PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Silkeleme Ve Duman Problemi

aspensilber
03-10-2014, 23:35
Oncelikle Hepinize Hayırli Bayramlar TechTurkey Ailesi Sorularimi Sıralıyorum Bilginiz Varsa Yanitlarsaniz Sevinirim
Aracım 2003 model Corsa C 1.7 DTI
1)Araç Vitesdeyken Ayağimı Gazdan Cekince Silkeleme Yapıyor Dusuk Viteslerde Cok daha Hissedilir Seviyede Baya Silkeliyor Bu Niyedir?
2)Cırcır Boceginin Sesini Bilirsiniz Ayni O ses Motordan Geliyor Ozellikle Vitesi Erken Buyuttuysem Araba Bogulduysa Oluyor
3)Aracim Kmde 23 Kurus Yakiyor Bu Normalmidir
4)sabah calistirmada ve dip gazda ufak dumanliyorum expertiz yaptiedigimda enjektor temizlencek dediler ama sizlerede sormak istoyorum
SAYGILARIMLA

Not: 2. Aracim ancak ilk dizel aracim bir cok seyi yeni ogreniyorum ilginiz icin tesekkur ederim

MeRtCaN
04-10-2014, 08:35
araçta yazılım varmı ?

alpbodrum
04-10-2014, 09:00
Aracın titremesinin sebebi yanlış ateşleme ve 2 Çeşit yanlış ateşleme var . 1. Senktronize yanlış ateşleme 2. si Dağınık yanlış ateşleme / Örnek olarak Aracın hava ve yakıt karışımında hata varsa ve tüm silindirlerde missfire oluşuyorsa bu aracın titremesine sebep olur . 2 Örnek olarakta Enjektörlerden birisi yakıtı fazla yada eksik püskürtüyorsa buda aralarında doğan farktan dolayı titreme yaratır. Cırcır böceği sesi avans sesine benziyor, Aracın boşta sallamasının birkaç sebebi olabilir . ne zamandan beri yapıyor ? aracınızda Triger değişikliği yapıldımı ?

1 Oksijen Sensörü
2 Sente Ayarı
3 Emme sisteminden hava alma
4 Enjektör arızası

Öncelik aracınızın Sentesini kontrol ettirin, Sonra Emme sisteminde duman testi yaptırıp hava alıp almadığını kontrol ettirin , borularda çatlak ve yerinden çıkmış olan olabilir, Emmeyi geçtikten sonra Oksijen sensörünü , Tüm bunlarda sorun yoksa en pahalı olan yani enjektörlere girin. Enjektör sorunu varsa aracınızın motorunda çok ciddi masraf çıkartır acele edin.

Geçmiş olsun.

aspensilber
04-10-2014, 11:13
Aracın titremesinin sebebi yanlış ateşleme ve 2 Çeşit yanlış ateşleme var . 1. Senktronize yanlış ateşleme 2. si Dağınık yanlış ateşleme / Örnek olarak Aracın hava ve yakıt karışımında hata varsa ve tüm silindirlerde missfire oluşuyorsa bu aracın titremesine sebep olur . 2 Örnek olarakta Enjektörlerden birisi yakıtı fazla yada eksik püskürtüyorsa buda aralarında doğan farktan dolayı titreme yaratır. Cırcır böceği sesi avans sesine benziyor, Aracın boşta sallamasının birkaç sebebi olabilir . ne zamandan beri yapıyor ? aracınızda Triger değişikliği yapıldımı ?

1 Oksijen Sensörü
2 Sente Ayarı
3 Emme sisteminden hava alma
4 Enjektör arızası

Öncelik aracınızın Sentesini kontrol ettirin, Sonra Emme sisteminde duman testi yaptırıp hava alıp almadığını kontrol ettirin , borularda çatlak ve yerinden çıkmış olan olabilir, Emmeyi geçtikten sonra Oksijen sensörünü , Tüm bunlarda sorun yoksa en pahalı olan yani enjektörlere girin. Enjektör sorunu varsa aracınızın motorunda çok ciddi masraf çıkartır acele edin.

Geçmiş olsun.

Makineye baglandi missfire hatasi vermedi biliyorum o hatayi titreme degil zaten silkeleme yapiyor vitesteyken rolentide bosta gaz verdiginde herhangi bir sorun olmuyor viteste giderken yapiyor ayagi gazdan cekince triger 165 binde degisti arqc 178 binde stock yazilimsiz siralamaniza gore baktiricam arabayi tesekkurler

CVK
05-10-2014, 16:26
Ayni sekilde bendede asiri silkeleme var,motor sicakken daha fazla yapiyor

Gaz verince de yapiyor bende gazi birakincada silkeliyor