Orijinalini görmek için tıklayınız : Başımdan geçen bir olay (Macbook, Iphone, Ipad alakalı)
Evet arkadaşlar bodrum yazlıkda nem yüzünden macbook pro'mun ekranı gitti. Laptopu söküp baktığımda retina ekranın anakarta bağlandığı chip'in yanmış olduğunu gördüm. İstanbula dönmeyi bekledim.
Burada yetkili apple servisi ile görüştüğümde eski ana kartımı onlara vermem gerektiğini ve yenisini bu değişim ile 800 TL ye vereceklerini söylediler.
Sadece yanmış bir chip için 800 tl para ödemek üstelik eski anakartımıda onlara vermek bana çok saçma geldi.
Hemen çinde araştırmaya girdim ve apple ürünlerini üreten fabrikanın aynı ürünleri kendisinede ürettiği gerçeğiyle karşılaştım. Ve bu fabrikadan mal alan bir firma buldum.
Ana kart üzerinde ki chip + kablosu ve ekrana girecek olan chip yani 3 parça kargo dahil olarak 60 TL ye dün elime ulaştı. Laptopa monte ettim ve çalıştırdım hiç bir problem olmadı. Yani 800 tl den kurtuldum 60 tl ye olayı çözdüm.
Gelelim asıl konuya; Firma ile görüşmelerim sonucu şunlarıda sizler için öğrendim;
1. Iphone 5s komple ön ekran kargo dahil: 100 TL
2. Ipad 2 komple ön ekran: 60 TL
3. Ipad mini komple ön ekran: 60 TL
4. Ipad mini retina komple ön ekran: 100 TL
Türkiyede 400 tl ye falan Iphone 5s camı değiştiriyorlar. Emin olun aynı bu firma gibi yerlerden alıyorlar. Hatta firma türkiyeye çok fazla ürün gönderdiğini ve bu güne kadar hiç bir sorun çıkarmadığını. Üretilen tüm malların Apple orjinal malı olduğunu söyledi.
Yasal zorunluluk gereği apple logolarını basmıyormuş fabrika.
Örneğin Iphone 6 metaryellerini bu fabrika üretiyor daha IPhone 6 çıkmadan bu fabrika tüm malların 4-5 katını üretip logosuz bir şekilde dışarıya dağıtıyor.
Kısaca apple ürünlerinizin sorunlarına bu kadar para vermeyin. Benim bacanak bu işi yapiyordu bu yolu gösterdim kendisine şuanda 150 tl ye ekran değişiyor ve 1 günde 12 müşteri geldi diyor.
Bu firmaya nasıl ulaşabiliriz ?
Adres verme şansın var mı ?
Fiyatlar böyledir haklısınız, özellikle Apple Store veya garantisi bitmiş şekilde işlem yapan telefon dağıtıcılarında fiyatlar akıl almaz boyutta.
Ama tamir konusunda özellikle iPad'lerın ekranlarını söküp takmak ayrı bir emek istiyor.
Komple dediğiniz dokunmatik+LCD mi?
ilker_yusuf
09-09-2014, 15:58
İyi bir yol olmuş en azından sorun yaşayan arkadaşları yönlendirebilmemiz adına tamir için telefon numaralarını ve adresi paylaşır mısınız?
Ben ipad ekran sorunu yaşamıştım yine manyetik alandan etkilenmişti ekranım. Ama garanti kapsamında cihazım değiştirildi. Garantisi bitmiş olsa dediğiniz gibi yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalabilirdim.
Fiyatlar böyledir haklısınız, özellikle Apple Store veya garantisi bitmiş şekilde işlem yapan telefon dağıtıcılarında fiyatlar akıl almaz boyutta.
Ama tamir konusunda özellikle iPad'lerın ekranlarını söküp takmak ayrı bir emek istiyor.
Ipad olayını bacanak yaptı ısıtılarak sökülüyor ve takılıyor aynen komple ekran.
Emre Ekrem
09-09-2014, 16:15
Garanti bitimi veya kullanıcı hatası deyip sorumluluk almadıkları durumda süper bir seçenek olur.
Alibaba ya falan bakın arkadaşlar orada da bu fiyatlarda. Hala bulamazsanız ben yardımcı olurum.
Bende ne zamandır araştırıyorum ama güvenilir bir firma bulamadım. Çok gizli değilse bacanağınızın işlerini baltalamıcaksa aldığınız yerin adresini verirseniz çok makbule geçer.
