PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni araç kararsızlığı veya alternatif yardımı

alihan_27
05-10-2014, 22:46
Öncelikle yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

40-50 bin civarına kadar fiyatta araba almak istiyorum. Fiyat skalası tamamen kasko, vergi, bakım maliyetlerinden dolayı bu civarda. 40 bin altındada modelli pek araç yok sanırım piyasanın hali ortada.

Araçtan istediğim; en az 2012 model ikinci el ya da sıfır olması.
Büyük bagaj ve 6 ileri şanzıman olması. Donanım olarak abs, esp ve klima haricinde başka birşeye ihtiyaç yok. Vergisi, bakımı vb giderleri minimum olacak.

Yılda 10.000 km üstüne pek çıkılmayacak. Büyük oranda şehirler arası yolculukta kullanılacak. Dizel benzin, otomatik manuel hiç farketmez.

Bunları üstüste toplayınca bulduğum üç araba var.
Fiat Linea 1.6 multijet 6 ileri,
Fiat Bravo 1.4 atmo 90 hp 6 ileri ve 1.6 multijet 6 ileri,
Renault Clio Sport Tourer 1.2 turbo EDC 6 ileri oto. ve 1.5 dci EDC 6 ileri oto.

Linea ve Bravo'nun 2015'te piyasadan kaldırılacağını okudum ve Clio sw ise fiyat olarak diğer ikisine göre biraz pahalı.

Siz olsanız hangi modeli tercih edersiniz ya da alternatif daha uygun iyi dediğiniz bir model varmı? En geç kasım başına kadar almayı istiyorum.

Phenomenal
05-10-2014, 22:49
Chevrolet Cruze 1.4 Turbo 140hp lere bi bakın derim

EREN34
05-10-2014, 22:57
Ford Transit Courier

Fullu dizel manuel vites 51500TL Hem Opel Combo gibi cok amaca hizmet eder hemde otomobil ruhsatli. Konfor vs gayet yerinde.

EREN34
05-10-2014, 22:58
Ford Transit Courier

Fullu dizel manuel vites 51500TL Hem Opel Combo gibi cok amaca hizmet eder hemde otomobil ruhsatli. Konfor vs gayet yerinde.

Noktalama konusunda katliam yapmisim yahu :) Sorry.

TUĞRA
06-10-2014, 00:00
Hyundai i30 dizel dusunulebilr

Eyüp
06-10-2014, 01:29
Bende sizin kriterlerinize uygun olan kendi aracımı örnek vereyim Toyota Auris.

Berk007
06-10-2014, 01:53
mazda 3 güzel bir alternatif olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ozazim-otomotivden-2o13-mazda-inci-beyazi-2ooo-km-hatasiz-172248951/detay

alihan_27
06-10-2014, 02:16
Chevrolet Cruze 1.4 Turbo 140hp lere bi bakın derim
Chevrolet avrupa pazarından çekildiğinden içimde kuşku var açıkçası. Yoksa aynı motorlu İnsignia var evde motor şanzıman oranı çok güzel olan bir araç. Fiyatlarda sınıfına göre çok iyi. Aklımın bir köşesinde duruyor ama 5 yıl sonra satacak olduğumdaki durumu çok düşündürüyor.

Ford Transit Courier

Aracı inceledim. Kombi van modeli içinide fiesta ile nerdeyse aynı yapmışlar, dış görünümüde güzel. Ama her yıl muayene işi varmı ruhsatta ticari olarakmı geçiyor?

Hyundai i30 dizel dusunulebilr
Bagaj yetersiz malesef.

Bagaj yetersiz malesef.

mazda 3 güzel bir alternatif olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ozazim-otomotivden-2o13-mazda-inci-beyazi-2ooo-km-hatasiz-172248951/detay
Servis sıkıntım var Mazda'da. Yedek parça konusuda zayıf.

Ford courier'de muayene her yıl değilse ciddi uygun bir alternatif. Konu başında yazdığım 3 araç için ne düşünüyorsunuz?

