Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç içi koku sorunu
Şu koku olayını bir türlü çözemedim. Denemediğim koku kalmadı ama hangi kokuyu koyduysam ya güzel kokmadı yada etkisi çok az oldu.
California nın 2-3 çeşidini kullandım çok berbat bi koku oluştu. başka arabaya koyuyorum 10 numara kokuyor. hatta birini otoparka biryere koydum 1 sene oldu hala kokuyor :) ama arabanın ıcınde rezıllık.
2-3 çeşit little trees kullandım. onlarada en fazla 2 gun dayanabıldım.
garanti olsun dedım airwick mango aldım o bile kokmadı.
sonra chemıcal guys strıpper aldım oda 1-2 gün koktu sonra hıc bı eser yok. ama bagajda sorun yok gayet guzel kokuyor ama arac ıcınde etkısız.
bu kokuların hepsı başka araclara yada eve kullandıgımda tekrar kokmaya devam edıyorlar.
araç 2008 model en az 4 yıldır ıcınde sıgara kullanılmıyor.oncesını bılemıyorum ama kullanıldıgınıda sanmıyorum.
bu konuda fıkrı olan varmı. ne yapmak gerekıyoru??
İbrahim33
21-09-2014, 10:42
California bende almıştım , vanilyalısından , memnun kalmıştım. şimdi little trees vanilya kullanıyorum ondanda memnunum ama kokusu kalıcı olmuyor en fazla 2-3 hafta gidiyor.
Derseniz ki farklı bir koku istiyorum eyüp sabri tuncerin , türkiyenin kokuları diye bir araba parfümü var. onu kullanıyorum 3-4 gündür , kesinlikle tavsiye ederim çeşitleride çok üstelik.
örn: http://shop.eyupsabrituncer.com/turkiyenin-kokulari-oda-spreyi-bodrum-mandalina-bahceleri-500-ml
başka bir araca yada eve cikardigimda bende cok memnunum.
anlatmak istedigimi tam anlamamissiniz.
herhangi bir uygulama yapıldı mı yakın zamanda ? klima temizliği gibi detaylı iç temizlik gibi falan ? bazen aracın içinde rahatsız edici bir koku olmamasına rağmen koyduğunuz kokular asla kokmayabiliyor. benim babamın arabasına california melon mango koyuyorum sıfır koku 2 gün kokmuyor. dükkanda 20 m2 ofiste duran koku ise kokmaya devam ediyor :) iyi bir uygulama ve ciddi bir klima temizliği yaptırmanızı tavsiye ederim.
İbrahim33
21-09-2014, 10:58
başka bir araca yada eve cikardigimda bende cok memnunum.
anlatmak istedigimi tam anlamamissiniz.
hmm ok , detaylıya girecen abi o zaman , başka çaresi yok o işin :)
polen filitresini devamli değiştiriyorum fakat klima temizligi yapilmadi.
koltuklari arada sonaxin doseme temizleyisi ile siliyorum fakat detayli ic temizlik yaptirmadim hic.
sorun doseme temizligimidir?
Cliosportve
21-09-2014, 11:53
Detaylı bir kuaför temizlik yaptırman gerekiyor
Bu işi hakkıylan yapan bir yer bul
Halılar koltuklar tavan döşemesine zarar vermeyen bu işi prof.malzemelerle yapan bir yer olsun
Sorunun kalmıycaktır diye düşünüyorum
bu kadar detay yeterli olur sanirim :)
http://i.hizliresim.com/voLXAm.jpg (http://hizliresim.com/voLXAm)
Aracın içinde pis bir kokumu var ? Kullandığınız kokularımı beğenmediniz ?
pis koku yok. kullandigim kokularida begeniyorum.
tek sorun kokular arac icinde kokmuyor.
diger araçlarimda gayet normal sekilde kokuyor.
CasabLanca
21-09-2014, 19:59
o arabaya mikrop ali bindi mi hiç abi :hehe:
pis koku yok. kullandigim kokularida begeniyorum.
tek sorun kokular arac icinde kokmuyor.
diger araçlarimda gayet normal sekilde kokuyor.
bence kokuya bir süre sonra alıştığız için kokmuyor gibi geliyor size :)
o arabaya mikrop ali bindi mi hiç abi :hehe:
ondanmi diyosun :D :D
Faruk_Vtec
21-09-2014, 21:57
15 gun boyunca aracınıza koku koymayın bı havalansın ondan sonra ıstğnz parfümü koyun..
ama zmnla kokuya alışıosunuz ve sıze kokusu gelmıo, benm aracıma ılk defa bınen hangı parfüm var dıe suruo ama parfümü anlamak ıçın 2 nefes çekıorm burnuma hıç koku gelmıo.. :)
HondatugraL
21-09-2014, 22:20
hak verıyorum bende calıfornıa nın buble gum mı ne vardı sakız civic e aldık kusmuk gibi koktu aldım jazz a koydum kokmadı civic e air wick in pempe bi renkli kokusunu aldık klımayı son ayarda açıom üfletiyom gene kokmuyo adam akıllı kokan bi koku bulamadım ya milletin arabasında mis gibi kokuyo bizde tık yok
mehmetRS
21-09-2014, 22:31
shellerde felan satılan, airvickin kavun gibi kokan mango şeysinin üzerine tanımam arkadaş ben :D yeminle bir tane koymuştum clioya, bitince almamıştım daha, aylar sonra bile koku atletime kadar siniyordu :D arabanın içi çok temiz olursa koku kalmıyor arabada, biraz kirli olacak, koku girdiği yerde havalanmadan kalabilecek :)
bir sure koku kullanmadigimda oldu.
kokuya alisma durumu yok. devamli kullanmıyorum zaten arabayi.1 hafta aradan sonra biniyim yinede koku gelmiyor.
ayni kokulari baska diger arabamda kullaniyoken sorun yok.kokuya alissam onlardada ayni durum olur.
arabayla ilgili bi sorun var.doseme temizligi olabilir sorun. bana 4n mantikli gelen durum bu.
zaten arabanin icini soÄ·tum. dosemeleri camasir makinasinda yikadim :) su an kuruyor.
ön koltuklarida çıkarıp taban halisini ve tavani komple temizletecegim.sonrasin bakicaz.