Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo 6R 1.6 TDI Hakkında
Merhaba Sevgili Techturkey Ailesi ,
Yakın bir süreç içerisinde bir araç alma niyetimiz var.Şimdiden arayışlara başladım ekim , kasım , aralık , ocak , şubat 'a kadar bekleyebilirim.Araç mutlaka dizel olmalıdır.Performansı seven birisiyim.Aldığım araca yazılım vs. yaptıracağım.Allah izin verirse bu araçtan sonra hızlı bir araç ; Scirocco , Rcz , 330Ci , Typer , Opc serilerinden düşünüyorum.
Aklımızdaki araç Polo 1.6 Tdı Comfortline ;
Bu araç hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim ?
Bu aracın 2010-2011-2012-2013 model yılları arasında ne gibi bir donanım farkı vardır ? Gördüğüm kadarıyla 2013 de yarı fonksiyon direksiyon var.
Aracı alırsam eğer yazılım , dp , egzoz , intercooler + bunlar haricinde duruma göre Gtı arka tampon , R ön tampon , mercekli far düşünüyorum.Ayrıca 17-18 jant ve yay ile dış görselliği bitirmeyi düşünüyorum.
Bana önerebileceğiniz başka bir araç var mıdır ?
Örn ; Astra H Cdti 2010 ve üstü düşünmeli miyim ?
Bu araçtan sonra hızlı bir araç alacağız inşallah.Buna göre de değerlendirme yapabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler , Hayırlı Akşamlar
Gökhan Bilgin
26-09-2014, 20:01
2012 sonrası pololarda arka frenler kampanadan vazgeçip disk yapmışlardı başka bir fark olmadı sanırım
2012 sonrası pololarda arka frenler kampanadan vazgeçip disk yapmışlardı başka bir fark olmadı sanırım
İlginiz için teşekkür ederim.Peki araç hakkında yorumlarınz nedir ?
benim arabam 2010 arkalar disk :) bagajda cakmaklik var bide fazladan.2013 gti da bile yoktu :D
ama 2010larda yol.bilgisayari hiz sabitliyici falan yok.sonradan takabilirsin
benim arabam 2010 arkalar disk :) bagajda cakmaklik var bide fazladan.2013 gti da bile yoktu :D
Her zaman ki gibi yardımıma yetiştin Kamer abi :) Teşekkür ederim :) 12 v priz vs var mıydı 6r da ?
Gökhan Bilgin
26-09-2014, 21:47
Bende başka forumlardan okuduğum kadarıyla yazdım abi bilmiyordum bende öğrenmiş oldum :)
çok para vermezsen baya güzel araba ama en son ilanlarda kırmızı vardı bi tane 70 bin tl yazmışlar, o paraya e90 320d almayanı dövüyolar
2012 tdi kullanıyorum performans gayet iyi bende aracıma yazılım ve dp yaptırdım sıkıntı yok ama fiyatlar yüksek bende aracıma ilan açmıştım sonrasında biraz daha bekleyeyim dedim
Çok uçuk fiyatlar vermeyeceğim.Hatta piyasanın biraz daha altında alabilirim.
Aracı günlük kullancağım.Yaklaşık 80 km yol yapacağım.
@Cash abi adını bilmiyorum kusura bakma :o aracının yakıt tüketimi nedir ? Şuan da aracındaki işlemlerle hangi araçlarla yürüyorsun ?
adım bülent trafige ve kullanıma göre yakıt degişiyor istanbulda oldugumda 10km +10 km yol yapıyorum trafige giriyorum arada gazlıyorum 5litre civarı aracımı hiç bi araçla denemedim roling falan yapmadım ama iyi gidiyer bence 163 hp 387 nm tork
Yakıt ve güç dengesi çok iyiymiş.Teşekkürler..
İbrahim33
27-09-2014, 13:47
hem hızlı araba istiyorum diyorsunuz , hemde astra dizel soruyorsunuz ? çelişk var :)
Konuyu kirletmiyeceksem merak ettiğim bi konu var
1,6tdi 90hp ile 1.6tdi 105hp arasındaki farklılıklar nedir acaba?
hem hızlı araba istiyorum diyorsunuz , hemde astra dizel soruyorsunuz ? çelişk var :)
Konuyu kirletmiyeceksem merak ettiğim bi konu var
1,6tdi 90hp ile 1.6tdi 105hp arasındaki farklılıklar nedir acaba?