Eworen
06-10-2014, 07:06
Transit courier ticari aractir otomobil degil
Fiyat avantajinin sebebi o ve evet her sene muayeneye girer

Benim tavsiyem citroen c elysee veya peugeot 301 citroen i biraz kullandim ben cok cok begendim bagaji muazzam buyuk butcenizede gayet uygun.

ilker_yusuf
06-10-2014, 07:51
AURİS Dizel.

uTku^
06-10-2014, 08:02
Clio 4 1.2 tce,veya 1.5 dizel sw

alpbodrum
06-10-2014, 08:07

Toyota Auris alınabiliyorsa başka araca bakılmaz.

alpbodrum
06-10-2014, 08:11
Bagaj yetersiz malesef.
Alıntı Eyüp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende sizin kriterlerinize uygun olan kendi aracımı örnek vereyim Toyota Auris.?

Auris ' in bagajı gayet geniştir , Sadece bagaja takılıp iğrenç , piyasası olmayan ve zevksiz bir araç almayın sakın.

İbrahim33
06-10-2014, 09:20
Bravo'nun neden 90 lık olanını düşünüyorsunuz. Multiair bakın derim. Mesela aşağıda linkini vermiş olduğum araç , gırtlağına kadar dolu.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-sifir-gibi-bravo-zavoli-lpg-176379748/detay

İbrahim33
06-10-2014, 09:22
AYrıcada auris vb. hb'ler 350 litre gibi bagaj hacmine sahipken , bravo sınıfının en geniş bagaj hacmine sahiptir (400 lt)

ersandeniz
06-10-2014, 10:33
Auris ' in bagajı gayet geniştir , Sadece bagaja takılıp iğrenç , piyasası olmayan ve zevksiz bir araç almayın sakın.
piyasa kısmı dışındakiler auris için geçerli değil mi:)))

kalipson
06-10-2014, 10:36
Seat Toledo 1.2 TSI Style paket aracimi satiyorum... Manuel 6 ileri. Bilginiz olsun. Ilk bakimina yeni girdi.
Esim kullamamiyor... Bilginiz olsun.. :)

KÖROĞLU
06-10-2014, 10:53
farklı bir alternatif olacak belki ama skoda yeti ihtiyacınızı karşılayabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-skoda-fuma-otomotiv%2Cden-2012-model-skoda-yeti-1%2C2-tsi-dsg-active-808-181591007/detay

EREN34
06-10-2014, 11:22
Aracı inceledim. Kombi van modeli içinide fiesta ile nerdeyse aynı yapmışlar, dış görünümüde güzel. Ama her yıl muayene işi varmı ruhsatta ticari olarakmı geçiyor?

Binek olarak çıkanları var. Yani otomobil ruhsatlı. 2 yılda biir muayene. Detaylı bilgi ve fiyat için bir bayi ile görüşmek gerek. Arada ticari çıkanlarııda var. Bayiden alım yaparken bayiyi tekrar son kez uyarmakta fayda var.

Araç zaten fiesta şase üstüne inşa edilmiş bir araç. Gerçekten konfor segmentine göre çok iyi durumda.

melihyilmaz
06-10-2014, 11:36
I30 sw veya ceed sw bakilabilir cliodan lineadan cok cok rahat ve donanimlidir. Bence o fiyatlara lina felan bakilmaz guzel bi butceniz var.

XSi
06-10-2014, 11:42
linea iyidir baya, konfor donanım, oldukça doludur (facelift öncesi emotion plus donanımlı olan)

bu arada aurisin bu sayılan tüm araçlardan elle tutulur bir üstünlüğü var mı? varsa nedir?

XSi
06-10-2014, 11:44
I30 ve ceed, linea ile aynı fiyatlara mı? 2012 emotion plus lar 35-40 lira aralığında mesela, I30 ve ceed ler daha yüksek fiyatlı olsa gerek.

