Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fn2 Typer mı ? Dsg Scirocco 160 mı ?

alpbodrum
08-09-2014, 19:39
Arkadaşlar merhaba

Forumda daha önce buna benzer karşılaştırma yapılmış ve silinmiş ancak yinede burada kafama takılan daha ince detayları sormak istiyorum. Öncelikle şu an Volkswagen Scirocco 160 lık Manual aracım var ve aracın vites aralarının çok uzun olması ayrıca alt devirlerinin güçsüz olması sebebiyle beni çok mutlu etmedi ve araca kapora aldım.

Şimdi geriye 2 seçenek kalıyor , Dsg Scirocco mu alsam ? Fn2 Typer mı ?

Araçların görüntüleri ile ilgili karşılaştırma anlamsız 10 kişiden 7 kişi Scirocco der benim , aşağıdaki konularda fikirlerinize ihtiyacım var, hiç Typer' a binmedim.

Hangisi Daha Konforlu - (Şayet Scirocco ' nun içindeki yol sesi az değil Araç iç gıcırtılarından hiç haz etmiyorum)
Şehir içi Fn2 kaç litre yakar ?
Günlük kullanım için hangisi daha uygun ?
Acil satışta Typer elden çıkarmı ? (Hedef kitlesi kim ? )
Gaz Tepkisi Nasıldır Dsh ye göre ?
Çıkabilecek sorunları çözme zorluğu nedir ? karmaşık arızaları varmıdır ? (Muğla bölgesinde)

Lütfen yardım fikirlerinize ihtiyacım var.

Mpower
08-09-2014, 19:52
Alt devir rocco tatmın etmedıyse bence type-R hiç etmez yinede rocco kullanmıssınız zaten typer deneyın bır de

Gko
08-09-2014, 19:57
scirocconun alt devirleri mi güçsüz ? madme öyle neden tekrar seçenekleriniz arasında yine dsg scirocco var?

122lik golf kullanıyorum alttan gelen torkla araç çok güzel hızlanıyo yinede. şaşırdım yani bu yoruma ve bu tercihe

alpbodrum
08-09-2014, 20:01
Alt devirler güçsüz derken yanlış yorumlamış olabilirim , Araç gidiyor ama yumuşacık gidiyor , şöyle bir koltuğa yapıştırma falan yok yani bana bir agresif spor hava edası vermedi , Dsg kullandım öyle değil , koltuğa yapıştırıyor (yazılımsız)

Kahn23
08-09-2014, 20:12
Cooper S'in tadına bakın bi de ;)

alpbodrum
08-09-2014, 21:23
Cooper S'in tadına bakın bi de ;)

Düşünmedim değil ama görüntüsünü pek beğenmiyorum.

Berkan
08-09-2014, 21:48
koltuğada yapştırır gereken herşeyi yapar :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-nadir-den-2008-octavia-rs-2.0-tdi-170-hp-350-nm-tork-6-ileri-169224879/detay

oğuz
08-09-2014, 21:49
typer ayrı bi dünya,bence bir deneyin derim.zaten satılması pek zor olmaz beğenmezseniz satarsınız

alpbodrum
08-09-2014, 22:02
koltuğada yapştırır gereken herşeyi yapar :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-nadir-den-2008-octavia-rs-2.0-tdi-170-hp-350-nm-tork-6-ileri-169224879/detay

Güzel pazarlama :)

Tolga-R
08-09-2014, 22:17
9-10 lt civarı (istanbul dışı )

Fn2 günlük kullanımda orj yayları ile biraz sert 3.5 cm HR ile sorunsuz kullanabilirsiniz.

Eğer hasarlı ağır kazalı bi araç almadıysanız istanbul bölgesinde satarken zorlanmazsınız. Ama Muğla civarı için birşey diyemem

Fn2 ye headers egzos filtre ve flashpro takmadan keyif almanız biraz zor. Eğer bunlarla kullanırsanız yazılımlı rocco dan daha keyifli olur.

Çıkabilecek sorunları çözme zorluğu nedir ? karmaşık arızaları varmıdır ? (Muğla bölgesinde)
yukarıda saydıgım işlemler haricinde sizi zorlayacak herhangibir işlemi olmayacaktır.

alpbodrum
08-09-2014, 22:25
9-10 lt civarı (istanbul dışı )

Fn2 günlük kullanımda orj yayları ile biraz sert 3.5 cm HR ile sorunsuz kullanabilirsiniz.

Eğer hasarlı ağır kazalı bi araç almadıysanız istanbul bölgesinde satarken zorlanmazsınız. Ama Muğla civarı için birşey diyemem

Fn2 ye headers egzos filtre ve flashpro takmadan keyif almanız biraz zor. Eğer bunlarla kullanırsanız yazılımlı rocco dan daha keyifli olur.

yukarıda saydıgım işlemler haricinde sizi zorlayacak herhangibir işlemi olmayacaktır.

Hay allah sizden razı olsun ..

alper1001
09-09-2014, 00:00
2012 sonrası roccolara yazılımın da yapılmaya başladığını düşünürsek, yakın güç ve performanstaki araçlar olduğunu söyleyebilirim, fiyat baremine de bakıldığında , aynı modeldeki araçlarda fn2 daha pahalı, ben daha kaliteli malzeme, ve işçiliğe sahip, yere daha sağlam basmak az daha fazla giderli olmaktan iyidir her zaman, bende sizinle aynı ikileme düşmüştüm, 1 yaşında 8bin km de , fn2 almaktansa, sıfır rocco almayı tercih etmiştim, şu an stock bir fn2 , benim stock halimden çok daha hızlı olabilir, ama sürücüsünün benim kadar keyif almadığına eminim. Yol sesi ni roccoda alabilmek hakkaten şaşırtıcı, demekki çok kalitesiz yollarda seyrediyorsunuz, çünkü temiz asfaltta, bence, c segmentindeki en sessiz arabalardan biri rocco. Hele güney kore ve japon araçlarıyla kıyaslandığında, muazzam sessiz diyebilirim. Bunun yanında, atmosferik motor, daha az sorun, vtec mantalitesi üzerinden yürüyüp, fn2 tercih edilmesi de çok mantıksız, değil, bence burda olay beğeniler ve önceliklere göre ayrılıyor.

alpbodrum
09-09-2014, 08:26
Dediğim gibi ben Fn2 ye binmedim ama scirocconun malzeme kalitesinin iyi olduğunu düşünmüyorum , Kastettiğim yolda giderken aldığı yol sesi ve lastik uğultusu değil, ben zaten uzun yola çıkmıyorum , Benim kastettiğim Bozuk yollardan geçerken gelen gacırtılar ve sertliği , Daha önce Bmw 330 umda vardı , Bence kalite diye birşey varsa odur, yada mini de kullandım oda sessizdi. Fn2 bundan kötüyse zaten alınmaz.

ceyhun737
09-09-2014, 08:29
Ceed gt düşünebilirsiniz alternatif olarak . Fn2 ile scirocco arasında ben fn2 tercih ederdim farklı bir tasarım ve özel olduğunuzu hissettiren bir otomobil.

alpbodrum
09-09-2014, 08:30
Performans konusuna gelince Scirocco ya yazılımsız binilmez diye düşünüyorum ancak çevremden ve forumlardan duyduğumda 1.4 tsi ın motorunun sağlam olmadığı , Özellikle yazılıp yapınca piaton kıracağı vs korkusu , Birde dsg arızaları varmış , Benim alacağım araç garantisiz olacağından beni buda korkutuyor açıkçası

alpbodrum
09-09-2014, 08:32
Ceed gt düşünebilirsiniz alternatif olarak . Fn2 ile scirocco arasında ben fn2 tercih ederdim farklı bir tasarım ve özel olduğunuzu hissettiren bir otomobil.

