PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Colt CZT mi D kasa Corsa GSİ mı?

canozgur106
17-09-2014, 17:01
Arkadaşlar iki aracıda beğeniyorum birine şu an daha yakınım kararımı verdim sayılır ama acaba diyorum..
Almaya niyetli olduğum araç Czt sizlerden de yardım istiyorum başlıkta belirttiğim diğer araçla karşılaştırmam konusunda bana elinizden geldiğince yardımcı olur musunuz?
Czt yi tercih etme sebeplerimin başında Japon sağlamlığı ufak dokunuşlarla elde edilen hp farkı ve yakıt tüketiminin uygunluğu var şu anda bi çoğu 200hp dolaylarında niyetlediğim aracı araştırdığımda alınabilecek bir araç olduğu gücünün bu civarlarda olduğu hakkında bilgi edindim..
Corsanın ise stock olarak aynı güce sahip olmasına rağmen yakıt tüketimi ve yapılan işlemlere aynı oranda cevap vermemesi eksileri benim için..

MertSerhanÖ.
17-09-2014, 17:28
oncelikle czt ufak dokunuşlarla ciddi güçler alabiliyor fakat sağlamlığı ve devamlılığında benim fikrim sizinkiyle aynı yönde değil.Fazla basınç açtığınız an parmağınız kalınlıgındaki piston kolunun yamulması hep an meselesi.Bir diğer eksi yanı yakıtı.İnanılmaz derecede fazla yakar yavaş gidin gitmeyin o 1.5 motora az yaktıramazsınız.3.sü yol tutuş aracın aerodinamik yapısı malesef bir sürat otomobili için saçma.Tavanının yüksek olması virajlarda ters rüzgar esmesiyle aracın savrulmasını sağlarken,trafikte her attıgınız her makasta sürekli aracın arkasının yanınıza gelme isteği canınızı sıkabilir.Bu arada en büyük sıkıntılarından biri parçası.Parçası yok denecek kadar az ve çok pahalı.Olumlu yönleri ise iç genişliği,rahatlığı,ve tabiki para çokomel ilişkisi.Corsa d hakkında pek bir fikrim yok fakat size önerim 2 araç harici araçlarada yönelmeniz.

alpbodrum
17-09-2014, 17:29
Tip olarak Czt diyorum.
Performans Olarak Czt Diyorum.
Kalite Olarak Czt diyorum.
Ekonomi Olarak Czt diyorum.
Bir Honda sahibi olarak kardeş japon Marka Mitsubishi diyorum :)

Umut melek
17-09-2014, 20:11
Yaklaşık 7 aydır araç arıyorum bakıyorum bende , czt çok düşündüm hatta deliler gibi araştırma yaptim motor olarak evet o bir japon ve japoncu olarak neler yapıldığını biliyoruz ama ışte hep para cokomel olayları bir adım geriye itti beni czt de parca konusu gerçekten hem yok hem pahalı yok dediğim tabiki var ama zor bulunan bulunsada cebi yorar tarzından motor sandık oda bi soru işareti corsa tercih meselesi tabi saygı duyarım ama hiç bi zaman corsaya karşı ilgim olmadı bence tercih değiştirin kardeşim başka araclarda yoğunlaş bn mesela kafamda artık neler geçti 207 rc lancer czt vti hergün farklı bi araç araştırdım araştırırken de ister istemez bilgil3niyorsun bilgine bilgi katıyorsun kafamda netleştirdim bn Suan arıyorum buldummu kıscam ve toplamaya başlıcam allah yardimcin olsun snnde gerçekten artık araba almak ck zor bizim gibi manyak düşünenlere :)

canozgur106
25-09-2014, 00:33
Yok mu daha fazla yorum yapabilecek kullanıcılar..

