Orijinalini görmek için tıklayınız : android telefonu seçimi ?
Burak Demirci
07-10-2014, 22:52
arkadaşlar kullanan mutlaka vardır s3 s4 4s birkaçtane telefon kullandım yenı bir tel alayım demişkende hata yapmak istemiyorum.
1 lg g3 yada g2
2 samsung note 3
3 ıphone 5s
inceledim baktım hepsıne ama günde 2 defa sarj kapanma sorunu ses gitmeme sorunu 4k ekrandan dolayı kasma birsürü sorunlar yazılmış ,telefonun sarjı arada nete girerim 1 günü çıkarsın oyun sevmem telde kullanısı sorunsuzluğu önemli işte kullananlardan yorum beklıyorum
bayramoglu
07-10-2014, 23:03
abi ben turkcell müşteri ilişkilerine bu cihazların satışını yaptım 6 ay içlerine en az sorunu olan note 3 ve LG G3 iphone 5s de şikayet çok alıyodum ısınma şarj gitmemesi ekran hatası falan. note 3 ün ısınma problemi var. g3 te de şarjı erken bitiyor. bana sorsan xperia z2 al 6 ay çalıştım 1 kez şikayet aldım oda 4k video çekimine uzun süre çekim yapıldığında ısınma sorunu başkada hiçbir sorunu yoktu. ben de kız arkadaşıma tavsiye ettim aynısınadan aldı şarjı a uzun gidiyor 2 aydır kullanıyor bir kez bile sorun yaşamadı.
Su anda Note 2 den LG G3 e gectim, guzel cihaz. Onerebilirim.
2 dezavantaji var, soylenildigi gibi oyun oynarken isiniyor. Ki ben cok oyun oynamadigim icin benim icin cok dezavantaj degil
Ekrani surekli acikken sarji cabuk bitiyor. Bunun sebebi 4k ekrani olmasindan oturu. Ama ekran kapaliyken acayip az harciyor pili. Toplamda 2 gun gidiyor benim kullanimimda.
Onun disinda ekrani note 2-3 buyuklugunde ama dis boyutlari galaxy s5 boyutunda oldugu icin hem buyuk ekranli ama kocaman olmayan bir telefon kullaniyorsunuz.
Note 3 eski bir cihaz artik, bir kac haftaya note 4 cikiyor. Iphone 5 i kiyaslamam kusurabakmayin :D
galaxy s3 kullanıyordum yeni S5 e geçtim onuda düşün derim.
oyun bluetooh gps+navigasyon acık olarak dahil kullandıgımda bilehiç süpheye düşürmedi sarjı biticekmi diye. tüm gün sorunsuz sıkıntısızı cıkartıyor bu halde. saydıklarımı yapmassan zaten %30-40 la falan bitirirsin günü herade:)
ultra tasarruf moduna alırsanki kısmı soylemiyorum bile baya gider. 1 saatten uzun sürede oyun oynadım 5-10dk lık 4k videoda çektim öyle ahım sahım ısınmadı bile gayet normal azcık belli belirsiz bir ısınma yaptı diyebilirim kapla kullanmama ragmen.
telden pek anlamam ama lg g2 kullanıyorum beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor sarjı çok iyi araba sarjını kullanmıyorum gibi bişey gerek kalmıyor
Lg g3 ve yeni gelecek xperia z3 (z2 nin sorunlari azaltilmis versiyonu gibi geliyor sanirim) guzel secenekler gibi gozukuyor sizin icin.
darkmoon
08-10-2014, 01:52
note 3üm var memnunum g3 de çok met ediyorlar.. bende şarj tam bir gün götürüyordu yüksek mah lı batarya aldım sorunu çözdüm.. artık 3 gün falan şu anda rahat götürüyor..
Burak Demirci
08-10-2014, 02:07
z2yede baktım kardeşimde ekranı z gibi hanı 500 tllık ekran var kalitesiz canlılık yok ne bilim ha z almışsın ha z2 tip olarakda fark yok diye onu eledım bende kafamda direk. çalışmış satısını yapmışsın aslında kullanıcıdan daha cok bilgin vardır onuda birdaha düşünücem bakalm sagolasn
abi ben turkcell müşteri ilişkilerine bu cihazların satışını yaptım 6 ay içlerine en az sorunu olan note 3 ve LG G3 iphone 5s de şikayet çok alıyodum ısınma şarj gitmemesi ekran hatası falan. note 3 ün ısınma problemi var. g3 te de şarjı erken bitiyor. bana sorsan xperia z2 al 6 ay çalıştım 1 kez şikayet aldım oda 4k video çekimine uzun süre çekim yapıldığında ısınma sorunu başkada hiçbir sorunu yoktu. ben de kız arkadaşıma tavsiye ettim aynısınadan aldı şarjı a uzun gidiyor 2 aydır kullanıyor bir kez bile sorun yaşamadı.
Burak Demirci
08-10-2014, 02:10
ekran açıkken sarjı cabuk bitiyordan kasıt ne mesela günde toplasan 3 saat anca totalde nete bakarım telden videolarınada baktım bunu sarj sorununu ekrandan kaynaklı ordada soylemıslerdı ondan g2yide seçime dahil ettimki fiyat perf adına adam gibi bir cihaz alalım maksat.