Fabrikadan satış şeklinde bir çok firma var. Ben araştırdım herhangi birini aradım 60 tl lik mal aldım tak diye gönderdi arkadaşlar. Kazıklanmazsınız yani kazıklanırsanızda 60 tl küçük bir para. Firmayı bacanağımla irtibata geçirdiğim için isim vermeyeceğim size de fiyatlar bu diye uyarı yapiyorum. Ben size mal satayım demiyorum.
Ali baba'dan hiç alışveriş yapmadım gerçek site hangisi.
http://www.aliexpress.com/
http://turkish.alibaba.com/
http://www.alibaba.com/
Hangisi?
Ali baba'dan hiç alışveriş yapmadım gerçek site hangisi.
http://turkish.alibaba.com/
http://www.alibaba.com/
Hangisi?
İkiside gerçektir.
İkiside gerçektir.
Teşekkürler.
bu soruya bende bi cvp alabilirsem iyi olur.
tşk
Rıdvan...
bu soruya bende bi cvp alabilirsem iyi olur.
tşk
Rıdvan...
Evet aynen.
lnd_samet
09-09-2014, 16:55
aliexpress te gerçek, diğerlerinde adama paypal ile para yolluyorsun. expresste kredi kartıyla ödeme yapıyorsun. shippingi beleş işaretleyin gerisi kolay.
onursumer
09-09-2014, 18:38
hangi firma, macbook air ekranı varmıdır acaba uygun 11.6 inc :D
Osman Bahadır
09-09-2014, 18:47
Alternatif araştırmak lazım. Muhakkak uygun çözümler bulunur her zaman. Fakat emin olun Apple'a tedarik yaptığını iddia edecek binlerce Çinli firmaya denk gelirsiniz. Ama Apple'a tedarikçi olacak kadar ciddi hiçbir firma da 60 liraya piyasaya ürün satma derdine girmez. Bu durum ara mamül - nihai mamül durumu olan tüm piyasalarda geçerli, otomobil yedek parça piyasası dahil. İş gerçek orjinal ekipman tedarikçisini bulmak ve onu dışarıya mal satmaya ikna edebilmek... Diğerlerinin hepsi yan sanayi zaten.
Alternatif araştırmak lazım. Muhakkak uygun çözümler bulunur her zaman. Fakat emin olun Apple'a tedarik yaptığını iddia edecek binlerce Çinli firmaya denk gelirsiniz. Ama Apple'a tedarikçi olacak kadar ciddi hiçbir firma da 60 liraya piyasaya ürün satma derdine girmez. Bu durum ara mamül - nihai mamül durumu olan tüm piyasalarda geçerli, otomobil yedek parça piyasası dahil. İş gerçek orjinal ekipman tedarikçisini bulmak ve onu dışarıya mal satmaya ikna edebilmek... Diğerlerinin hepsi yan sanayi zaten.
Ürünler yan sanayi değil özellikle kontrol ettik. Hatta logo kısımları kazılmış bir şekilde birebir aynıydı. Güzel olan olayda bu zaten.
Ben de çin'den iPhone ekranı getirdim taktım kendi telefonuma, birebir orjinal gözükse de aynı değildi. Orjinal iPhone camı zerre çizilmezken yeni aldığım çok kolay çiziliyordu. Aldığınız satıcıya dikkat edin, review'lerini okuyun kesinlikle.
Osman Bahadır
09-09-2014, 19:03
Ürünler yan sanayi değil özellikle kontrol ettik. Hatta logo kısımları kazılmış bir şekilde birebir aynıydı. Güzel olan olayda bu zaten.
Sizin aldığınız ürün gerçekten de orjinal olabilir, ona lafım yok.
Ama inanın logo kazınmış olması dahi orjinal olduğunu göstermez. Çinliler o kadar uyanık ki, önce logo basıp sonra kazıyorlar bile orjinal görüntüsü vermek için.
Yaw arkadaşlar haklısınız şüphe ile yaklaşıyorsunuz camı geçtim chipden bahsediyorum. Bir bilgisayar mühendisi olarak bu chip'in altına orjinaldir imzamı çakarım. Aptal yan sanayi bir parça için neden konu açıp size bildireyim. 2. olarak bu ürünü satmıyorum sadece bilgilendirme amacıyla yazmaktayım.
