Orijinalini görmek için tıklayınız : Air ride aracı lpgli sanmak.
Bugun aplus avmde önümdeki airride sistemli a4 ü bagaj kontrolu sırasında lpgli bu giremez diye geri çevirdiler sahibi biraz laf yaptı bende güvenlik görevlisine biraz anlatmaya çalıştım ama dinlemedi giremez bu diyip geri yolladı. Varmı başına gelen buna benzer olay:beuj:
emrah-58
04-10-2014, 02:11
başıma şunlar geldi : abi bu nosmu ? - abi onlar turbomu ? - abi lpg mi onlar? hepsine elimdeki kumandayla çıss pıss yaptıktan sonra ,yüzlerindeki tebessümle birlikte buyur abi dediklerini hatırlıyorum... giremez v.s gibi bi durumla karşılaşmadım
başıma şunlar geldi : abi bu nosmu ? - abi onlar turbomu ? - abi lpg mi onlar? hepsine elimdeki kumandayla çıss pıss yaptıktan sonra ,yüzlerindeki tebessümle birlikte buyur abi dediklerini hatırlıyorum... giremez v.s gibi bi durumla karşılaşmadım
Sen duracell desen yapmıştın bi ara tanka, pil büyükmüş diyen olmadı iyi :D
HondatugraL
04-10-2014, 08:23
ahaahhahah ne ülkeyiz ya
garip olan nedir, adamların teknik bilgileri becerileri olsa gidip güvenlik görevlisi olmayı seçmezlerdi herhalde.
yolu tıkamadan uygun lisan ile sistemi anlat çalışmasını göster bu işe yarıyor de alsınlar içeri.
ErenDurmus
04-10-2014, 09:13
Keske aciklama yapacagina nasil calistigini gosterseydi .
metin_1989
04-10-2014, 09:30
bazen bır husubet bın nasıhattan ıyıdır ben olsam konusmazdım bılee adamla yuz yuze gelıcegım mesefeye ceker gırerdım :D
Lpg'li aracın kapalı otoparka sokulmama sebebi nedir? Basınçla alakalı bir durumsa eğer Air tüplerinin de sokulmaması pek anormal gelmedi bana.
Lpg'li aracın kapalı otoparka sokulmama sebebi nedir? Basınçla alakalı bir durumsa eğer Air tüplerinin de sokulmaması pek anormal gelmedi bana.
Diğer arabalar etkilenip aşalıyorlarmış sen lpglisin diye oda piskolojik etkileniyormuş o yüzden almıyorlarmış kanka.
ersandeniz
04-10-2014, 12:03
lpg havadan ağır bir gaz olduğu ve diplerde biriktiği için, olur da sızıntı olursa biriken gaz belli bir konsantrasyona ulaşır da patlama olur diye, havalandırması uygun olmayan kapalı otoparklara alınmıyor. Air ride'ın mantığını bilmiyorum, ne gibi bir gaz kullanıldığını bilmiyorum ama eğer havadan ağır bir gaz kullanılıyorsa, güvenlik görevlisi bilmeden doğru bir iş yapmıştır.
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 12:11
Cupra'da stepnesiz,bomboş gezdiğim zamanlarda,1 kere vialand ve 1 kerede istinye park olmak üzere bagajdaki aküyü bomba düzeneği tarzı bişi sanmaları malesef çok daha üzücüydü melih kankacım :(
Okan.A.A
04-10-2014, 12:35
Lpg havadan ağır olduğu için yere çöken bi gazdır. Etrafta açık kapı baca cam olsa bile dışarı çıkıp gitmez onu sizin temizlemeniz lazım.Hatta otopark katlıysa en aşşağıdaki kata doğru çökme yapar orda birikir . Onun için sokulmuyorlar otoparka.
rebeloghy
04-10-2014, 12:40
Peki benim anlamadığım nokta İstanbul'da avm otoparkına girişte bagaj mı aranıyor ?
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 12:42
Peki benim anlamadığım nokta İstanbul'da avm otoparkına girişte bagaj mı aranıyor ?
evet bagaj kontrolden geçiyorsunuz.