Su anda Note 2 den LG G3 e gectim, guzel cihaz. Onerebilirim.
2 dezavantaji var, soylenildigi gibi oyun oynarken isiniyor. Ki ben cok oyun oynamadigim icin benim icin cok dezavantaj degil
Ekrani surekli acikken sarji cabuk bitiyor. Bunun sebebi 4k ekrani olmasindan oturu. Ama ekran kapaliyken acayip az harciyor pili. Toplamda 2 gun gidiyor benim kullanimimda.
Onun disinda ekrani note 2-3 buyuklugunde ama dis boyutlari galaxy s5 boyutunda oldugu icin hem buyuk ekranli ama kocaman olmayan bir telefon kullaniyorsunuz.
Note 3 eski bir cihaz artik, bir kac haftaya note 4 cikiyor. Iphone 5 i kiyaslamam kusurabakmayin :D
Burak Demirci
08-10-2014, 02:15
galaxy s3 kullanıyordum yeni S5 e geçtim onuda düşün derim.
oyun bluetooh gps+navigasyon acık olarak dahil kullandıgımda bilehiç süpheye düşürmedi sarjı biticekmi diye. tüm gün sorunsuz sıkıntısızı cıkartıyor bu halde. saydıklarımı yapmassan zaten %30-40 la falan bitirirsin günü herade:)
ultra tasarruf moduna alırsanki kısmı soylemiyorum bile baya gider. 1 saatten uzun sürede oyun oynadım 5-10dk lık 4k videoda çektim öyle ahım sahım ısınmadı bile gayet normal azcık belli belirsiz bir ısınma yaptı diyebilirim kapla kullanmama ragmen.
s5 hiç düşünmedim belkı oda dahil edilebilir bunların arasına ama fiyat olarak 1800leri geçmeyen işimi görebilcek tarzda seylere bakmaya çalışıyorum dediğim 4 modelde benım bu fiyatlarda ve altında fiyatlar
telden pek anlamam ama lg g2 kullanıyorum beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor sarjı çok iyi araba sarjını kullanmıyorum gibi bişey gerek kalmıyor
g2nın ekranının 4k olmaması fiyatının uygun olması sarjının uzun gitmesi felan cidden hep + olarak görüyorum seçimime ondan onuda ekledimya.
HondatugraL
08-10-2014, 02:18
Şarjın dayanma konusu kullanım kolaylığı ve arayüzü ile HTC One kullanıyorum. İster One M7 ister One M8 i gönül rahatlığı ile bu konuda tavsiye ederim.
%30-40 ile tamamlarsın günü kabaca. Fakat 5-6 tam şarj ettikten sonra bu değeri elde edersin. İlk şarjda çok az gidiyor bende hayal kırıklığı yaşamıştım.
G2 kesinlikle önermem, bir kere iphone gibi pili çıkmayan hafızası genişletilemeyen bir telefon. Baya şikayet aldı ki G3 te bunlar eklendi.
G3 alacaksan kesinlikle 3 gb modelini almanı öneririm, hafızası da 32 gb geliyor 3gb rami olanların. Ekranı 4k olduğu için iyi ram harcıyor cihaz, 2gb yetmeyebilir.
Ben ekranı daha küçük olduğu için (ve biraz da samsung'un güneşte gözükmeyen ekranından sıkıldığım için) S5 e hiç bakmadım. O da tabiki iyi telefon, ama S4 den sonra tasarımı bence daha kötü. Bana göre S4'den su geçirmemesi haricinde çokta bir artısı yok.
Xperia Z3'ü bekliyorum, iphone'den geçiş yapıcam ben de. Umarım pişman olmam.
g2nın ekranının 4k olmaması fiyatının uygun olması sarjının uzun gitmesi felan cidden hep + olarak görüyorum seçimime ondan onuda ekledimya.
Benim almamda ki en önemli etken fiyattı zaten baya araştırdım bu özelliklerde bu fiyata telefon bulamadım. Hepsiburadadan 1300 e aldım 50 tl de puan verdi mazot aldım onla :)
G2 kesinlikle önermem, bir kere iphone gibi pili çıkmayan hafızası genişletilemeyen bir telefon. Baya şikayet aldı ki G3 te bunlar eklendi.
Pili çıkınca ne oluyor ki değiştirilmek istense illa ki vardır bi yöntemi 2 aydır kullanıyorum hiç pili çıkıyor mu çıkmıyor mu diye merak bile etmedim ne artısı var pil çıkmasının :)
Hafıza olayıda tamamen kullanıcıyla alakalı bendeki 32 gb eminim ki bana fazlasıyla yeticek ama 16 gb olanını bende tavsiye etmem şuan 10 gb boş yerim var 16 gb lık olsaydı temizlik yapmam gerekicekti :D
Mehmet Gazihan
08-10-2014, 07:14
3 gündür Z3 Compact kullanıyorum. F / P oranı en başarılı ürün denilebilir. Bi sürede böyle kalır gibi.
