Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolandiricilik
ersandeniz
27-09-2014, 18:57
Sülün Osman'dan
“Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Bana yaklaşma sebepleri de beni dolandırmaktı.
10 tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti... Kuyumcunun kapısındayız... Ve dükkan kapalı... Karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini... O an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan. Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki ‘300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın’. Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım ortaya çıkıyor ve almak istiyor bilezikleri. Telaşlanıyor adam kazanç imkanı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri. Ben de kayboluyorum ortalıktan. Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince ‘dolandırıldım’ diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum. Demiyorlar ki ona ‘be adam, bin liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı?’. Gayet açık ki beni dolandırmayı planlamıştı. Ben, hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi bile dolandırmadım"
Anlayana..
Ne alaka illa bu site uzerindenmi alisveris olmasi gerekiyor boyle konular icin? Zaten site kurallarinda. Tech baglayici degildir yaziyor.burdaki. amac adam bu siteye uye ise alisveris yapacak olanlarin dikkat etmesidir
Aliciyida Saticiyida Tanimam Ama Buradaki Konusulanlardan Anladigim Tek Sey Burada Urunun Dusuk Degerde Ulkeye Girisini Saglayip Devletin Dolandirilmaya Calisildigini Goruyorum Beni Baglayan Devlet Kismi Bu Her Ne Kadar Site Beni Baglamaz Desede Bu Olayin Burada Bu Kadar Acikca Konusulmasi Bence Sakincali Bir Durum..
forumdaki 10 kişiden 6 sı yurt dışından parça getittirmiştir soruyorum kaçı faturasını tam gösterdi bizde bayılmıyoruz böle numaralar yapmaya ama mecbur bırakılıyoruz yeri geliyor bana 5 dk uzaklıktaki yetkili servisten alıcağım oem bi parçayı taa anasının USD sinde yarı fiyata alıyoruz.
forumdaki 10 kişiden 6 sı yurt dışından parça getittirmiştir soruyorum kaçı faturasını tam gösterdi bizde bayılmıyoruz böle numaralar yapmaya ama mecbur bırakılıyoruz yeri geliyor bana 5 dk uzaklıktaki yetkili servisten alıcağım oem bi parçayı taa anasının USD sinde yarı fiyata alıyoruz.
18" lik mugen jantı 100 dolar göstermeye çalışmak var bir de, 120 dolarlık bi parçayı 100 dolar yazdırmak var.
Arada büyük kurnazlık farkı mevcut.
18" lik mugen jantı 100 dolar göstermeye çalışmak var bir de, 120 dolarlık bi parçayı 100 dolar yazdırmak var.
Bütün yorumları okudum gene ortalığı karıştirıp kafa ütülemek istemiyorum ama sürekli tr parça yolliyan birinin 18 " janta 50 dolar yazması neyin kafası bende onu merak ediyorum.
darkmoon
28-09-2014, 12:14
ben hep normal fiyatı üstünden getirtiyorum ve vergisi neysede ödüyorum.. bu vergi niye milletin gözünde büyüyor bu kadar anlamışda değilim.. 1000 dolarlık şey getirtsen ödiyceğin para 180-200 dolar bir şey.. sana gelişi 1200 dolar olsun.. herkes iyi biliyorki o 1200 dolara sana gelen şeyin türkiye fiyatı gene nerden baksan 2500-3000 dolar.. yani her halukarda misli misli kardasın..
Sülün Osman'dan
“Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Bana yaklaşma sebepleri de beni dolandırmaktı.
10 tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti... Kuyumcunun kapısındayız... Ve dükkan kapalı... Karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini... O an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan. Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki ‘300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın’. Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım ortaya çıkıyor ve almak istiyor bilezikleri. Telaşlanıyor adam kazanç imkanı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri. Ben de kayboluyorum ortalıktan. Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince ‘dolandırıldım’ diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum. Demiyorlar ki ona ‘be adam, bin liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı?’. Gayet açık ki beni dolandırmayı planlamıştı. Ben, hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi bile dolandırmadım"
Anlayana..
hikaye güzel :)
Sülün Osman'dan
Anlayana..
sayfalarda bir sürü mağdur var.......
