Orijinalini görmek için tıklayınız : iddialı parlaklık için önerileriniz
aries2000
09-09-2014, 09:20
arkadaşlar
aracımı yeni rosso corsa rengini çok beğendiğim için yeni boyatıyorum. ilk günkü parlaklığını korumak için önerilerinizi bekliyorum
Emre Ekrem
09-09-2014, 10:10
Bütçeye göre nano veya türevleri olabilir, uğraşmayı seviyorsanız geleneksel boya koruma ile uğraşabilir siniz.
Aracın parlamasını sağlayan asıl olay yüzeyin ciziksiz olmasıdır. Maksimum parlaklık icin, gerekliyse cizik giderme yapıldıktan sonra duzenli olarak fk1000p, soft99 fusso coat gibi katı waxlar uygulanırsa arac ilk günkü parlaklığını korur. Tabi arac yıkanırken minimum cizik icin mikrofiber yıkama eldiveniyle yikanmali cift kova kullanılmalı.
aries2000
09-09-2014, 10:16
arabam yeni boyadan çıktı..çizik için yıkamalarda daha seçici olacam zaten. özellikle ürün adı ve markasını paylaşırsanız sevinirim. bütçede sorun yok :)
Emre Ekrem
09-09-2014, 10:34
Nanolex, Gyeon, Crystal Concept, Soft99, bunlar üst segment nano koruma markalarıdır, bu ürünlerle aracı maksimum seviyede "belli sürelerde tazeleme gerekir" koruyabilirsiniz, bu markaların şampuan ve wetcoat, quick detaliler ürünlerini de kullanırsanız yapmış olduğunuz uygulamanın ömrünü uzatırsınız ayrıca devamlı uğraşmanız gerekmez.
Geleneksel sistemle " bu vakit ve emek ister" koruma yapmak isterseniz şayet, Poorboys, Chemical Guys, Autoglym, Dodo Juice, Lake Country, scholl Concepts gibi markaların ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederim, bu markalarda geleneksel sistemin üst segmentleridir.
Şahsen Meguiars ürünlerinin bir çoğunu kullanmıyor veya tavsiye etmiyorum, ilk etapta çok güzel bir ürün gamı var gibi görünür fakat kullanımdan kısa bir süre sonra uygulama alanı toz çeker/parlaklık gider vs vs.
Daha detaylı bilgileri benden daha tecrübeli arkadaşlar mutlaka verecektir, tercihen hangi alanda ürün kullanacağınızı belirledikten sonra o alandaki Firmaların kendini ispatlamış ürünlerini alarak uygulama yapmanız/yaptırmanız olacaktır.
aries2000
09-09-2014, 10:40
kışın arabamı kapalı garajda muhafaza ettiğim için korumasını yapıp garaja çekeceğim. yaz gelince tekrar üstünden geçip yaza aynı parlaklıkla girmek istiyorum. bu önerdiğiniz markaları nerden bulurum?
Masterpiece
09-09-2014, 11:18
http://www.techturkey.com/forum/forumdisplay.php?130-Car-Care-Turkey
Site sponsorlarından carcareturkey kısmını inceleyebilirisiniz ayrıca internet sitelerinden de ürünleri temin edebilirsiniz
Emre Ekrem
09-09-2014, 11:41
#7 Onurcan http://www.techturkey.com/forum/member.php?65-Onrcn arkadaşımızın sitesi, buradan temin edebilir, ayrıca destek alabilir siniz.
d.berkay
09-09-2014, 20:52
Ürünlere benim online mağazamdan da ulaşabilirsiniz..
DBY Detailing (http://www.sanalpazar.com/dukkan/Dby-Detailing-Car-Care__u299769)
Farkli bir urun olarak gtechniq c1+exov2 de inceleyebilirsiniz. Ozellikle parlaklik ve su iticilik konusunda exov2 baya iyi benim gozlemlerime gore .