PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Auris d4d acil yardım

maskman
07-10-2014, 17:35
Merabalar aracımla seyir halindeyken birden arıza ışığı yandı ve kadranda Check Engine yazısı çıktı doğal olarak korktum fakat arabanın elektronik veya motor aksamında hiç bir terslik yoktu ve herşey normal durumdaydı yinede adanadaydım adanadaki mıçılar toyatada çalışan arkadaşım vardı neyse oraya götürdüm bilgisayara bağladılar ve denildiki beyin arızası var 3000tl gibi maaraf çıkardılar tabiki yaptırmadım bu aradada ışığı söndürmüşler onun üzerine tatilde olduğun için mersin nevşehir filan gezdim yaklaşık 2500km yol yaptım ışık yanmadı sonra maraşa döndüm maraşta yine yoldayken tekrar yaktı ama yine bi anormallik yok araçta bu sefer maraş toymar servisine götürdüm saolsunlar çok ilgilendiler ve bilgisayara bağladıklarında arıza hava akış metresi olarak görünmüş be usta saolsun elinde sıfır olan akış metreyi ücretsiz olarak deneme amaçlı aracıma taktı ve 2 ay filan kullan bakalım bundanmıymış dedi ve 1ay olmadan tekrardan yandı ve yine bi anormallik yok arabada bayram dönüşü tekrar götürecem servise sizce neden olabilir yardımcı olacak varmı yada daha önce başına gelen yaptırmayım bi anormallik yok nasıl olsa diyorum ama insanın içine kurt düşüyor işte

ErayCerit
07-10-2014, 17:49
yakıtta ve gidişinde bir anormallik yoksa çok takılma,sensör arızası falandır dedikleri gibi muhtemelen. fakat 2 farklı yetkili servisin 2 farklı cevap vermesi garip.

maskman
07-10-2014, 18:04
Aynen bende onu anlamış deilim maraştaki serviste ısrarla sordum beyin arızası dediler adanada diye öyle bişe görünmüyor dedi bu arada araç 2008 model 57 binde

maskman
07-10-2014, 22:18
Evet arkadaşlar yokmu bilgisi olan

maskman
08-10-2014, 20:21
Kimse yardım etmedi ya la neyse eyvallah hepinize

levent
08-10-2014, 21:00
Katalizörden yakar genelde ara sıra senede 1-2 kez gibi o km lerden sonra, bazen 2 kez yanar bazen 2 yıl hiç yanmaz.
Servisteki kayıtlara da çok güvenmeyin, bozuk olmayan su pompama değişim yazdıkları için 8xx ₺ kaçtı 2011 yılında

maskman
08-10-2014, 21:53
Katalizörden yakar genelde ara sıra senede 1-2 kez gibi o km lerden sonra, bazen 2 kez yanar bazen 2 yıl hiç yanmaz.
Servisteki kayıtlara da çok güvenmeyin, bozuk olmayan su pompama değişim yazdıkları için 8xx ₺ kaçtı 2011 yılında
peki ne yapmam lazım katalizöre herhangi bi işlem gerekiyomu

adilhcl
08-10-2014, 22:24
multimod olan bazı aurıs ve corollalarda sanzıman yagı ısındıgından dolayı arıza ısıgı yaktıgını ve stop ettıgını duydum ve sahıt oldum bılgı olarak kulagınıza kupe olsun eger aracınız multımod ıse ;)

maskman
08-10-2014, 23:20
multimod olan bazı aurıs ve corollalarda sanzıman yagı ısındıgından dolayı arıza ısıgı yaktıgını ve stop ettıgını duydum ve sahıt oldum bılgı olarak kulagınıza kupe olsun eger aracınız multımod ıse ;)
Eyv. multimod nedir bilemedim şimdi cahilliğimi maruz görün

levent
09-10-2014, 00:38
peki ne yapmam lazım katalizöre herhangi bi işlem gerekiyomu

Ara sıra 3000 devir 3 veya 4. viteste sabit hızda 15-20km yol yapın, ve aracı çok sağır kullanmayın..

boş yere boklamanın anlamı yok açıkçası, her otomatik görünümlü manuel şanzıman aşırı dur kalk trafikte ısınıp kitleyebilir.. dsg de dahil bu gruba, m/m yavaş biraz sadece kullanmayı bildikten sonra sıkıntı yaşanmaz.

Eyv. multimod nedir bilemedim şimdi cahilliğimi maruz görün

otomatik olanı..

maskman
09-10-2014, 07:57
Anladım aracım manuel

levent
09-10-2014, 15:19
Ara ara devirlenmede kesiklik yapıyorsa egr niz de tıkanmış olabilir bu arada

maskman
09-10-2014, 16:47
Yok egr filan temizlenmişti filtresi değişti serviste ışık yanmadan önce

HR6104
31-12-2014, 15:28
BaŞkan o araclarda eger ayni kasaysa kullandigimiz arac yag cogaltma sorunu var arada sirada yagina bakman gerekiyor eĞer İstanbuldaysan gedİzler servİse gİt orda yardimci olucak arkadaslar var . Saygilar...

levent
31-12-2014, 15:55
2009 sonrası sıkıntılı, öncesinin öyle bir kroniği yok.

MUZO
31-12-2014, 16:06
cihazda arıza tam olarak ne çıkıyor birinde beyin denmiş birinde akışmetre çok saçma ORJİNAL cihaza bağlamanızı ve orada çıkan arızayı buraya yazarsanız daha yardımcı olabiliriz.

maskman
31-12-2014, 17:11
orijinal cihaz iki veride ilk beyin dediler adana mıçılar toyotada maraşta ise akışmetre dendi orjinali ile deişti yine yaktı:) ilginç bi elekrikçi arkadaşım var kazalı araba yapıp satıyor getir ben hallederim dedi beyni çıkardı sildi lehim filan bişeler yaptı bayadır yanmıyor:)

HR6104
02-01-2015, 15:18
sorun sadece yaĞ ÇoĞaltmasindan dolayi cikan bİ sorun baŞka bİr Şey deĞİl bendede oldu yaĞ ÇoĞalttiktan sonra eksİltme yaptik Şuan yaklaŞik 1 senedİr ne cogaltma var ne baŞka bİŞey arada sirada bakmak lazim kaÇ tane mÜhendİs geÇİyor ÜstÜnden ne dİr bu sorun anlamiŞ deĞİlİm...:(

lnd_samet
02-01-2015, 16:21
yağ çoğaltma nedir arkadaş yaa?