Orijinalini görmek için tıklayınız : Kopyala - Yapıştır EZİKLERİ !
belkide son 15 senedir forumlara yazarım
cardanadam ve techturkey forumlarında hatta başka forumlarda da birçok teknik, makale tarzında faydalı işe yarar açıklayıcı yazılarım mevcut.
Bunların çoğu özgün yazıdır, oradan buradan çalma çırpma değil.
eğer başkasının yazısını paylaşmış isem mutlaka ama mutlaka altına not düşmüşümdür kimden diye.
fakat son günlerde kendi yazdığım bu yazıları başka başka yerlerde, başka forumlarda alakasız sitelerde görüyorum.
adam almış babasının tarlası gibi yazıyı ve varsa resimleri aynen kopyalayıp yapıştırmış oraya.
birde altında ooo usta emeğine sağlık saol diye cevaplar falan filanlar..
yahu siz ne ezik ne basit insanlarsınız?
insan hiç olmazsa o yazıyı aldığı yeri ve kim yazmış onu bir not düşer altına
5 kuruş etmeyen zavallı tipler? ezik insanlar..
alpbodrum
30-09-2014, 19:57
Hocam afişe edin sizde asalakları ezilsinler .. '!!
Emeğe saygısı olmayan insanlar, yok olmaya mahkûmdur... 3 gün o kopyala - yapıştır bilgi ile itibar görürler, 4. gün kimse yüzlerine bakmaz..
Taklitler yok olurken asıllar daima var olur..
bise soylimmi
bu en cok saglik yazilarinda yapiliyor.
hemen arama yapin bakin bobrek yetmezligi deyin.
yada ayak burkulmasi yazin.
100 lerce yazi gelir, doktor yazisi
aa bir bakarsin aslinda 2-3 tane yazi var
gerisi hep kopyala yapistir
ya bu insanlar 1 adim onunu gormuyormu
bu ne terbiyesizlik
e artik hicbir doktor birsey yazmiyordur bunlar yuzunden nete.
2001 senesinde modifiyem ile oto forum olayina adim attim. Oncesindede bilgi birikimi m vardi ama forumlardanda cok sey ogrendim.simdiki nesilse tam forum efesi. Hersey forumdan.
Sahteler sadece orjinalini yüceltir abi, boşver. taklit ediliyorsan, doğru yapıyorsun demektir.
Teknik kisimlardaki özel bolumler copy paste kapanamiyor mu? Bir cok angut yazmaya usenir, yazan olursada en azindan kolayina yapamadi hirt dersin.
darkmoon
01-10-2014, 00:25
uzağa gitmeyin daha bugün portpolish hakkında detaylı makaleler yazılar okıyım dedim. düşünüyordum çünkü.. toplasanız 3-4 makale yüzlerce sitede copy paste edilmiş.. hangi sayfayı açsam aynı makale..
sky clio
01-10-2014, 00:27
bise soylimmi
bu en cok saglik yazilarinda yapiliyor.
hemen arama yapin bakin bobrek yetmezligi deyin.
yada ayak burkulmasi yazin.
100 lerce yazi gelir, doktor yazisi
aa bir bakarsin aslinda 2-3 tane yazi var
gerisi hep kopyala yapistir
ya bu insanlar 1 adim onunu gormuyormu
bu ne terbiyesizlik
e artik hicbir doktor birsey yazmiyordur bunlar yuzunden nete.
Kesinlikle katılıyorum.
Bilmiyorum ama şikayet ederseniz herhangi bir yaptırım yok mu bu konularda.
Mesela sizin yazınızın başka bir yerde "alıntı" yazmadan konulması düpedüz emek hırsızlığı herhangi bir şikayette yaptırım uygulanmıyor mu ?
Benim durumum-konumum farklı ama aynı şeyi biz yaptığımız projelerimizin raporunda yazarken bir tek yeri atlayıp kaynak göstermeden bir örnek verirsek isek geri çeviriliyor atıfta bulunun gönderme yapın diye. Düzeltmek zorunda bulunuyoruz.
bu tip hırsızlıklara yaptırım bence dünyanın hiç bir yerinde yoktur
bu insanların kalitesi ile ilgili bir durum, kaliteli insan bunu yapmaz
o yüzden başlığa EZİKLER yazdım.
yazıyı aldığın yeri ve kişiyi adam gibi belirtirsin, bu orjinal yazıyı yazanında hoşuna gider.
ama nerde bizde öyle adam?
kadioglu
01-10-2014, 07:42
6-7 yıl önce lastikte ebat değişimlerinin hız olarak sonucu gösterir bir program yaptık.Arkadaşımın web sitesinden paylaştık.Programın adıda benim soyadım; yani Peker.zip :) Bir gün sitenin birinde gördüm ki bir arkadaş sanki kendi yapmış programı kendi hesaplamış gibi paylaşmış.Ben o konuya girip yazdım epey bir şeyler.Sonra özürler falan filan.Bende orada "en azından alıntı olduğunu belirtin kardeşim" demiştim.Maalesef bu işler böyle.İnsanımız hiç bir şey bilmeden çok şey biliyormuş gibi görünmeye bayılıyor.
photoshop veya benzeri bir programda a4 boyunu seçin ve kendinize ait, fazla gör yormayan ama içinde imzanızın bulunduğu ve kopyalanma şansı olmayan bir arkaplan oluşturun. daha sonra da yazacağınız tüm yazıları oluşturduğunuz a4 ebatında ki, kendi arkaplanınız olan sayfa üzerine yazın ve forumlara jpeg formatında yükleyin. hatta jpeg' i de yüklerken photobucket tarzı sitelerden yükleyin ki canınız istediği zaman resmi kilitleyebilin ve görünürlüğünü kaybetsin.