Yani 1 yıl sonra arabayı satıp ev alma durumumuz olabilir bu araçta ilana koyup piyasasının 3-4 altına koyunca 1 haftada satılırmı buda önemli.

Caesar
09-09-2014, 08:33
Dediğim gibi ben Fn2 ye binmedim ama scirocconun malzeme kalitesinin iyi olduğunu düşünmüyorum , Kastettiğim yolda giderken aldığı yol sesi ve lastik uğultusu değil, ben zaten uzun yola çıkmıyorum , Benim kastettiğim Bozuk yollardan geçerken gelen gacırtılar ve sertliği , Daha önce Bmw 330 umda vardı , Bence kalite diye birşey varsa odur, yada mini de kullandım oda sessizdi. Fn2 bundan kötüyse zaten alınmaz.

Bodrum yolları zaten berbat. Bi torba yalıkavağa kadar olan yeni asfalt güzel diğer heryerde araç yol bile tutmuyor. Scirocco'nun gıcırtısından ve sertliğinden şikayet ediyorsan Fn2 yolda dağılıyor gibi gelir sana oralarda. Alt devirlerden şikayet etmişsin FN2 vitec açana kadar ortalıkta kimse olmaz seni hiç tatmin etmez.

Benim sana önerim; R56 Minicooper S olur. Tadından yenmez.

Evo34
09-09-2014, 09:26
Lütfen Type-R incelememi okuyun.
Sonrasında kısa sürede karar vereceksiniz;
http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2014/07/honda-civic-type-r-ep3.html

alpbodrum
09-09-2014, 09:34
Bodrum yolları zaten berbat. Bi torba yalıkavağa kadar olan yeni asfalt güzel diğer heryerde araç yol bile tutmuyor. Scirocco'nun gıcırtısından ve sertliğinden şikayet ediyorsan Fn2 yolda dağılıyor gibi gelir sana oralarda. Alt devirlerden şikayet etmişsin FN2 vitec açana kadar ortalıkta kimse olmaz seni hiç tatmin etmez.

Benim sana önerim; R56 Minicooper S olur. Tadından yenmez.

Mantıklı , ancak ben o Mini bilmecesinden çıkamadım, Yok spor koltuk olmayanlarda problem varmış, John Cooper Works Alınırmış , hangisi kaç Hp ? belli değil. Siz biliyorsanız bir açar mısınız ?

alpbodrum
09-09-2014, 09:41
Lütfen Type-R incelememi okuyun.
Sonrasında kısa sürede karar vereceksiniz;
http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2014/07/honda-civic-type-r-ep3.html

Keşke Fn2 için böyle bir inceleme olsaydı,

Caesar
09-09-2014, 09:43
Mantıklı , ancak ben o Mini bilmecesinden çıkamadım, Yok spor koltuk olmayanlarda problem varmış, John Cooper Works Alınırmış , hangisi kaç Hp ? belli değil. Siz biliyorsanız bir açar mısınız ?

Normal otomatik vites r56 cooper s alacaksın. 184 HP. otomatik olduğu için satarken de kolay satacaksın. JCW ye gerek yok.

Anti
09-09-2014, 09:44
Fn2 type-r kesinlikle scirocco'dan çok daha heyecan verici, daha agresif karakterli, daha sorunsuz ve daha az bulunan ve göze çarpan; özetle daha özel ve güzel bir otomobil.

Roccoya göre tek dezavantajı vergisi ve alt devir performans farkı.

Yalnız oem yaylarla Bodrum yollarında sürersen hem kendine işkence edersin hem de arabaya :) 3.5 h&r belirtmişler zaten konfor unsurunu halleder fakat bu sefer de sürtmemek için dikkat etmen gerekecek.

ceyhun737
09-09-2014, 09:45
2011 den itibaren makyajlılar 1.6 turbo 184 hp öncekiler 170 hp olması lazım . R56 alınacaksa ekranlı olmalı bence araç. Jcw gerçekten farklı bir araç eğer jcw alırsanız diğer araçlar sizi tatmin etmez. Aradığınız tork ise fn2 pek size göre değil. Bence bir ceed gt ye göz atın derim .

yasindemir
09-09-2014, 09:53
Scirocco alt devirleri performans olarak kesmiyorsa benzer maliyetlerde Cooper S veya JCW tek seçenek... Ama scirocco'nun alt devirlerinden şikayet edildiğini de ilk sizden duydum... STG1 yazılım ile araba 3 viteste bile sarıyor, devirlenmesi gayet akıcı bir araç...
He ağırlıktan dolayı diyorsanız 1.4 Cupra Stg2 uçar... o da sizin için bir seçenek olabilir.

alpbodrum
09-09-2014, 09:57
Scirocco alt devirleri performans olarak kesmiyorsa benzer maliyetlerde Cooper S veya JCW tek seçenek... Ama scirocco'nun alt devirlerinden şikayet edildiğini de ilk sizden duydum... STG1 yazılım ile araba 3 viteste bile sarıyor, devirlenmesi gayet akıcı bir araç...
He ağırlıktan dolayı diyorsanız 1.4 Cupra Stg2 uçar... o da sizin için bir seçenek olabilir.

Ben en çok Rocco nun Vites geçişlerini beğenmedim spor araç gibi değil çok uzun vites aralıkları, Özellikle 2. vites bitmek bilmiyor. Benim biryerden Dsg bulup test etmem gerekli durum değişebilir. Jcw daha güçlü ise neden Cooper s alayım ki, Bu arada kaç modele bakmak lazım ? Jcw de ? Birde hespinin arkasında Jcw yazıyor nasıl ayırt edeceğiz.

yasindemir
09-09-2014, 10:05
DSG'de de 2. vites 95' civarında bitiyor, o da size uzun gelecek, bence vakit kaybetmeyin. Ama 2. vites 60 kalkışlarında avantajlı bir süresi var.

Caesar
09-09-2014, 10:56
Ben en çok Rocco nun Vites geçişlerini beğenmedim spor araç gibi değil çok uzun vites aralıkları, Özellikle 2. vites bitmek bilmiyor. Benim biryerden Dsg bulup test etmem gerekli durum değişebilir. Jcw daha güçlü ise neden Cooper s alayım ki, Bu arada kaç modele bakmak lazım ? Jcw de ? Birde hespinin arkasında Jcw yazıyor nasıl ayırt edeceğiz.

Hocam JCW daha güçlü evet 20 HP fark ediyor olması lazım ama manuel. Mini Cooper Erkeklerden çok bayanların gözdesi bir araba. JCW alarak aracı satarken otomatik olarak bayan alıcıları ortadan kaldırıyorsun. Otomatik Cooper S sana her türlü yeter ve çok kolay satarsın. Bir bayan gelir şak diye alır. JCW yi satarken sürünürsün.

