Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mobil Kaza Tutanağı

Berkan
01-10-2014, 10:14
Kia forumunda paylaşılmıştı orayada renault forumdan gelmiş bende buraya kopyalıyım dedim :D

Renault forumunda gordum. Alintidir.. Paylasan arkadasin emegibe saglik...

"Merhabalar. Bugün gördüm paylaşmak istedim. Allah kimseye kaza bela vermesin bu uygulamayla bazı şeyler daha da kolaylaşıyor. Buyrun ilk linkleri vereyim.

Ios için:
https://itunes.apple.com/tr/app/mobil-kaza-tutanag/id918129507?mt=8

android için:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.sbm.ktt

Kaza Tespit Tutanakları, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen “Mobil Kaza Tutanağı” uygulaması ile artık akıllı telefonlardan da doldurulabiliyor.
Dünyada bu alanda geliştirilen “ilk uygulama” olma özelliği taşıyan Mobil Kaza Tutanağı uygulaması ile kağıt form ve kalem kullanmadan akıllı telefonlarından hızlıca kaza tutanağı girişi yapılabiliyor.
Bu uygulama sayesinde kazaların sebebiyet verdiği trafik yoğunluğunun büyük ölçüde azalması hedeflenmektedir.
Sigortalılar için birçok avantaja sahip olan Mobil Kaza Tutanağını doldurmak için taraflardan birinde bir akıllı telefon bulunması yeterlidir.
Tüm işlemler tüm taraflar için tek akıllı telefon ile yapılabilmektedir.
Mobil Kaza Tutanağının akıllı telefondan doldurulmasından sonra tüm işlemler elektronik ortamdan takip edilebilmektedir.
Uygulama üzerinden araç plakası ve T.C. kimlik numarasının girilmesi ile birçok bilgi otomatik olarak doldurulmaktadır.
Sigortalılara her yönden büyük kolaylık getiren “Mobil Kaza Tutanağı” uygulamasını hemen indirin.

Bu uygulama ile birlikte;
* Hızlı ve Kolay Kaza Tutanak Girişinin Sağlanması,
* Kaza Sonrası Trafik Yoğunluğunun Azalması,
* Uygulamadaki Yönlendirmeler ile Tutanak Girişindeki Hata Oranının Azalması,
* Kaza Sonrası İşlemlerin Sonuçlanma Süresinin Azalması,
* Kare Kod Uygulaması ile Poliçe Bilgilerine Hızlı Erişimin Sağlanması,
* Kağıt KTT Formunun Taşınmasına Gerek Kalmaması,
* Kazaya Neden Olan Yerlerin Hızlı ve Kesin Tespitinin Yapılabilmesi,
* Kaza Tutanağının Anında Sigorta Şirketlerine İletilmesi Sağlanmıştır."
[/QUOTE]

+soner
01-10-2014, 10:24
Türkiye'de tutmaz bu. Akıllı telefonlar sadece facebooka girmek için kullanılıyor. Kaza anında o telaşla dokunmatik telefonda harflere rakamlara basmak için kim uğraşır.

Bana göre güzel bir uygulama olmuş.

Evrenoz
01-10-2014, 10:27
Tutanak uygulamasının gerçekten resmi kurumlarla ilişkisi / geçerliliği var mı? Hangi resmi kanaldan doğrulayabiliriz bunu

Day Walker
01-10-2014, 10:32
Evren merhaba,

Tüm sigorta şirketlerine SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) vasıtası ile yukardaki yazı mail olarak geldi.

Uygulamada tüm işlemler bittikten sonra bilgiler SBM ye gidiyor ve ilgili sigorta şirketinde dosya açılıyor. Sonra süreç hızlı bir şekilde ilerliyor.

Evrenoz
01-10-2014, 10:37
Evren merhaba,

Tüm sigorta şirketlerine SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) vasıtası ile yukardaki yazı mail olarak geldi.

Uygulamada tüm işlemler bittikten sonra bilgiler SBM ye gidiyor ve ilgili sigorta şirketinde dosya açılıyor. Sonra süreç hızlı bir şekilde ilerliyor.

Süper haber o halde,

Biraz fazla kuşkucuyum ben :) Duyduğum / okuduğum haberin doğrulamasını yapmadan balıklama atlamamaya çalışıyorum :D

Day Walker
01-10-2014, 10:48
Sorun yok rahatlıkla bilgilerinizi verebilirsiniz.

işlemler artık çok daha hızlı olacak.

HaKo
01-10-2014, 10:49
bence de çok güzel uygulama Türkiye de gayet tutar artık insanlar sadece facebooka girmiyor telefonla. Ben bütün işlerimi telefonla halleder oldum mesela, bilgisayara ihtiyaç kalmadı. Bu arada uygulamanın ismi nedir indirelim hemen.

KA®ANLIK
01-10-2014, 10:53
aynen süper bir uygulama olmuş.
indirdim ben de...

olay yerini haritadan işaretleyebiliyorsunuz.
çizimi de yapabiliyorsunuz sanırım hazır imajlarla.

fotoğraf çıktısı al, evrak fotokopisi çektir, servise ver dosya açılsın uğraşmak yok valla.

bence çok hızlı ilerleyecek bu şekilde...

mmtrıza
01-10-2014, 11:02
bence de çok güzel uygulama Türkiye de gayet tutar artık insanlar sadece facebooka girmiyor telefonla. Ben bütün işlerimi telefonla halleder oldum mesela, bilgisayara ihtiyaç kalmadı. Bu arada uygulamanın ismi nedir indirelim hemen.

Android için Mobil kaza tutanağı olarak çıktı indirdim

Sert@ç
01-10-2014, 11:19
Şimdi indirdim kaza noktasını haritada belirleme senaryo olayı ve bilgileri tek seferde girip bi daha ismeme olayı çok iyi
yani her seferinde bilgi girmeye gerek yok

Emre Ekrem
01-10-2014, 11:21
Süper haber o halde,

Biraz fazla kuşkucuyum ben :) Duyduğum / okuduğum haberin doğrulamasını yapmadan balıklama atlamamaya çalışıyorum :D

tecrübe ile sabit bir durum, bende aynı düşünüyorum, ayrıca bu noktaya hiç birimiz tek başına gelmedik mutlaka bir etken oldu.

Berkan
01-10-2014, 11:52
@hako/ soranlar için ilk mesajda ios ve android linkleri var ordan bakabilirsiniz

Tayfun.O
01-10-2014, 11:59
çok iyi bir şey paketim yenilensin hemen inidircem :D

oselami
01-10-2014, 13:20
Çok pratik valla süper olmus

sedat
01-10-2014, 13:46
Güzel uygulama. Allah gerek etmesin

Mutu
01-10-2014, 13:58
Olabildiğince yaymak nedeniyle bir başka foruma da ben açtım konuyu.

Yine de kimse tutanakla uğraşmak zorunda kalmasın :)

darkmoon
01-10-2014, 15:48
uygulama süper ama ne yazık ki henüz daha kazada hala tutanak yazmayı bilmeyen güvenmeyen yolun ortasında arabasını öyle kaza şeklinde bırakıp polisi arayan insanlar var.. bu sistem yeni nesili yakalar ama eski nesil hatta orta yaş ve üstü bana göre gene eski usül takılır..