Orijinalini görmek için tıklayınız : b16a2 vti ye eksantrik yardım lütfen
firat_07
17-09-2008, 21:09
arkadaşalar elimde b16b motor kodlu yani ek9 type-r eksantrikleri var bunları b16a2 vti ye takmak mantıklı olurmu bi güç alabilirmiyiz yardımcı olursanız sevinirim
Rockford
17-09-2008, 21:37
mantıklı tabide yanlıs hatırlamıosam onların sadece emme tarafı farklıydı egsoz aynı ayrı ayrı satılıosa eger boşuna masraf yapmazsın.
valla ben kullandim standart header ile ve fark gece gunduz kadar barizdi :)
bız sdece b16b pıstonu takmıstık bı fark yoktu.egzantrık fark ettırebılır ama
b16b pıstonu takmıstınız ve fark yoktu oylemı :)
arkadaşalar elimde b16b motor kodlu yani ek9 type-r eksantrikleri var bunları b16a2 vti ye takmak mantıklı olurmu bi güç alabilirmiyiz yardımcı olursanız sevinirim
takmiyacaksanız ben alabilirim :D
Piston Cr's
http://img34.picoodle.com/data/img34/3/9/17/f_ppm_52a5c54.jpg
b16b pıstonu takmıstınız ve fark yoktu oylemı :)
sadece pıston ve gomlek takıldı bıldıgım kadarıyla.gercektende fark olmadı yanı stock vtecın 1 boy fln ılerısındeydı.
o araba ozaman bıraz bıtıkmıs ruhen :)
o araba ozaman bıraz bıtıkmıs ruhen :)
+5500 ....
Kamercim Cr değerlerine bakarmısın. Bu şekilde vti yürümesinin en az 2 boy üstüne çıkıyor.
11.7 Cr yapmayı düşünüyorum doğru setup ile kıyasla.
Heleki stp 12.5 lerde kapak taşlı contası ince falan juke box N/A olur.
Bilgi amaçlı
http://img33.picoodle.com/data/img33/3/9/17/f_ppm_97a5806.jpg
B16B ilaç gibi yaaa :) :) 8200 rpm de 185 ps missss :D :D
ama b16b le b16a arasında cok fark var. emmelern çapı bıle farklı.tamam pıstonun bellı bı guc vermesı gerekır ama sadece onlada oyle 3 4 boy oynatacagını sanmam.
sadece egzantrıkle pıstonla 25hp alamazsın o motrdan.:)
TB de sadece b16b pıston varken nasıl gıttıgını cogu kısı bılıyor :) b16b pıston 0.6 cr fark eder buda oldukca ıyı bı fark ;)
tamam ıyı gıdıordur ama hangı arabaya gore ıyı gıdıodu.mesela sendekı parcalarının aynını kullanan ama b16a pıstonu kullanan bırıyle denedın mı hıc
Bunu sana en iyi 1.6VTI uğur özetler. Neden dersen şuan onun arabasında sadece piston var.
TB de setuplar hep dolu oldu o yüzden net cevabı uğur verir.
uğurun arabada onun dısındada seyler var dıe bılıorum gercı.neyse olur merak ettım :)
İlk aldığında sadece piston vardı. Şimdi ne var ne yok allah biliyor :)
Eski setupımda B16B piston + DC header + Stage 3 Baskı-Balata + 51mm araborular + Otto son susturucu ve bol sıcak hava çeken bir custom shortram filtre kitim vardı... Bir dönem de simota cai kullanmıştım... Pistonun farkı çok bariz ortada ;)
Şimdiki setupım biraz daha farklı, rodaj döneminden sonra farkları hepberaber görücez inşallah :)
İlk aldığında sadece piston vardı. Şimdi ne var ne yok allah biliyor :)
ayıp ayıp allah biliyor diyorsun ya kanka, http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=8193&page=16 girsene arabamın konusuna bak herşey yazıyor orda :D
B16b piston 8~10 hp güç kazandırır.
ayıp ayıp allah biliyor diyorsun ya kanka, http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=8193&page=16 girsene arabamın konusuna bak herşey yazıyor orda :D
Peqi biliyordum :)
B16b piston 8~10 hp güç kazandırır.
oldukça guzel bı guc bu:icon_tup:
firat_07
18-09-2008, 08:32
bizim konu yalan oldu ben eksantrik sordum piston degilki
tek egzantrikle bi güç alabilecegini sanmıyorum.piston şart güç için.
bizim konu yalan oldu ben eksantrik sordum piston degilki
cevap verdim senin soruna :)
valla ben kullandim standart header ile ve fark gece gunduz kadar barizdi :)
firat_07
18-09-2008, 12:16
geceyle gündüz gibi nasıl oluyo iyimi kötümü yanii
B.Aktepe
18-09-2008, 12:35
gece ve gündüz arasındaki fark kadar bariz diyor egzantriği taktıktan sonraki farkı için.
iyi yönde iyi.
firat_07
18-09-2008, 12:50
ok sagolasın
firat_07
15-10-2008, 19:58
konu silinebilir sagolun
dragon07
15-10-2008, 22:03
fırat bunların senmi yapcan adamımm :D kıyamazsın senn....
B16A upgrade package STAGE1..(hepsi bir arada olduğu zaman tam fark ortaya çıkıyor)
-CTR/ITR CAMS
-CTR/ITR Intake +TB
-CTR PCT Pistons(yada ince conta + 0.020head milled)Port&Polish
-CTR ECU w/VAFC II (p28 chipped,Greddy Ultimate,etc)
-98SPEC ITR 4-1 Headers +de cat 2.5" exh sistem
Güzel bir sonuç alınır .. ilk arabamda kullandığım bildiğim 1 mod.Ucuz ve verimli..
Sadece cams yada sadece piston la verim almak zor..hepsi birbirine baglı..bu bagı yonetmek için de güzel bir ecu gerek..