Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Cezası İptal Hk. Yeni Yasa
Arkadaşlar gecen ay basından sirket arabasıyla ceza yemişim. Bugun tebliğ edildi.
İnternetten biraz araştırdım radar cezasıyla birlikte radar kaydı da olması gerekiyormus galiba yoksa iptal saglanabiliyormuş.
bunun haricinde iki memurun cezada imzası olması gerekliymiş.
birde 15 iş günü içinde tebliğ edilmesi gerekiyormuş.
09.09 da radara girilmiş. yani 18 iş günü önce tek memur yazmıs radar kaydı yok vs
aramızda trafik memuru varsa veya daha önce böyle işlem yapan arkadaş varsa net bilgi verebilir mi bu ceza iptal edilebilir mi iptali için ne yapmak gerekli bayram dönüşü moral bozdu 4 km farkla 172 tl :D
bu arada araç kamyonet değil ruhsatta panelvan yazıyor hız sınırı kamyonetten biraz daha yüksek oluyor ama cezada kamyonet yazmıslar.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1016398_10152750644014644_6943963395711379028_n.jp g?oh=9df00f258ddeae7e4a85156d71147033&oe=54B1B62B
Emre Ekrem
08-10-2014, 14:22
Bende de benzer bir durum söz konusu, konuyu takipteyim.
Leader01
09-10-2014, 00:17
sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor cevap gelmesi 3 ay sürüyor, radar cezasına itiraz ettim kayıt varsa ödeyeyim yoksa cezam iptal edilsin dedim fotoğrafımı gönderdiler gerçekten girmişim :) bir keresinde de gece 1:30'da 110 km hız limiti olan yerde 140 la girmişim ceza geldi ona da itiraz ettim kayıt varsa ödeyeyim yoksa iptal edilsin diye kayıt göndermediler itirazımı da direk red ettiler üst mahkemeye bile başvuramadım :)
bayramoglu
09-10-2014, 00:33
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/trafik-cezlarinda-devrim-gibi-karar/96610
şimdi gördüm sonucu ne olur pek çözemedim ama belki bi şekilde işinize yarar :)
Bende işte bu haberleri gördüm birde gittiğim yol sürekli denetim olan yol basmadık ta oyle giderken bastım 164le girmişiz radarı görüm zaten o geldi onu ödedik sonrasında hep sakın kullandım ankaradan eskisehire gecerken 90-110 gittim buna girmiş olmam imkansız gibi birsey yediğimi iptal ettirmek değil niyetim gercekten yediysem kaydını göstersinler yada iptal olsun
sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor cevap gelmesi 3 ay sürüyor, radar cezasına itiraz ettim kayıt varsa ödeyeyim yoksa cezam iptal edilsin dedim fotoğrafımı gönderdiler gerçekten girmişim :) bir keresinde de gece 1:30'da 110 km hız limiti olan yerde 140 la girmişim ceza geldi ona da itiraz ettim kayıt varsa ödeyeyim yoksa iptal edilsin diye kayıt göndermediler itirazımı da direk red ettiler üst mahkemeye bile başvuramadım :)
bu sulh ceza mahkemesine vereceğimiz dilekceleri vs nerden temin edebiliriz hangi örnekle dilekçe yazdınız siz?
mahkemede örneği varmı bunların
birde bu süre içerisinde cezayı ödemelimiyiz
mahkeme olumsuz snuclanırsa 15 gun indirim hakkı olan var diyen var olmaz hak yanar diyen var karıstı ortalık iyicene
bu sulh ceza mahkemesine vereceğimiz dilekceleri vs nerden temin edebiliriz hangi örnekle dilekçe yazdınız siz?
mahkemede örneği varmı bunların
birde bu süre içerisinde cezayı ödemelimiyiz
mahkeme olumsuz snuclanırsa 15 gun indirim hakkı olan var diyen var olmaz hak yanar diyen var karıstı ortalık iyicene
Bence iptal olur ama uzun sürer.. bir avuktattan yardım alırsanız işiniz kolaylaşır geçmiş olsun..
panelvan hız limitleri.
ARAÇ CİNSİ : Panelvan (N1)
YERLEŞİM YERİ İÇİNDE 50
ŞEHİRLERARASI ÇİFT YÖNLÜ KARAYOLLARINDA 85
BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA 100
OTOYOLLARDA 110
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx
hız sınırlarını biliyorum ondan yana sıkıntı yok zaten sadece nasıl bir dilekce doldurmam gerektiği hakkında bilgi ihtiyacım var.
dosyayı bizmi olusturacagız
dosya içine emsal örnek koyacakmıyız
bir taslak varmı sulh mahkemeleri nedir vs vs
Koca forumda kimse ceza yemiyormu yaa yokmu net bilgi verebilecek bir forumdaş :)
Arac sirket aracı oldugu için imza sirküleri vs gereklimi
iptal işlemlerini ben yapabiliyor muyum?
hangi sulh mahkemeye itiraz etmemiz gerekli yokmu bilen yada bunların cevabını öğrenebilceğim bir yer
Şirkette çalıştığına ve bu aracın o tarih saat te senin sorumluluğuna verdiklerine dair bir yazı vs . lazım şirketten.(bazı hakimler bunu istemeyebiliyor ve ödendi makbuzunda senin bilgilerin olması yetiyor)
beraberinde ruhsat fotokopisi ,ehliyet fotokopisi , ödendi makbuzu ve trafik tutanağının aslı ile beraber kısa, özlü bir dilekçe yazıyorsun.
2-3 TL gibi bir paraya dosya alıp evrakları nöbetçi trafik mahkemesi kalemine onaylatıp işleme veriyorsun.