s5 hiç düşünmedim belkı oda dahil edilebilir bunların arasına ama fiyat olarak 1800leri geçmeyen işimi görebilcek tarzda seylere bakmaya çalışıyorum dediğim 4 modelde benım bu fiyatlarda ve altında fiyatlar
düşündüklerin markaların kabaca en üst serileri diye s5 i önermiştim :) iphone u saymassak
1800-1900 civarında su sıralar daha ucuzada buabilirsin. mesela vodafonde 1600 küsüre indiren bir kampanya vardı ama noldu bilmiyorum
http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-galaxy-s5-g900-16gb-akilli-telefon-beyaz.html
Benim almamda ki en önemli etken fiyattı zaten baya araştırdım bu özelliklerde bu fiyata telefon bulamadım. Hepsiburadadan 1300 e aldım 50 tl de puan verdi mazot aldım onla :)
Pili çıkınca ne oluyor ki değiştirilmek istense illa ki vardır bi yöntemi 2 aydır kullanıyorum hiç pili çıkıyor mu çıkmıyor mu diye merak bile etmedim ne artısı var pil çıkmasının :)
Hafıza olayıda tamamen kullanıcıyla alakalı bendeki 32 gb eminim ki bana fazlasıyla yeticek ama 16 gb olanını bende tavsiye etmem şuan 10 gb boş yerim var 16 gb lık olsaydı temizlik yapmam gerekicekti :D
Pili değiştirmek istesen servise veriyorsun, yöntemi bu. Kişiden kişiye değişir gerekliliği. Ben tercih etmezdim ve bu yüzden de önermem.
Bende 32gb versiyon bir de 32gb microsd var, yetmediği zamanlar olabiliyor, ekstra usb takıyorum telefona.
Eğer ki 1000 tl altında üstteki markalar dışında olursa General Mobel discoveriy gerçek 8 çekirdekli çift hatlı ve arttırılabilir hafızalı yeni telefonu çıkacak alınabilir diye düşünüyorum.
Güvenlik senin için önemli ise; Samsung'un boot loaderdan önce devreye giren donanım destekli KNOX teknolojisi, Samsung Android'i diğer Androidlerden bir kaç adım öteye taşıyor..
Bunun haricinde S4 Samsung'un parladığı bir cihazdı, S5 ise eksiklikleri giderilmiş daha hale getirilmiş bir devam cihazı diyebilirim. Note serisi ise S serisinden çok daha kararlı, pil ömrü çok daha başarılı, takılmayan, sorun yaratmayan bir seri.. Kesinlikle tavsiye ederim..
Ayrıca akıllı telefonlar (veya benzer teknoloji pil kullanan diğer cihazlar ) çok şarj tüketen, çok fazla şarj edilen cihazlar. Haliyle pilleri de 1 seneden sonra yavaş yavaş performans sorunları ortaya çıkarmaya başlıyor. Bu sorunlarla kolay başedebilmek için mutlaka "pili değiştirilebilen / çıkan" bir model seçmek gereklidir diye düşünüyorum..
Tayfun.O
08-10-2014, 10:55
Hem ucuz hem hızlı , şarjı kastığım halde 1 gün gidiyor normal kullanımda 2 günü rahat aşıyor lg g2 almanı öneririm
cabrioleter
08-10-2014, 11:36
lg g2 hala f/p olarak en üst düzey telefon. 1200 tl civarına 32gb'lığı bulunuyor. hafıza yetmez derseniz ki 32 gb ciddi bir kapasite airdroid e yükler geçersiniz dosyalarınızı, o da olmazsa duo usb belleklerden alıp kapasitenizi artırırsınız. lg g3 2k ekran koyarak hayatının hatasını yaptı. ısınıp işlemci gücünü ve ekran parlaklığını kısıyor telefon aktif kullanımda.
düşünmüyorum demişsiniz ama sony'i de göz önünde bulundurun.. gelecek olan z3 compact tam bir performans canavarı olacak ve uzun süreler sorunsuz ve stabil kullanılır..
Ne alırsan al, çığ gibi gelişen teknoloji piyasasında gün gelecek değer kaybedecek. Eğer sık telefon değiştiren biriysen, iPhone sana göre, kendi içinde rakibi olmadığından diğer telefonlara nazaran ikinci eli daha yüksek. Android pazarında çok fazla üretici olduğundan her geçen gün farklı bir model çıkıyor ve android telefonların piyasası çok hızlı düşüyor.
Benim görüşüm, eğer android alınacaksa Asus Zenphone 5dir. Tam F/P telefonu. Anneme bunu almayıp SIII Mini aldığımdan dolayı pişmanım :)
emretorlak
08-10-2014, 15:34
Bu siteden faydalanabilirsin. Şu ana kadar kadar aldığım tüm ürünleri buradan inceleyerek aldım. Pişman olduğumu hatırlamıyorum.
http://www.testfreaks.com/cellphones/?sort=score
Çok para veremiyim dersen en mantıklı seçenekeler "g2" ve "note2" olarak görünüyor.
