Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : chrysler crossfire vs vw scirocco vs giulietta vs rcz

Elitee
25-09-2014, 02:10
Merhaba arkadaşlar ismim ahmet yaşım 21(artık 22 :) ) foruma yeni katıldım. Arabalar konusunda çok bilgili bir insan değilim. Bu kış ilk arabamı alacam. Şuana kadar babamla beraber
2002 Opel corsa
2006 Megane sedan
2007 Santa fe
2012 Elantra kullandım.
Kendime yeni araba bakma aşamasındayım. Yakıtı cok dert etmiyorum cunku senede 10 bin km zor yaparım. Yinede tabiki bi öğrenci için önemli.Hem performans bakımından beni mutlu edecek bir araba.Hemde güzel görünen bi araba istiyorum. Küçük şehirde yaşadığım için subaru evo tarzı arabaları eledim.
Kısacası genç işi 60 bin tl ye kadar araba bakıyorum.
Aklımdakiler
Crossfire
Rcz
Scirocco
Guiletta
Sizde başka önerileriniz varsa veya hangisini neden seçmeliyim. Yazarsanız sevinirim.
Şimdiden herkese teşşekürler.
Önceki sene aynı konuyu açmıştım fakat elimden olmuyan sebeplerden gerçekleşmemişti hayırlısıyla kasımın sonu aralığın başı gibi alacam.
Birde bu gürcistandan araba getirme işini merak ediyorum aydınlatabilecek biri varsa.

alihan_27
25-09-2014, 03:49
Ya Rcz ya da Crossfire tercih et bence. Diğer ikisi tasarım olarak hatchback arabalara benziyor, güzel olsalarda bu ikisi yanında sönük kalıyor. Dikkat çeksin diyorsan Crossfire ama diğerlerine göre yakıt tüketimi ve yedek parçaya ulaşım zorluğu negatifleri. Bu 4 ü içinde tüketim, parça, servis, tasarım optimum seçenek Rcz oluyor.

Erdem K.
25-09-2014, 07:23
seçeneklerin içinde rcz veya roccoyu tercih ederdim... sebebi tamamen keyfi :)

Berkan
25-09-2014, 07:50
senede 10bini zor yaparım deme araba olunca oyle olmuyor :) kafadan 3000cc üstü araba bakıp ocagını söndürme

MCN21
25-09-2014, 08:37
Benzin hiç dert olmicak dersen crossfire farklı bir araba(ama araba oldumu genelde bahsettigin 10.000 km 15-20.000 i zorlar) :) kronik sorunları var mıdır bilmem ama rocco ve giulietta ya sahip olmus biri olarak rcz nin tasarımı gercekten güzel :) giulietta nin en büyük avantajları (4 kapı olması, dizel seçeneğinin olması, cam tavan ve açılabilir sunroof, birde kırmızı deri koltuk diger araçlardan ayıran özellikleri) duruş herkese göre değişkenlik gösterir oraya hiç girmiyorum :)

HaKo
25-09-2014, 08:42
bu konu baya bi tartışılmıştı arama yaptırırsan aynı arabaları sormuştu bi arkadaş , hatta o arkadaş sen olmayasın ?

timmaah
25-09-2014, 08:48
ben bu araçlar içinden birini seçecek olsaydım bu dizel olacaksa ilk tercihim giulietta olurdu. benzin bnm için önemli değil deme ilk başlarda olmasa da zaman geçtikçe benzin almak koymaya başlıyor.Ama yine de benzinli alırım sıkıntı yok diosan da rocco alır geçerdim. rcz ler çok güzel olmasına karşın pejoya karşı bi soğukluk var bende nedense...

rapstar
25-09-2014, 08:52
Neyin peşindesin ? içerik bile aynı :D

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?185749-Chrysler-crossfire-vs-Vw-scirocco-vs-Guiletta&highlight=

OnurD.
25-09-2014, 08:57
Crossfire zevkli araçtır. Eski kasa Slk ile aynı araç nerdeyse. Motor Hacimli vs. yerinde durmuyor :) Gel gelelim 2.el piyasa, hacimli motor, yedek parça ve usta sıkıntısı (alt takım falan merso gerçi ama illaki sorun yaşarsınız)

RCZ güncel ve ilgi çekici bir araç.