Olumlu yanıtlar 2-3 aya kadar geliyor adresine.Ancak sen mutlaka dosya kayıt numarasını not al ki takip edebilesin.
Karmaşık gibi gelse de iş kotaran herkes avukatsız bir şekilde hakkını arayabilir.
Sulh değil : Nöbetçi Trafik Mahkemesi ne başvuracaksın.Bazı küçük yerlerde Trafik mahkemesi işlerine sulh vs gibi diğer mahkemeler bakabiliyor.
Dilekçen ise net, anlaşılır ve isteğini özetler olmalıdır.Sonuçta hakim amca okuyacak..
Eklemek istedim :
belliki elektronik ortamda düzenlenmiş ve hernekadar tarafına yollanmamış olsada bu cezanın kaydı vardır.Hız da net olarak belirli.Ben olsam bu cezaya itiraz etmezdim çünki birşeyler elde etme şansın %10.
Yinede senin bileceğin iş.Bildiklerimi aktardım.
bilgi paylaşımı için tesekkür ederim
cezayı sirket ödüyor biz sonra parasını veriyoruz dolayısı ile yazı ve yetki belgesi sanırım yeterli olacaktır.
internette arastırdım ama bulamadım istanbulda bu trafik mahkemesi nerede var bu anadolu adalet sarayında var mıdır?
bu arada kayıttan ziyade
1. arac cinsi yanlış yazılmıs
2. ceza yasal tebliğ süresinden geç tebliğ edildi
3. radar kaydı yok sadece göndermişler
4. normalde 2 memur imzası olması gerekiyormus tek memur imzalamıs göndermiş
bu gibi farklılıklar var umarım iptal olur sansımızı denicez
ayrıca ceza gelen yolda sürekli eds kontrol sistemi var 54km boyunca hızım 96 idi. buyuk hız kontrol tabelasında plaka ile yazmıstı sureklı kullandıgımız yol oldugu için hızlı gitmiyoruz 124km hıza kadar sıktıgımı hiç düşünmüyorum sabit 100-110 arası kullandık navigasyon 96-105 gösteriyordu.
ilker AKTAŞ
07-01-2015, 15:40
Konuyu hortlatıcam ama bu trafik mahkemesi istanbul anadolu yakasında nerede var bende baş vurucam itiraz için
Emre Ekrem
07-01-2015, 17:45
Hortladığı iyi olmuş, sonuç ne oldu?
sonuc benim acımdan olumsuz sirket aracı oldugu için bizim muhasebeciye verdim tum evrakları
oda ugrasmak yerıne odemiş gecmıs
erhanarici18
15-01-2015, 19:21
beyler bugün bi ceza geldi 172 tl radar kartal sahilde
elektronik ortamda hazırlanmış mobesse vb cihazlarda tespit bla bla......
yaklaşık 25 gün geçmiş indirim hakkım böylelikle piç mi oluyo
15gün erken ödeme hakkım ceza kesildikten sonramı yoksa eve tebliğ geldikten sonramı sayılıyo
yapabileceğim bişey varmı
beyler bugün bi ceza geldi 172 tl radar kartal sahilde
elektronik ortamda hazırlanmış mobesse vb cihazlarda tespit bla bla......
yaklaşık 25 gün geçmiş indirim hakkım böylelikle piç mi oluyo
15gün erken ödeme hakkım ceza kesildikten sonramı yoksa eve tebliğ geldikten sonramı sayılıyo
yapabileceğim bişey varmı
Eve tebliğ geldikten 15 gün sonra . Zaten ceza kağıdınin üzerinde eve tebliğ tarihi yazar
erhanarici18
15-01-2015, 21:53
Eve tebliğ geldikten 15 gün sonra . Zaten ceza kağıdınin üzerinde eve tebliğ tarihi yazar
evet haklısın :)
sinirden bakmadım bile
HONDAHAN
16-01-2015, 08:30
Kartal Anadolu Adalet Sarayı 'nda sulh ceza mahkemesi var, buraya itiraz ediyorsunuz. Bana; biri e-5 radar, diğeri otopark olmak üzere iki ceza ve her ikisi de yasal tebliğ süresinden geç geldi. İkisini de ödemedim, dediğim yere itiraz ettim. Park cezası iptal oldu, radar cezasını ödedim. Hız sınırı ihlali görüntüyle tesbit edildiğinden miş miş miş. E ben demedim ki memur gözüyle tesbit etti ! Madem görüntü var gösterin. Ne bileyim ben hakimin yoğunluktan sallamadığını ? Ödedik ama işte napalım. Sarı damperli kamyonların 90 la sellektör yaptığı D-100 de 96 ile gitmişim ! 372 TL. Haram ül zıkkım ül mübin :)
Osman Bahadır
16-01-2015, 10:29
Geç tebliğ diye bir şey yok.
İki imza zorunluluğu diye bir şey yok.
Radar görüntüsü gönderilecek diye bir şey yok.
Tebliğde süre sınırı bir yıldır(kanun no.2918).
İki imza zorunluluğu suç tutanağındadır, ceza tutanağında değil.
Radar görüntüsünün de itiraz durumunda sunmak üzere kaydını tutarlar. Her cezaya iliştirilmek zorunluluğu yok.
Aslında herşey hakimlerde bitiyor çoğu hakimlerde bu cezaları kale bile almayıp , kalemdeki memurlara kararları yazdırıyorlar , REDDEDİN diye sonra insanlar haklı bile olsa haksız muamelesi görüyor .. Sonra başlıyorsun sövmeye a. z ye maalesef durum böyle üzülerek söylüyorum ama siz cezalara başvurunuzu yapın bence ...