PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic FB7 - Astra 1.4T - Ceed CRDİ - İ30 CRDİ / Araç değişimi ve kararsızlık.

cagdasi
15-09-2014, 12:33
FB7 otomatik Civic sahibiyim ve aracımdan hiç bir şikayetim yok, düşük yakıt tüketimi ve sınıf ortalaması performansı beni tatmin ediyor üstelik 35.000km'dir yağ bakımı harici hiçbir giderim olmadı. Buna karşılık şimdiye kadar hep hatchback araç kullandığımdan sedan beni yavaş yavaş sıkmaya başladı, ufaktan bir kaşıntı hasıl oldu.
Aklımdaki araçları başlıkta belirttim, olmazsa olmazım otomatik şanzuman ve maksimum 58.000TL para verebilirim.
Bu koşullar altında Astra, Ceed ve İ30'u aklınıza gelen her yönüyle Civic FB7 ile karşılaştırır ve deneyimlerinizi paylaşırsanız bana yardımcı olursunuz.
Şimdiden teşekkürler.
Şu an kullandığım Civic.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?189642-FB7-Civic-Premium

Murat Ç.
15-09-2014, 14:00
FB7 otomatik Civic sahibiyim ve aracımdan hiç bir şikayetim yok, düşük yakıt tüketimi ve sınıf ortalaması performansı beni tatmin ediyor üstelik 35.000km'dir yağ bakımı harici hiçbir giderim olmadı. Buna karşılık şimdiye kadar hep hatchback araç kullandığımdan sedan beni yavaş yavaş sıkmaya başladı, ufaktan bir kaşıntı hasıl oldu.
Aklımdaki araçları başlıkta belirttim, olmazsa olmazım otomatik şanzuman ve maksimum 58.000TL para verebilirim.
Bu koşullar altında Astra, Ceed ve İ30'u aklınıza gelen her yönüyle Civic FB7 ile karşılaştırır ve deneyimlerinizi paylaşırsanız bana yardımcı olursunuz.
Şimdiden teşekkürler.
Şu an kullandığım Civic.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?189642-FB7-Civic-Premium

listeye sanki golf 6 - 7 de eklenebilir kesinlikle sizi memnun edecektir :D

cerato44
15-09-2014, 14:30
58.000 tl gibi rakama golf 6 tdi alabilirsin.
saydıgınız araçlardan 1 gömlek daha üstün bir araç emin olun.

saygılar.

Berkan
15-09-2014, 15:12
i30-ceed aynı ozelliklerin farklı kupaları zaten istedigin ne varsa sorabilirsin.

7-8 litrelerde gezersin otomatik dizeliyle yazılıma dünyaysı degişiyor temiz 1-2 litre iniyor asagı kullanıcı ortalamalarına dayanarak soyluyorm

civicigin donanımını tam detaylı bilmiyorum ama ikisininde eksiği yoktur fazlası vardır üzmezler i30'da üst paket olan(elite),ceed'in üst donanımından(premium) bir tık daha ucuz

i30da 2 donanım var style ve elite

ceed'de 2014 itibariyle 4 comfort-concept-concept plus-premium

bu premium olan : en üst donanım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ilk-sahibinden-dizel-otomatik-daha-dolu-olani-yok-176594461/detay

plus olan :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-auto-sude-2013-26.000km-otm.f1-camtavan-1.6-crdi128bg-concp-plus-178942234/detay

i30un donanımını siyah ızgara style giriş paketi - elite krom ızgra üst paket

i30 style:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-oto-nun-carsi-sinda-i30-1.6-crdi-128-hp-style-2013mdl-9.000-km-177445951/detay

i30 elite:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-34-lot-57-satiliktir-ilgilenenlerin-dikkatine-167968180/detay

i-vtec07
15-09-2014, 23:12
58.000 tl gibi rakama golf 6 tdi alabilirsin.
saydıgınız araçlardan 1 gömlek daha üstün bir araç emin olun.

saygılar.

listedeki araçlardan hangi konuda üstünmüş golf 6 ?

hepsinin biribirlerine göre üstün olduğu konular var.

ben ceed 1.6 dizel otomatik alırdım..mk3 leonlara da bi göz gezdirin derim oda güzel araçtır.

cerato44
16-09-2014, 21:17
ww'nin çizgisidir golf önündeki amblem konforu yeter.