Ben eşimin 2012 model cooper s ini 3 saat içerisinde sattım. Arkadaşım JCW sini 5 ayda satabildi. Oda 2012 modeldi.

alpbodrum
09-09-2014, 11:01
Hocam JCW daha güçlü evet 20 HP fark ediyor olması lazım ama manuel. Mini Cooper Erkeklerden çok bayanların gözdesi bir araba. JCW alarak aracı satarken otomatik olarak bayan alıcıları ortadan kaldırıyorsun. Otomatik Cooper S sana her türlü yeter ve çok kolay satarsın. Bir bayan gelir şak diye alır. JCW yi satarken sürünürsün.

Ben eşimin 2012 model cooper s ini 3 saat içerisinde sattım. Arkadaşım JCW sini 5 ayda satabildi. Oda 2012 modeldi.

Evet söyledikleriniz çok mantıklı , teşekkürler.

M3CSL
09-09-2014, 11:16
Anladıgım kadarıyla bırazda konfor arıyorsunuz rocco gıbı hatta ondan daha ıyısı bu sınıfta bıraz zor, butce musaıtse 2012 116 tavsıye ederım alt devır kalıte konfor herseyı sunar..
cooperda konforsuz gelıcektır.

onur_S
09-09-2014, 11:39
Jcw nin otomatigi var 211 bg cok guzel bi arac. Bunun yanisira ikisi arasindan yine rocco dsg derim. Stage 2 ayari rocco gayet iyi. 116 larda iyi keyif verir sanzumani cok iyi, box ile 191 bg oluyor.

aries2000
09-09-2014, 13:05
bence Type-R

delSol_power
09-09-2014, 13:46
Fn2 type-r kesinlikle scirocco'dan çok daha heyecan verici, daha agresif karakterli, daha sorunsuz ve daha az bulunan ve göze çarpan; özetle daha özel ve güzel bir otomobil.

Roccoya göre tek dezavantajı vergisi ve alt devir performans farkı.

Yalnız oem yaylarla Bodrum yollarında sürersen hem kendine işkence edersin hem de arabaya :) 3.5 h&r belirtmişler zaten konfor unsurunu halleder fakat bu sefer de sürtmemek için dikkat etmen gerekecek.

Hikmet Can yazmış işte. Ben de imza atıyorum altına :)

Berkayy
09-09-2014, 13:48
Scirocco'nun alt devirlerini beğenmiyorsanız Typer'ın alt devirleri sizi hiç tatmin etmez. Ayrıca konfor yoltutuş olarak typer yine tatmin etmeyebilir. Eğer yürüyen bir araç istiyorsanız Cooper S R56 almanızı tavsiye ederim.

Arenimo
09-09-2014, 13:49

jcw satarken sürünen daha tanımıyorum fiyatlar Slerdede o kadar kopuk ki neredeyse jcw parası ayrıca en azından motor içi çok daha sağlam turbosu gayet tatmin edici BBK var ve bir çoğunda jcw body kit olduğundan görüntü olarak çok daha yakışıklı ekranlu sunrooflu bir jcw her zaman alınır binilir satma konusuna gelince pek satasın gelmez helede fn2 rocco bakılıyorsa jcw fazla fazla tatmin eder

HG6161
10-09-2014, 00:15
Valla ikisi arasinda herhangi bir kiyaslama yapmicam ama Type R in hedef kitlesi icinde sizin olmadiginiz cok acik bence size gore degil.. birde R56 s in tadina bakmanizi oneririm

FaBeRgE
10-09-2014, 01:35
her ne kadar farklı araçlar olsa da,ben typer tercih ederdim

EMD
10-09-2014, 01:51
Mini yada Rocco arasında tercih yapın bencede.

TolgaEsentepe
10-09-2014, 03:41
2012 sonrası roccolara yazılımın da yapılmaya başladığını düşünürsek, yakın güç ve performanstaki araçlar olduğunu söyleyebilirim, fiyat baremine de bakıldığında , aynı modeldeki araçlarda fn2 daha pahalı, ben daha kaliteli malzeme, ve işçiliğe sahip, yere daha sağlam basmak az daha fazla giderli olmaktan iyidir her zaman, bende sizinle aynı ikileme düşmüştüm, 1 yaşında 8bin km de , fn2 almaktansa, sıfır rocco almayı tercih etmiştim, şu an stock bir fn2 , benim stock halimden çok daha hızlı olabilir, ama sürücüsünün benim kadar keyif almadığına eminim. Yol sesi ni roccoda alabilmek hakkaten şaşırtıcı, demekki çok kalitesiz yollarda seyrediyorsunuz, çünkü temiz asfaltta, bence, c segmentindeki en sessiz arabalardan biri rocco. Hele güney kore ve japon araçlarıyla kıyaslandığında, muazzam sessiz diyebilirim. Bunun yanında, atmosferik motor, daha az sorun, vtec mantalitesi üzerinden yürüyüp, fn2 tercih edilmesi de çok mantıksız, değil, bence burda olay beğeniler ve önceliklere göre ayrılıyor.

typer sürücüsünün senin roccodan aldığından daha az zevk alması için 60 yaşında amca olması gerekir.. :)

Erdem K.
10-09-2014, 07:24
ikisi arasındaki sürüş keyfi farkını bilemiyorum ama her adım başı rocco var, kırmızı bir fn2'yi şahsen tercih ederdim. Ama düz mantık düşününce turbo bir araç alt devirlerde tatmin etmiyorsa, fn2 bu anlamda boşluğu doldurur mu tereddüt içindeyim. mümkünse her ikisini de test etmenizi tavsiye ederim...

alpbodrum
10-09-2014, 08:33
Alt devirler derken tam olarak herkesin gözünde ne canlandı bilemiyorum ama Benim alt devirden kastim araca 1. Viteste yüklenildiğinde 1000-3000 devir arasında gösterdiği performans değil , 2. Vites -2500 devirden başladığı nokta yada 3. Vites 2500-3000 devirden başladığı nokta , yani bana göre olay sıfırdan devir çevirmek değil , tam anlatmak gerekirse tork istiyorum.

Berkan
10-09-2014, 08:40
Alt devirler derken tam olarak herkesin gözünde ne canlandı bilemiyorum ama Benim alt devirden kastim araca 1. Viteste yüklenildiğinde 1000-3000 devir arasında gösterdiği performans değil , 2. Vites -2500 devirden başladığı nokta yada 3. Vites 2500-3000 devirden başladığı nokta , yani bana göre olay sıfırdan devir çevirmek değil , tam anlatmak gerekirse tork istiyorum.

koydugum skoda ilanıyla alakam yok ama ilac otarz bir güclü dizel gibi duruyor :) yada 2.0tfsi

yasindemir
10-09-2014, 08:42
O zaman size yazılımlı bir A3 2 TDI çok iyi gider. Konfor derseniz konfor, tork derseniz tork, sağlamlık derseniz sağlamlık, trimlerde sessizlik derseniz sessizlik.

aşağıda ***** sitenin linkinde bi arkadaşın aracı var. Bir bakın bence.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a3-2.0-tdi-stage-3-230-hp-177297833/detay/

Gko
10-09-2014, 10:57
ya ben hala 122lik golfü savunuyorum ama ben 122likle bile torku hissediyorum o devirde hadi sizin vitesler daha uzun da 160hp var altınızda anlam veremedim aracınızda sorun falan mı var ? sciroccodan göremedinizi alt devir performansını typerdan bekleyemezsiniz. bide scirocco typerdan daha hisli zevkli demişler helal yani :D

Volkann
10-09-2014, 11:25
Benim tercihim fn2 olurdu.