Burak Demirci
08-10-2014, 16:27
3luk modelı oldgunu bilmiyordum g3ün testide burda çok azda olsa hızlı tabi 2 lık modele göre trde satısı varmı 3lüğün yoksa note 3 gibi buraya başka avrupaya başka modelmi sundu lg
%30-40 ile tamamlarsın günü kabaca. Fakat 5-6 tam şarj ettikten sonra bu değeri elde edersin. İlk şarjda çok az gidiyor bende hayal kırıklığı yaşamıştım.
G3 alacaksan kesinlikle 3 gb modelini almanı öneririm, hafızası da 32 gb geliyor 3gb rami olanların. Ekranı 4k olduğu için iyi ram harcıyor cihaz, 2gb yetmeyebilir.
Ben ekranı daha küçük olduğu için (ve biraz da samsung'un güneşte gözükmeyen ekranından sıkıldığım için) S5 e hiç bakmadım. O da tabiki iyi telefon, ama S4 den sonra tasarımı bence daha kötü. Bana göre S4'den su geçirmemesi haricinde çokta bir artısı yok.
z3 içinde ısı boruları kullanılıyor diye biliyorum. Isınmayı minimuma indirdiği yönünde yazılar okudum. Suya ve toza karşı dayanıklı olması şuan en iyi kamerayı kullanan android cihaz olmazı bence alınabilir kılıyor.
Ayrıca z ve z1 deki ekran ile z2-z3 ekranı çok farklı. Bütçe varsa xperia z3 eğer kısıtlıysa lg g2 32gb en iyi seçenekler bence. (g2 32 gb kullanıyorum)
Samsung arayüzündeki şişmeler ve malzeme kalitesinin note serisi hariç yerlerde olması sebebiyle alınmamalı bence.
darkmoon
08-10-2014, 16:52
note3 + 10 bin mahlık zero lemon nfc bataryası... efsane :) telefon bavula dönüyor ama herhalde çok rahat 7 gün şarjsız götürür
note3 + 10 bin mahlık zero lemon nfc bataryası... efsane :) telefon bavula dönüyor ama herhalde çok rahat 7 gün şarjsız götürür
abi o ne öyle eski alcatel one touch easy gibi kafaya vursan beynin pekmezini akıtır. yokuşta takoz olur :D
http://elchapuzasinformatico.com/wp-content/uploads/2013/12/ZeroLemon-Galaxy-Note-3.jpg
Burak Demirci
08-10-2014, 17:05
Eğer ki 1000 tl altında üstteki markalar dışında olursa General Mobel discoveriy gerçek 8 çekirdekli çift hatlı ve arttırılabilir hafızalı yeni telefonu çıkacak alınabilir diye düşünüyorum.
discovery felan hayatta bakmam marka 2.el sorunsuzluk hiç iyi deyler duymadım bununla alakalı.
Güvenlik senin için önemli ise; Samsung'un boot loaderdan önce devreye giren donanım destekli KNOX teknolojisi, Samsung Android'i diğer Androidlerden bir kaç adım öteye taşıyor..
Bunun haricinde S4 Samsung'un parladığı bir cihazdı, S5 ise eksiklikleri giderilmiş daha hale getirilmiş bir devam cihazı diyebilirim. Note serisi ise S serisinden çok daha kararlı, pil ömrü çok daha başarılı, takılmayan, sorun yaratmayan bir seri.. Kesinlikle tavsiye ederim..
Ayrıca akıllı telefonlar (veya benzer teknoloji pil kullanan diğer cihazlar ) çok şarj tüketen, çok fazla şarj edilen cihazlar. Haliyle pilleri de 1 seneden sonra yavaş yavaş performans sorunları ortaya çıkarmaya başlıyor. Bu sorunlarla kolay başedebilmek için mutlaka "pili değiştirilebilen / çıkan" bir model seçmek gereklidir diye düşünüyorum..
s4de cok ısınma vardı sarjı az gidiyordu bana 1 günü çıkarmıyordu sabah alıyordum sarjdan aksam 5 gibi bitiyordu aslında hiçbuyandanda bakmadım çok sarj edılıyor bataryasıda yıpranıyor cok ve yenilemek gerektiğinde kapalı bir kasa sorun cıkartıcak g2yi eledım kafamdan.
lg g2 hala f/p olarak en üst düzey telefon. 1200 tl civarına 32gb'lığı bulunuyor. hafıza yetmez derseniz ki 32 gb ciddi bir kapasite airdroid e yükler geçersiniz dosyalarınızı, o da olmazsa duo usb belleklerden alıp kapasitenizi artırırsınız. lg g3 2k ekran koyarak hayatının hatasını yaptı. ısınıp işlemci gücünü ve ekran parlaklığını kısıyor telefon aktif kullanımda.
düşünmüyorum demişsiniz ama sony'i de göz önünde bulundurun.. gelecek olan z3 compact tam bir performans canavarı olacak ve uzun süreler sorunsuz ve stabil kullanılır..
g3 konusunda ekrandan dolayı günü çıkaramama sorunu varmı tek kafamı karıştıran nokta o yoksa direk alıp geçeceğim bir telefon işte z2ye baktım z ile aynı gibi farklılık yok ekran aynı hanı z3 ne olur bılmem ama fiyatıda 2000 üstü çıkar almam zor gibi onu
z3 içinde ısı boruları kullanılıyor diye biliyorum. Isınmayı minimuma indirdiği yönünde yazılar okudum. Suya ve toza karşı dayanıklı olması şuan en iyi kamerayı kullanan android cihaz olmazı bence alınabilir kılıyor.
