PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : astra gtc detailing yardım

emre_gtc
27-09-2014, 10:52
aracım astra gtc boyasında ağır çizikler yok 2-3 yerde çizik var aldığım arkadaş 1 sene önce meguarisde detaylı bir bakım yaptırmış ama şuan parlaklık yok harelenmeler mevcut sıralamayı nasıl yapmalıyım ek olarak ne almalıyım yardımlarınızı bekliyorum

elimdeki ürünler
meguiars ultimate compound
Poorboys Black Hole Glaze
meguiars m205
AUTOGLYM RADİANT WAX CİLA
cila pedleri
polisaj makinesi ve pedleri
bilt hamer clay bar
sonax şampuan

bu ürünler sıralandığında iş görürmü öneriniz nelerdir?

emre_gtc
27-09-2014, 15:06
yardımcı olucak kimse yokmu ?

sinanbaysal
27-09-2014, 15:23
M105-205- glaze- fınısh wax olarak sıralama yaparsanız guzel sonuc alırsınız kolaygelsın sımdıden

emre_gtc
27-09-2014, 15:30
M105-205- glaze- fınısh wax olarak sıralama yaparsanız guzel sonuc alırsınız kolaygelsın sımdıden
hocam sizce elimdekilerden yola cıkarak nasıl bi sıralama olabilir

i-vtec07
27-09-2014, 16:15
Polisaj makinası var mı elinizde ? Ayrıca boyanın durumunu görmek lazım ona göre tavsiyeler gelir. Işık altında bi kaç foto atarsanız iyi olur.

Kolay gelsin.

EmreYY
27-09-2014, 16:49
aracım astra gtc boyasında ağır çizikler yok 2-3 yerde çizik var aldığım arkadaş 1 sene önce meguarisde detaylı bir bakım yaptırmış ama şuan parlaklık yok harelenmeler mevcut sıralamayı nasıl yapmalıyım ek olarak ne almalıyım yardımlarınızı bekliyorum

elimdeki ürünler
4 meguiars ultimate compound
6 Poorboys Black Hole Glaze
5 meguiars m205
7 AUTOGLYM RADİANT WAX CİLA (hıc kullanmadım standart wax gibiyse sona kullanılabilir)
cila pedleri
2 bilt hamer clay bar
1-3 sonax şampuan

Elinizdeki ürünleri bu sekılde sırasıyla kullanabilirsiniz.hare çoksa meg105 ardından 205le devam edebilirsiniz

i-vtec07
27-09-2014, 16:59
emreYY@ dostum o sıralama doğru diğil polisaj ve wax dan sonra kil mi uygulasın yani . :)

bu arada polisaj makinası varmış görmemişim.çok ta hakim diğilim ama bence genel olarak sıralama;

clay bar
105
205
wax

douu
27-09-2014, 17:22

elimdeki ürünler
meguiars m205
cila pedleri
bilt hamer clay bar
sonax şampuan

Sonax şampuan ile güzelce yıkayın.
Kil uygulamasını yapın.
Sonra tekrar yıkayın.
Elinizdeki pedleri bilmiyorum. Doğru pedler ile önce ultimate compound sonra 205 uygulayın.
Sonra tekrar güzel bir şekilde yıkayın.
Black hole uygulayın.
Radiant wax ile alakalı bilgim yok. Onun yerine soft99un falan koruyucu waxlarından temin edin.

Sıralama bu şekilde. Fakat nacizane tavsiyem tecrübeniz yoksa makine kullanmamanız yönünde. Kolay gelsin.

fussy
27-09-2014, 17:30
douu nun dediği gibi yapın uygulamayı. Yaptığınız işlemleri koruma adına katı wax temin etmeniz yararınıza olacaktır.

Mert Ali
27-09-2014, 17:42
elimdeki ürünler
meguiars m205
cila pedleri
bilt hamer clay bar
sonax şampuan

polisaj makinanız ve pedleri ne marka ? sert, orta-sert , bitiş pedleri mevcut mu ?

meguiars ultimate compound m105 muadili bir ürün,ağır aşındırıcı diyebiliriz.
Autoglym radiant wax ise eski SRP nin yeni versiyonu. dolgu ve temizleme özelliği fazla bir son kat ürün.

elinizdeki ürünlerle;

sonax şampuan ile yıkayın.
bilt hamber ile killeyin.
aracı kurulayın,iz kalmasın.
meguiars ultimate compound ve orta-sert (polishing) ped ile çiziklerin giderilmesi.
meguiars 205 ve bitiş (finishing) pedi ile olabilecek harelerin giderilmesi.
son olarak autoglym radiant wax ın el ile uygulanması.

black hole glaze gerek yok bence...

emre_gtc
27-09-2014, 20:49
ilginiz için teşekkür ederim polisaj makinam var erdem boyadan 3 tane ped aldım sert orta yumaşak aracım siyah olduğu içinde black hole almıştım sıralama dediğiniz gibi
Sonax şampuan ile güzelce yıkayın.
Kil uygulamasını yapın.
Sonra tekrar yıkayın.
Elinizdeki pedleri bilmiyorum. Doğru pedler ile önce ultimate compound sonra 205 uygulayın.
Sonra tekrar güzel bir şekilde yıkayın.
Black hole uygulayın.
bu şekilde yapıcam ama wax hakkında bi fikrim yok hangi markayı kullanmak gerekir?

emre_gtc
27-09-2014, 20:54
polisaj makinanız ve pedleri ne marka ? sert, orta-sert , bitiş pedleri mevcut mu ?

meguiars ultimate compound m105 muadili bir ürün,ağır aşındırıcı diyebiliriz.
Autoglym radiant wax ise eski SRP nin yeni versiyonu. dolgu ve temizleme özelliği fazla bir son kat ürün.

elinizdeki ürünlerle;

sonax şampuan ile yıkayın.
bilt hamber ile killeyin.
aracı kurulayın,iz kalmasın.
meguiars ultimate compound ve orta-sert (polishing) ped ile çiziklerin giderilmesi.
meguiars 205 ve bitiş (finishing) pedi ile olabilecek harelerin giderilmesi.
son olarak autoglym radiant wax ın el ile uygulanması.

black hole glaze gerek yok bence...
autoglym ı kullanmasam black hole kullansam üstüne katı wax kullansam iyi bir tercih olurmu?

Mert Ali
28-09-2014, 00:00
black hole yi 205 den sonra wax dan önce kullanmanız gerek. katı bir wax alacaksanız black hole uygundur...

douu
28-09-2014, 01:46
Meguiarstan devam etmek isterseniz black wax olabilir. Yoksa soft99 ürünlerini inceleyin derin. Koruyucu guzel bi katı wax işinizi yeteri kadar görecektir.

emre_gtc
28-09-2014, 14:57
çok teşekkür ederim hocam meguaristen devam ediyim black wax deniyelim bakalım

ermanozzy
11-04-2016, 20:20
arkadaslar yeni konu acmamak icin burdan hortlatiyorum konuyu :)

Ben aracima yilda bir defa profesyonel boya koruma islemi yaptiyiorum. Ara ara turtle wax sealer wax ya da turtle wax platinum ile devamliligini sagliyorum. Asindirici olmayan (ya da en hafif asindirici) hafif cizikleri de yok edecek urun olarak Autgoglym SRP kullandim. Dogru mu yaptim ya da alternatif olarak onerebilecieginiz urunler de olabilir mi? elle uygulama yapiyorum. Cok tesekkurler