Mehmetmert
10-09-2014, 11:49
Tork-Alt Devir Performansi kesinlikle type-r ile uyusmuyor, isteklerinize malwsef type-r kesinlikle cevap vermeyecektir...

alpbodrum
10-09-2014, 11:54
O zaman size yazılımlı bir A3 2 TDI çok iyi gider. Konfor derseniz konfor, tork derseniz tork, sağlamlık derseniz sağlamlık, trimlerde sessizlik derseniz sessizlik.

aşağıda ***** sitenin linkinde bi arkadaşın aracı var. Bir bakın bence.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a3-2.0-tdi-stage-3-230-hp-177297833/detay/

Araç güzelde, Benim Sunroof suz Audi - Bmw ' ye tahammülüm yok :)

alpbodrum
10-09-2014, 11:55
ya ben hala 122lik golfü savunuyorum ama ben 122likle bile torku hissediyorum o devirde hadi sizin vitesler daha uzun da 160hp var altınızda anlam veremedim aracınızda sorun falan mı var ? sciroccodan göremedinizi alt devir performansını typerdan bekleyemezsiniz. bide scirocco typerdan daha hisli zevkli demişler helal yani :D

Burada 3 arkadaşım var hepsinin aynı üçümüzün birden bozuk olması zor hele 2013 ' ün :)

yasindemir
10-09-2014, 12:12
Sprint booster denediniz mi, bence gaz tepkisi yetersiz kalıyor size. yoksa alt devir hızlanması sayılı arabalardandır rocco. Supercharger sayesinde dizel gibi tork veriyor araba.

ahmet_xy
10-09-2014, 12:18
tork istiyorsan senin ilacın budur dostum.. :icon_tup:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-1.23-d-m-paket-kosifler-cikisli-ve-bakimli-hatasiz-boyasiz-176264343/detay

Gko
10-09-2014, 12:35
Burada 3 arkadaşım var hepsinin aynı üçümüzün birden bozuk olması zor hele 2013 ' ün :)

0-100ü 9 saniye demişsiniz. bu normal bi değer değil ki ama ?

üst postlarda aldıgınız benzinden bahsetmişler hepiniz aynı yerden mi alıyosunuz ? farklı biyer denediniz mi

alpbodrum
10-09-2014, 14:08
9 Saniye nereden çıktı , :) Aşağıda benim videom var.

http://www.youtube.com/watch?v=u4o0dJHEVM4

SerkanKurt
10-09-2014, 14:10
Honda nın sesi yeter...

alpbodrum
10-09-2014, 15:14
Honda nın sesi yeter...

Bu konuda size katılıyorum.

alpbodrum
10-09-2014, 17:09
tork istiyorsan senin ilacın budur dostum.. :icon_tup:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-1.23-d-m-paket-kosifler-cikisli-ve-bakimli-hatasiz-boyasiz-176264343/detay

Bu aracın aynısından 2 ay önce 77 ye satıldı , Epey uçmuş fiyat.

Gko
10-09-2014, 17:21

ben başka konuyla karıştırdım heralde ya kusura bakmayın

ulas79
10-09-2014, 19:08
opel gt (roadster) de olabilir hem güçlü hem çok çekici bir araç

alper1001
11-09-2014, 11:39
typer sürücüsünün senin roccodan aldığından daha az zevk alması için 60 yaşında amca olması gerekir.. :)

keyif meselesi, ben gereksiz yol ve rüzgar gürültüsünden keyif almıyorum, ince bir motor ve egzost sesi yeterli, kendi çaldığım kornayı duyamayacak seste bir araca sahip olmak istesem tabiki type-r dan daha fazla keyif alırım.

alper1001
11-09-2014, 11:44

5.5 sn sürmüş 0-100kmh :D, sizin rocco stock haliyle stage 3olmuş kendi kendine

ceyhun737
11-09-2014, 11:46
Uçurumdan mı attınız o nasıl bir hızlanma kendini scirocco r sanmış araba:D

serkanOC
11-09-2014, 13:26
gerçekten merak ettim 5.5sn yi birkaç kere tekrarladım ve 6.9sn hesapladım. Ki buda çok iyi bir süre aslında yolda bir meyil olma ihtimali yüksek..

Type R ve Rocco arasında uçurum yok bence o çok yavaş o çok hızlı yada biri çok lüks diğeri patates ikisi de bence birbirine çok yakın.. ben şahsen mümkünse eğer bindiğim arabaya bir daha binmek istemem farklısını da yaşamak isterim dolayısıyla Fn2 tercihim olurdu.. zaten 1 sene bineceksiniz..

vedat86
11-09-2014, 14:40
scırocco nun dsg sınden dolayı korkun olmasın sadece aldgın arabanın tum bakımları servısde yapılmıs olsun ıyı nıyet garantısınden gıne dsg dekı sorunları halledebılıyorlar

ben aldım dsg rocco kullanıyorum stage1 herhangı bı problem yok konfor desen on numara yakıt desen gunluk kullanıyorum sehır ıcı 40-50 krs arası ama şöylede bişey var typer farklı bı arac typer direk gazlamak için alınan bı araba ama roccoyu gunluk normal kullanan bı cok ınsan var fakat typerı yok varsada ben hıc raslamadım

fn2 kullanmadım ama ep3 kullandım yakıtı sehır ıcı 80 kurusla 1 tl arası helekı gazlarsan 1 tl nın uzerıne cıkıyor

roccoya bınmıssın baska araba dene bencede ama dsg yabana atılacak bısey degıl cok keyıflı kım ne derse desın

Anti
11-09-2014, 15:31
ben aldım dsg rocco kullanıyorum stage1 herhangı bı problem yok konfor desen on numara yakıt desen gunluk kullanıyorum sehır ıcı 40-50 krs arası ama şöylede bişey var typer farklı bı arac typer direk gazlamak için alınan bı araba ama roccoyu gunluk normal kullanan bı cok ınsan var fakat typerı yok varsada ben hıc raslamadım

fn2 kullanmadım ama ep3 kullandım yakıtı sehır ıcı 80 kurusla 1 tl arası helekı gazlarsan 1 tl nın uzerıne cıkıyor

Ben modlu fn2 typerı 2.5 sene aralıksız her gün kullandım evden işe işten eve dışarı gezmeye vb. full Ankara içi. Sürekli bozuk yollarda gezme durumu yoksa hiçbir konfor eksiği yok, sanıldığı gibi yol lastik vb. sesi de almaz içeriye. Ha odun gibi Bridgestone Potenza ve benzeri lastik kullanılırsa o ayrı. Ben Michelin'le ses sorunu yaşamadım.