Benim aldığım ürün orjinaldi diğer satıcıların kini bilmiyorum ve sadece size yol gösteriyorum yoksa banane gidin 400 500 tl verin zerre umrumda değil :)
Yaw arkadaşlar haklısınız şüphe ile yaklaşıyorsunuz camı geçtim chipden bahsediyorum. Bir bilgisayar mühendisi olarak bu chip'in altına orjinaldir imzamı çakarım. Aptal yan sanayi bir parça için neden konu açıp size bildireyim. 2. olarak bu ürünü satmıyorum sadece bilgilendirme amacıyla yazmaktayım.
Benim aldığım ürün orjinaldi diğer satıcıların kini bilmiyorum ve sadece size yol gösteriyorum yoksa banane gidin 400 500 tl verin zerre umrumda değil :)
Dikkat etmezsen sahtesi gelebiliyor, onun için ekliyeyim dedim.
iPhone, iPad vs parçası satıldığını biliyordum da macbook vs parçası bulunabileceği aklıma gelmezdi, sayende öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Güzel bilgilendirme.
araç yedek parça sektöründe de aynı durum var.örneğin bmw'de yürüyendeki parçalar lemfördere ürettirir logolu olarak bmw kutusunda satar.birde lemförder kendi satar arada fiyat farkından başka hiç bir fark yoktur kalite açısından.
dj_batukaan
09-09-2014, 20:24
muhteşemmiş
araç yedek parça sektöründe de aynı durum var.örneğin bmw'de yürüyendeki parçalar lemfördere ürettirir logolu olarak bmw kutusunda satar.birde lemförder kendi satar arada fiyat farkından başka hiç bir fark yoktur kalite açısından.
99 Model Ferrari yağ filtresi Fermas'ta 100€, Ferrari İtalyan sitesinde 25€ iki filtreyi de karşılaştırdık çıkan sonuç; Fermas Ferrari kutulu, Ferrari yazısı ve UFİ marka, İtalyan sitesi; Ferrari kutusu ve UFİ yazısı var.
Çoğu firma kendi malını üretmez, tasarlar ama üretmez. Maliyet'i çok olur.
Ceaser bir bilgisayar mühendisi olarak çipin altına imza çakabiliyor ama biz bilmiyenler sanırım deneme yanılma yöntemiyle bulucaz. Biraz daha ipucu alsak ne güzel olurdu değil mi? Sn. @Caesar
SerkanYazgan.
09-09-2014, 20:50
Bana iphone 4 ekran ve arka cam kapak lazım, konuyu gördüğüm iyi oldu. Evde kırık duruyor eğer ucuzsa yaptırıp bir tanıdığıma vereyim diyorum. Alibaba ya bakınıyorumda tam anlamadım, dikkat etmem gereken noktalar nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.
çok can sıkıcı bır durum samsung note 2 telefonu kardesım yere dusurdu dıs ekranı kırıldı istanbul da bi tanıdığa yaptırdım 130 liraya Bursaya döndüğümde 3 gün sonra telefonun lcd ekranı kırıldı tamrıcıye soyledım senın hatan dedı benlik bi durum yok falan fılan neyse eyvallah dedik samsung teknık servısıne gıttım 340 ekran 15 lira ekran koruma yaptırdım aynı telefon 1 hafta sonra yine durduk yere keranı çatladı gözumun onunde servise gittim kullanıcı hatası dedııler yere düşürmüssündür vs gibi ithamda bulundular dedim yaptırayım telefonu tekrar koyalım 1 ay burda dursun ekran kendı kendıne tekrar kırılrsa yenısını vericek misiniz dedim ? mümkün değil kırılmaz vs vs öyle bır sey yapamayız dediler dedimbu telefonda başka bı durum var ınceleyın onu yapamayız vs vs anlaşıldı sebebı 1oo liralık parcayı 450 liraya tamir etmek telefon satmaktan daha karlı iş
Samsung'lar içinde bir tavsiye alsak fena olmaz. Note2'min kullanımdan dolayı çerçevesi soyuldu, ezildi vs. sadece çerçeve değil komple kasa olarak değişiyormuş. Orjinal ya da orjinale yakın kalitede bir kasa nereden alabilirim? Alibaba'da OEM diye gezen çok sahte ürün var.
