Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi A3 1.8T Yazılım Ve Gösterge Hakkında Fikir
RafetAraç
15-09-2014, 14:22
merhabalar. audi a3 1.8t sahibiyiz. araçta yazılım k04 turbo dp dv hava filtresi ve egzoz mevcut. aracı aldıktan snra hava filtresi ve egzoz taktık. aracı aldığımızda yazılım vardı ama yazılım ne zaman yapılmış kimde yapılmış kimse bilmiyor. şimdi aracı yeni aldık ***** borcu harcı derken maddi durumumuz şuan için fazla yok ve aracın üzerinde hiç bir gösterge yok ne afr nede basınç göstergesi. şimdi sorum şu. acaba aracın ilk olarak yazılımını mı güncellesek yoksa afr ve basınç saatlerini takıp aracın durumunu gözlemleyip , eğer basınçta yada afr de bi sıkıntı varsa ona göre tekrarmı yazılım yaptırsak. eğer yazılım yaptırırsak aracı instanbuldan denizliye götürecez yaklaşık 1200-1300 liraya maal olacak bize bu. çünkü oradaki yazılım yapacak kişi hem karta taksit yapıyor hemde 1.8t konusunda uzman. ama ilk önce ssaatleri alıp aracın durmunu gözlemlesek buda 600 e maal olacak. yazılım için şuanki bütçemiz yetmiyo gibi. acaba nasıl bi yol izlesek daha doğru olur. mantıklı fikirlere ihtiyacım var. saatleri alıp aracın durumunu görüp ona göre hareket etmek daha mantıklı geliyor. belkide yazılıma ihtiyacı yok aracın.
3 tane konu açmana gerek yoktu. ayrıca denizlide kim yapıcak bu işi?
RafetAraç
15-09-2014, 15:24
Dr ecu denizlide yapılacak arac tayfun kaymakçı tarafından
OrcunInce
15-09-2014, 16:08
Makul olmasının peşindeysem taa Denizli'ye arabamı götürmezdim, hem de İstanbul'dan.
Bence bununla başlayabilirsin.
RafetAraç
15-09-2014, 17:50
Ama yazılım bu. Isi iyi bilen guvenilir kişiler tarafından yapilmasi lazm hergün yaptirmiyoruz ki
sinan teker
15-09-2014, 18:19
İstanbuldada karta taksit yapıcak birilerini bulursun kesin. Hatta illa tek çekim yaparım taksit yapmam derse sen tek çekim yaptır, bankayı arayıp taksitlendirebilirsin. Hiç olmadı 50-100 lira komisyon ile kartından para çektirirsin, 1300liralık masraftan kurtulursun.
Örnek bi esnaf arkadaşının dukkanından 1500liralık masraf yapmış gibi çektir kartından, ama arkadaşın sana 1400 versin. Bu şekilde daha fazla masraftan kurtulursun.
RafetAraç
15-09-2014, 18:37
taksit olayından ziyade hangi seçenek daha mantıklı olur onun düşüncesindeyim hem maddi anlamda yorulmamak hemde mantıklı olanı yapmak istiyorum
Dr ecu denizlide yapılacak arac tayfun kaymakçı tarafından
Ama yazılım bu. Isi iyi bilen guvenilir kişiler tarafından yapilmasi lazm hergün yaptirmiyoruz ki
taksit olayından ziyade hangi seçenek daha mantıklı olur onun düşüncesindeyim hem maddi anlamda yorulmamak hemde mantıklı olanı yapmak istiyorum
işin merkezi istanbulda, sen denizlideki bayi/şubeye gidiyorsun?
aracındaki oksijen sensörü wideband özellikte olabilir motor kodu nedir aracındaki? eğer wideband özellikte ise kendine bir vag-com edin, afr ye basınca ordan bakarsın, sürekli olarak olmasada ihtiyaç halinde afr görüntülenebilir. ve tabi basıncıda görebilirsin
yazılıma girmeden önce vagcom öneriyorum
OrcunInce
15-09-2014, 20:12
işin merkezi istanbulda, sen denizlideki bayi/şubeye gidiyorsun?
aracındaki oksijen sensörü wideband özellikte olabilir motor kodu nedir aracındaki? eğer wideband özellikte ise kendine bir vag-com edin, afr ye basınca ordan bakarsın, sürekli olarak olmasada ihtiyaç halinde afr görüntülenebilir. ve tabi basıncıda görebilirsin
yazılıma girmeden önce vagcom öneriyorum
vag-com'a dahi gerek yok, elm327 alınır torque'dan okunur gayet basit bir olay.
RafetAraç
15-09-2014, 20:21
Arac 98 model agu motor. Elm327 ile okunabilirmi basinc yada afr ?
Arac 98 model agu motor. Elm327 ile okunabilirmi basinc yada afr ?
internetten bidaha baktım, ama AGU motorlar daki oksijen sensörü wideband değil.. vagcom ile (elm327 çalışmaz muhtemelen) basıncı görürsün, afr de görürsün ama sadece zengin veya fakir görürsün, ne kadar zengin / ne kadar fakir göremezsin, oksijen sensörü wideband özellikli olsa onuda vagcomdan görebilecektin..
araçla uğraşacaksan önce internetten bir vagcom edin, onla basınca bak, sonrasında da wideband gösterge iyi bir yatırım olacaktır.
basıncını gör , afr ni gör, ona göre devam edersin.