Ortalama yakış 80 kuruş - 1 tl diye bişey de söz konusu değil, RX8'le mi karıştırdın :D Pek sakin kullanmam sol şerit ağırlıklı gazlayarak sürerim ben bile ortalama 50-55 kuruşu geçemedim 2 sene boyunca :beuj:

akay
11-09-2014, 15:49
kardeşim selam. onu bunu boşver yahu al bi fn2 geç. bodrumda yaz kış gürleyen bi taypar sesi duyalım. heryer şirokko doldu.

vedat86
11-09-2014, 16:00
Ben modlu fn2 typerı 2.5 sene aralıksız her gün kullandım evden işe işten eve dışarı gezmeye vb. full Ankara içi. Sürekli bozuk yollarda gezme durumu yoksa hiçbir konfor eksiği yok, sanıldığı gibi yol lastik vb. sesi de almaz içeriye. Ha odun gibi Bridgestone Potenza ve benzeri lastik kullanılırsa o ayrı. Ben Michelin'le ses sorunu yaşamadım.

Ortalama yakış 80 kuruş - 1 tl diye bişey de söz konusu değil, RX8'le mi karıştırdın :D Pek sakin kullanmam sol şerit ağırlıklı gazlayarak sürerim ben bile ortalama 50-55 kuruşu geçemedim 2 sene boyunca :beuj:

Ben fn2 yakıtı demedim yanlış anlaşıldı galiba benim aracım ep3 aynı şekilde gırtlak yüklüydü 100 tl ye 100 bilemedin 120 km gidiyordu tc typer diyede bilinir

Tayyarın ayrı bi makina olduğunu belirttim ona binen adam yakıtı ıvırı zıvırı gözüne gelmez her alan gazlar ki gazlamakiçin alır ama rocco oyle değil dedim lafımda yanlış değil tayyarı boklamıyorum gine olsa gine binerim

Biri atmosferik biri turbo ha su da var güzel bi fn2 alana kadar git rocco R veya golf R al yap gereken işlemleri onu bumu diye muhabbet bile olmaz

alpbodrum
11-09-2014, 23:12
Arkadaşlar çok teşekkürler öncelikle, kararıma büyük etkisi oldu bilgilerin. Bu arada ben öyle sağda solda hart hurt gazlayan bir tip değilimdir , Genelde Sağdan uyuz uyuz gidenlerdenim , 3. Viteste yavaş yavaş uzarken ses dinlerim ve gücü hissetmeyi severim.

Vedat kardeşim araban hayırlı olsun , Tek kelime ile senin için doğru karar.

Scirocco R güzel olabilir ancak o rakamlara çıksaydım kesinlikle alacağım araba 3.30D olurdu.

Bu arada o videoyu hafif rampa aşağı 12 -20 derece gibi bir inişte çekmiştim düz yol ile rahat 1sn fark var.

Bugün izmire gidip Mini Jcw baktım , dışarıdan ne kadar güzel görünsede boyum uzun olmasına rağmen direksiyona geçince gömüldüm resmen , Yoldan ziyade yalnızca ön göğüs görünüyor, arkası kümes gibi, Eşim alacağız zannedip sakın der gibi gözümün içine yalvarırcasına baktı , bende direk oradan uzaklaştım , belki bu söylediklerimi seven vardır ama kesinlikle benim arabam değilmiş .

Ben kesin kararımı verdim 2-3 güne kadar bombayı patlatıyorum :)

Çok yakında burada !!! Nedenlerinide açıklayacağım.

hightpower
12-09-2014, 00:33
Ben sizin yerinizde olsam , yeni alıcağım araç farklı kasada olsun isterdim ve tercihim fn2 den yana olurdu , Ancak iki araç arasından ilk seçimi yapıyor olsam kesinlikle srocco dgs alırdım . Umarım istediğiniz , gönlünüzden geçen araçı bulursunuz ve alırsınız ..:)

alpbodrum
12-09-2014, 07:22
Bu işte şöyle bir tutarsızlık olmuş yıllar önce Civic 1.6 is Bakarken fiyatları biraz inceleyince rakamların neredeyse Vti fiyatlarına geldiğini görüp vti almıştım , şimdide Dsg lere bakıyorum ve biraz temiz olsun , Full olsun diye arayınca Fiyatlar Scirocco R , rakamlarına geliyor. Piyasa uçmuş bence Scirocco da mantıklı gelmiyor.

delSol_power
12-09-2014, 08:18
Nispeten uzun bir süre FN1 TypeS ve nispeten kısa bir süre de FN2 TypeR'ı gündelik amaçla kullandım. Görüntü, konfor, sürat her ikisinde de gayet tatmin ediciydi.
FN kasalardaki göğüs ve panel dizaynı müthiş ama malzeme 10 üzerinden 7 alır. Teknolojik ve güvenlik olarak ise gayet tatmin edici bir kasa.
TypeR şehir içinde 50 kuruşu geçmedi. Yakın zamanda da Ankara'da bir diş hekimi arkadaşımıza sattık aracı, şu an kendisi gündelik biniyor.

Diyeceğim o ki TypeR gündelik kullanım için alınır. Çocuk varsa da rahat rahat kullanılır, bagajı gayet geniş.
Fakat kişisel görüşüm şudur ki FN kasa alınacaksa, illa ki kırmızı olsun. Siyah da güzel ama kırmızı ÇOK yakışıyor o kasaya.

kelalper
12-09-2014, 08:38
biliyorum konu rocco ve fn2 ancak rahatlık ve hız konusunda size megane rs tavsiye ederim. Şu anda 42bin e mavi 30 binde 0 gibi megane satıyor ilker. Arabanın hiç bir sorunu yok. Ve yukarıda belirttiğiniz arabalardan kat kat hızlı. 3 sene iş için kullandım inanılmaz memnun kaldım. O arabanında bütün modifikasyonunu ben yaptım. Yukarıdakilere göre çok daha rahat ama ben daha rahatına geçmek için sattım. Bir tek üzerinde yay var. Onları orjinale çevirmeniz gerek bence. Oem yaylarda vardır ilkerin elinde heralde. Yerli megane diye düşünmeyin aralarında dünya kadar fark var türk ile fransız arasında. Arabada tek trim sesi duyamazsınız.

UK-Type-R
12-09-2014, 11:25
scırocco nun dsg sınden dolayı korkun olmasın sadece aldgın arabanın tum bakımları servısde yapılmıs olsun ıyı nıyet garantısınden gıne dsg dekı sorunları halledebılıyorlar

roccoya bınmıssın baska araba dene bencede ama dsg yabana atılacak bısey degıl cok keyıflı kım ne derse desın
Günlük fn2 kullanıyordum bence gayet uygun , yakıtımda max 55 kr du sehırıcı sıkışık trafikte

vedat86
12-09-2014, 13:54
Günlük fn2 kullanıyordum bence gayet uygun , yakıtımda max 55 kr du sehırıcı sıkışık trafikte

çorumlu hemşerim bizim oralarda benzın lt kaç para ve corumda ne kadar sıkısık trafik var (: istanbulda 5 lira ve bi tayyar 10 ltyi çok sakin şehirler arasında kullanırsan yakar.

ayrıca söylüyorum benım konustuklarım ep3 için hatta ep3 de TC typer için söylüyorum

fn2 ep3 den daha konforlu ve gunluk kullanımı ıyı oldugu kesın.