niye bunları yapmak zorundamıyım, alan alıntı yazsa olmaz mı dediğinizi duyar gibiyim ama onlar öyle yapmaya devam ettiği sürece bu bir çözüm olabilir.
torrent paylaşıp emeğe saygı diyebilecen insanlar dolu heryer, ne bekliyorsunuz ki
AhmetKadir
01-10-2014, 09:33
zamanında kendı halımızde fotograf cekerken sagda solda fotograflarımı gordugum olurdu. ki bu forumda cok daha populer arkadaslar vardı onların basına daha da cok gelmıstır.
adam milyon dolarlık film yapıyor korsancı 5 liraya satıyor cok takmayın bence :)
hem bi bakmıssınız teknık yazılarınızı çalanlar bu mesajınızı da kopyalar yapıstırır forumlara ' yazılarımı çalmayın' dıyerek ...
Ben, marka forumunda paylaşıyorum yazdıklarınızı kaynak göstererek alıntı şeklinde.
Çok değerli bilgiler gerçekten.
dj_batukaan
01-10-2014, 09:48
abi seninki yine iyi benim kendi arabamın resmin alıp o resimlede bana bu araba benim şurasını şöyle yaptım burasını böyle yaptım diyerek hava atanını gördüm :) ve bunlar araç hala benimken oldu insanlar okadar rezil bir hal almışlarkı bu ve benzeri hiç bir konuda kimseye emeğe hakka kurala sayıları yok
son bir senedir şunu söylüyorum " Hiç bir şey olmayacaksa en azından Kıyamet kopsun belki dünya bizim elimizden kurtulur" çünkü insanlık diye bir şey kalmamış bir çok şeyi hak etmiyoruz artık
abi seninki yine iyi benim kendi arabamın resmin alıp o resimlede bana bu araba benim şurasını şöyle yaptım burasını böyle yaptım diyerek hava atanını gördüm :) ve bunlar araç hala benimken oldu insanlar okadar rezil bir hal almışlarkı bu ve benzeri hiç bir konuda kimseye emeğe hakka kurala sayıları yok
son bir senedir şunu söylüyorum " Hiç bir şey olmayacaksa en azından Kıyamet kopsun belki dünya bizim elimizden kurtulur" çünkü insanlık diye bir şey kalmamış bir çok şeyi hak etmiyoruz artık
bu çok iyimiş :)
ghibli06
01-10-2014, 11:18
Mustafa bizim siteden Swissair nickli Gökhan abinin 530i sinin fotoğraflarıyla 5.28i satılmadı mı, hatta TT de bunun konusuna yazınca biz suçlu olmadık mı? her yer çalıntıyla dolu ne yazık ki, bizim bmwteam.net teki hemen hemen bütün database abuk sabuk yerlerde çıktı hatta araba hırsızlığından şüphelendik kapattık...
Hakan hocam sıkma canını hemen her sektörde var bu sorun, bir makalenin 2-3 satırını google da aratınca 100lerce farklı sitede farklı kişilerce paylaşıldığını görüyoruz zaten...
Emre Ekrem
01-10-2014, 11:33
Araç alım satımda da çok oluyor böyle şeyler.
yazık bencede en büyük hırsızlık..ama yukarıda birisi birşey demiş.taklit ediliyorsan seni yüceltir diye.bence çok doğru bir laf.
misery1903
01-10-2014, 20:07
bu tip hırsızlıklara yaptırım bence dünyanın hiç bir yerinde yoktur
bu insanların kalitesi ile ilgili bir durum, kaliteli insan bunu yapmaz
o yüzden başlığa EZİKLER yazdım.
yazıyı aldığın yeri ve kişiyi adam gibi belirtirsin, bu orjinal yazıyı yazanında hoşuna gider.
ama nerde bizde öyle adam?
Gavurcası plagiarism. Hırsız biraz ağır bir tabir oluyor bence, tam türkçesi aşırmacılık oluyor o da basit kalıyor maalesef. Okulda ödevde yaparsanız kınama veya uzaklaştırma, makale yazarken yaparsanız itibarınızın sıfıra düşmesi ve sonucunda yazacağınız makalelerin yayınlanmaması, yayınlansa bile alıntılanmaması ile sonuçlanıyor diye biliyorum. Buradaki alıntılanma referanslı olarak tabiki. Ne kadar alıntılanma ve referans o kadar akademik başarı olarak görülüyor en en basit haliyle. Detayını bilmiyorum bu işin, yanlışım varsa düzeltiverin lütfen.
Eskiden amaç bilgi paylaşımı ise ne önemi var kaynağın diyordum da artık kaynağı belirli olmayan bilginin doğruluğunun da belirsiz olduğu bence bir gerçek.
Paylaştıkça çoğalabilmesi için kaynağın da o paylaşıma dahil edilmesi gerekli.
dj_batukaan
03-10-2014, 18:52
Mustafa bizim siteden Swissair nickli Gökhan abinin 530i sinin fotoğraflarıyla 5.28i satılmadı mı, hatta TT de bunun konusuna yazınca biz suçlu olmadık mı? her yer çalıntıyla dolu ne yazık ki, bizim bmwteam.net teki hemen hemen bütün database abuk sabuk yerlerde çıktı hatta araba hırsızlığından şüphelendik kapattık...
Hakan hocam sıkma canını hemen her sektörde var bu sorun, bir makalenin 2-3 satırını google da aratınca 100lerce farklı sitede farklı kişilerce paylaşıldığını görüyoruz zaten...
Aynen abi, aslında Hakan beyin canını sıkan şey bir çoğumuzun muzdarip olduğu şey aslında... insanlar çok basitleştiler.