Cupra'da stepnesiz,bomboş gezdiğim zamanlarda,1 kere vialand ve 1 kerede istinye park olmak üzere bagajdaki aküyü bomba düzeneği tarzı bişi sanmaları malesef çok daha üzücüydü melih kankacım :(
hahahahahahah akıllı olucaktın orda kulagına eğilip ya şimdi patlatırım yada senin vardiyan bitttikten sonra diyicektin bak nasıl hemen alıyo içeri :)
Lpg havadan ağır olduğu için yere çöken bi gazdır. Etrafta açık kapı baca cam olsa bile dışarı çıkıp gitmez onu sizin temizlemeniz lazım.Hatta otopark katlıysa en aşşağıdaki kata doğru çökme yapar orda birikir . Onun için sokulmuyorlar otoparka.
Tam tersi asagi degil yukari cikar havadan hafiftir
Zaten kacak olmasi en sacma durum o sekilde kim avmye gider hadi fark etmedi gitti yine patlamaz yada patlayana kadar coktan zaten dagilmis olur
Avrupada lpgli araclar vergi sigorta indirimi var bizim mallar lpgli giremez diyor...
Okan.A.A
04-10-2014, 13:08
Zaten kacak olmasi en sacma durum o sekilde kim avmye gider hadi fark etmedi gitti yine patlamaz yada patlayana kadar coktan zaten dagilmis olur
Avrupada lpgli araclar vergi sigorta indirimi var bizim mallar lpgli giremez diyor...
Yalnışınız var siz lpg ile doğalgazı karıştırıyosunuz.İşimiz gereği hergün 2 kere eğitim yapıyoruz yanma ve yangın bilgisi hakkında.Lpg havadan ağırdır ve yere çöker.Doğalgaz ise hafif olduğundan tavana cıkar , eğer açık biyer varsa cam baca yada menfez tarzı ortama birikmez ordan çıkar gider.Siz 2 sini karıştırdınız oyüzdenki Lpg için dedektör yerden 15 cm yukarı koyulur, doğal gaz için tavandan 15 cm aşşağı kurulur.
Lpg havadan agirdir, mevcut avm havalandirmalari uygun olmadigindan araclari almiyorlar. Yani halihazirda eksoz gazlarida oldukca tehlikeli.
Bizim eskiden oturdugumuz evde kapali otoparkta karbonmonoksit zehirlenmesinden olum olayi yasanmisti.
Yeni yapilan avm lerde mutlaka acik otopark sart kosuyorlar.
iki tıss latsaydı alırlardı :) onunda pek giresi yokmuş...
ersandeniz
04-10-2014, 14:16
lpgnin havadan hafif olduğunu kanıtlarsanız, Türkiye'deki tüm İş sağlığı mevzuatı ve uygulamaları değişir ve efsane olursunuz :)))
https://www.aygaz.com.tr/#!/Tupgaz/Bilgilendirme/LpgOzellikleri
Dogru kafa dogalgaza gitti
alpbodrum
04-10-2014, 18:32
http://www.motormavens.com/emAlbum/albums/Antonio%20Alvendia/Feature%20Cars/Rotiform%20Audi%20A4%20Avant%20wagon%20slammed/_fullsize/IMG_2263_Rotiform_Audi_A4_Avant_copy.jpg
Böyle cahil güvenlikler çalıştırırlarsa olacağı bu.
Arkada silindir tank var ise tüplü giremez ! simit tank var ise devam et :) Şuana kadar giremediğim yer olmadı
Low-Rider
04-10-2014, 20:07
http://www.motormavens.com/emAlbum/albums/Antonio%20Alvendia/Feature%20Cars/Rotiform%20Audi%20A4%20Avant%20wagon%20slammed/_fullsize/IMG_2263_Rotiform_Audi_A4_Avant_copy.jpg
güvenlikten ne bekliyorsun ki makine mühendisi olmasını mı ? adamlara bagajında tüp olan arabayı alma diyorlar
ne nos'u bilir ne air ride'ı, tüp gördümü olay biter
Abartmamak lazım , güvenlik görevlisi air ride'lı aracı kaç kere görmüş olabilir ki tüpü de onun tüpü zannetsin ?