Ayrıca z ve z1 deki ekran ile z2-z3 ekranı çok farklı. Bütçe varsa xperia z3 eğer kısıtlıysa lg g2 32gb en iyi seçenekler bence. (g2 32 gb kullanıyorum)
Samsung arayüzündeki şişmeler ve malzeme kalitesinin note serisi hariç yerlerde olması sebebiyle alınmamalı bence.
toza suya dayanklı olması ciddi büyük avantaj sarjıda testlerde en iyi giden telefonmuş kamerasına zaten laf yok bilmiyorm çıksın onuda düşünebilirim tabiki bütçemi aşmazsa.
suan kafamda şekillenen
1 g3
2 z3
3 note 3
darkmoon
08-10-2014, 17:11
abi o ne öyle eski alcatel one touch easy gibi kafaya vursan beynin pekmezini akıtır. yokuşta takoz olur :D
http://elchapuzasinformatico.com/wp-content/uploads/2013/12/ZeroLemon-Galaxy-Note-3.jpg
aam efsane götürüyor :) 10 bin mah dile kolay.. tabi her güzel şeyin bir bedeli var.. :) mah arttıkça batarya kalınlaşıyor.. ben o yüzden 6400 mah lık aldım ..
darkmoon
08-10-2014, 17:12
şu mesaj editi geri getirin :D ama olucaktı :D tabletten yazınca arasıra karışıyor :)
darkmoon
08-10-2014, 17:16
şu an tamamen bu moddayım telde :)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10672257_1022684367760815_3271698481004687003_n.jp g?oh=9c50ce81424660bddaf575817dfd2d61&oe=54B62181&__gda__=1420711403_205906438e2f8af1f32001b4a851d6e 0
darkmoon
08-10-2014, 17:18
caps deki amk nın açılımı "azıcık mantıklı konuş" yanlış yerlere çekmeyelim :) belirtiyimde..
G3 ısınma problemi yaşıyor ve 4k ekran performansı düşürüyor yorumlardan okuduğum. Bence ilk sırada g3 olmamalı.
3luk modelı oldgunu bilmiyordum g3ün testide burda çok azda olsa hızlı tabi 2 lık modele göre trde satısı varmı 3lüğün yoksa note 3 gibi buraya başka avrupaya başka modelmi sundu lg
3 gb modeli var tr diye biliyorum. Sadece 32gb lik model 3gb ram ile geliyor bu arada. Illa 2gb lik ucuz olanini alicam dersen 16gb lik var olmasi lazim
1080p bence de yetermis aslinda, halen tv-monitorlerde bile 1080p yetiyorken telefonda 2k (4k yazmisim eski mesajimda ama 2k cozunurluk) bence gereksiz, ama gelecege donuk bir yatirim olmus.
Valla acikcasi alirken cok umursamadim, 70 dolara alinca pek sallamiyosun :D
dj_batukaan
08-10-2014, 21:49
kullanan birisi olarak kesinlikle Lg G2 derim... G3 ü henüz denemedim ekran ciddi güç harcadığını söylüyorlar pilde ne kadar etki etti bilmiyorum. G2 de hem konuşma, neredeyse tam gün internet dolşımı vs. derken akşama kadar gidiyor. eve döndüğümde % 20 30 civarı şarzı oluyor. yani pil konusunda kesinlikle LG kullanım olarak da 1.5 yıldır aynı anda hem S4 hemde G2 yi kullanıyorum gerekk hız gerek yaşanan sorunlarla alakalı yine kesinlikle G2 derim
onursumer
08-10-2014, 21:50
şuan note3 un fiyatı 1700tl lerde sıfır bence başka cihaza bakmaya gerek yok , kalem cok onemli değilse 2. olarak g3 veya samsung s5 oneririm
cabrioleter
08-10-2014, 22:26
s4de cok ısınma vardı sarjı az gidiyordu bana 1 günü çıkarmıyordu sabah alıyordum sarjdan aksam 5 gibi bitiyordu aslında hiçbuyandanda bakmadım çok sarj edılıyor bataryasıda yıpranıyor cok ve yenilemek gerektiğinde kapalı bir kasa sorun cıkartıcak g2yi eledım kafamdan.
g3 konusunda ekrandan dolayı günü çıkaramama sorunu varmı tek kafamı karıştıran nokta o yoksa direk alıp geçeceğim bir telefon işte z2ye baktım z ile aynı gibi farklılık yok ekran aynı hanı z3 ne olur bılmem ama fiyatıda 2000 üstü çıkar almam zor gibi onu
g3 günü çıkartır normal bir kullanımda ancak performanslı kullanımda sıkıntı yaşatır. 2k ekranla birlikte çok fazla piksel sığdırılmış durumda rami çok meşgul ediyor gpu.
g2 almak çok mantıklı g3den de fazla gidiyor şarjı. pili 2 sene götürür 2 sene sonunda da uygun bir fiyata değiştirtebilirsiniz bu gözünüzü çok korkutmasın.
z ile z2 arasında dğlar kadar fark var. kasa plastikten alüminyuma döndü, ekran 5'ten 5.2 ye çıktı bu arada tft iken ips oldu. stereo hoparlör yerleştirildi, işlemcileri arasında dağlar var biri snap600 diğeri snap800ab, kamera çözünürlüğü 13'den 20.7'ye çıkarıldı. daha liste uzayıp gidiyor. şuan paralelde 1600 liraya z2 bulunuyor z3ü beklemeye ve yüksek fiyat vermeye değmez aralarındaki farklar fiyatına değmeyecek çok çok az. normal kullanımda 2 gün gidiyor, hardcore kullanınca bile bir günü çok rahat çıkartıyor.
