Orijinalini görmek için tıklayınız : GOLF 4 Turbo uygulaması?
merhabalar mk4 kasa golfüm var.
1.6 16v düz vites araç.
turbo uygulaması yapmak istiyorum bana biraz bilgi verirseniz sevinirim
iyi bir uygulama yapılırsa maliyeti ne olur?ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?
motorun kac bin kmde ? motoru toplayıp mı yapmak istiyorsun yoksa standart haline mi uygulamak istiyorsun ? eğer standart haline yapacaksan motorun saglıklı durumdamı? hic kompresyonunu olcturdunmu ? kacak testi yaptırdınmı ?
Eray Yümsel
17-09-2008, 12:17
5 milyara 150 160 beygir
10 milyara motorun içine girerek 200 beygir sağlıklı ama 300 beygirleride zorlarsın...
ama bilki hiç uğraşmaya değmez bu motora
5 milyara 150 160 beygir
10 milyara motorun içine girerek 200 beygir sağlıklı ama 300 beygirleride zorlarsın...
eray 10 milyara falan bitmez motor içi tubo vs..vs.
benim tavsiyem sat 1.6 yı al 1.8T yani GTI mk4 aradaki fiyat farkına zaten arabanı turbolayamazsın
tamamıyle gereksız b calısma olur,paranada emegıne de yazık olur.o kadar ugrasıp zaman harcamaktansa sat b 1.8 t al cok daha mantıklı.ona yuklemek ıstersen zaten onu acıp b motor
buna benzer bisey alin rahat edin:
http://www.sahibinden.com/sahibinden_temiz_ve_bircok_extrali_a3_1_8t!WQQaXQQ 9558453WQQpXQQdisplayitem
Bence de otomobilini satıp 1.8T bir otomobil almak daha mantıklı, onun üzerinde daha kolay modifiye yapabilirsin.
Karar verip yapmaya başlarsan çıkardığın maliyeti direk 1.4-1.5 filan çarp kendini öyle hazırla
Karar verip yapmaya başlarsan çıkardığın maliyeti direk 1.4-1.5 filan çarp kendini öyle hazırla
Artı olarak Sivas'ta bu işi yapabilecek usta olduğunu düşünmüyorum. Sık sık sorun yaşarsın bence.
motorun kac bin kmde ? motoru toplayıp mı yapmak istiyorsun yoksa standart haline mi uygulamak istiyorsun ? eğer standart haline yapacaksan motorun saglıklı durumdamı? hic kompresyonunu olcturdunmu ? kacak testi yaptırdınmı ?
araç 40000de 2004 model.bloğun içine girerek yapmak istiyordum ama söylediklerinize göre çok pahalı olur gerçektende 1.8T lere bi bakim ben.motorun kompresyonunu falan ölçtürmedim.sızıntı olacağınıda sanmıyorum.fikirleriniz için çok teşekkür ederim
Artı olarak Sivas'ta bu işi yapabilecek usta olduğunu düşünmüyorum. Sık sık sorun yaşarsın bence.
yok yok sivasta çok ii motor ustası var benim tanıdığım hatta kemdi arabasını bile turboluycak yakında kendisinin 2.6 1990 model v6 omegası vardı bi ara onu twin turbo yapmayı planlıyodu ama babası sorun çıkardı.şimdi modeli tam hatırlamıyorum ama baya eski bi punto aldı onu turbolucak.
Fikirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim.
araç 40000de 2004 model.bloğun içine girerek yapmak istiyordum ama söylediklerinize göre çok pahalı olur gerçektende 1.8T lere bi bakim ben.motorun kompresyonunu falan ölçtürmedim.sızıntı olacağınıda sanmıyorum.fikirleriniz için çok teşekkür ederim
imkanın varsa 1.8t ye gecmen tabiki daha mantıklı ozellikle a3 1.8t ler anlamadıgım bir sebeple vw lerden daha ucuz gozukuyor fiyat olarak bakabilirsin onlara:)
konuyu dağıtmadan bişey soracam bende. golf gti 1.8t turbo oynamasıyla max ne alır? abartı bütçeyle değil.(atıyorum en fazla 5K yTL)
5 milyara 150 160 beygir
ne 5 i ne 150 si kafanmı guzel :) daha fazla lazım o guc icin alman motoru bu degiscek yada kaldırılacak cok fazla sey var ki naparsan yap değmez.. üstüne 5 koy 1.8t al chiple 200 hp
konuyu dağıtmadan bişey soracam bende. golf gti 1.8t turbo oynamasıyla max ne alır? abartı bütçeyle değil.(atıyorum en fazla 5K yTL)
blokta eger sorun yoksa kompresyonu falan duzgunse, destekleyen bir turbo ve dogru ayarlarla icerisi 350 beygire kadar sorunsuz devam eder ;)
blokta eger sorun yoksa kompresyonu falan duzgunse, destekleyen bir turbo ve dogru ayarlarla icerisi 350 beygire kadar sorunsuz devam eder ;)
5,000 ytl ye demiş. 5,000 ytl ye 350 hp leri göremez sorunsuz olarak
stock sorunsuz motorla ve düzgün ayarlarla 400-450hp görmek mümkün sorunsuz.
5,000 ytl ye demiş. 5,000 ytl ye 350 hp leri göremez sorunsuz olarak
stock sorunsuz motorla ve düzgün ayarlarla 400-450hp görmek mümkün sorunsuz.
neden peki ?
neden peki ?
bi liste/maliyet cıkartırmısın 5,000 ytl ye neler yapılacağına dair? o zaman nedenini açıklarım. kafandakileri merak ettim
arkadasim kabaca 4bin dolar para eder,
T3/T4E 57Trim 700 dolar falan eder, geriye kalan parayla wg enjektor falan bulunur. bazilari ikinci el olur ama mumkun yani o butce ile :)
1.8t ye yapılması gerekenler bunlar sorunsuz ve duzgun calıstırmak istiyorsan
Turbo, Manifold, Downpipe, WG, Oil-Coolant Hortumlar, Intake vs. lazım, kit olarak örnek gt28rs diyelim içinde hepsi var, daha uyguna geliyor kit olunca
GT28RS Kit - ~ 3500 ytl
Egzoz - 500 ytl
FMIC + Borular ~500-1500 ytl
Debriyaj - 1,000 ytl
Enjektor + pompa - 1000 ytl
Piggyback, Mapping - ~1300 ytl
İşçilik - 500 ytl
yapılabilecek en uygunları hesapladım 8000-8500 ytl buldu yinede, biri bile olmazsa olmaz
cıkacak ıvır zıvırlarıda unutmamak lazım
arkadasim kabaca 4bin dolar para eder,
T3/T4E 57Trim 700 dolar falan eder, geriye kalan parayla wg enjektor falan bulunur. bazilari ikinci el olur ama mumkun yani o butce ile :)
senin soyledigin turboyu koysak 700$ desek
oil-coolant 200 liraya halletsek
wg 200 lira desek
alt kalite bir manifold 400-500 liradan asagı gelmez, orj manifold hicbir ise yaramaz
enjektor-pompa yine 1000 lira, 2. el bulmak zor 1.8t hepsini kabul etmez
DP-Intake-Egoz-Intercooler borulandırma 1500 ytl
Debriyaj 1000 ytl
Mapping 1300 ytl
İşçilik 500 ytl
yine 7500 ytl civarı birsey tutuyor ıvır zıvırla..
ben gt28rs koyardım o paraları verene kadar biraz daha ekleyip, en kalitelisinden manifoldum vs. de cıkardı kitten rahat ederdim.