Anlayana...
driftboy
28-09-2014, 13:41
Arkat bisi sorucam hani senin su dusuk km li typerinda sadece bi kac parca cizik boyasi vardi dimi? Simdiki beyaz kapala mugen fn2 dede sadece iki parca boya var dimi ?
ya selcuk abi ahahah :D :D
dj_batukaan
28-09-2014, 20:11
okadar okudum ama benmi yanlış anlıyoum zaten o 2 jant ortada olmadığı için mevzu bu kadar uzamış ama hala herkes sen jantın masrafından kaçmışsında almıyorsun diyor :)
ya selcuk abi ahahah :D :D
Noldu olm bisi sorduk :D
rahatsız
29-09-2014, 08:34
Mertcan'ın yazışmalarından samimiyetine inandım ben, kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. ama maalesef burası türkiye, insanlar birbirini dinlemeden, hırsız, sahtekar, üçkâğıtçı diyebiliyor. ondan sonra "insanlar çok kötü" diyoruz, iyi insan arıyoruz. bu gidişle, kimse kimseye en ufak bir iyilik yapmayacak, çünkü "kötü niyetli insan riski" Türkiye'de cok fazla.
ahmet_xy
29-09-2014, 09:40
Noldu olm bisi sorduk :D
soru zor bir yerden geldiği için cevap gelmedi.. :D
cabrioleter
29-09-2014, 10:10
ister 101 doları 100 dolar gösterin isterseniz 100000 doları. ikisi de tamamen aynı şey..
Arkat bisi sorucam hani senin su dusuk km li typerinda sadece bi kac parca cizik boyasi vardi dimi? Simdiki beyaz kapala mugen fn2 dede sadece iki parca boya var dimi ?
Kanka ince görmüş yakalamışsın gene
Birsey yakalamadim canim :) sadece soru soruyorum ama nedense cevap gelmiyor :)
Adam bir daha yazmayacağım dedi ve dediğinden beri yazmadı.. O yüzden cevap gelmemesi nomal..
Benim soruma cvp gelmesi lazim ama :)
rahatsız
29-09-2014, 12:01
şu başlıktaki sağduyulu insanları da tebrik ederim, en azından okuyarak, dinleyerek yorum yapmışlar. cidden, linç kültürüne çok alışkınız. anlamadan, dinlemeden tek taraflı, sahtekar, üçkâğıtçı vss deniyor. dolandırıcı seklindeki başlığı hiç sevmedim. linç kültürünü artık bırakmamız lazım. yapılan karşılıklı yorumlarla iki kişinin uzlaşması da engelleniyor kısmen.
bir de herkes kabadayı olmuş ya. bırakın babacım bu işleri artık ya. bi gün başınıza çok büyük bela alırsınız.
Hmm arkadaş her gün siteye giriyor, bu postu görmüş olması lazım. Yukarıda yazan bilgilerde arkadaşın "yalanları" var herhalde, cevap falan yazmayarak birşeyleri kabul ediyor muhtemelen.
Arkat da, Selçuk'un bildiği şeyleri biliyor olmalı ki Selçuk soru sorup bi netlik getirmek istemiş ama 3'cü kişi olarak yaptığımız yorumlarla ortamı farklı bir tartışmaya sürüklemeye gerek yok ;)
dj_batukaan
01-10-2014, 09:21
Arkat da, Selçuk'un bildiği şeyleri biliyor olmalı ki Selçuk soru sorup bi netlik getirmek istemiş ama 3'cü kişi olarak yaptığımız yorumlarla ortamı farklı bir tartışmaya sürüklemeye gerek yok ;)
bencede....
Neyse ben beklemiyorum artik cevap :) gerek yok
Yanlıs anlamayın ama o sorunun konuyla ne alakası var ? Eğer size boyasız kazasız dıye kazalı araba sattıysa sizde ayrı bi konu acında bilelim kim nedir ne değildir. Ortalığı germe amaçlı yaklaşımlarda bulunmayalım lütfen.
Ortaligi germe gibi bi amacim yok, birsey merak ettim sordum bu kadar ...
Kadir EMİSTEKİN
01-10-2014, 10:38
arkat hastanede bişey soruçaksan tel acıp sorabilirsin konuyla ne alakası var...
arkat hastanede bişey soruçaksan tel acıp sorabilirsin konuyla ne alakası var...
Herkes istedigini yazdi sordu benim sorummu rahatsiz etti hayirdir ?
ersandeniz
01-10-2014, 12:36
yancılar hemen çıkıyor ortaya :)
Kadir EMİSTEKİN
01-10-2014, 12:47
yancılar hemen çıkıyor ortaya :)
Yancilar he :) bosgec ya
Kadir EMİSTEKİN
01-10-2014, 12:53
Herkes istedigini yazdi sordu benim sorummu rahatsiz etti hayirdir ?
