Orijinalini görmek için tıklayınız : varex açık ve kapalı iken;
normalde oem egzoz'a göre herhangi bir modifiye son susturucu koyduğumuzda yakıtın arttığını biliyoruz,
benim varexi taktığımdan beri kafamda bir soru var onu merak ediyorum,
varex kapalıyken , açık olduğu zamana göre yakıt oranı daha mı azdır ?
yani açıkken daha fazla yakar, kapalıyken daha az yakar çünkü oem susturucu görevi görür diyebilirmiyiz ?
SekoLive
20-09-2014, 10:31
kapalı halı aracı kasıyor diye duymustum. bundan mütevellit yakıtını artırması sanki daha yüksek ihtimal.
bende merak ediyorum bu konuyu .
bi fark gormemistim ben.ama evet kapalıyken çok kasıyordu
Jeandan-R
20-09-2014, 16:53
normalde oem egzoz'a göre herhangi bir modifiye son susturucu koyduğumuzda yakıtın arttığını biliyoruz,
benim varexi taktığımdan beri kafamda bir soru var onu merak ediyorum,
varex kapalıyken , açık olduğu zamana göre yakıt oranı daha mı azdır ?
yani açıkken daha fazla yakar, kapalıyken daha az yakar çünkü oem susturucu görevi görür diyebilirmiyiz ?
Oem eksoz yerine açık eksoz yapınca neden yakıt tüketimin artıyor ki, sesi duyup gazlamadığın sürece. Backpressure diyeceksen kat+orta ve boru çapı o backpressure'ı sağlar zaten.
sinan teker
21-09-2014, 13:04
Çok çok ciğerli araçların oem susturucusu değiştirilmekdikten sonra yakıt değişim olayına hiç inanmıyorum :)
kat yok araçta kat iptal , kapalıyken daha seri olduğnu düşünüyorum, ama açıkken yakıt tüketimim artmaz mı ?
rebeloghy
23-09-2014, 17:08
kat yok araçta kat iptal , kapalıyken daha seri olduğnu düşünüyorum, ama açıkken yakıt tüketimim artmaz mı ?
Gaza ne kadar basıyorsanız öyle yakar. Aracın alt devirleri çok çok öldürecek derece bir egzoz sistemi değişikliği yaparsanız, mecbur gaza daha çok basarsınız. Bu yakıt tüketimini artırır. Ya da sesi duydukça farkında olmadan daha çok gaza basar hale gelirsiniz , bu yakıtı artırır. Ancak sadece varex takmak yada araca uygun çapta son susturucu değişimi yakıtı artırır diyemeyiz.
1.6 civic düşünün 51 lik falan güzel bir son susturucu takarsınız rahatlatır bile aracı. Gidip 76mm hks takarsınız o zaman yakıt artabilir gaza basmanız gerektiğinden..
egsozla benzının arttmasına hep buluyorum ben ınanmıyorum
benim araçatada düz boru var ondan önce orjinalkende aynı yakıtı yakıyordu şuanda aynı yakıt hiç bir fark yok bence
dj_batukaan
24-09-2014, 11:19
her şeyin aynı olduğu bir araçta sadece bir son susturucu yakıtı ne kadar etkiler ki
Gaz pedalına nekadar yüklenirseniz yakıtınız okadar artar ister düz boru ister OEM ,ister spor egzoz yakıtın artar , aynı spor filtre takılan araçta olduğu gibi sen ses alıcam die yüklenir ve devirleri uzata uzata vites geçişi yaparsan neden ses insanı gaza getirir böyleliklede yakıt oranın artar .
güç üretildikten ve harcandıktan sonraki ortaya çıkan gaz yakıtı nasıl etkiler ? :)
Egzoz çıkışını daraltmadığın sürece yani gaz çıkışını engellemediğin sürece sorun yok.
serkosyan
26-09-2014, 09:46
Bende varex kullanıyorum açık haliyle kapalı halinin farkı yok yakıt konusunda uzun yolda acarım eksozu 80 km sabıtlerım o hızla 399 km gıdıyorum yakıtta skntı yok bir depo kapalı halde 80 le gidiyorum gene bir depo ama gazlamak istedigimde 50 tl benzınıde 20 km de yiyiyorum.Olay ses geldikçe gazlaman ve devirsiz kullanıp zengin karışım olup çok yakması.İster kapalı ister açık benzine etki etmiyor.
fsunnetci
26-09-2014, 10:16
varex kapalı iken bile egt fazla artımıyor tabi açık hali ile bir tutamazsın ama piyasada ki çakma varexler ile kıyasladığında gayet iyi,varex valfi açık iken hali ile kapalı iken hali arasında sakin kullanımlarda evet ufak bi yakıt tüketim farkı oluyor 50 TL benzin ile 80 km gittiğin yere varex kapalı iken 90-100 km gidiyorsun bunu net bir şekilde söyleyebilirim kendi aracım için.
Bariz bir fark olacağını sanmam olsada çok az farkeder.
ortada qtp var acik ve kapali halinde sabit hizda
anlik tuketim degeri hic degismiyor
herşey aynı değil, 4-2-1 headers, 51lik düz boru, kat iptali orta iptali ve varex var, gerçek varex kullanıcılarından gerekli cevabı aldım teşekkürler
alfonso4474
30-09-2014, 08:28
buarada varexı yarım acarak sıkıstırma olarak daha ıyı gıttıgını fark etmıstık kapalı oldugunda sadece ses olmadıgı ıcın basmıyoruz yakıt ondan dolayı cok fark olmuyo genede
bende iyi bir kumandalı warex'ciyim açıkkende kapalıykende ölçtümm fazla bi fark yok yakıtta.
alpbodrum
04-10-2014, 18:29
Kapalıyken benim Tayyar daha hızlı gidiyor resmen , ancak yakıt aynı açık yada kapalı fark yok.
muratburunce
08-10-2014, 09:35
benimn integrada da var varex kapalıyken sanki araba sıkışıyor birşey tutuyor gibi açtığım zaman parçalıyor resmen... kapalıyken çok zorlanıyor gibi geliyor banada sanki daha çok yakıyor...
araç yüksek cc lerde yüksek asınçlarda kullanılan bir araç değilse yani "yüklü" diye tabir edilen araçlardan değilse son susturucunun değiştirilmesi yada komple sökülmesi yakıta hiç mi hiç etki etmez , 1.4 comfort ların ( corsa c ) devasa orta susturucularını söküp yakıt tüketimine bakanlar varsa aynı kullanımda 0,3 lt düştüklerini görecekler