VtecDream
07-10-2014, 17:20
czt'de kol piston yapmadan hiçbirşey yapamazsın çok kısa sürede yüksek basınçla yürürsen kırılır. corsa d daha mantıklı bence opc alabilirsen opc al

opamp
07-10-2014, 20:44
Czt nin inanılmaz derecede çok yaktığı yorumunu ilk kez bu konuda görüyorum :)

eticet06
08-10-2014, 03:38
arkadasım bende corsa d varken czt cok baktım hatta sahıbındendekı marasta olan araca gıttım almaya ankaradan düşün :) ama araç hoşaf çıktı ayrı mesela ben yine bildgim yolda ilerledim volvo s60 2.3t5 aldım .Corsa d cok konforlu cztye göre değil çogu araca göre yol tutuşu güvenli bir araba bana göre czt sadece düzlükte basılacak tornet.czt ne yaparsan yap yol tutmaz .Kendi yaşadıgım bir örnektede arkam önüme geldi 80 km süratle :) yakıt konusunda bence çok az felan yakmıyor. saglamlıgı dersen saglam bir araç değil basınc actıgında çok cabuk kırılıyor.ama kol piston fiyatları makul seviyede ebayden alırsan :) bana göre czt karizma görünümlü sadece düzde roll yapacagın fazla zorlamayacagın diecast evo :)

Ozzy45
08-10-2014, 16:24
hem CZT hemde corsa D 2008 model dizel araç sahibiyim şuan. tamamen stoc aracım katalizör kadar. çok zevkli kullanımı var. içi acayip geniş , yakıt bende ilk defa bu konuda duydum fazla yaktıgını hatta şaşırıyorum şuan. motor bilinçli kullandınmı kol felan yamultmaz. ha yaptın 220hp felan sen paso 1-2 saracaksın zaten bu tarz kullanımda elbette dayanmaz. konfor pek bekleme yol tutus kotü ama çok kötü değil. iç aksam kalitesi iyi. gogusluk felan yumusak malzemeden (corsada bu yok) tip görünüş olarak çok ilgi gören bir otomobil. sanroof esp abs vs dolu bir araç. ve fiyatını kokune kadar hakediyor.

bir VTİ' a 28 bin isteniyor 98 model araç. czt ye 26-28 vermissin az bile. hemde modelli bir araca bineceksin 1.4 is gozuyle bakmıcaklar. şahsen ben czt yi öneririm. f/p olarak çok manıklı. herkes koldan şikayetçi çok istiyosanız saglam bir kol 400 dolar takıverin gitsin :)

kelalper
08-10-2014, 22:24
CZT nin öyle aman aman yakacağını sanmıyorum ben de. İç kalite deniliyorsa o zaman Corsa kesin öne çıkar bence.

MertSerhanÖ.
08-10-2014, 22:34
Yahu 3 farkli czt kullanma firsatim oldu(birisi kendi aracimdi diger ikiside en yakin arkadaslarimin) nasil az yakiyor ben anlamadim:) Az yakiyordan kastiniz 6-7 litreler falanmi?

3rk4n
08-10-2014, 22:57
Benimkide öyle yakıyordu ortalama.

kutsal
09-10-2014, 01:32
Valla karar sizin karariniz ama czt alicaginiz zmn 0 motor parasinida kenara ayirin derim tip konusu zaten tamamen sizin sevkinizle alakali ama genel bi anket yapilda gsi acar gider ;)

kelalper
09-10-2014, 17:51
Düzgün kullanıldığında czt 7 litreden fazla yakacağını sanmıyorum. Haa sürekli 1-2 yüklenerek kullanıyorsan 30 lt de yakarsın.

MertSerhanÖ.
09-10-2014, 18:13
Alper abi soyle bir sey var ama, ben ibiza cupra aracimla uzun yolda 4.5 5 ortalamalari goruyordum.czt ile ayagin kasilana kadar kas ben inemedim 6 lara falan.e baktigin zaman stock olarak cok hizli bir aracta degil.e yurutmek istiyosun kollar izin vermiyor.yani baktigin zaman kullanilabilirligine bakilinca 7 litreler falan cok..

kelalper
14-10-2014, 11:55
teknoloji farkı denen bişey var. Herşey hacimle alakalı değil. TSI motorlar az yakıyor saçma sapan kasalara konulmadığı sürece. 1 lt ecoboost motorun kaç litre yakmasını bekliosun ki 2-3 litre mi yakıcak. Yoo o da yakıo 5-6 litre. 2 litre megane rs 15 yakması lazım ama şehiriçi 9 litre uzun yolda 7 litre yakıo. Bunların hepsi aklı selim kullanımda olan değerler tabii.