Orijinalini görmek için tıklayınız : honda civic hb sorunsalı ?
GökhanAkarsu
23-09-2014, 18:45
merhaba honda civic 98 model hb aracımın sol tarafı sağ tarafa göre biraz daha basık duruyor yaydandır dedım 3.5 eıbach alıp takdım yıne aynı.
sonrasında aracımın baktırmadıgım yerı kalmadı şaşaler ön takım lastık ebatı hersey ama hala aynı düzelmedi. daha önce böyle birşeye karşılasan varmı aramızda ? bu sorunu acıl çözmem lazım psikolojim gerçekden bozuldu.
ilk spor yay vardı onlarla oynamışlardır sandım 3 .5 eıbach aldım sorun yıne aynı ::(
exvitermini
23-09-2014, 18:54
hondaların genel sıkıntısı diye bilyorum aynı olay benim eg de de var :) o yüzden fazla takmaya gerek yok :)
Duz zemınde karsınıza aldıgınzda mı bu kanıya varıyorsunuz yoksa sol ve sag ın lastık ve camurluk arasındakı mesafeyı karsılastrdgınzdamı ?
BEEPower
23-09-2014, 18:55
Yüksekte kalan tarafa Soğuk press yaparsanız kafaya takıcak bişey kalmaz :)
GökhanAkarsu
23-09-2014, 18:57
düz zeminde karşıma aldım bakdım birşey göremedim pekde lastikle camurluk arasında oluyor fark . mesela bırıne 2 parmağım rahat gırıyor dıgerıne gırmıyor sağ ile sol tarafa bakınca camurlukla lastık arasında bariz belli oluyor.
GökhanAkarsu
23-09-2014, 18:58
ya neden böle bir durum olsunki bu sorunu çözmem . yaylarla filan oynamadan.
GökhanAkarsu
23-09-2014, 18:58
hondaların genel sıkıntısı diye bilyorum aynı olay benim eg de de var :) o yüzden fazla takmaya gerek yok :)
valla içimi rahatlattın teşşekür ederim bir kaç tane daha bu tarz cevap bulursam sıkıntı kalmıyıcak :)
Problemın camurlukda buyuk ıhtımal camurlugun lastıge yakın kısmını kabuta dogru uzunlugunu olc ıkı tarafı bır taraf dıgerınden farklı cıkacagnı garantı ederım.
GökhanAkarsu
23-09-2014, 19:10
yok elımı davlumbazla lastık arasına sokuyorum ordada fark var çamurluklarım düzgün ya aracım şaşelerine direklerine etki edicek hiç bi kazası yok zaten? bugun ön yay taktırırken en az 3 ustaya gosterdım ayrı ayrı tanıdık birşey olmadıgını solediler.
belirttiğim kısmı yinede bir ölçmeni tavsıye ederım...
http://i.hizliresim.com/XYJ2k0.jpg (http://hizliresim.com/XYJ2k0)
GökhanAkarsu
23-09-2014, 19:24
belirttiğim kısmı yinede bir ölçmeni tavsıye ederım...
http://i.hizliresim.com/XYJ2k0.jpg (http://hizliresim.com/XYJ2k0)
tamam yarın bakaçağım teşekkür ederim
Okan.A.A
23-09-2014, 19:51
Bendede aynı sıkıntı vardı coiller en sonda idi sol tarafta lastik 2 parmak içerdeydi sağ taraf 1 parmak :D Belkide aküsünden camsuyuna kadar çoğu şey sol tarafda olduğundan daha alçak duruyodur.
Oğuzhan Ç.
23-09-2014, 20:13
Benimde coil varken aynı sekildi sola dogru tam turda birşey olmuyordu ama saga tam turda lastik davlumbaza sürtüyordu:)
genelde bu kasalarda böyle şeyler oluyor diye biliyorum aslında normal yanlış bilgi vermeyim ama ön taraftaki yükseklik farkı eskiyen arka amörtisörlerden biri olabiliyor mesela sağ arka amör. biraz yıpranmışssa düşük kalıp sol önü havada gösterebiliyor. ama emin değilim :)
GökhanAkarsu
23-09-2014, 20:57
genelde bu kasalarda böyle şeyler oluyor diye biliyorum aslında normal yanlış bilgi vermeyim ama ön taraftaki yükseklik farkı eskiyen arka amörtisörlerden biri olabiliyor mesela sağ arka amör. biraz yıpranmışssa düşük kalıp sol önü havada gösterebiliyor. ama emin değilim :)
öme sıfır 2 tane monreo aldım benimde şimdi aklıma takıldı arkalarda baktırıyım (y)
GökhanAkarsu
23-09-2014, 20:58
edit: benim sağ taraf sol tarafdan daha basık sol havada ?