ben gıne olsa gıne tayyara bınerım yakıtı makıtı gozume gelmez ama bu gercek 2 lt benzınlı araba 50-55 kurus sehır ıcı yakması ımkansız bahsettıgmız araba helekı typer olursa benzın lt sı 3,5-4 lira olursa dedıgınız dogru ama benzın 5 tl cok zor gınede sız kullanmıssınız kendı gozunuzle gormussunuz iddam yok

benım araba 1.4 lt 160lık rocco dsg e-5 de trafıksız zamanda kullanım 50 krs hiç gazlamadan uzun yolda 40 krs eger fn2 nın yakıtı dedıgınız gıbıyle dızel araba gıbı cok ıyıı yanı

Anti
12-09-2014, 14:30
çorumlu hemşerim bizim oralarda benzın lt kaç para ve corumda ne kadar sıkısık trafik var (: istanbulda 5 lira ve bi tayyar 10 ltyi çok sakin şehirler arasında kullanırsan yakar.

ayrıca söylüyorum benım konustuklarım ep3 için hatta ep3 de TC typer için söylüyorum

fn2 ep3 den daha konforlu ve gunluk kullanımı ıyı oldugu kesın.

ben gıne olsa gıne tayyara bınerım yakıtı makıtı gozume gelmez ama bu gercek 2 lt benzınlı araba 50-55 kurus sehır ıcı yakması ımkansız bahsettıgmız araba helekı typer olursa benzın lt sı 3,5-4 lira olursa dedıgınız dogru ama benzın 5 tl cok zor gınede sız kullanmıssınız kendı gozunuzle gormussunuz iddam yok

benım araba 1.4 lt 160lık rocco dsg e-5 de trafıksız zamanda kullanım 50 krs hiç gazlamadan uzun yolda 40 krs eger fn2 nın yakıtı dedıgınız gıbıyle dızel araba gıbı cok ıyıı yanı

TC'yi bilmem 12-12.5 cr sıkıştırma veya büyük enjektör olabilir o da ne kadar fark eder tam olarak bilmiyorum ama.

Benim aracımda motor içi hariç bolt-on hemen hemen her modifikasyon vardı sonuçta motor aynı motor K20. Ankara trafiği de sıkışıktır bi İstanbul kadar olmasa da baya dur kalk yaşanıyor.

Hep hesaplarım 55 kuruşu 1 kere bile geçmedi ortalama benzin fiyatı 4.7-4.8 tl iken.

Sert@ç
12-09-2014, 14:36
TC'yi bilmem 12-12.5 cr sıkıştırma veya büyük enjektör olabilir o da ne kadar fark eder tam olarak bilmiyorum ama.

Benim aracımda motor içi hariç bolt-on hemen hemen her modifikasyon vardı sonuçta motor aynı motor K20. Ankara trafiği de sıkışıktır bi İstanbul kadar olmasa da baya dur kalk yaşanıyor.

Hep hesaplarım 55 kuruşu 1 kere bile geçmedi ortalama benzin fiyatı 4.7-4.8 tl iken.

Abi tüketim hangisinde daha düşük cupra mı typer mı ?
Aynı zamanda konfor güvenlik vs

Anti
12-09-2014, 15:19
Abi tüketim hangisinde daha düşük cupra mı typer mı ?
Aynı zamanda konfor güvenlik vs

Birebir aynı gibi Sertaç ikisi de 10-11 lt aralığı. 100 tl'ye 180-230 km aralığında gidiyorlar sürüşüne göre.
Konfor olarak cupra daha üstün, hem süspansiyon daha yumuşak hem de koltuklar. Güvenlik hakkında kesin bişey söyleyemem ikisi de taş gibi ama cupra daha bi oturaklı geliyor his olarak.

alpbodrum
12-09-2014, 16:00
İstanbul izmirde gibi merkezi ve sanayisi büyük yerlerde yaşayanlarınız çok şanslısınız, Burada 160 ' lık Scirocco ' da Compressor (S.C.) olmadığını iddia eden , Kötü yakıt yüzünden 3000 TL arabaya para harcatan ustalar var. Artık öyle bir hal aldım ki , Aracımın bobinlerini, Lambda Sensörlerini, bujilerini, filtrelerini kendim değiştiriyorum, Boğaz kelebeği temizleyip geri takıp adaptasyon yapıyorum, Arıza tespit cihazı ile arıza tespiti yapıp sorunları çözüyorum gerisini siz düşünün. Bana Motorunda vs. sorun çıkartmayacak araba lazım. Bundan sonra Ağır bakımlarına bile izmire gideceğim burada dokundurtmam arabama..

Sert@ç
12-09-2014, 16:24
Birebir aynı gibi Sertaç ikisi de 10-11 lt aralığı. 100 tl'ye 180-230 km aralığında gidiyorlar sürüşüne göre.
Konfor olarak cupra daha üstün, hem süspansiyon daha yumuşak hem de koltuklar. Güvenlik hakkında kesin bişey söyleyemem ikisi de taş gibi ama cupra daha bi oturaklı geliyor his olarak.
Acaba hata mı yaptım leon tfsi yerine typer mı almalıydım diye düşnüyordum...
Pert ep3ler 45den satılırken ben 40a alıcı zor buluyorum aradaki güvenlik konfor tüketim vs saymıyorum bile

İstanbul izmirde gibi merkezi ve sanayisi büyük yerlerde yaşayanlarınız çok şanslısınız, Burada 160 ' lık Scirocco ' da Compressor (S.C.) olmadığını iddia eden , Kötü yakıt yüzünden 3000 TL arabaya para harcatan ustalar var. Artık öyle bir hal aldım ki , Aracımın bobinlerini, Lambda Sensörlerini, bujilerini, filtrelerini kendim değiştiriyorum, Boğaz kelebeği temizleyip geri takıp adaptasyon yapıyorum, Arıza tespit cihazı ile arıza tespiti yapıp sorunları çözüyorum gerisini siz düşünün. Bana Motorunda vs. sorun çıkartmayacak araba lazım. Bundan sonra Ağır bakımlarına bile izmire gideceğim burada dokundurtmam arabama..

Keşke doğuş oto gibi yerlere gitseydiniz eğer problem çözülmeseydi para vermeden çıkabilirdiniz...
Eğer sorunsuzluk isterseniz cupraya vs yönelin ben 4 yıldır tfsi motorlu araca biniyorum yağ su vs bakımı dışında para harcamadım

Onurkk06
12-09-2014, 19:07
sanırım sizin sciroccoda bi sıkıntı vardı sizin yerinizde olsam polo gti falan bakardım ya da farklı olması açısından mini bakardım sonuçta polo scirocco vs gösterge direksiyonuna kadar benzer araçlar

Onurkk06
12-09-2014, 19:11
örnek olması için koyuyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2006-mini-cooper-john-cooper-works-gp-47.000km-178562800/detay mini

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-gti-orjinal-14%2C000-km-177365378/detay polo gti

alpbodrum
12-09-2014, 19:55
Bugün Lena yetkili servis ' e gidip Sıfırını 2014 test ettim, Yolda' da giderken yeni kasa bir 3.25 yada 3.28 e kafa tutarken 45 derecelik 80 metre uzunluğunda bir viraja onunla birlikte 150 ile girmeye çalıştım arabam kafasını içe döndürdü ve panik fren yaptım (hata) normalde yapmam ama araç sapıtınca bende sapıttım çünkü virajı bu kadar övülen bir arabanın böyle bir hareket yapması beni çok şaşırttı hemde Sıfır gibi Potenza lastiklerle, Scirocco ' dan iyice soğudum . Eski aracım olan 2003 Model Bmw 330 bence görüntü hariç her bakımdan Scirocco ' dan üstündür. Mini Cooper beğenmedim daha önceki mesahlarımda yazmıştım .

