Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi şekilde Alçaltmak mantıklı ?
Merhaba sevgili forum üyeleri,
Daha önce binlerce kez konu açılmıştır eminimki. Fakat benim durumum biraz farklı olduğu için tekrar konu açmak istedim. 2003 Model 1.7 DTI sahibiyim. Konfor ve güvenlik benim için ilk planda. Bu nedenle aracı basmaya karar verdiğimizde bütçemiz makul koşullarda mevcut durumda. Aracın amortisörleri 11 yıldır üzerinde bu nedenle 4 adet monreo amortisör ( 350 TL ) alıp,İyi Bir 5 cm spor yay ( 350-500 TL ) düşündüm fakat ikisini hesaplayınca 700-800 TL bulunca dostlarım bana Coilover yaptırmamı önerdiler. Fakat ben aracımı 5 Cm basacağım. daha aşağısı olmayacak. Bu durumdada coilover yaptırmak mantıklımıdır değilmidir karar verememiş durumdayım. Bir başka fikir ise 150 Tl lik FK yaylardan alıp,Şuanki üzerindeki amrtisörlerini sertleştirip kullanmam yönündeydi fakat onlarında inşaat demirinden yapıldığını bildiğim için işin içinden çıkamadım.
Değerli Yorumlarınız ve destekleriniz için hepinize şimdiden teşekkürler
Selamlar
Burak
Konfor arayan birisiysen coilover işine hiç girme derim.
Konfor ve güvenlik ilk planda olan bir olay fakat herkes coil çok iyi diyor ? ne yapıcaz peki ne önerirsiniz.
tşk
Marka spor amortisör yay kombinasyonu araştırın derim. Sıfır sanayi işi coil olacağına ikinci el markalı amortisör yay olsun
ucuz coil bence seni tatmin etmeyebilir.
huseyinturk
09-09-2014, 16:28
konfor açısından ucuz coil alıcağına yaptırmanı öneririm ben ama hangisi daha güvenli dersen bir şey söyleyemem
Konfor ve güvenlik istiyorsan sarı koni+5 cm eibach bak derim yada standart amortisör+3.5 cm eibach.Sanayi işi coiloverdan uzak dur.
tolga_55
09-09-2014, 17:17
fk coilover bahsettiğin rakamlara sıfırını bulabilirsin Burak. Ben çok memnunum. Önler 5-6 cm civarı basık. Konfor olarak gayet güzel ...hani babam bazen kullanıyo arabayı geçende araba eskisi gibi dandun vurmuyo dedi :) Kullananların çoğunluğubir süre sonra ses yapmasından şikayetçi ama çukurdu kasisti dikkat edersen hiçbir sorun yaşamazsın.
SerhatA.
09-09-2014, 17:36
Kesinlikle FK yaydan uzak dur derim, ben coilover öneririm 5cmden fazla düşürmem diyosun ama kaldırman gerektiğinde 5 dakkada kaldırabilirsin.
konfor güvenlik ve coil yaptırmak kelimeleri birbirine çok uzak şeyler.
En mantıklısı kaliteli spor yay + milleri kısaltılmış orjinal amortisör
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?190021-K%FDsalt%FDlm%FD%FE-**%F6rtis%F6r%FC-orjinal-yaya-takmak&p=7595978&viewfull=1#post7595978 Milleri kısaltmak yerine
MehmetOrkun
10-09-2014, 08:05
4 adet gazlı amortisör ve 5cm eibach sportline yay alıp keyfine bakacaksın.
mikelazi
14-10-2014, 18:20
konfor güvenlik ve coil yaptırmak kelimeleri birbirine çok uzak şeyler.
En mantıklısı kaliteli spor yay + milleri kısaltılmış orjinal amortisör
Bence aynen :)
yoshimura
17-10-2014, 21:26
fk coilover bahsettiğin rakamlara sıfırını bulabilirsin Burak. Ben çok memnunum. Önler 5-6 cm civarı basık. Konfor olarak gayet güzel ...hani babam bazen kullanıyo arabayı geçende araba eskisi gibi dandun vurmuyo dedi :) Kullananların çoğunluğubir süre sonra ses yapmasından şikayetçi ama çukurdu kasisti dikkat edersen hiçbir sorun yaşamazsın.
Peki bahsettiğiniz FK coili nereden temin ettiniz? Bide takım coilmi bunlar(ön ve arka)
Bence orjinal amortisör ve 5cm eibach yay al, gayet memnun olursun.
Fiestaya 3.5 luk eibach yay takmıştık, 3 cm civarı düşmüştü ve köpek gibi yol tutuyordu çok memnunduk.
yoshimura
23-10-2014, 22:15
Corsa icin aftermarket coil nerden temin edecez. Yokmu bilen.
VtecDream
23-10-2014, 22:41
valla çok iyi coilover yapan amortisör firmaları var. özellikle başaran amortisör bi ara konuş :) 10 numara esnaf 10 numara iş.
yoshimura
23-10-2014, 22:52
yapma coille daha önce uğraştım artık uğraşmak istemiyorum.
sanayi işi coiller bana çok güvenilmez geliyo. kaliteli amortisör ve yayla çok daha tatminkar olur bence