:) Astra dizele yazılım vs. yapacaktım üstat :) yinede yavaş olacak sanırım :) 90 ile 105 arasında yazılım farkı vardı bildiğime göre.Geri kalan herşey aynıydi sanırım
2010 larda koltuk altı cep var sonrakilerde yok bir de sanırsam.
İbrahim33
28-09-2014, 10:04
Bravo'yuda düşün derim dostum. Yazılımla epey tatminkar olur. Hem az yakar - hem çok kaçar. Öğrencisin herhalde , şekilde yaparsın. Üstelik fiyatıda gayet uygun. 1.6 dizellerinin.
örn:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-dost-isi-goz-bebegim-180612538/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-1.6mjet-120hp-sport-style-guvenlik-paketli-180041132/detay
1.6tdi polo ile 1.6tdi golf motor ve turbo aynı sadece yazılım farkımı mevcut acaba?
Bravo'yuda düşün derim dostum. Yazılımla epey tatminkar olur. Hem az yakar - hem çok kaçar. Öğrencisin herhalde , şekilde yaparsın. Üstelik fiyatıda gayet uygun. 1.6 dizellerinin.
örn:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-dost-isi-goz-bebegim-180612538/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-1.6mjet-120hp-sport-style-guvenlik-paketli-180041132/detay
1.6tdi polo ile 1.6tdi golf motor ve turbo aynı sadece yazılım farkımı mevcut acaba?
Bravo düşündüm fakat ülkemizde rağbet görmüyor.Bana göre donanımlı ve fiyatına göre çok iyi bir araç.Ama satarken sıkıntı yaşarım gibime geliyor.
Aynen yazılım farkı olması lazım.
Konuyu tekrar hortlatıyorum kusura bakmayın :) leon fr 125'lik önerir misiniz ? Yazılımla binsem nasıl olur ? Ayrıca kullanan yada bilen kişiler yakıtı hakkında yorum yapabilirler mi ? Ortalama hızımız yaklaşık 50 kmh oluyor güzergahımızda.Buna bağlı olarak yakıt ne olur ?
İbrahim33
03-10-2014, 23:08
ortalama hızın 50 olursa , 5.5-6 litre arası yakarsın tsi ile. keyifli arabadır , tavsiye ederim.
ortalama hızın 50 olursa , 5.5-6 litre arası yakarsın tsi ile. keyifli arabadır , tavsiye ederim.
Benzinli arabaya göre çok iyiymiş.Yazımla biraz daha düşer sanırım
İbrahim33
04-10-2014, 09:00
Yazılımdan pek randıman alınamıyor diye biliyorum ama işin uzmanlarına bir danışın derim.
Yazılımdan pek randıman alınamıyor diye biliyorum ama işin uzmanlarına bir danışın derim.
Sanırım polo'da aynı şartlarda 4,5-5 lt yakar :) Yazılım , egzoz , dp ile şaka makinası oluyor polo.Ve yakıtı yine de makul kalıyor duyduğuma göre.
Leon alırsam kırmızı düşünüyorum Fr paket.Görünüş olarak çok iyi ama bi polo kadar yürütemem diye düşünüyorum.Ayrıca yakıtı da polo gibi gazlasak etsek 8-9 yakar ortalama 50 kmh ye göre.
Kafam karıştı açıkçası.Fikri olan yada önerisi olanlar paylaşabilirse sevinirim.
se_RC_an
05-10-2014, 11:11
Polo kadr gazlarsaniz 10 lt nin altina dusemezsinz leon yazilim dp egzozla gayet keyifli oluyo cok km yapicaksanz dizel almanizi tavsiye ederim
Boldenon
05-10-2014, 16:49
İkisiylede aynı oranda gazladığınızı düşünürsek, polo TL bazında yarıya yakın maliyet gerektirecektir km başına.
Polo kadr gazlarsaniz 10 lt nin altina dusemezsinz leon yazilim dp egzozla gayet keyifli oluyo cok km yapicaksanz dizel almanizi tavsiye ederim
İkisiylede aynı oranda gazladığınızı düşünürsek, polo TL bazında yarıya yakın maliyet gerektirecektir km başına.