3 gb modeli var tr diye biliyorum. Sadece 32gb lik model 3gb ram ile geliyor bu arada. Illa 2gb lik ucuz olanini alicam dersen 16gb lik var olmasi lazim
1080p bence de yetermis aslinda, halen tv-monitorlerde bile 1080p yetiyorken telefonda 2k (4k yazmisim eski mesajimda ama 2k cozunurluk) bence gereksiz, ama gelecege donuk bir yatirim olmus.
Valla acikcasi alirken cok umursamadim, 70 dolara alinca pek sallamiyosun :D
g3'ün iki modeli de satılıyor Tr'de ancak 2k ekran yüzünden almak çok mantıksız. üstüne bir nesil rahat telefon değiştirilir hadi değiştirmedin 2k içerikler yaygınlaştı diyelim o işlemci ve gpu yetmeyecek pili deli gibi sömürecek yetişemeyip ısınınca da performasını kısacak ki fhd oyunlarda bile kısıyor telefon kendini.. geleceğe olan yatırım da değil lg'nin ki sadece ben yaptım oldu demek için yapılan mantıksızlık.
Lg G3 ün ekranı çok ısınıyor bu yüzden tam parlaklıkta kısa süre sonra ekran kendini kısıyor ve ciddi anlamda şarj yiyor.
Note 3 yerine alınıcaksa s5 alınmalı samsung s5 de arayüzü daha sade ve stabil bir hale getirdi, note 3 o kadar donanıma ragmen çok saçmaladığı oluyor(beklerseniz note 4 de olabilir).
iphone 5s "Gerçek anlamda telefon" arada giriyim 2 ufak oyun oynayım, günde yarım saatte web de gezerim diyorsanız yaklaşık 1 günü tamamlıyor.
Xperia z1 ede bakabilir siniz hem fiyatı iyice uygun oldu 1300 civarı hemde şarjı gerçekten güzel giden bir cihaz.
Lg g2 içinse ekran ciddi anlamda hassas 2 tane aldım 2 sininde ekranı kırıldı. Saglam bir kılıfla kullanmak şart.Birde gece video çekimlerinde fps düşmesi (halk arasında videoda yavaşlayıp görüntüyü kayık çekme durumu var).
Cihazların hep kötü yönlerini yazdım :D ama zaten hepsi üst seviye cihazlar diger alanlarda birbirlerine karşı pek üstünlükleri yok hiçbiri pişman etmez.
gurkanerkan
08-10-2014, 22:49
Uzun sure ios kullanan biri olarak bugün android'e geçtim. S5 aldim ve su an sudan cikmis balik gibiyim. Telefon gayet hizli ve stabil calisiyor ancak apple baska bir dünya bence.
g3 günü çıkartır normal bir kullanımda ancak performanslı kullanımda sıkıntı yaşatır. 2k ekranla birlikte çok fazla piksel sığdırılmış durumda rami çok meşgul ediyor gpu.
g2 almak çok mantıklı g3den de fazla gidiyor şarjı. pili 2 sene götürür 2 sene sonunda da uygun bir fiyata değiştirtebilirsiniz bu gözünüzü çok korkutmasın.
z ile z2 arasında dğlar kadar fark var. kasa plastikten alüminyuma döndü, ekran 5'ten 5.2 ye çıktı bu arada tft iken ips oldu. stereo hoparlör yerleştirildi, işlemcileri arasında dağlar var biri snap600 diğeri snap800ab, kamera çözünürlüğü 13'den 20.7'ye çıkarıldı. daha liste uzayıp gidiyor. şuan paralelde 1600 liraya z2 bulunuyor z3ü beklemeye ve yüksek fiyat vermeye değmez aralarındaki farklar fiyatına değmeyecek çok çok az. normal kullanımda 2 gün gidiyor, hardcore kullanınca bile bir günü çok rahat çıkartıyor.
g3'ün iki modeli de satılıyor Tr'de ancak 2k ekran yüzünden almak çok mantıksız. üstüne bir nesil rahat telefon değiştirilir hadi değiştirmedin 2k içerikler yaygınlaştı diyelim o işlemci ve gpu yetmeyecek pili deli gibi sömürecek yetişemeyip ısınınca da performasını kısacak ki fhd oyunlarda bile kısıyor telefon kendini.. geleceğe olan yatırım da değil lg'nin ki sadece ben yaptım oldu demek için yapılan mantıksızlık.