Çoğu konuda yeterince eğitilmeyen güvenlik görevlisinden aracın tüpünün air ride ile ilgili olduğunu anlamasını beklemek hayalden öteye gitmez.
emrah-58
04-10-2014, 20:54
bagaj aramasında güvenliğe air'i göstermek için aracı indirip kaldırırken , arkada sıra bekleyen aracın şaşkına dönmesi :D keyif vericiydi
ankarada ki tüm avm lere lpg ile rahatlıkla girebiliyosun hiç bakmıyolar bile
herkesin cahili oldu bir konu mutlak mevcuttur.
panora hariç hepsine girebiliyordum bende :D
Hacı sen çok ilginç bir adamsın ya. Ne anlar güvenlik air ride dan falan. Ahuahsuas Fizik forumunda toplanan üst düzey fizikçilerde güvenlik görevlilerin e=mc2 bilmedikleri için çok cahil olduklarını düşünüyorlardı.
Hatta geçen gün bir güvenlik görevlisine kalp ameliyatı yapmasını istemişler yapamadı diye türk tabipler odasından üstün cahillik raporu vermişler.
Güvenlik lan adam. Superman gibi bişey falan mı düşünüyorsunuz nasıl hayal ediyorsunuz anlayamadım.
Adamların çoğu lise mezunu dahi değil ahusdhuashd
Çok güldüm teşekkür ederim. Ben aracıma air ride yaptırmadım hiç var olan aracıda incelemedim. Ben görsem o bagajı süphanallah havaya uçurcak hepimizi piç derdim herhalde.
Bende çok cahilim :(
Edit: bakıp bakıp hala gülüyorum ya asdhaksjhdjsahd @alpbodrum hayran kaldım hayalindeki güvenlik karakterlerine.
BuğraTuna34
06-10-2014, 18:38
Konu niye güvenlik görevlisinin üzerine yoğunlaşmış? Arkadaşlar bu sistemi tanımayan, bilmeyen yüz binlerce insan var. O arkadaş uğraşmak istememiş bence. 2 tıs pıs yapıp kaldırıp indirseydi muhtemelen ikna olurdu.
Trafikte de yasak olan şeye TUV onayi olmayan arabanın fizilsel durumuna.müdahale edilmiş bir
olaydır airride mevzusu guvenlige bakan adam bile bunda kesin yasaklı bir.durum vardir demiş içinden birde.bu.açıdan bakin :)
Hacı sen çok ilginç bir adamsın ya. Ne anlar güvenlik air ride dan falan. Ahuahsuas Fizik forumunda toplanan üst düzey fizikçilerde güvenlik görevlilerin e=mc2 bilmedikleri için çok cahil olduklarını düşünüyorlardı.
Hatta geçen gün bir güvenlik görevlisine kalp ameliyatı yapmasını istemişler yapamadı diye türk tabipler odasından üstün cahillik raporu vermişler.
Güvenlik lan adam. Superman gibi bişey falan mı düşünüyorsunuz nasıl hayal ediyorsunuz anlayamadım.
Adamların çoğu lise mezunu dahi değil ahusdhuashd
Çok güldüm teşekkür ederim. Ben aracıma air ride yaptırmadım hiç var olan aracıda incelemedim. Ben görsem o bagajı süphanallah havaya uçurcak hepimizi piç derdim herhalde.
Bende çok cahilim :(
Edit: bakıp bakıp hala gülüyorum ya asdhaksjhdjsahd @alpbodrum hayran kaldım hayalindeki güvenlik karakterlerine.
Aynen, abi :D @alpbodrum'un mesajları benimde dikkatimi çekti hiç üşenmedim diğer mesajlarına baktım var böyle yorumlar :d
Aynen, abi :D @alpbodrum'un mesajları benimde dikkatimi çekti hiç üşenmedim diğer mesajlarına baktım var böyle yorumlar :d
Forumun yükselen yıldızı kendisi
Şuan ben
http://store.donanimhaber.com/e9/be/06/E9BE0697327F1252DE0D9B065AB76B23.jpg
Şuan ben
http://www.papiculo.com/wp-content/uploads/2014/02/ilber-ortayli-6.jpg