İbrahim33
06-10-2014, 11:49
Yapma abi , linea'ya 40 lira verilir mi ? haa 1.4 t-jet içi bej emotion plus olanını 25 liraya alırım ama

XSi
06-10-2014, 11:50
Transit courier ticari aractir otomobil degil
Fiyat avantajinin sebebi o ve evet her sene muayeneye girer

Benim tavsiyem citroen c elysee veya peugeot 301 citroen i biraz kullandim ben cok cok begendim bagaji muazzam buyuk butcenizede gayet uygun.

ve oldukça hafif bu arabalar , dolayısıyla ekonomik..

XSi
06-10-2014, 11:55
Yapma abi , linea'ya 40 lira verilir mi ? haa 1.4 t-jet içi bej emotion plus olanını 25 liraya alırım ama

1.4 tjetlerin en fazla 2009 galiba, 2012 modeli yok yani kıyas yapamayız bu durumda, 1.6 mjet 2012 emotion plus sahibinden.com fiyatlarını baz alırsak 35-40 arası geziyor

ama 1.4 tjet bence de iyi seçenek (linea/bravo veya grande punto hepsi için geçerli), LPG li tepe tepe kullanılır..

alihan_27
06-10-2014, 19:57
Lpg durumundan dolayı tsi motorlu araba düşünmüyorum. Auris'inde denildiği gibi bagajı yetersiz(350 lt civarı) ve fiyatı uygun olanları yani 1.33 life(boş) olanları yazılan araçlara göre artısı bulunmuyor. Hatchback kasada sadece Bravonun bagajı ucu ucuna yetiyor.

Transit Courier konusunda bu hafta içi fırsat bulursam Ford bayisiyle konuşacağım durumunu.

@XSİ ve @İbrahim33 Keşke 1.4 tjet linea'ların 2012 ve üstü modeli olsa fiyatlarıda 30 civarı olsa bu kadar düşünmem direk gider alırım. Ama 1.6 multijet'lerin fiyatlarının yüksekliğiyle başka araçlara bakmak daha uygun görünüyor. Bravo'nun 1.4 turbosunu alıp lpg'li kullanımıda aklıma yatıyor, ama işte ikinci el satışı zayıf görünüyor, dünyanın bin türlü hali var ha diyince satmak zor.

alihan_27
06-10-2014, 22:22
Renault 1.2 turbolarda ve 1.5 dci lerde kullanılan EDC otomatik şanzımanlar nasıl? arıza, bakım durumu, kullanımı vs. dsg gibi çift kavramaymış. Dsg deki gibi problemi varmı?

ahmetbaha-drs
06-10-2014, 22:39
Bravo-Linea yerine Lancia Delta tercih edilebilir bence.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-sifirdan-farki-biraz-daha-temiz-olmasi-167701785/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-ogretmenden-delta-1.4-m.air-turbo-140hp-ss-techno-pack-plusskydome-179715298/detay

Le10ur
06-10-2014, 23:10
seat leon 1.2tsi veya 1.4tsı en dolularından bulabılırsınız

bayramoglu
06-10-2014, 23:16
peugeot 301 1.6 hdi 92 hp uzun yolda yakit tuketimi 2.1 gördüm ortalama standart kullanimda 170 kurus yakiti var bagaji ve ici cok genis ve derin. kasko peugeot olmasina ragmen cok fazla yuksek tutarlarda degil fiyat araligida uygun. tam bi ekonomi arabasi uzun yolda da oldukca rahat hic yormuyor.

alihan_27
07-10-2014, 17:35
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-sifirdan-farki-biraz-daha-temiz-olmasi-167701785/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-ogretmenden-delta-1.4-m.air-turbo-140hp-ss-techno-pack-plusskydome-179715298/detay
Lancia İtalya dışındaki heryerden çekildi. Mesela tampon filan parçalansa uğraşılacak iş gibi görünmüyor. Yoksa geniş ve şık bir araç.

seat leon 1.2tsi veya 1.4tsı en dolularından bulabılırsınız
Lpg'den dolayı tsi istemiyorum.

peugeot 301 1.6 hdi 92 hp uzun yolda yakit tuketimi 2.1 gördüm ortalama standart kullanimda 170 kurus yakiti var bagaji ve ici cok genis ve derin. kasko peugeot olmasina ragmen cok fazla yuksek tutarlarda degil fiyat araligida uygun. tam bi ekonomi arabasi uzun yolda da oldukca rahat hic yormuyor.
Aracın 6. vitesi yok. Uzun yolda 140 altında kullanılmayacak araba. Bu yüzden hem yakıt 7 litrelere fırlıyor hemde motor sesi yoruyor.