Scirocco sahibi arkadaşlarımı uyarmak istiyorum yalnızca dikkatli olsunlar, Allah korusun ben uçurumdan döndüm.

alpbodrum
12-09-2014, 19:59
Acaba hata mı yaptım leon tfsi yerine typer mı almalıydım diye düşnüyordum...
Pert ep3ler 45den satılırken ben 40a alıcı zor buluyorum aradaki güvenlik konfor tüketim vs saymıyorum bile

Keşke doğuş oto gibi yerlere gitseydiniz eğer problem çözülmeseydi para vermeden çıkabilirdiniz...
Eğer sorunsuzluk isterseniz cupraya vs yönelin ben 4 yıldır tfsi motorlu araca biniyorum yağ su vs bakımı dışında para harcamadım

Yetkili servisede gittim , Sonunda sorunu kendim çözdüm , Leon bence hepsinden güzel bir araç keşke Cupra olsaydı :) Ben alamıyorum eşim hiç beğenmiyor.

Frid
12-09-2014, 20:09
hazır soğuma olmuşken, diğer tercihiniz fn2 deneyin içinizde kalmasın. elden kolay çıkar, bu aralar fiyatları da şişti ama, kısa sürede başka araca geçebilirsiniz. s3 vb olabilir.

alpbodrum
12-09-2014, 20:27
S3 ' lerede bakmadım değil çılgın arabalar fakat bakım ve olası sürprizlerde insanın ocağına incir ağacı diker.

Tufan Job34
12-09-2014, 20:43
fn2 tercih et derim çok keyifli:)

M3CSL
13-09-2014, 00:22
Kel alper
40binde tertemiz yaysiz megane ile gezdik scirocco konforunun yanina yaklasamaz.trim sesi ic mekan kalitesine hic girmiyorum bile. .

ceyhun737
13-09-2014, 02:12
Scirocco da yol tutar olmuş ya:) o zaman jcw asfalttan ayrılmıyor:)

halilkarakas
13-09-2014, 02:14
bence vti alır

alpbodrum
13-09-2014, 08:09
Scirocco da yol tutar olmuş ya:) o zaman jcw asfalttan ayrılmıyor:)

Aynen hocam Jcw ile viraj konusunda hiç kimse yarışamaz bence test ettim onayladım.

alpbodrum
13-09-2014, 08:14
bence vti alır

5-6 Yıl önce olsaydı evet.

ceyhun737
13-09-2014, 08:24
Ya forumda böyle binene kadar en iyisi o satınca gerçekleri konuşmaya başlarlar scirocconun esanamesi okunmaz fn2 jcw yanında kimse kusura bakmasın:)

alpbodrum
13-09-2014, 08:43
Ya forumda böyle binene kadar en iyisi o satınca gerçekleri konuşmaya başlarlar scirocconun esanamesi okunmaz fn2 jcw yanında kimse kusura bakmasın:)

Yok ben satmadım daha Scirocco ' ya biniyorum. :) Yalan yok. Yalnız Tip olarak Scirocco hepsinden güzel , gerçek bir spor otomobil görüntüsü var. Bodrumda 2 günde bir turist kızlar otostop çekiyor, hemde eşim yanımdayken.. Manyakmı ne bunlar

ceyhun737
13-09-2014, 09:03
Yüzü eskidi artık her yerde var herkeste var apaçilerin eline düştü yoksa ilk çıktığında tasarımını beğenmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ama kesinlikle sportif ruh sürüş keyfi olarak scirocco bu araçların gerisinde kalır sizin alternatifiniz kia ceed gt tasarım ödülü aldı donanım konfor hepsi var bir inceleyin derim .

vedat86
13-09-2014, 10:13
bence fn2 al typer a bın sonra yenı turbo typer cıkdıgında onu alırsın fn2 nın yakıtından herkez memnun (ben hala kararsızım yakıtında (: ) kullanımına dıcek bısey yok temız al bın hem gazlarsın hem aılenle bınersın

emir91
13-09-2014, 10:50
Konudaki araçlardan biraz farklı olacak ama herkeste olmayan bir şey düşünürseniz http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-8c-kirmizisi-1.75-cc-235-hp-qv-giulietta-175544623/detay önerebilirim gidişi, yol tutuşu vs. memnun kalırsınız.

alpbodrum
13-09-2014, 11:03
Piyasası olan bir araç istiyorum arkadaşlar, Yani galeriye götürüp bak benim aracımın piyasası bu ver 5 lira piyasasının altını araç senin olsun dediğimde ölmeyecek araç istiyorum.

ahmet_xy
13-09-2014, 11:08
o zaman FN2 alacaksın... :icon_tup: :icon_tup:

delSol_power
14-09-2014, 13:09
Seneye FN2'lerin piyasası uçacak. Şimdi almanın tam zamanı.

alpbodrum
16-09-2014, 12:11
Arkadaşlar Fn2 Typer aldım, ilk izlenim olarak " bana ve şahsi fikrime göre" Stock araçlar üzerinde karşılaştırma yapmak gerekirse durum şöyle ;
Burada benim gibi kafası karışan arkadaşları aydınlatmak için bir takım karşılaştırmalar yaptım ; şunu belirtmek isterim ki gerçekten de Rocco ile Fn2 mukayese edilecek arabalar değil kısaca anlatmak gerekirse Honda yaşattığı his ve tepkiyle gerçek bir Spor otomobil , Rocco ise biraz daha göz boyama amaçlı adı üstünde (Lolipop ) bir araç. Bunu kafadan atmıyorum her iki aracında kapısı kapalı iken kapı kolunu tutup kendime çekiyorum 2011 Rocco ' dan gacırt diye bir ses geliyor 2008 Honda beton gibi duruyor, Eğer tercih yapacak arkadaşlar olursa şunu da göz önünde bulundurmalı Honda Typer aracım alalı çok kısa bir süre olmasına rağmen bu camiada çok iyi ve değerli insanlar tanımama vesile oldu bu bile benim için bir tercih sebebi , Birde bu gün itibariyle internet üzerinde satılık 610 Adet Scirocco - 9 Adet Fn2 Typer var Fn2 alınca ister istemez bu camianın içine adım atmış oluyorsunuz bunun satarken hem avantajı hem dez avantajı var , Aracınız temiz ise Fn2 ' nizi almak için hazır bekleyen bir kitle oluyor. Bir sorunu var ise bütün camia biliyor, Scirocco 'da ise bayandan , erkeğine , çoluğundan çocuğuna çok geniş bir kitleye hitap ediyorsunuz.