Hayir beni rahatsiz eden bisey yok yazdin cvp alamadin arayip sorabilirsin
misery1903
01-10-2014, 20:17
Yazılarınıza göre başlatmış olduğunuzu öngördüğüm hukuksal sürecin detayını yazmalısınız amaç gelecekteki mağduriyetleri engellemek veya karşılaşıldığındaki yolu insanların belirleyebilmesi için.
Bir de açıkçası suçlu veya suçsuz birine dolaylı olarak"söylediğin her şey mahkemede aleyhine delil olarak kullanılabilir" dendikten sonra yazmamasını bir tek ben mi normal buluyorum?
Kanka sen şu ogs'yi göndercek misin? Boşver boyayı falan :)
Kanka sen şu ogs'yi göndercek misin? Boşver boyayı falan :)
Musaıt olunca yollarım paşam :)
Yazılarınıza göre başlatmış olduğunuzu öngördüğüm hukuksal sürecin detayını yazmalısınız amaç gelecekteki mağduriyetleri engellemek veya karşılaşıldığındaki yolu insanların belirleyebilmesi için.
Bir de açıkçası suçlu veya suçsuz birine dolaylı olarak"söylediğin her şey mahkemede aleyhine delil olarak kullanılabilir" dendikten sonra yazmamasını bir tek ben mi normal buluyorum?
ya hocam azcık rahat yaz. biz de mühendisiz doktoruz kadın satıcısıyız ama rahat yazıyoruz:)
Musaıt olunca yollarım paşam :)
8 ay oldu artık müsait ol kardeşim lütfen :)
8 ay oldu artık müsait ol kardeşim lütfen :)
Yarın teamarttan alıcam aracı :) sokup yollarım mayk ;)
misery1903
02-10-2014, 13:10
ya hocam azcık rahat yaz. biz de mühendisiz doktoruz kadın satıcısıyız ama rahat yazıyoruz:)
Rahat derken? Bir de meslekle ne alakası var?
Son durum nedir?
Bu olayla ilgili avukata vermediyseniz eger size cok iyi bir avukat onerebilirim.
Arkadaş mesaj atmış konuyu çözdük konuyu silebilirmisiniz diye. Üzgünüm silemiyoruz yani sıkıntılı dönemde konu açıp sıkıntı geçince konu silinmiyor.
devil_berk22
03-12-2014, 14:11
herkes forumu işini görene kadar kullanıp sonra sütten çıkmış ak kaşaık misaline dönmek istiyorda yok öyle bi dünya.
burak_2885
03-12-2014, 16:32
Vay be konu dolandırıcı olarak kaldı :D Google indexte aldı hadi hayırlısı :D
Google'a Araba dolandırıcılığı falan yazanlar bikaç sayfa sonra konuyla karşılaşabilirler :D
ersandeniz
03-12-2014, 17:16
en azından konu başlığındaki dolandırıcı silinmeli bence, iş iftira davasına kadar gider..
Sorun çözüldü.. Mağduriyet konunun açılması ile giderildi.. Almak isteyen alacağını aldı.. O zaman söylenen yaşanan herşeyi yok sayalım, söylenmemiş, yaşanmamış farz edelim.. :S
aybarsdnr
04-12-2014, 00:26
Konu madem çözülmüş, bir zahmet edip "arkadaşlar böyle böyle hallettik" yazmak bu kadar zor olmamalı.
serkanaygün
04-12-2014, 09:25
Konu madem çözülmüş, bir zahmet edip "arkadaşlar böyle böyle hallettik" yazmak bu kadar zor olmamalı.
Konudaki en güzel postlardan birisi. Her konuda da bu durumla karşılaşıyoruz. Konu açıldığı zaman herşey en ince detayına kadar, bir civatanın somunun bile hesabı yapılarak yazılıyor, ama taraflar konuyu çözdükten sonra halledildi kapatabilirsiniz. Kim haklı kim haksız, nasıl çözüldü bilemeden iş bitiriliyor.
sorun cozulse bile yapılan iş ortada. bir ceza alırsanız sabıkanızda sizle beraber yürür gider. ben cezamı cektim halloldu hakim bey sicilden silermisiniz diyebilme sansımız nasıl yoksa burdada kalmalı.
freelife
04-12-2014, 10:54
Konudaki en güzel postlardan birisi. Her konuda da bu durumla karşılaşıyoruz. Konu açıldığı zaman herşey en ince detayına kadar, bir civatanın somunun bile hesabı yapılarak yazılıyor, ama taraflar konuyu çözdükten sonra halledildi kapatabilirsiniz. Kim haklı kim haksız, nasıl çözüldü bilemeden iş bitiriliyor.