Orta şeritte 6.viteste gideriz artık fr ile :) Tdı ve diğer dizel grubu bu konuda çok önde oluyor.Gönül isterdi dizel fr olsun :) İlginiz için teşekkürler..
bariskkk
06-10-2014, 23:57
2013 aralık ayında polo 1.6tdi düz vites aldım 7bin km oldu çok memnunum sanada tavsiye ederim, kendi aracımda 17" golf R jant, h&r 24/40 spor yay, kumho lastiler,llumar 2 numara film, bütün ampuller led, kısalar photon xenon effect ampul, ayak aydınlatması logolara folyo kaplama vs gibi değişiklikler yaptım, vag com dan kadran selamlama emniyet kemeri ikaz sesi iptal etme gibi işlemlerde var günde 40km(30 şehir dışı+10 şehir içi) kullanıyorum çoğunlukla sakin kullanımda 800-850 km civarı yol yapıyor, tavsiye edeceğim bir araç çok keyifli ve ufak değişikliklerle çok daha güzel durabiliyor fikir vermesi açısından birde fotoğrafını koyuyorum umarım bu bilgiler işine yarar.
http://i.hizliresim.com/4RMpJG.jpg
cerato44
17-10-2014, 16:42
2008 2009 model kia cerato crdi alıp 140 160 hp arası bir çhip uygulaması yaptırabilirsin piyasadaki hiçbir dizel crdi motor kadar iyi canlanmıyor chip sonrası.
iyi günler.
İlginiz için teşekkür ederim :) Polo yada fr düşünüyoruz.İlerleyen günlerde durum kesinleşmiş olacak inşallah
Düşünürseniz imzamdaki leonu verelim
Tüketim olarak 1.4 tsi ile 1 litre fark var
İlginiz için teşekkür ederim :) Polo yada fr düşünüyoruz.İlerleyen günlerde durum kesinleşmiş olacak inşallah
ya gel sana benim poloyu verim ugrasma.hazir 180 hp alayina gidersin:D
ya gel sana benim poloyu verim ugrasma.hazir 180 hp alayina gidersin:D
Kamer abi aklımdan da geçmiyor değil hani :) Baba bey seni takip edeceğim falan diyor.Hız yaptığını görürsem aracı altından alırım demeye başladı :D Senin araç tam benlik ama babam biraz yan çizmeye başladı hız konusunda :) Bi de keşke bu polo'lar biraz daha dolu olsaydı başka marka geçmezdi aklımdan :)
Kamer abi aklımdan da geçmiyor değil hani :) Baba bey seni takip edeceğim falan diyor.Hız yaptığını görürsem aracı altından alırım demeye başladı :D Senin araç tam benlik ama babam biraz yan çizmeye başladı hız konusunda :) Bi de keşke bu polo'lar biraz daha dolu olsaydı başka marka geçmezdi aklımdan :)
aynen benim babamda takip edeceğini söyledi 10 yıldır gazlıyorum daha yakalanmadım :D
Düşünürseniz imzamdaki leonu verelim
Tüketim olarak 1.4 tsi ile 1 litre fark var
aynen benim babamda takip edeceğini söyledi 10 yıldır gazlıyorum daha yakalanmadım :D
Teşekkür ederim.2.0 TFSI düşünmüyoruz babam biraz farklı düşünüyor bizden :) Kamer abi, babamın beni takip etmemesi yada beni görmemesi imkansiz gibi bişey.Ama aklımdan senin araç geçiyor :)
gurhankutlu
08-08-2017, 10:20
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama, bu araç biraz geç keşfedildi, yüklemelerde güzel sonuç alınabiliyor kullanıcılar memnun mu bende arıyorum, yorumlarınızı beklerim.
gokoberk
09-08-2017, 09:48
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama, bu araç biraz geç keşfedildi, yüklemelerde güzel sonuç alınabiliyor kullanıcılar memnun mu bende arıyorum, yorumlarınızı beklerim.
12 bin km den 84 bin km'ye kadar kullandım şuanda da kulanmaktayım. Sadece hava akışmetresi arıza yaptı ve sağ arka kapıdan gelen trim sesinden başka bir sıkıntım olmadı.Ama araç tamamen stock.
aspensilber
17-08-2017, 14:41
Geç keşfedildi geç keşfedilmeye ama hatasız arabayı bulamadım 55 bin tl den aşağı fiyatları inanılmaz uçuk.