RafetAraç
15-09-2014, 20:54
Peki basinci kesin gorurmuyum hocam cunku yakin arkadasmda elm327 var. Olmassa ondan alip basinca bakaym bari
Gokhan43
15-09-2014, 20:57
M3.8 beyinle ne afr ne de basinc gorebilirsiniz, mecbur gosterge almaniz gerekir. Vagcom bir ise yaramaz malesef kullaniciya.
M3.8 beyinle ne afr ne de basinc gorebilirsiniz, mecbur gosterge almaniz gerekir. Vagcom bir ise yaramaz malesef kullaniciya.
buda mı gol değil :) basınçta mı gözükmüyor yahu..
Yazılımı yapan yer belli olsa tamam ama kim bilir belikde merdivenaltı üstünkörü bir yazılım var araçta. Ben olsam önce saatleri alırdım.
Gokhan43
15-09-2014, 21:18
buda mı gol değil :) basınçta mı gözükmüyor yahu..
Malesef gorunmez.
Malesef gorunmez.
peki hangi 1.8t lerde wideband sensör var ve motorlarda lambda değerini vagcom ile görme imkanı var mı?
Gokhan43
15-09-2014, 21:22
ME7.5 beyin olanlarda ki onun da iki cesidi var 29f400 olan ya da olmayan da sanirim cok hakim degilim yanlis da yaziyor olabilirim onlarda olmasi gerek basinc, wideband, egt vs.
RafetAraç
16-09-2014, 10:56
peki mantıklı olan hangiisini yapmak ?
Önce sağlıklı bi yazılım yaptır bence
ist daki firmalar da bir çok 1.8t yapmıştır.yani uzman diye denizliye götürmene değmez.. procar pschip ile görüşmediysen Barbaros abiye de bir sor belki sana uygun bir yol bulur
http://forum.vwturk.com/archive/index.php/t-89461.html
burda custom yazılım yaptığı söyleniyor 1.8t ler için. Custom yazılım yapıyorsa o yazılım Dr.Ecu olmaz.
Ayrıca custom yapmayıp Özgünün yolladığı haritayı kullanıcaksa zaten burdan kalkıp oraya gidilmez kredi kartına taksit yapılıyor diye
İstanbuldasınız zaten gidin maslağa Dr.Ecu da yaptırın
sonvedam11
16-11-2014, 12:19
kesinlikle denizliye git bende istanbuldan denizliye gittim sorunum cozuldu istanbulda cogu insan para pesinde isinin hakkini yuzde 100 tayfun abiden alirsin
Dr.Ecu adını kullanıp kendim yapıyorum yazılımı yazmış vatandaş açık açık. Yaptıktan sonra çıkan sorunda Özgün'e mi gideceksiniz peki, yoksa arabayı çekiciye yükleyip Denizli'ye mi gideceksiniz 750-1000 TL ye (sadece gidiş).
Azıcık mantıklı olun, sol kulağı sağ elle tutmak gibi sol el boştayken.
Dr.Ecu adını kullanıp kendim yapıyorum yazılımı yazmış vatandaş açık açık. Yaptıktan sonra çıkan sorunda Özgün'e mi gideceksiniz peki, yoksa arabayı çekiciye yükleyip Denizli'ye mi gideceksiniz 750-1000 TL ye (sadece gidiş).
Azıcık mantıklı olun, sol kulağı sağ elle tutmak gibi sol el boştayken.
Nerde kime demişim ki "Dr Ecu adını kullanarak yazılım yapıyorum" diye? Evet Dr Ecu Denizli Bayisiyim,sadece 1.8T araçlara müşterinin isteği doğrultusunda custom yazılım yapıyorum.Yazılım yaptırmak isteyen kişi Ben Dr. Ecu yazılımı istiyorum derse o zaman dosyayı Özgün yapıyor,Ben sadece Ecu ya yüklüyorum. Bayiliğimiz aldığımız günden beridir bu uygulamadan Özgün'ün haberi var ve kendisi tarafından onaylı.
Yazılımdan sonra çıkacak sorun demişsiniz? Aracı test etmeden oldu bitti hadi git deyipte göndermiyoruz sonuçta ama oldu ki çıktı diyelim kimse merak etmesin yaptığımız hiçbir aracı yüz üstünde bırakmayız.Özgün'e yakınsa gider yanına,Ankara bayisine yakınsa oraya gider yada Antalya bayisine yakınsa oraya gider.Tüm Dr Ecu bayisi arkadaşlarımda kendi müşterisi gibi ilgilenirler sorunu birşekilde çözeriz.
Elbette ki isteyen istediği kişiye yazılım yaptırmakta özgürdür.
serkanAYB
20-12-2014, 21:00
1.8T tayfun kaymakcı DENİZLİ DİYORUM VARSA AKSİNİ İDDA EDEN BUYURSUN GELSİN DAHA İYİSİNİ GÖRELİM