Yeni kasa Beetle daha mantıklı Bence onuda ekleyin listeye ;)

MeRtCaN
25-09-2014, 10:14
Ilgılenırsen 2 parca boyalı 140 bın km de
temız duzgun bır corssfıre var
ılanı yok herhangı bı yerde
yardımcı olurum

dj_batukaan
25-09-2014, 10:23
bu konu baya bi tartışılmıştı arama yaptırırsan aynı arabaları sormuştu bi arkadaş , hatta o arkadaş sen olmayasın ?

diğer konuda da 7. post senin az sabredemedin dimi :)

Kutluhan
25-09-2014, 11:06
Benzin olacaksa Rocco veya polo gti, dizel olacaksa giulietta veya volvo c30

Elitee
25-09-2014, 15:55

Yazinin tamamini okusaydiniz keske alamadim onceki sene maddi sikintilr sonucu hayirlisiyla araligin basinda alacam

dj_batukaan
25-09-2014, 16:36
arkadaşların demek istediği keske yeni konu açmak yerine diğerini yeniden canlandırsaydın

Elitee
25-09-2014, 17:26
arkadaşların demek istediği keske yeni konu açmak yerine diğerini yeniden canlandırsaydın

Dedim yeni 0 dan acayim bilgili arkadaslarin tamamindan bilgi alabileyim bu arada 10 bin km dememin sebebide evin 2. Arabasi olmasindan kaynaklaniyor

camsemih
25-09-2014, 20:43
arkadaş trollüyo galiba :D

Elitee
25-09-2014, 21:31
arkadaş trollüyo galiba :D

yok dostum düşündüğün gibi birşey değil :) aldığımda fotoğrafını atacamda keşke yardımcı olsanız biraz :)

aybarsdnr
25-09-2014, 23:06
22 yaşındasın, evin de ikinci aracı olacakmış o yüzden bence tek kapı hevesini atabilmen için guilettayı ele.
Crossfire, her ne kadar en çekici seçenek olsa da, yaşından dolayı arızalara çıkartabilir, vergisi ve benzin sarfiyatı da negatif yönleri.
Rcz kesinlikle görüntü olarak scirocco yu ezer. Bunu scirocco kullanıcısı olarak söylüyorum. Ama performans, sorunsuzluk ve yakıt açısından scirocco daha mantıklı. RCZ 200 hp manuel olursa ve arka koltuklara pek fazla oturan olmaz dersen hiç düşünme al derim. Çünkü görsel olarak çok güzel bir araç

Elitee
26-09-2014, 00:31
22 yaşındasın, evin de ikinci aracı olacakmış o yüzden bence tek kapı hevesini atabilmen için guilettayı ele.
Crossfire, her ne kadar en çekici seçenek olsa da, yaşından dolayı arızalara çıkartabilir, vergisi ve benzin sarfiyatı da negatif yönleri.
Rcz kesinlikle görüntü olarak scirocco yu ezer. Bunu scirocco kullanıcısı olarak söylüyorum. Ama performans, sorunsuzluk ve yakıt açısından scirocco daha mantıklı. RCZ 200 hp manuel olursa ve arka koltuklara pek fazla oturan olmaz dersen hiç düşünme al derim. Çünkü görsel olarak çok güzel bir araç

Yorumun için teşşekürler bende rcz crossfire arasında gidip geliyorum bide türkiyedeki crossfire ların çoğunun patlak sorunlu olduğunu soyluyolar.

mrtysn
26-09-2014, 01:10
Mantik olarak 200'luk RCZ alirim, gozu karartip ne alirsin derlerse Crossfire alirim.

Utku
13-10-2014, 17:17
en azından benzin sıkıntı değil mantığıyla seçmemek lazım.benim çoğu arabamda lpg hep oldu 2011'de a3 ü ilk aldığımda takmam diyodum 4 ay dayandım full gezme 3500km yaptım ilk aylar hep 100 150 koyuyodum bittikce ama zoruma gitmeye başladı sora ve sonuç :)

dizel giuiletta hariç aralarındıda en boncuk 200lük rcz olur kanaatimdeyim

HaKo
13-10-2014, 17:28
Yazinin tamamini okusaydiniz keske alamadim onceki sene maddi sikintilr sonucu hayirlisiyla araligin basinda alacam

iyi ki de okumamışım , aynı şeyi o zaman niye tekrar tartışıyoruz ? Arabalar aynı değişen bir şey yok..