Renault 1.2 turbolarda ve 1.5 dci lerde kullanılan EDC otomatik şanzımanlar nasıl? arıza, bakım durumu, kullanımı vs. dsg gibi çift kavramaymış. Dsg deki gibi problemi varmı?
Soru güncel arkadaşlar. Edc şanzıman kullanan, bilen varmı? Nedir artıları eksileri?

İbrahim33
07-10-2014, 19:24

ben ciddi niyetlenmiştim , 2.likteki araca , ama hiç pazarlık yapmıyor abi.

speed_emre
07-10-2014, 19:37
bunların 1.9 dizel çift turboları vardı 1 2 ilan görmüştüm

rahatsız
07-10-2014, 22:42
daha önce söylenmiş ama: auris dizel, cidden cok dayanıklı ve keyifli araba.

R.I.P
08-10-2014, 09:24
1.3cdti astra j neden düşünmüyorsunuz? 6 ileri olması dışında tüm beklendileri karşılıyor

Berkan
08-10-2014, 09:39
bunların 1.9 dizel çift turboları vardı 1 2 ilan görmüştüm

terbiyesizce 1.9 190hplık versiyonları vardı ilanlar ama kimde acaba :D

İbrahim33
08-10-2014, 10:29
asalete bak yaaa

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-1.9-twinturbo-lancia-delta-2009-181371455/detay

bu arada konunun içine ettik, konu sahibinden özür :)

onn_dear
08-10-2014, 10:33
bence focus3 tdci alın, ESP standart 6 ileri vites, ikinci el değeri yüksek, servis sıkıntısı yok, parça sorunu yok, her zaman para eder, yakıt çok az, performans yeterli.

rodya
08-10-2014, 10:39

Merhaba,
1,5 yil önce megane'a niyetlenmiş ancak DSG benzeri problemler olabileceğinden çekinerek eski düzen bir otomatik araç almıştım. güncel durum nedir bilmiyorum ancak 1-2 ve 5-6 geçişlerinde hafif bir silkeleme problemi vardı o dönem. Bununla birlikte yakıt tüketimi de 7lt'ye yakındı. benzinli eski düzen otomatik araba 8lt yakarken 6.8 litre civarında yakması, olası kullanım tarzı farklılıklarına rağmen çok gelmişti. güncel durum hakkında maalesef bilgim yok. kullanan arkadaşlar daha net cevap verecektir.

camsemih
08-10-2014, 10:49
ford courier ı düşünün derim fakat bu araçlar otomobil olarak geçmiyor satış danışmanıylada konuşsanız bir şey değişeceğini sanmıyorum. otomobil olarak geçen seçeneklerde sadece doblo ve partner tepee var şuan. bende caddy kullanıcısıyım bu araçlar otomobil olarak geçse en az 5000 bin lira fazladan vereceksiniz ( 1.6 motor olursa tabi ) vergi avantajı olmayacağı için senelik ödeyeceğiniz vergi daha fazla olacak bu araçların hız sınırıda arttı otomobillerle aynı sizin için görülen tek dezavantajı yıllık 200 tl daha fazla para çıkıcak oda muayneden. bu kadar avantajının yanında bu sorun olmayacağını düşünüyorum :)