TolgaCtk
23-09-2014, 20:59
Benim EG Civic de ayni idi, genel skinti sanirim kafaya takmaya gerek yok
GökhanAkarsu
23-09-2014, 21:03
sol taraf sağ tarafa göre daha basık duruyor yandan bakınca sorun bu . kafa karışdı :)
İbrahim Erdem
23-09-2014, 21:06
merhaba honda civic 98 model hb aracımın sol tarafı sağ tarafa göre biraz daha basık duruyor yaydandır dedım 3.5 eıbach alıp takdım yıne aynı.
sonrasında aracımın baktırmadıgım yerı kalmadı şaşaler ön takım lastık ebatı hersey ama hala aynı düzelmedi. daha önce böyle birşeye karşılasan varmı aramızda ? bu sorunu acıl çözmem lazım psikolojim gerçekden bozuldu.
ilk spor yay vardı onlarla oynamışlardır sandım 3 .5 eıbach aldım sorun yıne aynı ::(
Sağ taraf sol tarafa göre mi basık?
Öyleyse birisi sürücü koltuğuna oturduğunda ölçmeyi deneyin yüksekliği. Belki mesele odur ama emin değilim.
GökhanAkarsu
23-09-2014, 21:08
sımdı arac karsımda sol basık sağ havada :)
İbrahim Erdem
23-09-2014, 21:15
Abi araç düz yerde dururken alt tarafta sağdan ve soldan simetrik iki ver seçin şaside sorun yoksa şasi üstü noktalar olabilir oradan ölçün
Daha kolayı düz olduğundan emin olduğunuz bir noktaya aracı koyup kaputa veya uygun yerlere su terazisi koyarak ölçülebilir.
Şimdiye kadar çok ek kasa hondam oldu hepsi aynı idi.Sol taraf sağa göre 2 cm kadar düşük oluyor.Amortisörcüde sola ufak bir işlemle halloluyor.kafana takmana gerek yok ;)
GökhanAkarsu
23-09-2014, 21:17
Şimdiye kadar çok ek kasa hondam oldu hepsi aynı idi.Sol taraf sağa göre 2 cm kadar düşük oluyor.Amortisörcüde sola ufak bir işlemle halloluyor.kafana takmana gerek yok ;)
abi çok teşekkür ederim valla beni bir çoçuk gibi sevindirdin bu mesajınla :)
abi çok teşekkür ederim valla beni bir çoçuk gibi sevindirdin bu mesajınla :)
Rica ederim :) Hatta şu anki VTİ mde aynı idi tabladan ufak bir işlemle kaldırdık.
GökhanAkarsu
23-09-2014, 21:19
ayrıca orjinl yayları taksam yıne aynı şekildemi oluyor acaba ?
ayrıca orjinl yayları taksam yıne aynı şekildemi oluyor acaba ?
Evet orjinallerde bile sol ile sağ arasında fark oluyor.Ama spor yaydaki gibi çok belli olmuyor.
GökhanAkarsu
23-09-2014, 21:20
nasıl yapdınız abı bende kaldırıyım aynı sekılde?
İstanbuldamısın.Kadosanda Remzi usta var orada yaptırdım ben.Veya Başarandada yaparlar.
GökhanAkarsu
23-09-2014, 21:23
büyükçekmecedeyım abi sen nasıl yapdıkları hakkında fikrin varsa sölersen ben burda yaptırıyım
camurluk lardakı dedıgım mesafeyı olcmedın sanırım ?
Arkadaslar eıbach yay aldm bmımde sol basıl sag tarafa göre bi çözümü varmı birde arka amortısorum sağ sola göre daha yüksek
Prelude ve accord dışında jazz ve civiclerde hep bir taraf diğerinden düşük oluyor. Belki dandiklikten belki vardır bir bildikleri. Normal yani.
Orcun_Simsek
20-09-2015, 18:23
Konu içime su serpti. Aracı düz zemine çekiyorum karşıya geçip baktığımda bi tarafı yerde duruyor. Boynunu büktü yine diyorum :) şöför tarafının coili biraz daha yükseltip birde öyle deneyecem. Çamurluk ve lastik arasındaki boşluk farkı rahatsızlık vermezse eğer sol biraz yüksek gezecem artık.
alfonso4474
21-09-2015, 07:24
hondaları basarken coıl varsa sol tarafın dısını 2 diş yukarda bırakın solda agırlık fazla oldugu ıcın sola yatıyo arac aynı sag sol aynı yaparsan yatıyo arac