Olgar ben anlamam nasıl getirilir edilir, bana ayfın 5 kasası getirtsene ne kadarsa havale yapim sana.
benım 5s in ekran kırık baktim alibabaya binlerce çıkıyor orjinal diye hangisinin olduğunu nasıl biliriz? hangisine güvenicez? her fiyata var :icon_wack
Abi peki iphone 5 kasa bulabilir miyiz? Burda 400 lira fiyat çektiler.
Abi peki iphone 5 kasa bulabilir miyiz? Burda 400 lira fiyat çektiler.
yarın dönecem bu konuyla ilgili.
Teşekkürler Olgar abi. Beklemedeyim :).
TolgaEsentepe
10-09-2014, 01:33
Samsung'lar içinde bir tavsiye alsak fena olmaz. Note2'min kullanımdan dolayı çerçevesi soyuldu, ezildi vs. sadece çerçeve değil komple kasa olarak değişiyormuş. Orjinal ya da orjinale yakın kalitede bir kasa nereden alabilirim? Alibaba'da OEM diye gezen çok sahte ürün var.
garantili ise servise baskı yap.. Ben komple kasa, lcd, cam, arka kapak hepsini değiştirdim ücret ödemeden..
dachosen
10-09-2014, 07:28
garantili ise servise baskı yap.. Ben komple kasa, lcd, cam, arka kapak hepsini değiştirdim ücret ödemeden..
Niye telefonu değiştirmedin? Modifiye sevdasımı :D
TolgaEsentepe
10-09-2014, 17:10
Niye telefonu değiştirmedin? Modifiye sevdasımı :D
yok, servis değiştirmedi.. böyle daha az maliyetli görmüşler demek ki
kankucum elimde bir macbook air var ön kamerası bozuk diye ekran aldık ekranda bozuk çıktı bi tamirciye verdik anakartta bir boklar yaptı yine çözemedik. Modelini falan söylesem bir ekran fiyatı alabilirmiyiz burdan
Silence45
10-09-2014, 18:47
Abi bilgilendirmen gerçekten güzel ancak şöyle bir durum var.Aliexpress, alibaba, ebay gibi sitelere bakın oradan alın diyorsun.Yine bildiğin üzere oralarda binlerce ürün satılıyor ve hemen hemen hepsi orjinal ve aynı fiyatlarda satılıyor.Bunu senin gibi herkes farkedemez.Tamam iş anlaşması gereği her hangi bir ipucu vermiyorsun ama sadece bu fiyatları bilmekte bizim pek işimize yaramıyor.Sonuçta herkes Bilgisayar Mühendisi de değil.Bu konuda biraz daha açıklayıcı olursan en azından herkes faydalanır çok daha iyi fiyatlara.Öbür türlü sürekli 60 tl 60 tl parça alıp duracak millet hangisi orjinal hangisi çakma vs bir ton para ve zaman kaybı olacak.
arsenikli
10-09-2014, 23:20
Bana iphone 4 ekran ve arka cam kapak lazım, konuyu gördüğüm iyi oldu. Evde kırık duruyor eğer ucuzsa yaptırıp bir tanıdığıma vereyim diyorum. Alibaba ya bakınıyorumda tam anlamadım, dikkat etmem gereken noktalar nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle güzel bi konu teşekkür ederim (caesar) isminizi bilmiyorum kusura bakmayın,
serkan bey kadıköy taraflarına yolun düşerse orjinal ve yan sanayi arasındaki farkı gösterebilirim size, birde tam orjinal olmamakla birlikte daha düne kadar bütün ıphone servislerinin orjinal diye takmış olduğu a kaliteler var bire bir orjinal gibi ;)
SerkanYazgan.
10-09-2014, 23:31
serkan bey kadıköy taraflarına yolun düşerse orjinal ve yan sanayi arasındaki farkı gösterebilirim size, birde tam orjinal olmamakla birlikte daha düne kadar bütün ıphone servislerinin orjinal diye takmış olduğu a kaliteler var bire bir orjinal gibi ;)
Eyvallah hocam teşekkür ederimde istanbula şuanlık baya uzağım. Bana a kalite ön arka lazım, alibabaya baktım binlerce var ve hiçbirşey anlayamadım. Ucuzsa yaptırayım diyorum, değilse zaten gerek yok. Birde wifisi modemin dibinde çekiyor ondada sorun var galiba :)