PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nankang ns-20 icin fikir?

Satanael
26-09-2014, 18:38
Nankang ns-20 model lastiklerden(185/45/15) aracima almayı düşünüyorum.1.6 palio da kullanicam.bu lastiklerden kullananiniz var ise yorumlarını almak istiyorum. genelde lastik icin söylenen yağmurda sıkıntılı olması.

SerhatA.
30-09-2014, 13:39
195 45 15 ini kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim, yağmurlu havada sıkıntısını görmedim hiç

SedatAdanurr
22-02-2016, 23:08
Konuyu biraz hortlatmış gibi olacam ama ben de nankang ns-20 lastik almayı düşünüyorum 255/40/19 ebatında.Tavsiye eder misiniz?F/p açısından merak ediyorum özellikle.

Tayfun-E30
22-02-2016, 23:28
ucuz lastikte kumho ku-31 den sasmayın modelini bilmiyorum ama 205 45 17 nankang kullanmıştım resmen rezalet..

iztuzu
23-02-2016, 13:41
Konuyu biraz hortlatmış gibi olacam ama ben de nankang ns-20 lastik almayı düşünüyorum 255/40/19 ebatında.Tavsiye eder misiniz?F/p açısından merak ediyorum özellikle.

Ben de bu lastiği epey araştırdım ve ulaştığım yorumlar:Kuru zeminde gayet başarılı fakat ıslak zeminde güven vermeyen bir lastik. Sert yanağa sahip, gürültülü ve çabuk tükenecek bir lastik. Isındıktan sonra yol tutuş performansı tatmin edici.

SedatAdanurr
23-02-2016, 18:00
Ben de biraz araştırdım ıslak zemin performansı hariç herkes memnun.Peki sıralama olarak (Nankang Ns-20,Jınyu Yu-61,Kumho Ku-37,Petlas Pt-741)hangisini tavsiye edersiniz?Nankang veya Petlas düşünüyordum ıslak performansını duyduktan sonra Petlas a yöneldim diyebilirim.Bu arada belirteyim aracımı sadece hafta sonları kullandığım için lastikten fazla bir beklentim yok Federal Formoza serisi kullanıyordum ve memnundum.

iztuzu
23-02-2016, 19:18
Ben de biraz araştırdım ıslak zemin performansı hariç herkes memnun.Peki sıralama olarak (Nankang Ns-20,Jınyu Yu-61,Kumho Ku-37,Petlas Pt-741)hangisini tavsiye edersiniz?Nankang veya Petlas düşünüyordum ıslak performansını duyduktan sonra Petlas a yöneldim diyebilirim.Bu arada belirteyim aracımı sadece hafta sonları kullandığım için lastikten fazla bir beklentim yok Federal Formoza serisi kullanıyordum ve memnundum.

Kumho'lar özellikle Kumho ku31 modeli ıslakta, kurudaki halinden iyi tutuyor. Kuruda orta karar, çabuk yıpranan bir lastik. Sizin önerdiğiniz Kumho ku37 de onunla benzer değerlere sahip gibi.

Açıkçası ben performans lastiği almak istiyorsam/lastiği performans amaçlı kullanmak istiyorsam mevsim durumundan sonraki ilk kriterim lastiğin çabuk ısınıp ısınmamasıdır. Adrenalin lastiğini kullanmayı çok istiyorum ama yaşadığım şehirde 10-12 km yol yaptığınızda kafelerinden hastanesine, benzinliğinden süpermarketine kadar dairesel şehir turu yaptığınız için bu kadar kısa mesafede adrenalini ısıtmakla kendimi yoramam, bunu da başaramam. Siz hafta sonları Trabzon'dan Sürmene'ye pideye giderim, başka bir hafta Gümüşhane'ye gidip pestil alır dönerim ... diyorsanız zımpara asfalt sahil yolunda, Zigana yolunda lastiği rahat rahat ısıtırsınız.

Tıpkı yaşadığım şehir gibi Trabzon da 12 ay/365 gün yağmura alışkın bir şehir. Nankang yağmurda performansı düşen bir lastik, "otomobilleriniz" bölümünde bir arkadaş arabasını tanıtırken bu lastikle ilgili kendisinin tecrübesini öğrenmek istediğimde : Islak zeminde ve özellikle yağmuru yiyen asfalttaki o ilk ıslaklıkta ciddi sıkıntı meydana getirdiğini ama pistte (lastiği ısıtınca) gayet iyi tuttuğunu yazmıştı.