İbrahim33
17-09-2014, 15:29
Geçenlerde ceed'in dizel oto. konsept plus olanını test ettim bayide. Kesinlikle parasının hakkını veren bir araba. Gidipte vw'ye düzülmeye hiç gerek yok. fiyatıda 62 k tl dedi satış danışmanı.

Umut melek
17-09-2014, 15:34
A3 te degerlendirilebilir... Ayırdığınız bütçe ile gerçekten cok iyi araçlar var

alihan_27
21-09-2014, 22:15
Hepside modelli ve aynı sınıfın araçları. Kasaptan kazalı vs olmadıktan sonra tek farklılık tip, tasarım. En güzeli gidip deneyip ben şunu gördüm şurası şöyle filan diye sorarsan daha çok aklına yatar. Bence aracından memnunsun bin gitsin mevcut aracına. Ben mesela alacak olsam sadece tasarımdan dolayı Astra veya Ceed düşünürüm. Ek olarak kullandığım İnsignia'dan bildiğimden 1.4t güzel bir motor.

melihyilmaz
22-09-2014, 11:31
İ30 sizi gercekten tatmin edecektir dizel manuel. yazilim lada noktalamis olursunuz arabada yok yok merak ettiginiz bisey varsa sorun cevapliyim.

soch-vtec
22-09-2014, 12:42
Fb7 kasanın 2012 modeli ise aracınız donanım olarak iyi durumdadır 2013 de sağolsunlar donanım azalttı honda. Ceed i kuzenim kullanıyor otomatik istanbulda 10-11 lt yakıyor aracı evet şekil tarz bir araç hatta hondanın full donanımından da doludur araç ancak yakıt olarak sıkıntısı var özellikle otomatik olanda. i 30 u bilmiyorum kullanmadım binmedim ama donanım olarak da yakıt olarak da ceed ile aynı durumdadır diye tahin ediyorum zaten astra 1.4 turbo iyi kaçar iyi yakar ama onda da lpg uyumu yok yakıtı üzer donanım olarak civic hepsinden geridedir diye düşünüyorum ama sorunsuzluk lpg uyumu ve kesinlikle ikinci eldeki inanılmaz taliplisi ile honda hepsinden öndedir. vw ile kafanızı karıştırmayın bence çünkü vw belli bir imajı yakaladıktan sonra müşterisi ile dalga geçmeye başlamıştır bomboş golflere pololara jettalara dünyanın parasını istemektedir ve en ufak donanım bile dünya para sadece tek parça donanıma ödediğin para ile aynı grubun aracı leon da bütün donanımları alabiliyorsun. Ben hondadan vazgeçmezdim geçeceksen de i30 dansa ceed (içi dışı daha şık ve kaliteli) golf alacağına leon tavsiye ederim.

cagdasi
22-09-2014, 15:27
Haftasonu bayi gezdim, Astra ve Ceed'e baktım, Astra kalite olarak da, dizayn olarak da çok hoş LPG ile ilgili sorun var mı yok mu net bilgi bulamadım bayi hiç sıkıntı yok takarız diyor, ben güvenemiyorum.
Ceed ve İ30'un yakıt tüketimi ile ilgili olumsuz yorumları çok duyuyorum, eğer söylendiği gibi 8lt-9lt/100km gibi bir tüketim varsa vay halimize. VW'nin yanına yanaşamıyoruz çok şükür, premium sınıf olmuş arkadaş, Polo ile Civic neredeyse aynı para garip ama gerçek.
Öyle görünüyor ki güzel bir jant alıp biraz daha binicem aracıma.