PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : acil honda civic yardm

GökhanAkarsu
01-10-2014, 21:29
merhaba

Aracımda bazen kontağı açdığımda arıza ışığı yanıyor ve araba çalışmıyor. sanki benzin yok muş gibi . sonra ben kutup başını söküp takıyorum aracım çalısıyor baya uzun bi süre tekrar aynı sorunu yapmıyor. bunu benzin az olunca yapıyor genelde.benzın alıyorum uzun bir süre yapmıyor. benzin pompasındandır dıye pompayı değişdim sımdı tekrar yapdı. bu sorunu neden olabilir acaba. aracım benzin ve lpgli

GökhanAkarsu
01-10-2014, 22:44
yok mu bir fikri veya deneyimi olan ???????????

pcvirus
01-10-2014, 22:55
araç arıza yaktığı zaman arızayı okumak lazım bunun için bir fikir yürütemeyizki :S
araba kaç model
arabanın modeli ne hiç birşey yazmamışsınızki

GökhanAkarsu
01-10-2014, 22:59
araç arıza yaktığı zaman arızayı okumak lazım bunun için bir fikir yürütemeyizki :S
araba kaç model
arabanın modeli ne hiç birşey yazmamışsınızki

araç 98 model honda civic 1.4 is otomatik şanzıman . birde arac motorunu yıkattım çalısması vs hep değişdi eskiden çok sessizdi. iyice ayarı bozuldu.

ama en önemli olan bu sorun araç arıza ışığı yakıyor. kutup basını söküp takınca düzeliyor

Seven7
01-10-2014, 23:02
Ucu çok açık bir problem olur yazmışsınız ama bence ateşleme ile ilgili bir probleminiz var. Yıkamadan sonra oldu diyorsanız her şeye bakmanız gerekir bujiler, distribütör, enjektör, akü kutup başları vs vs.

GökhanAkarsu
01-10-2014, 23:04
Ucu çok açık bir problem olur yazmışsınız ama bence ateşleme ile ilgili bir probleminiz var. Yıkamadan sonra oldu diyorsanız her şeye bakmanız gerekir bujiler, distribütör, enjektör, akü kutup başları vs vs.

şöle söliyim yıkmadan önce de aynı sorun vardı gidip benzin alıyordum hemen düzeliyordu azalmaya yakın tekrar yapıyordu. sonra motor yıkadık. bürsürü sorun cıkardı distribütür sorun cıkardı onu hallettik şimdi bu soruna kafam takıldı sık yapmaya başladı daha yenı biraz gezdim tekrar yapıcak mı dıye denemek istedim 3 4 sefer çalıstırıp istop ettim yine arıza ışıgı yakdı üstelik yeni benzin almısdım 4 litre.

Gko
02-10-2014, 07:27
Benzinli aracin motorunu ne cesaretle.yikiyosunuz ben hayatta cesaret edemem. Bizim elimizden 3 tane 1.4is gecti otomatik. Hepsindede bu bahsettiginiz sorun vardi. Kutup basini cikarip takinca duzeliyodu. Suanki civicte 1 kere yapti onu bi daha oyle bi sorun cikmadi ki ben hep az.benzinde kullaniyorum benzinden kaynakli bi sorun olamaz o

cagatays
02-10-2014, 08:58
bana benzin pompası rolesi gibi geldi.Aslında EK civic lerin roleleri revize edilmiş ve kolay bozulmaz ama bir şansını dene.Çalışmadığı zamanlarda ,kontağı açınca benzin pompası sesi geliyorsa,role de sıkıntı yoktur.Ama benzin pompası sesi gelmiyorsa,role veya beyin diyebilirim

em-R
11-10-2014, 07:57
merhaba sorununuzu cozdunuzmu ve cozduyseniz nasil cozdunuz ayni durum arkadasimin basinda da var suan

alpbodrum
11-10-2014, 08:11
Sigorta kutusunun içersinde Role' leri kontrol etmenizi tavsiye ederim. Kutup başını söküp takınca düzeliyorsa Takılı Rolenin elektriğini kesince Role atıyor ve eski haline geliyor demektir.