MBuğra
08-10-2014, 11:15
ford courier ı düşünün derim fakat bu araçlar otomobil olarak geçmiyor satış danışmanıylada konuşsanız bir şey değişeceğini sanmıyorum. otomobil olarak geçen seçeneklerde sadece doblo ve partner tepee var şuan. bende caddy kullanıcısıyım bu araçlar otomobil olarak geçse en az 5000 bin lira fazladan vereceksiniz ( 1.6 motor olursa tabi ) vergi avantajı olmayacağı için senelik ödeyeceğiniz vergi daha fazla olacak bu araçların hız sınırıda arttı otomobillerle aynı sizin için görülen tek dezavantajı yıllık 200 tl daha fazla para çıkıcak oda muayneden. bu kadar avantajının yanında bu sorun olmayacağını düşünüyorum :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-otokoc-tasdelenden-otomobil-ruhsatli-2014-courier-titanium-180805986/detay

Daha 1 saat önce courier ilanlarına baktım. Buna nasıl otomobil ruhsatı çıkartmışlar ilginç.

camsemih
08-10-2014, 11:25
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-otokoc-tasdelenden-otomobil-ruhsatli-2014-courier-titanium-180805986/detay

Daha 1 saat önce courier ilanlarına baktım. Buna nasıl otomobil ruhsatı çıkartmışlar ilginç.

ben çiğli arkasla görüşmüştüm otomobil ruhsatlı araç çıkartamıyoruz şuan için demişlerdi .

OmerRS
08-10-2014, 11:40
Hem otomobil olarak hem de ticari olarak üretiliyor. Arka koltukların ortasında tümsek varsa araç 4 kişilikse ticari, arka koltuklar düz araç 5 kişilik ise binek demektir.

alihan_27
08-10-2014, 21:04
asalete bak yaaa

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-1.9-twinturbo-lancia-delta-2009-181371455/detay

bu arada konunun içine ettik, konu sahibinden özür :)
İyi gidiyor sorun yok :). Ds5 almadan önce çok niyetlendim, birtanesiyle pazarlığa bile oturdum. Son anda vazgeçtim. 1 sene sonrada heryerden çekildi Lancia. Ülkede bir model tutmadımı tutmuyor arkadaş buna benzer ne araçlar var.

bence focus3 tdci alın, ESP standart 6 ileri vites, ikinci el değeri yüksek, servis sıkıntısı yok, parça sorunu yok, her zaman para eder, yakıt çok az, performans yeterli.
Sürekli kullanıyorum 1.6 tdci Trend X'ini. Uzun yol sürüşünüde çok beğeniyorum. Yüksek hızlarda çok stabil. Ama fiyatlar benim istediğimden malesef yüksek kalıyor.

Merhaba,
1,5 yil önce megane'a niyetlenmiş ancak DSG benzeri problemler olabileceğinden çekinerek eski düzen bir otomatik araç almıştım. güncel durum nedir bilmiyorum ancak 1-2 ve 5-6 geçişlerinde hafif bir silkeleme problemi vardı o dönem. Bununla birlikte yakıt tüketimi de 7lt'ye yakındı. benzinli eski düzen otomatik araba 8lt yakarken 6.8 litre civarında yakması, olası kullanım tarzı farklılıklarına rağmen çok gelmişti. güncel durum hakkında maalesef bilgim yok. kullanan arkadaşlar daha net cevap verecektir.
Dh'den ve birkaç forumdan daha okudum dediğine benzer şeyleri. Bu yüzden eledim. EDC haricindede 6 ileri şanzıman yok zaten.

Otomobillerle aynı değiller diye biliyorum hız sınırlarını. Tempolu otoban sürüşlerinde yol elverdiğince gidiyorum. Radarda fahiş cezalarla uğraşmak can sıkıcı olur. Birde Courier'i bilmiyorum ama bu sınıfta araçların arkasında seyahat etmek çok yorucu. connect olsun doblo olsun çok sert. rahat denilebilecek caddy bile bineklere göre sert kalıyor.
Velhasıl Ford bayisine gideceğim bu aralar, test şürüşü talep edip bakacağım.Satıştakiylede detaylıca konuşacağım. Titanium plus donanımlısı, hta'ya göre baya dolu geldi koltuk ısıtma filan güzel. Birde çok tatlı pastel mavi rengi var alacak olursam kesinlikle o rengi tercih edeceğim :)

Hem otomobil olarak hem de ticari olarak üretiliyor. Arka koltukların ortasında tümsek varsa araç 4 kişilikse ticari, arka koltuklar düz araç 5 kişilik ise binek demektir.
Pürüz çıkarsa, satış danışmanına anlatacağım dediklerini. Teşekkür ederim Ömer.