Kisma problemini rootlamadan cozmek mumkun
http://www.itjungles.com/boost-lg-g3-s-performance-and-enhance-outdoor-view-no-root-required.html
Katiliyorum ama artik tum telefonlar 2k ekranla cikiyor ve cikacak. Note 4 de ayni sekilde 2k ekranla cikiyor artik.
Burak Demirci
09-10-2014, 04:14
kullanan birisi olarak kesinlikle Lg G2 derim... G3 ü henüz denemedim ekran ciddi güç harcadığını söylüyorlar pilde ne kadar etki etti bilmiyorum. G2 de hem konuşma, neredeyse tam gün internet dolşımı vs. derken akşama kadar gidiyor. eve döndüğümde % 20 30 civarı şarzı oluyor. yani pil konusunda kesinlikle LG kullanım olarak da 1.5 yıldır aynı anda hem S4 hemde G2 yi kullanıyorum gerekk hız gerek yaşanan sorunlarla alakalı yine kesinlikle G2 derim
g3 kuzenım aldı 3 haftadır kullanıyor bu hafta sorucam detaylı ona denildiği gibi ekran çok güç harcıyor günü çıkarmıyorsa telefon zaten elıcem onuda direk. g2nın sarjı iyi ama kart takılmaması bataryasının çıkmaması - işte hep.
şuan note3 un fiyatı 1700tl lerde sıfır bence başka cihaza bakmaya gerek yok , kalem cok onemli değilse 2. olarak g3 veya samsung s5 oneririm
kalem felan pek umrumda değil sarjı günü çıkarsın hızlı takılma yaşatmasın ekranı 4.5ınclerden büyük olsun kafi benım gözümde.
oyunla zaten işim yok günlük face vatsap ınstgram bunlara giriyoruz günü çıkarsın kafi sarj dayanıklılık hız önemli gözümde z2yi gideyim inceliyeyim onuda bu hafta iyice bkalm aklımda. g3 kullanıcısı varmı aramızda böyle detaylı harbi anlatabilcek ;)
Lg G3 ün ekranı çok ısınıyor bu yüzden tam parlaklıkta kısa süre sonra ekran kendini kısıyor ve ciddi anlamda şarj yiyor.
Note 3 yerine alınıcaksa s5 alınmalı samsung s5 de arayüzü daha sade ve stabil bir hale getirdi, note 3 o kadar donanıma ragmen çok saçmaladığı oluyor(beklerseniz note 4 de olabilir).
iphone 5s "Gerçek anlamda telefon" arada giriyim 2 ufak oyun oynayım, günde yarım saatte web de gezerim diyorsanız yaklaşık 1 günü tamamlıyor.
Xperia z1 ede bakabilir siniz hem fiyatı iyice uygun oldu 1300 civarı hemde şarjı gerçekten güzel giden bir cihaz.
Lg g2 içinse ekran ciddi anlamda hassas 2 tane aldım 2 sininde ekranı kırıldı. Saglam bir kılıfla kullanmak şart.Birde gece video çekimlerinde fps düşmesi (halk arasında videoda yavaşlayıp görüntüyü kayık çekme durumu var).
Cihazların hep kötü yönlerini yazdım :D ama zaten hepsi üst seviye cihazlar diger alanlarda birbirlerine karşı pek üstünlükleri yok hiçbiri pişman etmez.
kafam iyice karıştı :beuj:
Kisma problemini rootlamadan cozmek mumkun
http://www.itjungles.com/boost-lg-g3-s-performance-and-enhance-outdoor-view-no-root-required.html
Katiliyorum ama artik tum telefonlar 2k ekranla cikiyor ve cikacak. Note 4 de ayni sekilde 2k ekranla cikiyor artik.
acaba 3 gblık modelını alsak 2 lıge gore kasma sorunu ortadan kalkarmı ekrandna dolayı
Bende kasma problemi yok, benimki 3 gb.
2gb modelini onermem, 2k ekrani oldugu icin iyi ram harciyor yukarida da belirttim.
O g3 icin olan ayaei g2de yaptim.telefon surekli restart atti zor kapattip o ayari valla dedm gitti telefon
Sorun bataryanın günü kurtarması ise, powerbank veya batarya özellikli kılıflar sorunu büyük ölçüde giderir bence.
Sorun bataryanın günü kurtarması ise, powerbank veya batarya özellikli kılıflar sorunu büyük ölçüde giderir bence.
Cihazlar ince diye aliniyor bence power bank veya sarjli kilif kullanmanin hicbir anlami yok zaten telefonlar buyuk bide cebimde extra kilif yada power bank mi tasicam ? Cihazlarin birbirine karsi ciddi ustunlugu yok. O yuzden kullanima gore oncelik verilmeli benim icin batarya hemen hemen ilk sirada gelir
Burak Demirci
10-10-2014, 17:54
g3 3 gblık olana bakayım ozman fiyatlarda ucuzlar az daha kasım başı gibi alırım sanırım
ilk çıktığında iphone 3g aldım sonra sony ile androide geçtim biraz hüsran oldu ios daha stabil çalıştığı için şimdi ise sony xperia z ve iphone 5 var (kktcell-turkcell) rahatlık konusu için ios ama herşeyde androidde var. şimdi ikisinide satıp xperia z3 e geçmeyi planlıyorum. Tavsiyem Xperia Z3
BuğraTuna34
10-10-2014, 20:32
s5 veya note 3 diyorum.