Size ne , ikimizin arasındaydı diye cevap gelirsede şaşırmam :)
serkanaygün
04-12-2014, 11:52
Size ne , ikimizin arasındaydı diye cevap gelirsede şaşırmam :)
Öyle cevap verilse ona da razıyım. En azından birşey söylemiş olurlar. Konu kapanabilir diyip kenara çekiliyorlar :)
Tabi ya babanızın forumu ya isteyince yandım yardım edin işin bitince konuyu silin ...
Bu konu yada benzer konular kesinlikle silinmemektedir ....
mimarsertac
04-12-2014, 13:13
Konu sahibi konuyu kapatayım isterken alevlendirdi oda güzel :)
altugkocer
04-12-2014, 13:15
Sonucu yazmak ne kadar zor olabilir ki ? "Sorunumuzu çözdük, ilgilenen herkese teşekkürler" gibi en azından
arkatcaglar
04-12-2014, 20:07
Konuyu hukuki bir sekilde cozduk rica ettiler konunun silinmesi icin admine msj attim cenaze haberi geldi yollardayim kusura bakmasin kimse bu sekilde olmasini ben istemedim guzellikle cozulmesini istedim kanunen cozulmesi nasipmis
Low-Rider
04-12-2014, 22:05
O zaman hukuki yolla çözülmesini bekliyeceksiniz, buraya konu açar işimi halleder nasıl olsa sildiririm olmuyor malesef
yurtdışından alışveriş için komisyoncudan ürün sipariş edilirse, bir aksilik durumunda zarar her iki tarafa yansır. böyle bir kural yok ama bu işin raconu bu. piyasa fiyatından daha ucuza sıfır ürün almak istemek (piyasa fiyatından haberdar olunduğu varsayılırsa), riske atacak param var demektir. riske giren adam ortaya parasını koyar, para gitse de koymaz.
bir adam alternatif olduğu halde belli bir ürüne saplanmışsa o ürünün piyasa fiyatını kesin biliyor demektir. bunu bilerek riske girmek ne demektir?
hele ki karşında bir kuruluş yok, bir bireyle alışveriş halindesin. onun yönergeleri doğrultusunda hareket ediyorsun, anlamadığın işte riske giriyorsun. iş yaptığın kişiyle ne kadar enseye tokat durumu da olsa yapacağın iş hakkında bilgi sahibi olmak zorundasın. sonuçta işin içine para ve risk giriyor. çarklar tersine dönmeye başladığında iki taraf zıt oluyor. anlamadığın işe bulaşmayacaksın. otur araştır, yolu yordamı öğren, riske tek başına gir.
malesef bir de şu "ayağını yorganına göre uzatmama" huyu var. adam çocuğunun parasını bile janta yatırmış, buna ben risk diyemiyorum.
arkatcaglar
05-12-2014, 16:37
Konuyu buraya acmamin nedeni bir sekilde isin uzanadan hallolmasi yada hallolmazsa baskalarinin zarar gormemesi icindi.Problemi cozemedik ve avukatim vasitasiyla maaslarina haciz koydurmak zorunda kaldim.Karsi taraf arayarak zararimi karsilamayi kabul etti ve dava avukatlik ve mahkeme masraflaei karsi tarafim odemesiyle kapandi..Umarim anlasilmistir.Daha sonrada karsi taraf konunun kaldirilmasini istedi ..Olay bu sekilde neticelenmistir.
O zaman karşı tarafa şöyle söyersiniz; konu kaldırılmayacaktır. Sonuçta hukuki yollarla sizin haklı olduğunuz ortaya çıkmış ve karşı taraf dolandırıcılık girişimini kabul etmiştir.
O zaman herkesin bu dolandırıcılık girişiminden haberdar olması gerekmektedir.
Tabiki kaldırılmasın, konunun piyasaya faydası olsun ama bu sefer size dava açılmaz mı veya sıkıntı olmaz mı ? bir basın ilan medya kurumu değil burası neticede ?