Jınyu markasını bilmiyorum, Petlas yerli malımız ama ben kış lastiği haricinde Petlas alıp da orta şekerin üstünde bir performans beklemem. 4 lastiklik listenizde ben Nankang alırım -denenecek lastikler listemde olan bir lastik NS2R- yağmurlu zamanlarda slow&low tarzı sağ şeritten Karadeniz'i izleye izleye yavaş yavaş gidersiniz. Lastiklerin kendilerine has ufak "rodaj" süresi bittikten sonra memnun kalmazsanız forumdaki "satılıklar" bölümünden veya Facebook'ta Trabzon İkinci El grubunda satılığa çıkarıp satabilirsiniz.

SedatAdanurr
23-02-2016, 23:05
Öncelikle uzun yazınız için teşekkür ederim.Lakin imzamda da görmüşsünüzdür aracım Vw Caravelle.10 kişilik bir minibüse performans lastiği niye takar bi insan diye sorabilirsiniz fakat takmak istediğim jant 19 inç ve bu ebatta hep spor lastikler var.Trabzon u epey biliyorsunuz ben de şöyle özet geçeyim sadece haftasonları Meydan-Boztepe git-gel yaparım o kadar :D Yani o yüzden de üst yorumda belirttim aman lastik şöyle tutsun hiç kaymasın gibi beklentilerim yok.Ama dediğiniz gibi yağmurun sık yağdığı bir şehir ve her an herşey olabilir ıslak havada buz pistindeki gibi kaymak istemem.Nankang ı arkadaşım tavsiye etti epey de araştırdım ıslak performansı hariç herkes memnun.Açıkçası kumho düşünmüyorum ıslakta iyi tutuyor demişsiniz daha önce kullandım ve hiç memnun kalmadım ıslakta tutuşundan.Jınyu markasını ben de hiç bilmiyorum ama internette bahsettiğim lastik modelleri arasında fiyat sıralaması Nankang>Kumho>Jınyu>Petlas şeklinde.Açıkçası hala kararsızım ama gönlüm Petlas tan yana.Ama Nankang da düşünmüyor değilim sonuçta ıslakta viraj kasacak halim de yok.

Dragger
23-02-2016, 23:08
Nankang 225 40 18 bir hafta aracımda takılı kaldı, direk söktüm michelin pilot sport 3 taktım.

Bence kötü bir lastik, onun yerine falken tercih edilebilir mükemmel bir lastik. Falken o ölçüde yoksa kumho da olabilir uygun fiyatlı düşünüyorsan...

Mikrop_Ali
23-02-2016, 23:39
195 45 15 kumho ıslakta kurudan daha iyi yol tutuyor ama çekme yapıyor lastik saga sola

Tayfun-E30
24-02-2016, 08:51
evet kumho, falken, toyo bulara yonelin ben hepsine bindim birde o nankangin hamuru o kadar dandikki 1 ay sonra 6 yasinda michelinden sert oluyor.

nankanga oyle yol tutuyo boyle yol tutuyo diyen yol tutan lastik tecrube etmemistir.. ben hepsini denedim yazdiklarim disinda almayin daha iyi..

Amazing
24-02-2016, 09:54
Bertone aracımda 215-40-17 nankang kullanıyorum çok çekinerek aldım ama gerçekten bekledigimden üstün bir başarı sergiledi, fiyat performans acısından güzel. özellikle viraj kasıyorum atma sapma yapmadı, önceki lastigim brinston pozenta idi, sert bi lastik oldugu için tutunmuyordu, nankang yagmurda kötü demiş herkes ama yağmurlu havada dikkatli kullanıyorum oyuzden bi sıkıntı yaşamadım,
Kumho kesinlikle tavsiye etmiyorum . honda aracımda goodyeardan kumhoya geçtim begenmedim

Falken aradım ebat bulamadım tavsiye ederm.

iztuzu
24-02-2016, 17:48
Arkadaşların yazdıklarına baktığımızda Nankang'dan memnun olan da var olmayan da. Lastiğin kısa ömürlü olduğu ve ıslak performansının kötü olduğu aşikar. Listenizden hareketle en uygun marka Kumho olur.