Üç modele kadar sınırlandırdım. Linea 1.6 mjet, Bravo 1.6mjet/1.4turbo ve Ford Courier 1.6 tdci.

Nightfish
08-10-2014, 21:22
Bravo söz konusuysa Linea'ya bakılmamalı bile bence.

Lancia Deltaları şirket aracı olarak kullanıyoruz. 16 tane var, dizel otomatik tamamı. Oldukça memnunuz. Yakıt güzel, araç dolu ve inanılmaz geniş. Ford Focus kullanıyorduk son kasa sedan. Lancia Focustan çok daha geniş. Zaten bir Golf'ün falan yanına park edince anlıyorsunuz ne kadar büyük bir araç olduğunu. En güzel yanı da çok bilinen bi araç olmadığından bakan dönüp bir daha bakıyor :)

Bravo'da bu aracın kuzeni sonuçta. Liste buraya kadar indirgendiyse kesinlikle Bravo bakılmalı.

Shadow_Dancer
08-10-2014, 21:31
Edc şanzıman fülüns var benim biraderde 60k km oldu taş gibi şanzıman.. acayipte keyifli..

i-vtec07
08-10-2014, 21:40
Eski caddy yeni caddy connect fiorıno vs hepsini kullandım ve ara ara kullanmaya devam ediyorum.Courıer ın geçenlerde test sürüşünü yaptım şahsi fikrim caddy den bile daha rahat olduğu yönünde.donanım olarakta ciddi şekilde dolu (tıtanıum plus) . sadece performans ı vasat geldi bana.

OmerRS
08-10-2014, 22:04
İyi gidiyor sorun yok :). Ds5 almadan önce çok niyetlendim, birtanesiyle pazarlığa bile oturdum. Son anda vazgeçtim. 1 sene sonrada heryerden çekildi Lancia. Ülkede bir model tutmadımı tutmuyor arkadaş buna benzer ne araçlar var.

Sürekli kullanıyorum 1.6 tdci Trend X'ini. Uzun yol sürüşünüde çok beğeniyorum. Yüksek hızlarda çok stabil. Ama fiyatlar benim istediğimden malesef yüksek kalıyor.

Dh'den ve birkaç forumdan daha okudum dediğine benzer şeyleri. Bu yüzden eledim. EDC haricindede 6 ileri şanzıman yok zaten.

Otomobillerle aynı değiller diye biliyorum hız sınırlarını. Tempolu otoban sürüşlerinde yol elverdiğince gidiyorum. Radarda fahiş cezalarla uğraşmak can sıkıcı olur. Birde Courier'i bilmiyorum ama bu sınıfta araçların arkasında seyahat etmek çok yorucu. connect olsun doblo olsun çok sert. rahat denilebilecek caddy bile bineklere göre sert kalıyor.
Velhasıl Ford bayisine gideceğim bu aralar, test şürüşü talep edip bakacağım.Satıştakiylede detaylıca konuşacağım. Titanium plus donanımlısı, hta'ya göre baya dolu geldi koltuk ısıtma filan güzel. Birde çok tatlı pastel mavi rengi var alacak olursam kesinlikle o rengi tercih edeceğim :)

Pürüz çıkarsa, satış danışmanına anlatacağım dediklerini. Teşekkür ederim Ömer.

Üç modele kadar sınırlandırdım. Linea 1.6 mjet, Bravo 1.6mjet/1.4turbo ve Ford Courier 1.6 tdci.

Rica ederim. Ticari olanlar N1, binek olanlar M1 olarak geçiyor. Bayide journey adı altında satıyorlar.

MCN21
08-10-2014, 22:14
Kesinlikle octavia bakın hem içi hem bagajı ciddi anlamda geniş... İstediginiz bütün kriterlerede uyuyor :)