http://i61.tinypic.com/347fwao.jpg

Anti
16-09-2014, 12:47
Arkadaşlar Fn2 Typer aldım, ilk izlenim olarak " bana ve şahsi fikrime göre" Stock araçlar üzerinde karşılaştırma yapmak gerekirse durum şöyle ;
Burada benim gibi kafası karışan arkadaşları aydınlatmak için bir takım karşılaştırmalar yaptım ; şunu belirtmek isterim ki gerçekten de Rocco ile Fn2 mukayese edilecek arabalar değil kısaca anlatmak gerekirse Honda yaşattığı his ve tepkiyle gerçek bir Spor otomobil , Rocco ise biraz daha göz boyama amaçlı adı üstünde (Lolipop ) bir araç. Bunu kafadan atmıyorum her iki aracında kapısı kapalı iken kapı kolunu tutup kendime çekiyorum 2011 Rocco ' dan gacırt diye bir ses geliyor 2008 Honda beton gibi duruyor, Eğer tercih yapacak arkadaşlar olursa şunu da göz önünde bulundurmalı Honda Typer aracım alalı çok kısa bir süre olmasına rağmen bu camiada çok iyi ve değerli insanlar tanımama vesile oldu bu bile benim için bir tercih sebebi , Birde bu gün itibariyle internet üzerinde satılık 610 Adet Scirocco - 9 Adet Fn2 Typer var Fn2 alınca ister istemez bu camianın içine adım atmış oluyorsunuz bunun satarken hem avantajı hem dez avantajı var , Aracınız temiz ise Fn2 ' nizi almak için hazır bekleyen bir kitle oluyor. Bir sorunu var ise bütün camia biliyor, Scirocco 'da ise bayandan , erkeğine , çoluğundan çocuğuna çok geniş bir kitleye hitap ediyorsunuz.

http://i61.tinypic.com/347fwao.jpg

Güle güle kullanın kazasız belasız.

"Honda yaşattığı his ve tepkiyle gerçek bir Spor otomobil , Rocco ise biraz daha göz boyama amaçlı adı üstünde (Lolipop)" :) şunu kabullenmek istemeyen, Honda = çöp diyenler için birinci ağızdan güzel bir tespit olmuş :)

ahmet_xy
16-09-2014, 13:05
güle güle kullan. doğru bir tercih yapmışsın..

Berkan
16-09-2014, 13:06
scirocconun görünümünden baska sportif tarafı yokki zaten nebilim R olsa yada gti gibi sportif bir uzantısı olsa tamamda. düz bodoz bildigmiz scirocco, typer la yan yana karsılastırılması bile sacma bence

K.Kaan
16-09-2014, 13:20
Ncm type r abimdeyken bende kullanıyordum sürekli ve şaka gibi az yakıyordu. Kilyos acıbadem arası gelmiştik 1.2 fiesta ile beraber ben gazlayarak gelmeme rağmen 30 ar tl benzin almıştık ve ahım şahım bir fark olmamıştı aralarında yakış anlamında. benim şu an ki hobi aracım flashla 55 60 kuruş arası yakıyorum, aynı araba o yıllarda da bendeydi flashtan type r a binince bu dizel araba gibi yakıyor diyordum açıkçası.

rocco fn2 diyince de rocco yazılımlı yazılımsız olarak kullandım uzun süre güzel keyifli, hatta yol tutmuyo gibi bir yazı okudum konuda ama bence çok dengeli ama çok bollaştı ve çok stabil geliyo spor araba ruhu yok bence arabada, 1 sene kullanacaksanız sizin yerinizde olsam kesinlikle type r tadına bakarım. biri öbüründen daha iyi otomobil olarak demiyorum tadına bakmak olarak diyorum çünkü cidden bi type r tadını vermesi imkansız rocconun...

edit: fn2 almışsın son sayfayı gözümden kaçırdım hayırlı olsun:)

ceyhun737
16-09-2014, 13:46
Demiştik hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah , bu bir ortamın içine giriyosun olarak değerlendirme sonuçta kupon bir araç alıyorsun ve tanınıyorsun herkesin araç hakkında her şeyi bilmesi normal arabadan kaç tane var ki:) böyle değerlendirmek lazım , ayrıca fn2 nin tadını çıkar çok güzeldir bir de jcw dene sonrasında:)

alpbodrum
16-09-2014, 15:03
Çok sağolun arkadaşlar , gerçekten çok mutluyum :)

kelalper
16-09-2014, 15:23
iç mekan kalitesinde megane orta konsol saçma sapan kauçukumsu bir şeyle kaplı. Trim sesine gelince valla benim arabada gelen tek ses cam tavan ayaklarının çıtırtısıydı. Slicon sprey sıktığın zaman belli süre idare ediyordu. Koltuk olarak roccodan daha rahattı ergonomi olarak. bir kere belim ağrımadı. 1 gün rocco kullandım her ayarı denedim rahat edememiştim. Bunlar tabii kişiye göre göreceli şeyler.

Tolga-R
16-09-2014, 22:24
Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Hangi renk aldınız. Dış görünüm 7 demişssiniz bir iki eklenti ile 8.5 lara çıkar :)

ceyhun737
17-09-2014, 01:22
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?168036-59TL062-Red-Mugen-fn2-Typer-(tun%E7)

Bu görüntüden sonra Rocco nun adı bile geçmez:)

Gko
17-09-2014, 12:43
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?168036-59TL062-Red-Mugen-fn2-Typer-(tun%E7)

Bu görüntüden sonra Rocco nun adı bile geçmez:)

nedense o jantları hiç yakıştıramıyorum ben

alpbodrum
17-09-2014, 14:11
Çok teşekkürler arkadaşlar siyah aldım, yakında fotoğrafları eklerim zaten, TL Typer inanılmaz güzelmiş , maşallah.

akay
19-09-2014, 15:28
ehh hayırlı olsun.. arada bi gazla da kulaklarımızın pası silinsin :)

delSol_power
23-09-2014, 15:01
Hayırlı olsun, güzel tercih. Pişman olmazsın ;)

alpbodrum
23-09-2014, 17:33
Pişman olmam , gerçekten çok sevdim , bambaşka bir dünya , bazen gidip öylesine içine oturuyorum , Rocco da böyle birşey olmamıştı.

SKSafir
27-09-2014, 07:32
Hayırlı olsun bencede dogru bir tercih olmuş :)

volkan23
30-10-2014, 12:22

muthiş cözümleme işi bil işe gitme hesabi :)

walla rocco dan sonra fn2 bınmek senı bıraz kızdırır abı ah vah cekersın helekı koltuga yapısmak ıstıyorsan bence alternatıf seceneklere bak kia proceed, mını,audı tt gibi araclar ıhtıyacını karsılıyacak araclar dıyebılırım

volkan23
30-10-2014, 12:24
arac alınmıs hyrlı olsn

alpbodrum
30-10-2014, 12:33
Fn2 Aracı aldım Scirocco bindiğim günlere yazık olmuş, Hondanın iç kokusu bile farklı çalışmasada olur arabanın içinde otururum gitmem.

HondaPower
30-10-2014, 14:10
Hayırlı uğurlu olsun doğru karar bence:)

Uur
30-10-2014, 16:27
Hayırlı olsun çok doğru karar. Tüm type-r sevenlere nasip olsun.

Draniela
30-10-2014, 19:48
abi aynı seçenek içinde deli gibi düşünüyorum şu an. bunlara ekstra seçenek olarak 200 hp rcz koydum ben.
fiyat aralığıma göre iyi birşey bulabilir miyim bilmiyorum ama :/

hayırlı olsun bu arada kazasız belasız bol gazlamalı binersin inşallah