PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karbüratörlü araç yardım

K.Kaan
06-09-2014, 19:18
Daha önce birkaç konuda aracımla ılgılı silkeleme sıkıntısıından bahsetmiştim. Lpg yi söktüğümüzden beri bu konuyu bir türlü düzeltememiştim. Şimdiye kadar benzin deposu değişti benzin hattı kontrol edildi, benzin filtresi yoktu takıldı sıfır, dağıtıcı bidon sıfır takıldı, sıfır takım buji takıldı, buji kabloları bobin kablosu sıfır takıldı, bobin değişti,distribitör kapağı sıfır takıldı, sibop ayarı yapıldı bu problem gitgide kendini tekrar göstermeye başlayınca bugün tekrar karbüratör söküldü ve aşırı bi taşırma olduğu ortaya çıktı. Çin malı karbütratör vardı üzerinde. Renault dan sıfır mais ürünü karbütar aldım onu taktık ve problem hala devam etmekte. her viteste sabit hızda 2500 3000 devirde araba ufak ufak silkelemeye başlıyor, rampada daha da belirginleşiyor, gaza oturunca araba teklemeden deparlanıyor normal şekilde ama sabit gazda giderken bu problem yaşanıyor. Son çare olarak platin buji takıcaz dendi haftaya o bujilerle değişicez. Karbüratörcüm bilinen eski bi usta işçiliğine sonuna kadar güvendiğim ama ne yaptıysak problemin önüne geçemedik. Sabah 9 dan aksşam 6 7 ye kadar uğraşmış olsakta. Daha önce böyle bi problem yaşayan var mı acaba yada alternatif bi fikri olan bu konuda bizim gozumuzden kaçan birşey olabilir sonuçta. Yardımcı olabilirseniz bu problemi çözmeyi artık iyice takmış durumdayım kafaya

0M42
06-09-2014, 20:48
Yüksek ihtimalle bir yerden hava emiyor (açık ara şüpheli westinghouse) genelde bu tür sorunlar bu yüzden olur manifold contasından yada vakum aldığınız noktalardan olabilir.Diğer alternatif distribütörünüz elektronik ise modülünde bir problem olabilir.

Platin bujinin bir işe yarayacağını sanmıyorum.

EREN34
06-09-2014, 21:08
Platin buji bencede boşa masraf olur.

Araç bir yerden ara ara hava alıyor. Düzenlin bir hava alma durumu olmadığından benimde aklıma westinghouse geliyor. Kendisinden ziyade hortumlarını falan kontrol edin ilk etapta. Mutlak biryerde kılcalda olsa bir çatlak vardır

h.guroglu
06-09-2014, 21:19
westinghouse a bakın başka yerde aramayın sorunu yada westinghouse vakum noktalarını iyice elden geçirin araç belliki bir yerden hava alıyor bunun başka bir açıklaması yok