektronik dışnda ayakkabı sipariş vericem 30 dolar yazıyor ama çok beğendim modelini fashion tipi bir şey.. ayakkabı gelirmi takılırmı yasakmı bilen varmı cep tel muhabbeti gibi bir şeyi yok dimi..

lnd_samet
27-09-2014, 15:03
yok yok gelir abisi