By_Carizma
10-10-2014, 21:38
sony xperia z3 alınır mı sizce ??
g3'ü inceledim bugün. herşey çok iyi de o tasarım, o kasa neyin nesi aga? harbiden o fiyata verilen güzelim özellikleri gölgede bırakıyor. çok basit duruyor, çakma htc one gibi olmuş tipi.
Burak Demirci
11-10-2014, 01:40
z3 güzelmiş çıkmadı tam ama çok akıllıca bir sistem yapmışlar normal hd ekran az enerji tüketimi yüksek güçlü batarya özel soğutma bakır borulu sıstem 3 gb ram felan özel su geçirmezlik felan dahada güven altına alınmış videolarını tanıtımını herşeyini parça parça inceledim nette 2300den üst fiyata çıkar diye eledım yosksa suan batarya testlerinde acık ara birinciydi z3
S5 ile 1gun 14 saat dayandi Kullanim kisiden kisiye degisken fkt 1 gunu cok net cikrtiyosunuz asiro kullanimda dahi.
Ne olursa olsun samsunga bulaşmam servisi küfür gibi her şey müşteri hatası ekran yapıyolar ekran masanın üstünde dururken kırılıyo 1 kere düşüp kırıldı note 2 dış camı içerisi sağlamdı yaptırdım 2-3 gün sonra iç camı kırıldı götürdüm kullanıcı hatası 450 tl 15 lira ekran kaplama 1 hafta sonra tekrar lcd kırıldı yine elimide ne düşme var ne bi bişey yine kullanıcı hatası diyorum telefonda bi sıkıntı var yenisini verin demiyorum bi inceleyin diyorum incelememize gerek yok telefon durduk yere kırılmaz diyorum yapınburda dursun 1 ay kendı kendıne kırılırsa değişimiini yapıcakmısınız öyle bir şey yapamayız vs vs arkadaşımın kardeşi ı pad inüstüne su döktü ekranda bi çizgi oluştu servis yenisini verdi başka bi arkadaşım ın ıphoneunun garantisi bitmesine 1 ay kala wifisi bozuldu sıfır telefon verdiler internette benim sorunumu yaşayan bir sürü insanla karşılaştım içinde işlemcisi yanan bir sürü insan da cabası samsung sağlamken güzel bozulduğu zaman direk elden çıkarılmalı
By_Carizma
11-10-2014, 11:30
xperia z3 23 ekimde çıkıcakmış ama ülkemize ne zaman gelir bilinmiyor :D
Mehmet Gazihan
11-10-2014, 12:17
xperia z3 23 ekimde çıkıcakmış ama ülkemize ne zaman gelir bilinmiyor :D
ben bayramda aldım beyaz bi Z3 Compact. ***** sitede ilanı olan esnaf arkadas 1700 den verdi.
Merak ettiğiniz olursa yanıtlıyabilirim.
biraz daha kullanıyım izlenimlerimi belirtirim.
By_Carizma
11-10-2014, 12:24
ben bayramda aldım beyaz bi Z3 Compact. ***** sitede ilanı olan esnaf arkadas 1700 den verdi.
Merak ettiğiniz olursa yanıtlıyabilirim.
biraz daha kullanıyım izlenimlerimi belirtirim.
şarjı denildiği gibi 2 gün gidiyor mu birde çektiği fotograflar kaliteli mi ?
Mehmet Gazihan
11-10-2014, 13:19
şarjı denildiği gibi 2 gün gidiyor mu birde çektiği fotograflar kaliteli mi ?
çok resim çektim ama hiçbirini daha laptopda incelemedim.
Şarj konusunda önceki tecrübelerimden çok daha iyi durumda. Ki 2 senedir OneX+ kullanırım, onunda şarjı efsanedir. Bu telefon rahat rahat 2 gün götürür..
Burak Demirci
14-10-2014, 00:06
z3 güzel telefonda spot suan hep tr adam gibi garantili şekilde gelmedi 1850 gibi fiyatlara birisi fason getrmıs satıyordu nette güvenıpde almaya gönlüm el vermez.
cgnozdmr
14-10-2014, 00:21
S5 şu aralar samsungun kendi mağazasında 1800 TL bugün gördüm karar verdiniz mi bilmiyorum ama yazayım dedım.
Burak Demirci
14-10-2014, 02:32
kararımı suan piyasada bulunan z2 yada g3 arasndayım valla internette g3le alakalı sarj ve birsürü sorunlar yazıyor z2 kullananlardanda bir yorum alsam karar vericem artık almam lazım ikisinden birini
cabrioleter
14-10-2014, 03:04
kararımı suan piyasada bulunan z2 yada g3 arasndayım valla internette g3le alakalı sarj ve birsürü sorunlar yazıyor z2 kullananlardanda bir yorum alsam karar vericem artık almam lazım ikisinden birini
2 aydır z2 kullanıyorum nedir acaba aklınızı kurcalayan?